Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Ez egy összefoglaló, amiben sok kérdésre választ találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Busaboy
aktív tag
válasz
nOrbYaNa #2822 üzenetére
Ez az egy tippem volt, én ha új romot teszek fel, vagy vissza, van egy mappám gépen, minden app benne van ami a trollon volt vagy alapból szokot lenni és csak ráteszem sd.re majd telepítem mind. Gyorsabb mint így szívni
Tipp amikor kész a troll és mindent telepítettél, csinálj egy mentést minden appról. az appokat szedd le gépre és ennyi....amióta megvan ezt csinálom, nem szoktam rom mentéssel szenvedni, így is 20perc alatt visszatudom állítani az eredeti állapotot.
-
-
FlickAir
aktív tag
válasz
nOrbYaNa #1035 üzenetére
Nekem is voltak hasonló gondjaim a SD kártyámmal. Nálam a megoldás a következő volt:
Elővettem a jó öreg Vodafone Smart I 858-amat, amin rendes CW recovery van. (Itt a lényeg a teljes funkciójú CW recovery)
A SD kártya teljes törlése a telefonon, ekkor megformázta úgy, ahogy az neki jó.
Ezután a V858-ba betéve, és recovery módban indítva az "advanced" menüben van a "partition SD card" almenü pont...
Innen egyértelmű volt a művelet, én a swap-ot 0-n hagytam. -
cosgtsrex
tag
válasz
nOrbYaNa #990 üzenetére
Üdv!
Köszönöm az elismerést. Egyáltalán nem nehéz a dolog am.
Egyenlőre talán az SMS gond lehet újra nagy falat, de még az állapotsort bütykölöm.
Úgy csinálom eleve, hogy RoEddie alkalmazásai nincsenek fenn nekem sem.
Csak azok vannak benne, amiket benne hagyott az alap alkalmazásokból, vagyis a gyáriak.
Majd aztán mindenki saját kedvére testre szabhatja.
Egyenlőre még annyi biztos, hogy a Swype helyett SlideIT Keyboard lesz, lesz fenn Adatforgalom kapcsoló widget, CWM Manager, meg talán teszek bele egy óra widget-et. Ja meg a LaucherPro.
Am nem is baj, hogy nem tette fel neked, vagyis sztem. Nagyon sok felesleges cucc volt rajta.
Kártyajátékok, mindenféle MSN, facebook, skype, VoIP, stb. De SD-re települtek fel szépen. -
Bóti
senior tag
válasz
nOrbYaNa #895 üzenetére
Azt nézd meg, hogy nem-e fent maradt a telón véletlenül 1-2 dalvik cache.
Mert az aktuális linkelve van, az tiszta sor, de a régebbiek, vagy esetleg olyan progik sz@rjai, amiket már töröltél még ott lehetnek a dalvik-cache, vagy data mappában (tapasztalat), és csak foglalják a helyet. -
Bóti
senior tag
válasz
nOrbYaNa #893 üzenetére
Ha kitörlöd, és feltelepíted újra az azért nem jó, mert ki kell törölnöd a pl.:
custpack/app/facebook.apk-t,
data/dalvik-cache/custpack@app@com.facebook.katana.dex-et,
data/data/com.facebook.katana könyvtárat.
Ha ez megvan akkor elmondhatod, hogy törölted a progit a telóról.
Ha feltelepíted az újat akkor az már nem a custpack-be fog települni, hanem a data-ba, pl.:
data/app/facebook.apk,
data/dalvik-cache/data@app@com.facebook.katana.dex,
data/data/com.facebook.katana könyvtár (ez ugyanaz lesz).És ha azt akarod, hogy újra a custpack-ba kerüljön, akkor ki kell törölnöd a dexet és az adat könyvtárat, majd a data/app-ból be kell másolnod a custpack/app könyvtárba az apk-t, majd reboot!
Most egész érthető lett!
-
Bóti
senior tag
válasz
nOrbYaNa #891 üzenetére
Szia!
3 fajta progi van:
1. system (csak rootolt telón törölhető)
2. custpack (csak rootolt telón törölhető)
3. data (saját appok)A probléma az, hogy ha frissítesz valamit, megmarad a régi fájl is.
