Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- One mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Ez egy összefoglaló, amiben sok kérdésre választ találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WindyJoe
aktív tag
válasz
coyote55
üzenetére
Mondjatok már egy normális romot, amivel működik rendesen a wifi, rootolt és nincs tele sz@rásig mindenféle "tuti" programmal.
CM7 egész jó lenne, de a rejtett wifit nem kezeli le. Ez egy közismert probléma cm7-re, de megoldást még nem találtam, legalábbis smart ii-re... (A wpa_supplicant fájllal van valami gond, ahogy kivettem.)Meg ha valakinek van arra ötlete, hogy ne tudjam fölvenni a telefont csörgésnél amíg a zsebemben van, az is nagyon jó lenne. Nem értem ilyenkor miért nem működik a közelség érzékelő, kioldásnál is jó lenne, bár azt még egy mintázatos belépővel megoldottam, de sajnos ha csörög a teló, akkor a zsebben csúszkálódva pont fölveszi, vagy lenyomja automatikusan és ez elég bosszantó. Erre ötletem sincs, valahogy a közelség érzékelővel kellene ügyködni, de hogy...? ):
-
WindyJoe
aktív tag
válasz
coyote55
üzenetére
Köszönöm a felajánlást, amint lesz kis időm belemélyedni kipróbálom a zselét, hátha jobb lesz vele, csak előtte lementem az sms-eket a RoEddieről is, meg vissza kell varázsolnom az eredeti ROM-ot a full backupból amit meg kell rootolnom, hogy le tudjam az appokat varázsolni... (hm, igazából csak a config fájlok kellene, mert az appokat amúgy is jobb lenne újra leszedni inkább. Ezeket a beállítás fájlokat hol tárolja a droid, root nélkül hozzáférek?)
Hát elveszni már csak nem fog, mert lementettem a MyPhone adatbázisát, amit leszedett a telóról.
A PC részéhez értek egyébként, csak a telók oprendszerének meg partícióinak a felépítése újdonság. Gondolom az SMS-eket is egy sima adatbázis fájlban tárolja, csak nem tom hol, meg az se biztos h ehhez root nélkül hozzáférnék, mert akkor csak ezt kellene lementeni meg visszamásolni gondolom...Ha tud valaki valami jó kis összefoglalót (akár angol nyelven is), lehetőleg ábrákkal a droid rendszer felépítéséről, akkor azt megköszönném.
-
WindyJoe
aktív tag
válasz
coyote55
üzenetére
SMS backupot kipróbálom majd... (Olyat lehet vele, hogy két mentést egyesítek? Tehát mind2ből átvegye az sms-eket?)
Szinkronizálást nem tudtam bekapcsolni, úgy hogy az csináljon is valamit
Ja h TB el se indul root nélkül... az sux.
Myphone-nal nem lehet visszatenni az SMS-eket?
A másik két problémára van ötleted, vagy beépített készülékbug? -
Busaboy
aktív tag
válasz
coyote55
üzenetére
Samsung-al elég nehéz félrenyúlni! Egyik ismim is most újított be egy Ace2-t....cirka 10rongyért mert már sok-sok éve előfizus! A troll után kézbefogni....kérdeztem nem akar-e cserélni de nem! XD Fain kis teló, bár ő egy alap felhasználó semmi extra dologra nem hazsnálja, én kihajtanám a telóból még a lelket is! 
-
Emerien
csendes tag
válasz
coyote55
üzenetére
Amíg nem tudok olvasható leírást, nem merem megpróbálni..Ahhoz drága volt hogy a továbbiakban levélnehezékként funkcionáljon..
Bízom benne hogy valahol csak lesz egy használható leírás..
Sajnos a google fordítóval gányolt portugál, amit találtam, teljességgel érthetetlen..( lehet hogy eredetiben tökéletes, de így nem tudom értelmezni a nyelvi ferdítések miatt..)..:-( -
SunCow
csendes tag
-
SunCow
csendes tag
-
-
SunCow
csendes tag
-
SunCow
csendes tag
válasz
coyote55
üzenetére
Szia. Nem volt telóm már két napja ,így az asszonyét használtam,és elfelejtettem beletenni amikor újra próbálkoztam....Most megpróbáltam sim-mel együtt újracsinálni,de a helyzet uaz:-((
Az a gyanúm h a recovery nem sikerül rendesen,írja is a folyamat közben h simlock az marad rajta,v vmi ilyesmi......Megőrülök már.....Eredetileg egy angol rom volt rajta,ez most már magyar,csak épp sim nélkül lehet csak "használni"....Beszéltem a sráccal akitől vettem,h Ő kapott vmi kódot Írországban a teló "függetlenítésére",és ahogy leírtam neki h mit kér,azt mondja h azt a kódot,ami persze már nincs meg.....Nincs vmi kódfeltörő progi esetleg az ilyen esetekre?
-
CsabaTompa
tag
válasz
coyote55
üzenetére
Megismételtem, ugyanazt írta ki.
A számítógép felismeri mert kiírja,hogy MTC-962 csatlakozva. Nem szoktam feladni, de most nem sok esélyt látok.
De amit mondtál megpróbálom, Csak ezzel a módszerrel tudom nézni, hogy érzékeli-e?
A szervíznek meg megmondom, hogy kaptam valami vírust
És még remélem megjavítják garanciában

-
Jacak
senior tag
válasz
coyote55
üzenetére
Nézd,én azt tapasztaltam,h. "összenőnek".Mondok vmit.Volt Voda845-ösöm.Egyszer,mikor új ROM-ot raktam fel rá,gondoltam egy 'merészet',az addigi 512 mb-s ext2-t 1 gb-sra növelem oly módon,h. reco-ban custom ROM sd-ről felrak,majd sd format(el is tűnt az ext2!) aztán partition sd,ext2 ugye 1 gb-re,utána reboot.Nem csípte az a tel.Nna mondom,vissza az egész,újra partícionáltam ezúttal 512-re az ext2-t,és így már rendesen kezelte a tel.8 gb-s sd,és figyeltem menet közben,h. mekkora a FAT32.A végén ugyanakkora volt,mint előtte,de sd format-nál rendesen mutatta sd-olvasó a teljes,8 gb-t(azaz ugye kb. 7.6 gb-t.)
-
Busaboy
aktív tag
válasz
coyote55
üzenetére
Talán annyi haszna volt az egésznek, hogy most van egy ,,alap programokat,, tartalmazó android rendszerem amin igen hasznos sportoláshoz alkalmas progik vannak csak és média lejátszók! Ennyi!
Már régen nem látott gamet, harmat gyenge a mostani felkapott játékokhoz szóval erre a részére magasról teszek már!
-
Emerien
csendes tag
válasz
coyote55
üzenetére
Jelenleg a CM7-A4 van fenn..A superusert kicseréltem a superSu pro-ra..Felraktam a szokásos app-jaimat, most várok, hogy meddig fog menni..Bizakodó vagyok, hogy 4 nap szopás után most egy darabig nem lesz vele gondom..Főleg mert letelt a szabadság, időm sem lesz vele foglalkozni..

-
Jacak
senior tag
válasz
coyote55
üzenetére
Az jó lenne,ja,de az full warez lenne itt...

krisz: a build.prop-ban ha jól emléxem,van egy olyan sor is,h. simlock: true.
A build.prop-fájl(akármilyen szövegszerkesztő megnyitja textként) a custpack-mappában van,megjegyzem,ha megvan ez a sor benne,és megváltoztatod,jó eséllyel akkor sem lesz karifüggetlen,ahhoz én se értek... -
Borrower
tag
-
Busaboy
aktív tag
válasz
coyote55
üzenetére
Pontosan!
Nálam a stabilitásra sincs probléma! Ésszerű keretek között minden játék fut, minden app megy ami kellhet a mai világban... Alapból gépigényes appokat rá se próbálok...Tisztába vagyok a troll tudásával és azzal mit bír... és nagyobb memóriaigényű hiper grafikás játékokat/cuccokat alapból rá se teszek.
Sokan azt hiszik, attól mert egy játék androidra van, attól elindul egy olcsó gagyi telón....googleplay a példa! Hányszor olvasni,hogy akad meg kifagy vagy nem telepít és sírnak pl SE X8-al, olyan game alatt ami egy Galaxy s3-on is imádkozással fut! (ez egy szélsőséges példa)Memória használatra rátérve! Én is használtam,seedert, autostart killereket, task managereket és ram gyorsítót! Most mindent letöröltem és kivi vagyok úgy hogy áll a rendszer(CM7 Alpha5) az igénybevételhez...
Annó nagy játékoknál amik szépek is voltak: Dead Space, Farming Simulator! Ezekalatt tényleg kellettek ezek a managerek mert érezhető volt a játék alatta működésük....
Most nincs is fent játékom, de most van Facebook és hasonló memóriazabáló sz.rságok amik alapból elindulnak és futnak de továbbra is gyors a teló! -
Jacak
senior tag
válasz
coyote55
üzenetére
...Engem nem is a memóriafogyasztás aggaszt,mert tegyük fel,h. tényleg nem eszi(h. példádnál maradjak) a cachelt app(pl. böngető) a RAM-ot.Viszont az már aggaszt,mikor fogja a procit is,és nem jutok hozzá ahhoz,amit én szeretnék futtatni,mert húzza a nyavalyás a cpu-t.Ha akarom,ha nem.Ezért letiltom az autostartját,és kilövöm az űrbe,s mindjárt leesik a cpu-load,tudom csinálni azt,amit én szeretnék.Ne én legyek a telóért,hanem az legyen értem,én így gondolom.Meg eléggé bosszantó tud lenni pl.,mikor az ember csinálja a napi teendőit,van esetleg 1-2 perce menetközben,h. megnézze a mailjeit,de a nyavalyás teló nem tudja megnyitni a mailklienssel a maileket,mert "fontosabb" dolga van,ami fogja a cpu-t...
(Csak egy példa volt.) -
Jacak
senior tag
válasz
coyote55
üzenetére
...Főleg,h. ha tovább fejtegetjük a dolgot,amiről már tettem volt némi említést,nevezetesen,h. egyre nagyobbak az appok,és egyre komolyabb "gépigényük" van(és akkor nem is beszéltem a kicsi,de mégis cpu-pörgető appokról),és elő-előfordulhat nemritkán olyan(és elő is fordul!),h. 1-1 app úgy meghajtja a procit(ráadásul adott esetben a háttérben futva!),h. az ember csak tehetetlenül masszírozza a kijelzőt,nem történik semmi,úgymarad,full kifagy az egész cucc,és v. feléled (vmikor),v. sem,v. újraindul,esetleg végső elkeseredésében az ember lehántja az aksifedelet,és kikapja az aksit...szóljon,aki még nem járt soha így. :/
-
Jacak
senior tag
válasz
coyote55
üzenetére
Nincs mit,sztem ez működhet más típusú telónál is.Saját kútfőbőlvan,vacilláltam rajta,h. h. lehetne mégis megoldani a dolgot,és átskubiztam a tel belső partícióit.Azt eddig is tudtam,h. a Root Explorerrel lehet linkelni bármit,de az pl. nem nyerő,ha akárhova máshova linkel az ember,mint telmemóba,azaz,vmelyik partícióra,ami a telóban van,kipróbáltam ext2-re is,meg sd-re is.Viszont azért javasoltam példaként a /custpack/JRD_custres-mappát apk-fájl,és adatmappák esetén is,mert az 100%-ra műxik,és nincs kavarodás,h. az ember ezt ida,azt meg amoda pakolt,és utólag meg az isten se emléxik rá,hol foglalja a helyet.Ezt mkinek magának kell fejben tudnia.Merth.,app-eltávolításnál nem fog eltűnni a valós helyéről se az apk,se a mappa(csak a link,a linkelt helyről),nekem úgy tűnik egyenlőre,tehát manuálisan kell törölni.Tehát,azt nem állítom,h. ez egy tutira kiforrott módszer,ki kell próbálni mkinek,saját felelősségre,természetesen.Én linkeltem nagyobb widgetes appokat is(Beautiful Widgets,Android Pro Widgets,stb.),újraindítottam a telt,és egyenlőre semmi gond,s a szabad hely is megnőtt,Link2SD-vel megnéztem.Dex-eket még nem linkeltem,azokhoz nem nyúltam még.Nem gondolom ilyenfomán azt,h. ezzel így megoldódik minden helygond,de ha pl. full,mindhárom fájlt vki az ext2-re rak(és adott esetben nem is widgetes az app),akkor ha az adatmappát is linkeli a /custpackba(pl. egy böngetőnél,v. naviproginál,ahol az adatmappa szép nagyra tud hízni idővel),akkor nem fog brutál lefogyni a telmemó.Elvileg.De ha vki rájön vmi cumira ezt a módszert illetően,légyszi,ne tartsa magában,hanem írja meg.

-
Busaboy
aktív tag
válasz
coyote55
üzenetére
Ócska 2gigás memkarim volt semmi class akármennyi
, sdspeedboosterrel volt kicsit húzva, nekem ezzel ment 1hónapig ha nem többet az alpha5 és nem emiatt cseréltem kártyát és hibátlan volt a teló működése
Tényleg nem kekeckedni akarok, csak ezt az opciót kilőttem!
Sajnos XDA-n nem tudok hozzázólni a dolgokhoz, de érdekelne miért alakult így....lehet a cpu tuning és az sd-ext nem fér meg egymás mellett....ez lehet egy ok pl! -
Busaboy
aktív tag
válasz
coyote55
üzenetére
Ez eddig oké! Nekem ugyanígy volt! Mindent linkeltem, de a végén 50 mega szabadhelyem volt és tényleg mindent linkeltem. De ez egy ősrégi sztori.... hiába linkelsz egy idő után elfogy a belsőmemóriád, mert dalvik-cache-be bárhogy linkelsz mégis kerülnek adatok! Alpha5 ezt úgy kerüli meg, hogy sd-ext mappa maga a dalvik-cache! Példának veszem most az Endomondót...Linkeltem mind 3 opciót link2sd-vel, mégis 5mega ment a dalvik-cache-be....
Most is van 5mega de az a memkarin van az ext2-be! Ezért is volt jó sok posztal ezelőtt egy olyan próbálkozás, hogy mi van ha törlöm menet közben az sd-ext-et! Elszáll a teló!Recoveryben próba gyanánt ráböktem a wipe dalvik-cache-re és közölte a teló,hogy wipe sd-ext complete!
-
fater01
tag
válasz
coyote55
üzenetére
Persze. Az oldalukról töltöttem le a beta-t. sokáig jó is volt, aztán el kezdett izgulni a teljes verzióért. Állandóan frissíteni akarta magát. Nem engedtem neki,de attól még szövegelt. A slidelt szerintem jobb. Nekem legalábbis bejött.
Next launcher lite elérhető a marketen ingyenesen. Nem megy az iconszerkesztés, de egyébként teljesen fullos. Nem rossz és kevesebbet fogyaszt, mint az sbp shell. -
Sanctus
aktív tag
válasz
coyote55
üzenetére
A bulletin is ismert motor, gondolom az utód is elterjedtebben használt motor lesz -ezekhez egész jó konverterek állnak rendelkezésre. Igaz eldolgozgat a konvertáláson.. Én is csináltam már ilyet (phpBB-ről SMF-re). Minden gond nélkül megmentettem mindent, és nem utolsó sorban mindenkit!

na, de mindegy! nem lesz nagy gáz az újra regisztráció!
Szólj majd légy oly kedves, ha már használatba vehető a fórum!
Köszke!
-
Busaboy
aktív tag
válasz
coyote55
üzenetére
Nekem Update3-as romon nem müködött, nem tudtam a LuckyPatcherrel patchelni, így jártam a PowerAmp-al is így ezért voltam kénytelen így csinálni.... Legújabb LuckyPatcher volt fent, a uperuser is frissítette a su binárist, a busybox is fent volt és mégis ezek az appok sírtak hogy lejárt a licenc és vegyem meg.
Most CM7 alatt működik a TitaniumBackup is de én a My Backup Pro-t használom....de azért az appok még gépen is megvannak XD
-
F.B.I.
veterán
válasz
coyote55
üzenetére
Most már nem értem: szervizbe bevittem, ott is simán felcsatlakozott de ott átváltott zöldre a wifi jel és minden letöltés, oldal betöltés működött, itthon felcsatlakozik de nem vált át zöldre és nem tudok semmit betölteni. Nem értem, a routernél nem lett változtatva semmi, minden más eszköz felcsatlakozik a wifire. Mi lehet? Fekete lyuk?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Autós topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- OLED TV topic
- Le Mans Ultimate
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i5 1235U, 16GB RAM, SSD, jó akku, magyar bill. - számla, 6 hó gar
- Lenovo X390 i5 8265U, 8GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i7-13650HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB), FHD 144Hz
- iPhone 13 128GB 100% Green (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Samsung Galaxy S23 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

XD

2 utóbbiból nekem is van fent,plusz 3d pool billiárd,flipper,pasziánsz,ilyen 'csacskaságok',ezek pont jók az idő elütésére,jahh,viszont újabban e-könyveket olvasok megint,az még jobb időtöltés,és szintén nem eszi a procit. 
(Csak egy példa volt.)
)