Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Ez egy összefoglaló, amiben sok kérdésre választ találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanctus
aktív tag
válasz
beach head
üzenetére
Elég halványan világít!
24 óra 31 perce megy a V2-es ROM!
Ma feljelentkeztem a play-re. Ehhez meg kellett adjam a gmail-es címem.
20:35-kor behisztizett, hogy nem sikerült bejelentkeznie a gugli csevegőbe a megadott mail címmel! -
oceanrush
senior tag
Nincs meg valakinek esetleg valamelyik alap magyar ROM, normalis, onetouch-recovery formatumban? Amit ra tudok masolni az SD kartyara es a normal TCL recoverybol tudom visszaallitani. Nagyon megkoszonnem.
-
beach head
senior tag
Hali, nektek mennyire fényesen világítanak az alsó kezelőgombok? Nekem elég halványak tűnnek..
-
cosgtsrex
tag
Itt a második, javított kiadású ROM-om .rar formátumban. Nem lett 200 Mega.

Bár 7-zip File Manager-be ha betallózod a 7z-t vinnie kéne, nemtudom miért nem jó. -
cosgtsrex
tag
válasz
gaBIKA1978
üzenetére
Üdv!
Hát először is mindent nagyon szívesen.
Örülök, hogy az első valakinek működött rendesen.
Remélem ez jobb lesz, telepakoltam minden vacakkal amit használok.
Hát a kitartás megvan, csak a telót kell cserélnem majd.
Szeretek vele foglalkozni, leköt.
-
cosgtsrex
tag
Üdv!
Ha csak verzió szám gond van, a build.prop-ot cseréld le az Update2-esére. (a /system/-ben)
Úgy jössz rá, hogy a legelején van ez:
ro.build.version.incremental=v159-0
A 159-es az Update2 a 154-es az Update 1.
Nekem a mulasztásom volt, mert az 1-to-2 ROM-omban nem adtam megfelelő jogot a később visszamásolt build.prop-nak.
Ha a csere megvan váltsd át a permissions-t a build.prop-ét, könyvtárban lévő másikéra, ami alapon benne volt és menni fog.
-
Busaboy
aktív tag
válasz
cosgtsrex
üzenetére
Köszi az új romot, igaz még nem tettem fel, várom most más kisérletező kedvű smart2-esek tapasztalait a rommal kapcsolatban! Ugye az előző romod van fent ami tökéletesen működik, google talk nélkül is(megy a play) annyi, hogy ez is átíródott 01016-ra de egyenlőre minden működik!!! Beleuntam már a kisérletezésbe XD
THX!Ui.: Mindenknek nagy köszönet aki ezzel a kis ,,trollal,, foglalkozik!
-
gaBIKA1978
csendes tag
Üdv!
Örülök, hogy vannak még ilyen típusú emberek, akik másoknak segítenek. Ez a Smart 2 gyári rommal egy fos!!!!!! Alig vártam, hogy legyen valami, ami a fagyást megoldja. Restart 23 óra után? Na ne mááár.... Ne gyerekeskedjünk.....
Ennyi időt, pénzt, mint látjuk most egy telót is áldozni az ügy érdekében, és ezt mind ingyen.... Emelem kalapom előtted! Sok erőt, kitartást, türelmet kívánok neked a továbbiakban, ha te nem lennél, már sok Smart 2 végezte volna a Dunába, vagy a betonon....
Az újat még én sem teszteltem, az eggyel korábbi van rajta, de semmi hiba. 1x, 2x kiírta nekem is a gugli csevegő hibát, de ennyi. Restart, és bejelentkezett. Mondjuk én csak wifi-vel használom a netet, napi max 1-2 órát. De ha lesz időm, akkor felteszem az ujjat.
Köszönöm még 1x, minden jót.

-
ZeUS2140
aktív tag
Nekem továbbra is a 0.1-es roeddie rom-om van és a sehol nem megoldott fagyáson kivül (23óránként egy restart és nincs probléma) 100%-osan meg vagyok vele elégedve. Jó nincs ékezetes sms. Siemens C25 (első telóm) óta nem használok ékezetet, szal' nem vág földhöz

Jó fejlesztést és okositast! Én egy olyan romra vágyok, amiben nincs semmi. Egy igazi no-app romra.coyote55: esküszöm nem találom a teló topicját...
-
Bóti
senior tag
Sziasztok! Végigolvastam, az egész fórumot. Kicsit már nekem is moddolt a rendszer, de teljesen normálisan müködik update2-vel, bár a frissítés nem oldotta meg a fagyást, se a zene akadozását. A deodexelést nem ajánlanám, mert be fogja lassitani a telót, meg utána macerás lesz odexelt romot felrakni. Ha lesz időtök, nézzetek át a mobilarénás fórumba, ott én is leírtam egy-két érdekes dolgot, csak vissza kell olvasni viszonylag sokat. A ti problémátokkal sosem találkoztam, pedig nincs fent se talk, se plusz, se térkép. Meg coyote irta fentebb, hogy markethez is kell, nekem még sose szüttyögött vele. A másik, upd2 telepítés nálam is folyamatosan megállt, a berhelt fájlrendszer miatt, de az egyik roeddie féle romból felraktam az apk és odex fájlokat, amikkel problémázott és lefutott a frissítés. Aztán persze újra gyalultam az appokat.
Ha a roottal gond van, töltsétek a másik fórumban lévő linkemről a pack.rar-t, abban benne van a root zip (meg az upd1-es roeddie rom is), annyit módosítottam az update scripten, hogy rögtön a bin-be rakja a su fájlokat, mert ha csak simán xbin-be rakod, akkor nem müxik. (Nem is értem, hogy miért oda rakta a forma aki, csinálta, ott csak linkek vannak, mind1.) Sok sikert. Ha tudok segitek én is! 
Üdv.: Bóti -
$p@rr0w
őstag
cosgtsrex: Nagyon szépen köszönöm hogy megosztod a tapasztalataidat, ha lesz időm foglalkozni a telefonommal hasznát fogom venni.
Egyáltálán nem követtem a fejleményeket az utóbbi időben: az update2 már megoldja a fagyásos problémát ami a kezdetek óta jelen van?
-
cosgtsrex
tag
válasz
cosgtsrex
üzenetére
*javítás a leírásról
/system/framework/ mappa rész kiegészíteném még azzal, hogy némely .jar fájlhoz jár .odex fájl is,
függően attól, hogy az adott alkalmazás deodex-elt, vagy odeodex (mint a SmartII legtöbb alkalmazása a /system/app-ban).
Példánk esetében a Google Térkép, com.google.android.maps.jar-ja deodex-elt, tehát nem kell neki, így nincs is hozzá .odex fájl, mert benne van az .apk-ban.
Ha az adott alkalmazás, amit cserélni szerenénk gyárilag tartamaz a /system/framework/-ben a nevének megfelelő keretrendszer.jar-t akkor csak azt kell felülírni, de ha .odex-et is, akkor azt is értelemszerűen. -
cosgtsrex
tag
Végül egy jó hír, itt a Magyar, rootolt Update2-m második kiadása.
-Előszó-
Mielőtt a telefonom meghalt volna, nekiálltam utánnanézni a Google csevegőnek, majd ki is nyertem mindennel együtt, egy gyári 01015-ös ROM-ból.
Felraktam az update1-to-2-met, lefutattam a frissítést, és rájöttem még valamire.
A Permissions figyelmen kívül hagyása miatt írta ki a teló, hogy 01016-on vagyok, ugyanis nem fért megfelelően hozzá a build.prop-hoz. Tehát aki frissítette az upate1-to-2-ről az Update2mod.zip-emmel és 01016-ot ír, annak is teljes értékű Update2-je (01020) van!
Tehát kinyertem a működő Csevegőt, feltettem az Update2-t belemásoltam a Csevegőt.
Lényegében ennyi történt, meg tettem fel egy csomó progit, illetve hagytam benne egy csomó gyárit.
Letölthető innen:
2012-11-14-Update2-HUN-KANG-VeNoM-GTS-V2.7zAmiket tartalmaz:
Frissített SU és SU Bináris + BusyBox Teljes ROOT jogok elérése
Notification Toggles állapotsori kapcsolók (ingyenes alkalmazás a Market-ből)
Google Maps Térkép (gyári)
Google Talk Google Csevegő (gyári)
Google Messenger Üzengető (gyári)
ES Task Manager Memória felszabadító, ami alkalmazásokat zár be, akár az asztalra kitett widget-re való nyomáskor
ES File Explorer Fájl kezelő a gyári helyett
Root Explorer root böngésző
Root Uninstaller root alkalmazás törlő
LauncherPro Asztal alkalmázas, akinek inkább a gyári kell, törölje nyugodtan, visszaáll a gyári
Battery Calibration Akksi formázó az esetleges téves infó helyre állítására ROM csere utánEgyenlőre tesztelő szelleműeknek ajánlom, ugyanis még fiókot sem adtam hozzá, már el is repítettem a telóm, szal nem tudom hibát ír-e ki, bár valószínűnek tartom, hogy nem.
-A félreértések elkerülése végett...-
Nem ez a ROM tette tönkre a telefonomat, mindenki szedje bátran, fentebb leírtam mitől romlott el.
Hétköznapi használatra szánom, persze nem tudom kijavult-e a Google csevegő probléma.Igaz egyenlőre nem tudok fejleszteni, javítani a ROM-on, de ugyanúgy várom az észrevételeket, visszajelzéseket.
Minden építő jellegű kritika segít abban, hogy tökéletes ROM-unk legyen a Smart II-höz.Minden jót kívánok!

-VeNoM GTS- -
cosgtsrex
tag
Nagyon-nagyon FONTOS!
Fastboot-on keresztül semmiféleképpen ne próbáljatok modem.img-t flashelni!
Van rá több lehetséges megoldás, de a SMART II-m így legy téglásítva, azóta a gépem sem ismeri fel és nem is boot-ol sehová!
Valószínű szervíz lesz belőle, de ha túl sokat mondanak, akkor veszek egy másikat.
Leírom, hogy miket találtam és próbáltam ki, mik ártalmatlanok és hogy mi vágta gallyra a telót.
Mindegyik parancs a modem.img flash-elésére szolgálna, de nem ehhez a modellhez...fastboot flash modem modem.img - ártalmatlan, nem megy végig, hibát ír.
fastboot flash radio modem.img - ártalmatlan, nem megy végig, hibát ír.
fastboot flash comms modem.img - Ez ölte meg a telefonom! Végigment félig és azóta sérült a bootloader-em is, sztem az eeprom-om is.
Semmiképp ne próbáld ki, akkor sem, ha hozzávaló modem.img-et szeretnél felrakni, mint én!Nagyon szépen megkérek mindenkit, SOHA ne próbáljon modem.img-et vagy a dsp.img-ket flashelni FASTBOOT-on keresztül, mert nem lehetséges és TÉGLÁSÍTJA A TELEFONT!
Ezeket automatikusan megcsinálja a CWM Manager, ha a mentést a clockworkmod/backup-ba tesszük mappástól!Mellesleg a comms paramétert a vodafone frissítő parancskötegéből néztem, csak hát az busybox alapú, mint a CWM Manager parancsai is.
Persze a mellékelt .bat-okban nem található modem.img flashelése, és továbbra is biztoságos a többi partíció írása FASTBOOT-on keresztül is, tehát a .bat-okat használjátok és ha kész, telefon SD-re fel, majd CWM-ből is feltenni újra.
-
cosgtsrex
tag
Helló Mindenki!
Újjabb tapasztalatokra tettem szert a Smart II-es kapcsolatban.
Először is leírnám őket, míg a V2-es Update2-es frissített, Google alkalmazásokat tartalmazó és helyesen futtató ROM-om töltődik felfelé.-Gyári alkalmazások felülírása/cseréje helyesen-
Sokat szenvedtem/szenvedtünk a SmartII-esbe utólag visszamásolni a SystemUI.apk-t (állapotsor), és a Talk.apk-t (Google Csevegő, ami az előző ROM-om hibája volt).
Felraktam egy régebbi 01015-ös magyar ROM-ot, és gondoltam átnézem, mik hiányozhatnak, mik azok amik kellettek volna...
Először is, ha véletlenül minden stimmelne (ami sosincs így
), és fogjuk magunkat simán bemásoljuk felülírva mondjuk a SystemUI.apk-t és a SystemUI.odex-et, akkor sem jelenik meg az állapotsor.
Ha tényleg a gyárilag előtte rajta lévőt, akkor sem...
Nos az első nagyon fontos dolog a
Permissions.
Ha minden klappolna amúgy, szerencsétleg rendszer mégsem tudja megnyitni(/futtatni/írni/olvasni) az új .apk és .odex-et, mert nincs hozzá "joga". Legegyszerűbb módszernek azt ajánlom, hogy ha cserélsz egy gyári alkalmazást, előtte fagyaszd le Root Uninstaller-rel, majd írd felül Root Explorer-rel (.apk és .odex egyenlőre), ha ezek meg vannak, nézz rá egy módosítatlan alkalmazás jogaira.
Ezt úgy tudod megtenni, hogy hosszan nyomod rajta az ujjad, és a felugró menüből rányomsz a Permissions-re.
Legvégső lépésként nyomj rá hosszan az általad felülírt alkamazás mindkét fájljára egyenként (példánkban SystemUI.apk és SystemUI.odex), majd állítsd át a jogait ugyanolyanra, mint amin vannak a módosítatlan alkamazások. Ezután már csak értelemszerűen defrost-olni (kiolvasztani) kell a módosított alkamazásunkat és a telót újraindítani.Minden egyes rendszermappában más és más jogokat kell beállítani! Ezekre ügyeljünk, vagy ugyanúgy nem fognak menni a felülírt rendszer alkalmazásaink!
Igen ám, de mi van, ha alkamazásunk nem fut így sem...

Második legfontosabb dolog a
/data/ mappa.
Ebben találhatóak a rendszer és nem rendszer alkalmazások (telefon memóriára telepítettek főként) adatai.
Egy olyan rendszerről kell nekünk adatokat gyűjteni, amire gyárilag fel van telepítve az adott alkalmazás.
A /data/ mappa ezen részei kellenek:Egyik legfontosabb a
/data/dalvick-cache/ mappában található, az adott alkalmazásunk nevével ellátott .dex fájl. Ez a telefon indításokat kerül futtatásra automatikusan, ha ez nincs benne, vagy nem a megfelelő, hiába tesszük be rendszerfájlunkat a /system/app-ba vagy a /custpack/app-ba, nem fog indulni, vagy mindig hibát ír ki!Másik a
/data/data/ mappában található mappa, ami az alkalmazásunk neve (a csevegő esetében pl.: com.google.android.talk).
Ez tartalmazza a kicsomagolt részét a rendszeralkalmazásoknak.
Ugyanolyan mint pl az SD-re telepítettek esetében az SDCard/Android/Data/ .
Ennek is a megfelelő adakat kell tartalmazni, ha éppen van az adott rendszer alkalmazásunknak kicsomagolt része (általában van).Opcionális lehetőség még továbbá, ami kellhet az a
/system/framework/ mappa.
Bár ez igaz nem a /data/-ból nyílik, mert ez csakis rendszer alkalmazásokra érvényes, azon belül is azokra, amik a fő keretrendszerünk részét saját keretrendszerrel pótolják.
Általában minden alkamazáshoz járul egy, vagy egy sem, ezért opcionális.
Ebben .jar fájlokat találhatunk, nagyon fontosak tudnak lenni, ezek hiánya az adott program helytelen működését, vagy egyáltalán nem működését okozhatják.
Nekem példának a Google Térkép-hez tartozó keretrendszer van, ami a következő fájl: com.google.android.maps.jar
Pl a csevegőnek nincs ilyen .jar-ja.Ha a fentebbi dolgok mind-mind a helyükre vannak másolva, ezeken a mappákon belül is újra klónuznunk a jogokat, tehát ne feledjétek a Permissions-t.
Fentebb írtam, hogy "egyenlőre" .odex és .apk...
Van 1 folyamat amit Deodex-elésnek hívunk, hamarosan meg is csinálom majd, amint megjavítják telóm, vagy veszek egy másikat, nemsokára adok 1 nagyon nagyon jó tanácsot mindenkinek Fastboot-tal való flashelésre, ami kivégezte a telóm...
Nos a lényege a deodex-elésnek, hogy ezáltal eltűnnek és szükségtelenné válnak azok a piszkos .odex fájlok. Nagyon sok hiba megoldódhat így, ugyanis ezek védelmet nyújtanak rendszerünk módosítása ellen.
Amint lehetőségem nyílik rá, csinálok egy deodex-elt ROM-ot is, csak hát legyen telóm.
Valószínű akár Román vagy Olasz ROM-ra is telepíthető lesz a deodex-elt üzenetek progi, bár nem sok értelmét látom, de van a ki ragaszkodik pl a RoEddie féle ROM-okhoz. -
zolchee16
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete van egy smart 2-m és néha jelentkezik egy olyan probléma, hogy nem akar felkelni készenlétből. Megnyomom a bekapcsoló gombot, az alsó gombok világítanak pár mp-ig, de egyéb nem történik. Várok mondjuk egy percet és utána mintha semmi se történt volna működik szépen. Ez az első androidos telóm, nem tudom mi okozhetje, mennyire természetes. Először gondoltam nem nagy gáz, elgondolkodhat valamin, ilyesmi. Ami viszont zavart, hogy hívtak mostanában és előfordult, hogy elkapták a készüléknek ezt a gyenge pillanatát, ilyenkor nem tudtam felvenni, sötét kijelző egy darabig. Aztán egy perc se és működött, láttam a nemfogadott hívást.
Valakinek esetleg hasonló gond, vagy valami megoldás. Esetleg ezzel együtt kell élni csinál ilyet a droid, vagy ez a teló.
Ezen kívül mint amatőr felhasználó meg vagyok elégdve a telefonnal, első androidos eszköznek az én elvárásaimhoz (telefon, gps, itt-ott internet) megfelel főleg ennyi pénzért.
Üdv,
Zoli -
cosgtsrex
tag
Tesztelgettem a 01016os Csevegőt.
Első nap semmit sem írt ki, ma viszont már bejött ezzel a google csevegő azonosítási hiba, viszont beléptem a progiba és eltűnt a hiba.
Na de később megint ugyanez, szal lehet nincs is erre tényleges megoldás.
Majd megpróbálom gyári 01016-on az egészet és azt frissíteni, persze előbb unroot-ot csinálok majd, de ezek csak 7vége környékén.
Aztán majd 1-2 vállalkozó szellemű garis rootolhat, menthet és vissza is rootolhat majd. -
cosgtsrex
tag
Nah tesztelek egy régebbi 01015ösből való Google csevegőt. Ez SmartII-esé. Várok vele, aztán ha nincs baj, felteszem zipezve.
-
-
coyote55
őstag
válasz
Aki Ross
üzenetére
Amennyiben telepítve van a Gtalk, akkor a következő kóddal előhívható a Gtalk Service Monitor.
A kód: *#*#8255#*#*
A lényeg a JID-vel kezdődik. Itt ugyanis megtalálható a google account, és két sorral lejjebb a Device ID.
Ez alapján azonosítja be a telefont a Market.
Létezik olyan alkalmazás, amellyel le lehet tölteni a Marketből egyből a PC-re, és ez is ezt használja.

-
Aki Ross
tag
válasz
cosgtsrex
üzenetére
Lassan de biztosan össze lehet hozni egy bugmentes droidot

Az ötlet onnan jött, hogy lusta voltam állandóan újra telepíteni az összes alkalmazásom, ezért célirányosan kerestem, hogy mi is tárolja a felhasználó adatait.
Köszönet a fáradozásért, és további "csiszolgatást" kívánok Neked! -
cosgtsrex
tag
Üdvözlet Mindenkinek!
Először is köszönöm Aki Ross-nak a leírást és magát az ötletet! Igaz a Google csevegője nekem semmiképp sem akart felmenni, de az accounts.db helye és kiírtása, meg persze maga a Google csevegő telepítési ötlete segített megalkotni a végső megoldást, amihez hozzájárultak Sanctus és coyote55 kollégák is.
Nekik is köszönet az infókért!
Legjobb reményeim szerint ez majd orvosolja az Update2-n állapotsorra folyton magát kiíró "Google csevegő azonosítása nem sikerült." hibaüzenetet és a Google Play Áruházból való letöltési gondokat, amik véletlenszerűen, de annál hatékonyabban idegesítettek minket...
Persze még tesztelés alatt áll, kelletek hozzá ti is, hogy bebizonyosodjon, végre Update2-es SmartII-nk van.
Továbbra is várom az észrevételeket ezzel kapcsolatban is bárkitől.
Ide is, vagy akár PM-ben is.Figyelem!
A telepítő .zip kitörli az e-mail és facebook, stb. fiókjaidat a telefonból!
Persze semmilyen más adat nem vész el, csak a fentebb Aki Ross által leírt accounts.db.
Későbbi fiókhozzáadással minden telefonszám, vagy más adat visszaáll, vagy frissül a jelenlegire, tehát tényleges veszteség nincs!
Erre azért van szükség, mert így a .zip flashelése után, már csak újra hozzá kell adni a google fiókunkat és működik a Csevegő is, és a Google Play Áruház (régebbi nevén, Market) is.
Fiók eltávolítás nélkül sajnos hiába telepítenénk fel a Csevegőt, később kézileg kellene törölni ugyanezt, vagy visszaállítani gyárira, ami macerásabb.A tőlem már-már megszokott update.zip-es formában tölthető le a Google Csevegő telepítője.
Maga a Talk.apk egy ZTE Blade telóhoz készült magyar ROM-ból kiszedett, Google Csevegő.
Előtte próbálkoztam Cyanogenmod-okhoz való Gapps-al, amiben szintén benne volt a Talk.apk és működött is, csak hát angolul.Tehát a telepítő, ami mint mindig CWM-ből és recovery-ből is alkalmazható:
GTalk Installer Update.zip -
Aki Ross
tag
Sziasztok!
Talán egy megoldás a "bejelentkezési" problémára ....
Google Talk letöltése: [link]
Kicsomagolva a Talk2.apk-t a memkártyára másolni ....
Root Uninstaller-rel system app-ként telepíteni.
Root Explorer-rel megkeresni a /data/system/accounts.db file-t ...... ez az accocat tárolja. Ha csak áthelyezed valahova, akkor vissza is tudod állítani az eredeti accocat, ha valami nem lenne jóEzek után újra kell indítani a droidot. Szépen bejelentkezik, majd a beállításoknál megadod a szinkronizálandó fiókod. (mert ugyebár ez most üres
)Mielőtt bárki is belefogna, kérjük ki az igazán hozzáértők véleményét.
Nálam működik .....Üdv Mind1kinek!
-
cosgtsrex
tag
Hát remélem van olyan mentésem amiben benne van a gtalk. Most még melóban vagyok, de este neki esek. Esetleg valakinek van gtalk 01016 os? Odex és apk.
-
cosgtsrex
tag
A goolge csevegő gondot valószínű orvosolja a Gmail feltelepítése, de ha igen, jelezzétek és csinálok egy minden 1ben ROM-ot.
-
cosgtsrex
tag
Itt a moddolt build.prop Update2-re.
Csinálok majd esetleg update.zip-et is, annak aki nem akarja felülírni sajátkezűleg, de nem igazán érdeklődtek iránta, így amíg nem szükséges, nem csinálok.Figyelem!
Ha kell moddolt Update1-re való build.prop teszek fel kérésre,
de ezt csak Update2-re alkalmazzátok!
Igaz megvan a gyári build.prop is update2-re (és 1-re is) nekem, de azért mindenkinek ajánlom az alapot elmenteni felülírás előtt!-Alkamazása-
Értelemszerűen visszanevezzük build.prop-pá, majd teló SD-jére fel, root file kezelő, bemásoljuk az SD-ről a /system-be és teló restart.
(Igaz ez megtalálható a /custpack-ben is, de értelmét nem látom miért.
Factory reset után is a /system-ben lévő marad benn érintetlenül, tehát ha moddoltuk, akkor a moddolt.)-Amik változni fognak biztosan-
Bekapcs. és kikapcs animáció eltűnik, így gyorsabb boot és kikapcsolás.
Szebb JPG-k a telón, 100%-os minőség!
Valamivel nézhetőbb videófelvétel és fotó, bár az ígért 5MP nem működik.
Gyorsabb görgetés, hardveres videólejátszás és hardveres felületmegjelenítés.
Gyorsabb WiFi és 3G, telepkímélő üzemmóddal.
(Ha esetleg sokat enne a teló, kérésre teszek fel olyat, amiben alap WiFi és 3G sebesség van.)
Telefonálás 0mp-es késedelemmel.RoEddie ROM-jából kölcsönzött build.prop.
Thanks for RoEddie!
-
cosgtsrex
tag
Nah tehát, még ma nekiálltam és megcsináltam az Update2-re a rootoló .zip-et.
4 opciósban működik update.zip-re való átnevezéssel, vagy akinek csak wifi baja volt, annak CWM Manager-ből is működik átnevezés nélkül is.
Beletettem a busybox-ot is, ha hiányolná valaki, de mikor kitöröltem is működtek a busybox parancsok, szal értelmét nem látom, de ott van.
Még a régi rootoló .zip alkalmazása előtt másoltam ki és tettem bele ebbe.
Majd talán idővel találok megoldást a teljesen új SU-ra frissítő rootolásra, hogy ne sírjon nekünk az SU bináris frissítője mindig.
Addig is letölthető ez update2-re, bár lehet jó update1-re is, de nem tudom, nem próbáltam. -
cosgtsrex
tag
Üdv Mindenki!
Akinek rootolás után lett wifi baja, az tegye a következőt:
Rootbrowser-be bemegy, elnavigál a /system/xbin-be és kitörli a busybox-ot, majd restart.
Nekem ezután is megmaradt a root jog és visszajött a wifi, vagyis csatlakozik rendesen.
Majd pontosabban holnap nézem a teló busybox és root részét update2-n valószínű csinálok neki egy újabb rootoló .zip-et. -
pakriksz
őstag
Próbált már valaki ezzel a telefonnal, wide channel (dual band, dupla sávos, MIMO, stb) 802.11n-es wifire csatlakozni? Mert nekem nem sikerül, csak akkor ha hagyományos módban van a wifi router, pedig elvileg visszafelé kompatibilisnek kéne lennie. Ha wide channel módban van, kapcsolódás,kapcsolat bontva felirat között ingázik.
Azért kérdezem mert szeretném tudni hogy a telefon hülye, vagy a router fos.
-
kiskakas
senior tag
qltsar, vodas emberke vagy?
Sztem magával az update2-vel van a gond, mostanra pl már kiir egy üzenetet frissítéskor egy kis szürke ablakban,h nincs új frissítés..eddig nem irta, szimplán nem talált semmit..Ez nekem arra utal,h szerver oldalon csináltak valamit, tehát okkal nem megy fel sokaknak (mint nekem sem) gyari, nem rootolt smart2-re az update2-..
-
qltsar
veterán
Egyenlőre a frissítések nem üzemelnek (ismét), legyetek türelemmel!
-
FlickAir
aktív tag
Szerintem tök értelmetlen az update2-vel vacakolni. Én is napokat kísérleteztem mindenfélével, fél sikerrel... viszont lényeges különbséget nem fedeztem fel a v0116, és a frissített, v01020 verziók között, így nálam maradt a régi verzió, ami tökéletesen működik.
-
$p@rr0w
őstag
Érdemkes Smart II-re megvenni a Humble Bundle for Android 4-et? Melyik fut rajta biztosan?
-
Borrower
tag
Szia felraktam ezt a csomagot ill. akartam, de nem sikerül. Pont úgy mint a netről letöltődött update2 ez is megáll nekem. A CWM azt adja hogy a contact res.apk érvénytelen.
-
cosgtsrex
tag
Üdv mindenkinek!
Elkészült egy újabb variáció!

Ez egy update1-es ROM, ami gyomlált, rootolt, de vissza van hozva úgy gyárira, hogy a moddolt update2.zip, ami frissíti update2-re végigfut, így lefrissíti.
Egyenlőre olyan hibát vettem észre, hogy aki már régebben feltette az update2-t annak félig frissít csak.
Vagyis a progikat patch-eli, kernelt újat tesz fel, de mivel még nem sikerült rájönnöm, hogyan állítsuk vissza az alapsávot a régi update1-esre, így az fenn marad és a build 01016 marad.
Minden esetre belinkelem .bat-olt fastboot-os formában.
Ez a ROM már frissített SU-s, tehát nem írogatja ki, hogy az SU bináris elavult, meg ki is kapcsoltam belőle, hátha holnap adnak ki újat.
CWM Manager alapból rajta van, Rootexplorer, ES File Explorer, illetve frissített busybox is.
Ha fenn a ROM fastboot-ból, ajánlom feltenni CWM Manager-ből is újra!
Bemásolni mappástól a SD/clockworkmod/backup-ba, windows-os cumók nem kellenek bele.
CWM Manager azért jobb bármely ROM flashelésére, mert flash-eli a modem.img-t, illetve az SD-re helyezett alkalmazásokat is (.android_secure.img), nem utolsó sorban gyorsabb vagy 20x.
VF SmartII 01016 ROM HU
Update1 Stock +root +removed bloatware
2012-11-07-update1-to-2.7z-Aki esetleg nem ismerné a moddolt update2-re való frissítőmet-
Itt a leírásom és a linkem hozzá: Link
Annyival kiegészíteném, hogy nyugodtan ezzel a fájl névvel másolható a SD kártyára és telepíthető CWM Manager-rel.
Itt írtam róla, illetve letölthető innen a flashelhető update.zip-je ami a gyári programok közé teszi, ha kellene esetleg másik ROM-hoz: LinkTovábbra is várom az észrevételeket, tapasztalatokat, meg persze a gyári 01016 magyar ROM-ot, ami talán sosem lesz.

Sok sikert hozzá!

VeNoM GTS -
cosgtsrex
tag
Szedd le újra a 7zip-et. Mennie kell. 7-zip File Manager innen szedd, van 32-bites és 64-es is.
Ha ezzel sem megy szedd le a mentésem újra.
Másnak nincs ilyen baja.
Sajna 7zip kell, mert így 40% lett a tömörített cucc, rar olyan 200 mega körül lenne.
Azt meg évekig töltöm fel..
-
vapeti72
csendes tag
..Na, sikerült az update1-es clean rommal megoldanom, működik, első indítás után fel is ajánlotta a frissítést, ráindítottam, le is töltötte szépen de a telepítése hibával kiállt. Megpróbáltam a fentebb szereplő leírásban lévő "Stock update2mod" -ot de az sem akar felmenni rá...
-
vapeti72
csendes tag
válasz
cosgtsrex
üzenetére
cosgtsrex:
Én CWM-ből csináltam a flash-elést, működött a wifi, csak google accot akartam cserélni a telón és ahhoz a legegyszerűbb megoldásnak a full resetet gondoltam és utána jött elő a wifi-s probléma.
Most viszont az istennek nemtudok root-ot illetve CWM-et varázsolni a telóra, bármelyik itt található batch-es romot kipróbáltam de semmi, sőt még a 4 opciós recovery sem megy vissza.
Ezért gondoltam hogy talán kellene egy szűz gyári friss rom amit felrakok és hagyom ezt a cuccost a fenébe, már kezd idegesíteni ez a teló... :-) -
cosgtsrex
tag
Üdv Mindenkinek!
Hát először sajnálom, hogy ennyi vesződség van az Update2-es ROM-ommal.
Mint kiderül nem erről az update1 mentésről frissítettem, de majd csinálok ehhez való update2-re való frissítést.
Egyenlőre viszont, azt ajánlom megpróbálni mindenkinek, hogy tegye fel az update2es ROM mentést mappával a clockworkmod/backup mappába, windows cuccok nélkül és restore-oljon CWM Manager-rel.
Lehetséges ez javítja a bajunkat, ugyanis ez modem.img-et és minden .img-et flashel.
Amíg nem csinálom meg az update2-re való frissítést próbáljátok ki ezt.
Valószínű az ma nem lesz kész, mert nemsoká indulok dolgozni.
Írjatok visszajelzést, hogy úgy is fenn áll-e a wifi baj, ha CWM-ből állítottátok vissza a teljes ROM mentésemet.Üdv, VeNoM GTS.

-
Busaboy
aktív tag
válasz
cosgtsrex
üzenetére
Anno először én nem recoveryn keresztül rootoltam,ahogy sokaknak sikerült a működő rceovery miatt hanem volt egy rootolt system.img-em amit felflasheltem....! Aztán egy bootanimáció csere miatt elsötétült a teló, ekkor találtam egy custom romot, amit ha felteszel újra garis a teló, (HA MINDEN IGAZ) Ez lenne a ,,román,, rom ami mellé ugye ha akarja az ember jár a root is, de olyan régen volt, mintha ez így lett volna, de lehet tévedek(ha így van akkor bocs)! Szerintem visszacsinálható!
-
cosgtsrex
tag
válasz
gábor100000
üzenetére
Sőtt úgy gondolom, ha gyári beállításra visszahozod eltűnik a root, bár nem biztos ez sem.
-
cosgtsrex
tag
válasz
gábor100000
üzenetére
Üdv!
Vissza lehet csinálni elvileg! De még nem próbáltam.
1 update.zip-et majd csinálok rá, elvileg előtte majd a busybox-ot el kell távolítani a busybox installer-rel, aztán az update.zip, ha kész. -
cosgtsrex
tag
válasz
Aki Ross
üzenetére
Üdv!
Nekem eltűnt a gond. Próbáld ki feltenni az update1-es ROM-mat a clean végűt, és frissítsd recovery-ből a moddolt update2 frissítővel, ami megint csak linkelve lett fentebb. Ezt a megoldást ajánlom FlickAir-nek is.
Bár előbb próbáljátok meg az update2-es ROM mappájában lévő bootloader.img-t és boot.img-t újraflashelni, lehet az is megoldja a wifi gondot, továbbá fel tehettek 01016-os boot- és bootloader.img-t is, hátha az segít.Én is várom, hogy valaki adjon végre teljesen érintetlen update1-et amiből csinálhatnék teljesen érintetlen update2-t!
Pls valaki, aki nem törölgetett bele, tegyen fel egyet és ossza meg velünk!!
01016-os Update1-es Magyar ROM kellene! -
babosmiki
addikt
Az miért van,
hogy nekem még mindig a 01011-es rom van fenn és nem tudok mobilról frissíteni?
Kollégám most hozott ki a vodától egy új készüléket,
azon már a 01016-os van gyárilag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/256GB eladó! Patika állapot, 100% akku,
- Apple iPhone 15 Pro 256GB eladó! 91% akku, patika állapot, 12 hó gar
- Apple iPhone 15 256GB eladó! 86% akku, szép állapot, 12 hó gar.
- Apple iPhone Air 256GB 100% akku, 2026.09.22-ig apple gar, sky-blue
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt 1TB NVME SSD-k - frissítve: 04.11
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- SK Hynix PC811 2TB PCI-E 4.0 x4 nvme SSD 7000/6500MB/s
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4404
- LG UltraWide 34WQ75C-B IPS Monitor! 3440x1440 / 60Hz / sRGB 99% / Type-C
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Semmiképp ne próbáld ki, akkor sem, ha hozzávaló modem.img-et szeretnél felrakni, mint én!