Pl.: A custpack-ben benne van a Facebook, akkor az így néz ki:
custpack/Facebook.apk -> (linkelve) data/sdext2/Facebook.apk (nem foglal helyet)
data/dalvik-cache/custpack@app@facebook.dex -> data/dalvik-cache/custpack@app@facebook.dex (nem foglal helyet)
Viszont az adat mappa (amiben a lib fájlok is vannak, ami a facebooknál pl 4 mega + első indításnál letölt még 4-et, csak hogy jó legyen) nem linkelhető SD-re (vagyis igen, csak macerás
)
az így néz ki:
data/data/com.facebook.katana-1.apk (mappa)A probléma azzal van, hogy ha megfrissíted az appot, akkor nem írja felül a custpack-ben lévőt, hanem letölti a data-ba, feltelepíti újra az egész progit (facebooknál kb 20 mega) és odabiggyeszti mellé, hogy frissítve.
És ekkor így néz ki a dolog:
Van 2 db facebook apk: az egyik linkelve az sd-re custpack-ből, a másik a data-ban
A megoldás rá:
Letöltöd a facebookot, data/appból átmásolod a custpack-be, és kitorlöd a régit, valamint mindkét apk-hoz tartozó szarokat (data/data és data/dalvik-cache facebookra vonatkozó része), vagy ha linkelve van akkor data/sd2ext-ből. Újraindítod a telót (most ugye csak az új facebook.apk van fent a custpackben, se adat, se dalvik) és újraindítást követően automatikusan felteszi a facebookot, és akkor linkeld.
Ezzel beintegráltad az új facebookot a rendszerbe és még helyet is csináltál!
Húúú visszaolvasva elég káoszos... bocsánat érte, remélem érthető azért...Ja és cosgtsrex kollégának hála itt a 2 téma: [link]
-
Sanctus
aktív tag
válasz
nOrbYaNa #806 üzenetére
Nekem cosgtsrex uccsó munkája dohog a telefon(nak nevezett izén)on, de zeneakadozást egyszer nem tapasztaltam. Az is igaz, hogy ritkán hallgatok rajta zenét,még ritkábban nézek rajta filmet, s ettől is ritkábban használom játékra.
És jelenleg csak a saját playere van használva. -
Borrower
tag
válasz
nOrbYaNa #747 üzenetére
Én úgy vettem ki a leírást, ha felmegy a rom, akkor hagyd békén a telót. Újraindul, de nem húzod le a gépről majd csatlakozatod az sd karit. Ezek után nyomod az sd-re másolást, na itt nekem hibaüziket dobott.
A progik 1 része ment a nagyobbik részük viszont nem, üres ikonok, mint nálad. De persze a factori reset megoldja és plusz appok nélkül minde jó. Nem vágom miért hagyta el a magyar nyelvet.
Jaja ez a ROM eddig a legdurvább, amit próbáltam, hasít vele a gép!!! -
Borrower
tag
válasz
nOrbYaNa #743 üzenetére
Köszi majd ránézek. Csak érdekelt ez a full friss rom OTA3-al. Próbáltam a nyelvet belerakni de egyenlőre elakadok eddig bármit próbálok a tel már be sem bootol. Érdekes téma szeretném megtanulni, mert sok trükköt lehet csinálni a framework moddolással. Egyébként Roeddie is javítgat és nyanús, hogy a 9-es végű jobb, mint a 7-es. Jól is ment de full angol, mint az összes app. Régiót átírva meg nem megy a magyar playmarketből a letöltés.
-
coyote55
őstag
válasz
nOrbYaNa #733 üzenetére
Túl van bonyolítva...
Az akksi max feszültsége 4200mV = 100%
Ha töltés közben ki-be kapcsolgatod, azért tölt rá, mert a hálózatkeresés + boot elhasználja azt a pár %-ot.
A "Battery calibration" progi mindent elintéz, akkor törli a batterystat fájlt, amikor kell. Az tény, hogy nem árt, ha 100% töltöttség után negyedórát, max. félórát még a töltőn marad, de a sok törölgetés, újraindítás csak árt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPad topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Politika
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Lexus, Toyota topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest