Hirdetés
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez egy összefoglaló, amiben sok kérdésre választ találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
coyote55
őstag
válasz
beach head #4231 üzenetére
Mennyit adsz, ha elviszem?
-
coyote55
őstag
válasz
tiamat031603 #4196 üzenetére
Ez "csinálja" a rootot
Megadja az engedélyt - ha te is engeded - a programoknak, amiknek a működéséhez root hozzáférés kell. -
coyote55
őstag
válasz
borisz1994 #4093 üzenetére
Ha beadod a szervizbe a telefont, a mikroSD-t mindenképpen vedd ki!
-
coyote55
őstag
válasz
borisz1994 #4093 üzenetére
A formázással legyalultál mindent, miből állapítanák meg a rootot?
-
coyote55
őstag
Ugye a hátsó USB-be van dugva a kábel?
-
coyote55
őstag
válasz
WindyJoe #3910 üzenetére
Minden ilyen "komolyabb" beavatkozáshoz úgy kell a root, mint egy falat kenyér... Anélkül szinte semmit sem tudsz kezdeni.
Ha jól emlékszem, itt a Ph-n volt pár éve egy komoly cikk (sorozat?) a robotról, a rendszer "szíve" linux alapú.
Ha azt ismered, akkor az már fél siker! -
coyote55
őstag
válasz
WindyJoe #3908 üzenetére
A MyPhone-ból vissza lehet varázsolni az SMS-eket, de ehhez be kell állítani pár dolgot.
Nem ismerlek, nem tudom megy-e a haladó szint, ne sértődj meg!
Ha úgy gondolod, hogy belenyúlsz mélyebben a beállításokba, folytatjuk. Nem tudom, nem lenne-e jobb, ha privátban folytatnánk, mert ha valaki valamit rosszul állít be, és ezért örökre törlődnek az üzenetei...
Velem ne veszekedjen senki!A többi hiba lehet készülék és lehet szoftverbug is.
-
coyote55
őstag
válasz
CsabaTompa #3770 üzenetére
Honnan származik a ROM? Ott kellene körülnézni, biztosan van valami fórum, ahol találhatsz rá megoldást.
@SunCow: a Play-ről szedd le, az a tuti! Ha már úgyis arra jársz, szedd le, és telepítsd a "RootChecker"-t, azzal le tudod ellenőrizni a rootolás sikerét.
-
coyote55
őstag
válasz
CsabaTompa #3711 üzenetére
Na, az már haladás, küld rá az orosz csodát, és imádkozz!
A mobil vírusok nem csinálnak ilyet, azt ne mond nekik, hacsak nem akarsz nekik egy jó napot, mert egész nap ezen röhögnének!
-
coyote55
őstag
válasz
CsabaTompa #3709 üzenetére
Minek költenél rá? Már feladtad? Na neee...
Az adb lekérdezést megismételted?
Az első hozzászólásban szereplő "Batch Install.zip" -et szedd le, és ha végre sikerül rávenni a gépet, hogy észrevegye a telefont, akkor nyert ügyed van, tölts le egy olyan ROM-ot is, ami .img fájlokból áll, és azt fastboot segítségével fel tudod tenni.Az tény, hogy a szervizesek nem látják, milyen ROM volt rajta, de szerintem elcsodálkoznak azon, hogy sikerült mindent legyalulni róla
-
coyote55
őstag
válasz
CsabaTompa #3707 üzenetére
Megpróbálhatod azt is, hátha...
Ámbár az álmoskönyv szerint nem sok jót jelent, ha az adb nem látja a telefont -
coyote55
őstag
válasz
CsabaTompa #3705 üzenetére
Ajjaj...
Vedd le a kábelről, vedd ki az akksit egy kis időre, és ismételd meg. Természetesen tedd vissza az akksit előbb -
coyote55
őstag
válasz
CsabaTompa #3703 üzenetére
Hol? Mert én nem látom...
-
coyote55
őstag
válasz
CsabaTompa #3700 üzenetére
Az ég áldjon meg, én nem így írtam!
"adb devices"-t kell beírni. -
coyote55
őstag
válasz
CsabaTompa #3697 üzenetére
Tehát benne vagy az adb mappában.
Beírod: adb space devices (a space természetesen csak a billentyű!)
Mit válaszol? -
coyote55
őstag
válasz
CsabaTompa #3695 üzenetére
A parancssor-ablakban el kell navigálni addig a mappáig, amiben az adb van.
Tanultál DOS-t? -
coyote55
őstag
válasz
CsabaTompa #3693 üzenetére
Bocs, dolgom volt...
Indítsd el az ablakban az adb-t, és írd be: devices
Mit válaszol? -
coyote55
őstag
válasz
CsabaTompa #3685 üzenetére
OK.
Megnyitod azt a mappát, amiben az adb.exe van, és nyitsz egy DOS ablakot (parancssor, rendszergazdaként).
Az ablakban elnavigálsz abba a mappába, ahol az adb található.
Csak közbevetőleg: ha kábelen van a telefon, az eszközkezelő látja? -
coyote55
őstag
válasz
CsabaTompa #3683 üzenetére
Hűha...
Nos akkor kezdjük az elején: letöltöd az Android SDK programcsomagot, a hozzá tartozó "Tools" csomaggal együtt, és telepíted. (A Google segít!)
Remélhetőleg minden drivered megvan, ha valamit a Win7 nem talál, engedd ki a netre driver-vadászatra.
Innen folytatjuk. -
coyote55
őstag
válasz
CsabaTompa #3681 üzenetére
Ha az adb látja, akkor nincs baj
@joke38: ez egy béta verzió, tessék ott reklamálni, ahonnan a ROM származik! Ne várjátok, hogy tökéletes lesz, hiszen nincs készen, folyik a tesztelése!
-
coyote55
őstag
-
coyote55
őstag
Próbáld ki, hogy egy ismert méretű FAT32-es és ext2-es partíciót formázol, mekkora lesz a végeredmény, valamint ha kártyaolvasóban törlöd a partíciókat, majd létrehozol egy partíciót, akkor mekkora lesz az "eredő"
Ugyanez igaz akkor is, ha két FAT32 partíciód van, formázástól nem "nőnek össze". Az összes méret nem változik, de kétfelé lesz bontva.@lajtoskocsi: nincs mit, örülök, ha segítettem!
-
coyote55
őstag
Ahhoz milyen progi kell?
Azért kerestem .pdf-ben, mert van Acrobat Reader progim, amivel el tudom ezt is olvasni...
A Vének háborújának a második részét már megtaláltam, le is szedtem, hiányzik az első és a harmadik rész.
A Szellemhadtest van meg eddig.
Egybecsomagolom neked a Végjátékot, és elküldöm e-mailben. -
coyote55
őstag
válasz
Busaboy #3598 üzenetére
Nevetni fogsz, nekem három játék van a telefonon: a Bubble Breaker, amit még a legelső okostelefonomon (Samsung I 600, WinMobile 6.0 op.rendszerrel) szerettem meg, valamint két kártyajáték, amivel az asztali gépen is szórakozok: Freecell, és Spider.
Egyik sem izzasztja meg a telefont -
coyote55
őstag
Szerintem jó, és a tesztek is jók. Az ingyenes verzió is sokat tud. Nem nagyon terheli a rendszert, telepítéskor molyol kicsit a telepített appal, plusz naponta egyszer (amikor beállítod) átnézi az egész telefont.
Megvan a Kaspersky is, de az érzésem szerint jobban visszafogja a rendszert. -
coyote55
őstag
Vírusvadásznak ajánlom a Lookout-ot!
Ellopott, elvesztett telefon megtalálásában is segít!
Tesztek alapján is jó. Egy kicsit visszafogja a rendszert, ha telepítesz valamit, mert átmolyolja rendesen, de valamit valamiért. Mindenféleképpen telepítsd fel a Bluebox alkalmazást, mert az a nemrégen nyilvánosságra került bugot keresi! -
coyote55
őstag
válasz
Borrower #3397 üzenetére
Swapper2 elindít-> menü-> Advanced preferences-> Use swap partition-> pipa
Recreate swap file-> pipa
Reformat swap-> pipa
Swap partition-> ne írj bele, ne javíts semmit, OK
Egy lépést vissza a beállításokhoz.
Run swapper at startup-> pipa
Swap size-> akkorára állítsd be, amekkora a swap partíció
Swappiness-> ezzel lehet játszani, 60 a default érték, én így használom
Safe Unmount-> ne tegyél pipát!
Safe Remount-> pipa
Zárd be a programot, indítsd újra a telefont.
Swapper2 elindít-> ON
Ha mindent jól csináltál, némi szöszölés után ->All done! -
coyote55
őstag
Azért az a 150-200 pont már jelentősnek mondható.
A "főzött" ROM-ok elverték a gyárit. Ezen nem lehet csodálkozni, a gyári a stabilitásra, a főzött a teljesítményre van optimalizálva. -
coyote55
őstag
válasz
FlickAir #3375 üzenetére
Vegyük a következő példát: valamit meg akarsz nézni a neten, elindítod a böngészőt - mindegy mit használsz - , majd miután végeztél, bezárod ->illetve bezárnád, de a nyavalyás a háttérben tovább fut akár egész nap, holott nincs rá szükség. Fogyasztja az akksit, lassítja a telefont. Ugyanakkor te egészen mást akarsz futtatni, de nincs elég memóriád, mert ott van a böngésző, amit hiába zársz be, a háttérben újra indul.
Na, ekkor jön jól egy olyan app, ami megtiltja a háttérben történő újraindulást. Ne az op.rendszer mondja meg, hogy nekem mi fontos, és mi nem! Ha egész nap nem indítom el a böngészőt, (ez csak példa!) akkor mi a bánatnak pörög a háttérben? Azért, mert a Google szerint annak mennie kell? Na neee... -
coyote55
őstag
Nem véletlenül szaporodnak a magok a telefonok SoC processzoraiban (lassan a "processzor" a "görögdinnye" szinonimája lesz, annyi mag lesz benne
)
Ha egy mag kiakad, még mindig van másik, ami futtatja a rendszert - ha jól van megírva, és optimalizálva a rendszer. Egy mag esetén viszont segíteni kell neki, és a háttérben futkosó programokat - lehetőség szerint - le kell lőni. Ezt ideális esetben maga az op.rendszer elvégzi, ha tudja. -
coyote55
őstag
Tulajdonképpen csak azért írtam az autostartos programokkal kapcsolatos problémámról, hogy rávilágítsak arra, hogy bizony a 2.3.7-es Android is "meg van lőve" az ilyen autostartos programokkal.Azt nem tudom, hogy az ICS, vagy a JB hogyan boldogul, de ebben az esetben nekünk, felhasználóknak kell kordában tartani a renitens programokat.
-
coyote55
őstag
Az autóstartos appok engem is az őrületbe tudnak kergetni.
Egy példa: az Idokep.apk. Hiába lépek ki, hiába zárom be, egy-két perc, és újra befészkeli magát a memóriába.
Nem egy-két MB RAM az igénye.
Autostart killert használok, csak az a bajom, hogy a free verziót, így mindig újraindul a progi, ha egyszer elindítottam. Frissen bootolt rendszerrel több, mint 50 MB szabad RAM-mal gazdálkodhatok (a Huawei X3-ban 256 MB van), mert arra jó az autostart killer, hogy nem engedi boot után elindulni a böngészőt, e-mailt, időképet, stb. stb. de ha már egyszer elindultak... -
coyote55
őstag
Ezt próbáljátok ki, de előtte olvassátok el alaposan a leírást!
[link] -
coyote55
őstag
-
coyote55
őstag
válasz
Busaboy #3165 üzenetére
Nem értem, mi a bajotok a Link2SD-vel?
Jól be van állítva? (Indítás után ->menü->beállítások->auto linkelés beállítások->pipa mindhárom helyre, auto linkeléshez természetesen pipa, a lib fájlok újralinkelése és a dex fájlok újralinkelése szintén pipa. Telepítési hely auto.) -
coyote55
őstag
válasz
Busaboy #3150 üzenetére
A swapperhez class6-os SD kell, hogy érjen valamit.
Mielőtt megcsinálod a swap partíciót, indítsd el a swappert, és csináltass vele a FAT területen egy swap-fájlt. Ha meg tudja csinálni, akkor a kernel képes kezelni. Csak a próba után csinálj swap partíciót!
Egyébként, ha elég gyors a kártyád, akkor annyit fogsz tapasztalni, hogy gördülékenyebb a telefon, simább a működése. Ha lassú a kártya, akkor időnként elgondolkodik, mereng, hogy most mit is kellene csinálnia? -
coyote55
őstag
válasz
gabor___ #2995 üzenetére
Amíg rootolva van a telefon, felteszed a "RootExplorer" appot, és elvégzed a törléseket, amit írtam.
Újraindítod a telefont, és máris megszűnt a root jogosultság. A recoveryt is le kell cserélni a gyári ROM-mal együtt.
Tulajdonképpen, ha felteszed a gyári ROM-ot, a root azzal is megszűnik.
Az SD kártyát semmiféleképpen ne hagyd a telefonban! Az bukta lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini-ITX
- Wuthering Waves
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest