Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 - alap
-
Mobilarena
Ez egy összefoglaló, amiben sok kérdésre választ találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fater01
tag
Megint csak elnézést a dupla beírásért, de tipikusan a lépcsőházban jutott eszembe, hogy valamit elfelejtettem.
Szeretném a gyári böngészőt eltávolítani, de kényes feladat, behal tőle a telo. A skyfire új verziója nekem sokkal jobban bejön. Feltételezem, ha rendszer alkalmazássá tudnám tenni, akkor el lehetne távolítani a gyárit, de hogyan csináljam? Régebben a titániumban volt ilyen opció, de csak a pro-ban. Ez miatt csak nem akarom megvenni. Van valakinek ötlete, hogyan oldjam meg? -
fater01
tag
Amig a rom nem lesz lecserélve a probléma nem fog megoldódni. Egy gyári rendszeren megoldás lenne a gyári beállítás, de mivel root vagy ez nem lehet megoldás, mert azonnal behal a telo. A rom cseréje két módon lehetséges. A vodánál újra húzzák (fizetős) és elveszik a root és ezzel a tárhely növelésének az esélye, vagy manuálisan te magad csinálod meg, kb tíz perc alatt. De ezt már kifejtettem.
-
sazabi
aktív tag
válasz
fater01
üzenetére
Bolt, ahol vettem nem válaszolt még, közben bementem egyik helyi vodafon boltba, és kaptam egy új sim kártyát, hátha segít.
Nem segített
Holnap lesz valami szaki ember jelen a vodafon egyik helyi boltjában, úgyhogy bepróbálkozok vele.Lecseréltem már amúgy szoftveresen mindent amit tudtam, semmi sem segített.
-
Janoo_07
aktív tag
válasz
üzenetére
Ezek után vigyázz rá! Nálam is így volt. Kitört az a rész ami tarotta (nem a gombon, a hátlapon) (legalábbis a fele) aztán utána mégegyszer kiesett és viszlát... Am, vannak elég pofás hirdetések máshol: csajszi tegnap hirdette meg a készüléket 28k-ért tartozékokkal
, de csak nem akarja adni külön a hátlapokat, más a postában nem bízik... Nem egyszerű ez 
-
törölt tag
Ma majdnem úgy jártam, hogy én is új hátlap után nézhetek. Délelőtt leejtettem a telefonomat az egyetemen. Nem lett semmi baja, kijelző nem törött be, működik. Nos elmentem edzeni, ott vettem észre, hogy hiányzik a hangerő gomb. Visszamentem a folyosóra és szerencsére megtaláltam, sőt csak vissza kellett pattintani..

-
fater01
tag
Akkor nincs gáz! Ha nem a kártya a hibás, akkor is néhány ezresért újra húzzák a soft-ot és kész. A baj az, hogy attól nem oldódik meg a tárhely probléma. Kiakadt a telo a rom telepítésekor. Ha előtte működött a kártyával, akkor valszeg a telepítésnél történt valami hiba. Ennél a telonál ez abszolute nem ritka. Egy recoveryből telpíthető rom rontani nem ronthat már rajta, viszont javítani javíthat. És ha nem jön be, még mindíg újra rakhatják vodáék a sajátjukat. De ez csak az én véleményem! Te döntesz!
-
coyote55
őstag
A PIN-kérést én a helyedben kikapcsolnám, legalább addig, amíg nem leszel 100%-ig biztos benne, hogy jó a kártya.
Nézd, aki előre megmondja neked, hogy egy EEPROM-ban az adatok, illetve az azokat tároló cellák milyen sorrendben haláloznak el, az nagy ember... Én csak óvatos vagyok (ha úgy tetszik: nyuszi)
-
fater01
tag
Még valami eszembe jutott. Nem lehetséges, hogy lopott volt a telo és a szolgáltató tiltotta le? Ugyanis az xperia, amire romot telepítettem a sajátom volt, én hoztam ki újan a boltból. Azóta is kéri bekapcsnál az unlock codot, de az elvetésre simán betölti a launchert. Azt hiszem itt a forumon is volt olyan aki használtan vett egy lopott telot kereskedőtől. De ez már régen volt nem emlékszem mi lett a vége. De ez is csak egy lehetőség.
-
fater01
tag
Recovery van a telon? Bár ha lépésenként mentél most egy full reconak kell lennie a telon. Ha igen, akkor szedd le alberto romját, tedd fel recoval. Meglátjuk mi sül ki belőle, mert még az is lehet, hogy valkinek van gyári mentése, és abból vissza leht állítani. De első a rom próba. ettől rosszabb már úgy sem lehet. Legfeljebb az is kéri.
-
sazabi
aktív tag
válasz
fater01
üzenetére
2 lehetőségem van:
sürgősségi hívás
feloldásback gombra nincs hálózat. Hálózat keresés is végtelenségig keres.
edit: hálózat keresés megtalálja vodafont, de azt írja, hogy "a sim kártyája nem engedélyezi hogy csatlakozzon ehhez a hálózathoz".
Más vodafon függő készülékkel megy a sim kártya.
-
Janoo_07
aktív tag
Helo! Nincs valakinek egy eladó hátlapja a készülékhez? Sikerült letörnöm a bekapcsológombot és eléggé SOS lenne. Amilyen érdekelne: kék, szürke, fehér, fekete, zöld. Azért csak férfi vagyok
Tehát ha valakinek van egy eladó akkor pü. vagy itt is dobhat egy választ. Ha Szolnoki az mégjobb .Egyébként ha valaki tudja hogy ezeket hol lehet beszerezni, azt is meghallgatom szívesen mert én interneten nem találtam, valamint voda üzletben sincs
. -
sazabi
aktív tag
Sziasztok
Használtan vettem boltban 2 hete egy ilyen telefont, és gondoltam rootolom meg megnézem miylen custom romok vannak hozzá.
Ezeket próbáltam ilyen sorrendben:
Cosgtsrex Vodafone-Hu-Update3 Stock ROM (root)
RoEddie 0.9.9-Vodafone-HU-Update3
Érintetlen, Update2-es magyar ROM
OneTouch Upgrade NB 1.0.2 - ez nem csinált semmit mert a "legújabb" verzió van a telefononMár az első Cosgtsrex rom felrakás után egy üzenet fogadott, hogy unlock kódot vár a telefon. Azóta is bármit csinálok, pin kód után kapásból unlock kódot vár.
Arról hogy esetleg az előző tulaj függetlenítette volna a telefont nem tudok, én a vodafonos kártyámmal szeretném használni a vodafonos telefont.Ötletek? Tippek?
-
KuZo
tag
sziasztok! van egy ilyen telefon a családban, de a mai nap beleesett egy bögre kávéba..
szétszedtem, kitakarítottam és működik, de a front oldali hangszóró meghalt. kihangosítva lehet rajta beszélni, csak cseppet kényelmetlen. szerintetek be lehet szerezni egy új hangszórót? vagy nincs valakinek egy donorja, aminek más baja van? köszi! -
Bóti
senior tag
Szeva!
Első HSZ-ben be van linkelve a fullos recovery, a driverek, és egy rootoló zip is.
Felmásolod az SD-re a rootoló zipet.
Újraindítod a telót fastboot módban (hangerő le + power, rezzen, power elenged hangerő nyomvatart 10 mp-ig).
Csatlakoztatod a géphez.
Felteszed a drivereket az 1. hsz-nek megfelelően (winxp -> Bootloader interface, 7 -> Android 1.0).
Felrakod a recovery-t (#1 hsz.).
Lehúzod a gépről.
Úrjraindítod a telót, de rögtön nyomod is a hangerő fel + power gombokat, mert ha hagyod a rendszert bebootolni, akkor a telefonon lévő "recovery-from-boot" fájlnak köszönhetően visszaáll a gyári recovery, amivel csak factory resetet tudsz csinálni.
"install zip from sd card" -> Kiválasztod a rootoló zipet, és kész!
-
coyote55
őstag
A telefonon milyen ROM van?
A lényeges dolgok a képen a háttérben látszódnak, a fehér ablakban. Kétszer próbálta meg a program a rootolást, két különböző módon, de a telefon hősiesen ellenállt.
Most látom, hogy háromszor futott neki.
Ha az Update-k telepítve vannak, lehet, hogy az a baj. Elképzelhető, hogy csak a teljesen szűz gyári rendszert képes rootolni a program. -
F.B.I.
veterán
Üdv!
Segítség kellene rootoláshoz. Az srsrootot, szeretném megcsinálni, mert az számomra egyszerűnek tűnik de akadályba ütközöm: a telefonból kivettem a sim kártáyt, hibakeresés bekapcsolva, driverek fent, elindítom a progit, várakozik, telefont rádugom, kattintok a programon a root device (all methods)-ra utána elkezd pörögni a progi és ezt írja ki:
majd újraindul ,megint katt és újból ez. Mi a probléma? -
fater01
tag
Elnézést az újabb beírásért.
Gondolkodtam ezen a dolgon és arra a megállapítsra jutottam hogy menekülésnek nagyon jó ez a rom. Ha van teljes recovery akkor nem lehet tégla a telo. Fel kell tenni a rom-ot és rootolni. Telepíteni a magyar rom menagert. Így csinálni egy mentést a full recoval. Ha minden kötél szakad ebből vissza lehet állítani az előző működő rendszert. Így ugyanis meg lehet úszni driver problémákat, vagy a programok működésének hibáit.Persze ehhez is az kell, hogy rom menagerrel legyen mentésünk a jól működő rendszerről a clockworkmod mappában. -
fater01
tag
válasz
FlickAir
üzenetére
A tied nem indul el semmilyen nyelven. Viszont kivettem a kártyát áttettem egy másik telóba rátettem alberto eredeti romját és azzal elindult. De semmi változást nem vettem észre az eredeti rom-hoz képest. Még csak nem is lett gyorsabb. Vissza az eredeti. Csakhogy leszedtem a cwm maneger és nem látja a mappát. Azt kéri telepítsem a cwm recoveryt. De hát telepítve van. Megpróbálom a te verziód. Egyenlőre viszont nem javaslom a magyarítás letöltését. Ha nálad lesz a telo nézz bele mi a gond!?
-
FlickAir
aktív tag
válasz
fater01
üzenetére
Ha angol nyelven elindul, akkor csatold fel az SD-t a PC-re, másold át a clockword mappát a telóról a számítógépre.
Töltsd le ezt, és csomagold ki.
Másold át a következő fájlokat a számítógépen lévő clockword mappába:
All In One.bat
adb.exe
AdbWinApi.dll
AdbWinUsbApi.dllIndítsd el az AllIn One.bat-ot
-
fater01
tag
válasz
FlickAir
üzenetére
Na!! Megpróbáltam feltenni. Bebootol, de a nyelvválasztó ablaknál kiírja, hogy a com.android alkalmazás váratlanul leállt, és nem tudok semmit csinálni. Viszont van egy teljes rendszer mentésem a cwm manager-rel, de hogyan tegyem vissza. Benne van a clockworkmod mappában, de a recoval nem tudom visszarakni. Ötlet?
-
FlickAir
aktív tag
Ebből az új csodaromból (Alberto96 ROM v1.0 RC) elvileg csináltam egy MAGYARÍTOTT verziót. Sajnos kipróbálni nem tudtam még, mert a nejemnél van a troll (ő használja), de ha van valaki vállalkozó szellemű kolléga, aki kipróbálná, innen letölthető, azzal a feltétellel, hogy megírja a tapasztalatokat, és az esetleges fordítási problémákról feltesz screenshot-okat (ha tud).
-
Jacak
senior tag
válasz
fater01
üzenetére
Értem.Hát,nálam nem jelentkezett ilyen hiba,szervízből 1021-es build-dal kaptam vissza ugye,lerootoltam,módosítgattam ezt-azt,most nagyjából meg v.ok elégedve(kop-kop) vele,nem produkál különösebb anomáliákat,s a hardverről is ugyanaz a tapasztalatom,mint neked,h. korrekt.megbízható,vannak sokkal vacakabb,döcögősebb vasak is ennél azért...

-
fater01
tag
Nincs ok rá, hogy offline módba rakjam, mert olyan helyen dolgozom, ahol nincs térerő, tehát így is úgy is lelép a hálóról. Amikor kijövök a melóból visszalép. Nincs vele gond, így kell működni. Csak hetente egyszer, vagy tíz naponta nem hajlandó visszalépni. És hiába jelölöm be a hálózat automatikus keresését vagy frissítését csak a kikapcs-bekapcs oldja meg.
Visszatérve Alberto romjára, akkor úgy néz ki, hogy a felület változott meg és lecserélésre került egy-két app meg a boot animáció más nem változott. A gondok megmaradtak és jött hozzá még egy, a füles
Mondhatnám hogy morcos vagyok. Saját szóhasználatommal élve: megmondom egy tojásról, hogy záp, de nem tudok tojni.
Pedig hardveresen elégedett vagyok ezzel a teloval. Olyan simán és gördülékenyen megy rajta a primo, hogy szégyent hoz a pna-kra. (3d épületek, bekapcsolt domborzat, és tts). Amitől így kiakadt az xperia j. -
Busaboy
aktív tag
válasz
fater01
üzenetére
Üdv!
Az én tapasztalatom pozitív is és negatív is!
Pozítívum: Gyorsabb, gördülékenyebb a menüváltásokkor. (én játéknál is jól hasznát vettem)
Negatívum: Magyar nyelv nuku, de német van benne ha neked az kell
hangszórók ugyanolyanok, itt is egy plusz app biztosítja a plusz hangerőt, és persze a jack dugó hiba! Lényegében ennyi, azt hogy fagy-e vagy nem azt nem tudom, asszem csak egy napot volt a telón így ezt nem tudom. (jah és a wifi alvó üzemmód hiba)Kicsit több a negatívum.
-
fater01
tag
Igen update3. Egyszerűen megjelenik a hálózat iconjánál egy kis x és addig nem tűnik el, míg újra nem indítom. Mondhatnám, hogy kellemetlen, de már megszoktam. Speaker Boost-ot használok és nekem sem halk, de én a főzött Romra gondolok, hogy abban is vannak-e ezek gondok?
-
fater01
tag
Ezzel az új Rom-mal kapcsolatban írjátok azért meg a tapasztalataitokat. Pl-ul: Ugyanolyan halk a hangszóró? Nekem update3-al (rootolt) is hetente egyszer ledobja a kártyát a hálózatról. Újra indítás segít csak.Az új Rom produkál ilyesmit? Van benne német nyelv? (ha már magyar nincs). Van terve a srácnak a magyart belerakni? Köszi a választ.
-
gabor___
csendes tag
Sziasztok.
Megcsináltam amit Jacak írt. Működik a 32Gb sd-vel, szépen visszatettem rá mindent.
1 probléma van: A Gmail-nél nem működik a push funkció(azaz ha uj e-mail jön akkor nem veszi észre, nem jelez, nem jelenik meg felül)
Ez fontos lenne.Melyik process felelős ezért?
Én most mindent Google-os cuccot link-eltem.Köszi előre is,
Gábor
-
Bóti
senior tag
válasz
embike10
üzenetére
Szia!
Szerintem még ne töltsd le, mert azt írta a srác, hogy a 2 hibával (füles nem működik, wifi sleep policy), amit írtam neki, megpróbál kezdeni valamit,és felteszi újra, bár ha a wifi nem sikerül, az még nem is vészes, stock-al se működött rendesen, de a fülest mindenképp megvárom. De ha ennek ellenére is le akarod szedni: POST / Maga a fórum.

Esetleg azt meg lehet próbálni, hogy a /sytem/lib/modules mappában lévő bcm_headsetsw.ko fájlt kicseréled a gyári romban lévővel, de nem tudom, hogy az működne-e.
-
embike10
csendes tag
Nekem dobtok 1 linket? mert nekem nincs meg nióta meghalt a gép :/

-
Busaboy
aktív tag
Én hagyom egyenlőre, wifi ébrenlét nem foglalkoztat, de most, hogy mondod ezt a fülhallgató dolgot megnézem, hátha nekem sem érzékeli! Egyébként valóban jó gyors a rendszer, játéknál meg mégfa...xáb így most az angol nyelvről nem szólok már semmit...Feldolgoztam XD
Nem müködik a füles, jön le megy vissza a régi rom. XD
-
Jacak
senior tag
Üdv.
Wifi elalvástól már én spec hülyét kezdtem kapni,s semmilyen app nem tudta a kikapcsolt kijelző mellett ébren tartani a wifit,bármivel is próbálkoztam...nna,és akkor rátaláltam az sd-n kutakodva egy már elfeledett kis progira,az Advanced Wifi Lock-ra,és az szupernek bizonyult,úgy kapcsolódik fel a zsebemben tartott tel a routerekre folyamatosan,jártamban-keltemben,mintha csak gsm-adótornyokat váltogatna... 
-
Bóti
senior tag
válasz
Busaboy
üzenetére
Én is felraktam reggel, jó, gyors, viszont a problémákat, amiktől kiakadtam nem javították, szóval visszaraktam a régi rendszert.
Wifi ugyanúgy kikapcsol, hiába Never a sleep policy, mellesleg ha bedugtam a fülest (Panasonic HJE-120), nem érzékelte, meg nincs is magyar nyelv.. azért nem is linkeltem ide.. -
dsys
csendes tag
hali. nekem is szervízben volt a troll. csinálgattak rajta ezt azt, hangszóró csere stb, de az érdekesebb része, hogy olyan rendszer van rajta, ami 1021, nem ír update 3-at, nem is talál. viszont valamivel mitha simább lenne az egész, ÉS a legnagyobb poén, hogy valami 100 mega szabad hely van alapból rajta. nem emlékszem, hogy amikor megvettem is ilyen volt-e csak a frissitések letöltése után lett kevés a helyem, de mindenesetre ez tuti valami szervizes mókolt rendszer. lementsem esetleg? ha igen akkor kell hozzá egy howto.

-
Bóti
senior tag
Szerintem menj be a boltba, és mondd meg, hogy ez így neked nem kóser, és kérsz egy másik telót, vagy kéred vissza az árát. Mivel már 2x vagy 3x volt szervizben, kötelesek kicserélni, vagy visszaadni az árát.
Más: az xda-n azt írják a srácok, hogy április közepe táján elvileg meglesznek a driverek a galaxy y-hoz, amiben ugyanaz a soc van, mint ebben.
Valamint van két emberke..
Az egyik módosította a gpu drivereit, ezáltal megnövelve a teljesítményét, a másik pedig összerakott egy cm7-et, képeket is rakott fel, szóval nem kacsa! Stock kernel-re épül, és még teli van buggal, de már van remény!
-
gyu456
tag
Ez már hihetetlen!

Nagy örömmel megyek az üzletbe..., veszi ki a csajszi a csomagból erre meg el van repedve a kijelző érintő felűlelete.
Küldte nekik az emailt meg a panasz levelet. Ez még ismételten 1 hónap. xD Amióta nálam van csak a szervizben volt/van. Március 4. óta szervizben van! 
-
gyu456
tag
Több mint 1 hónap után mehetek a telóért! El sem hiszem már!

-
törölt tag
Nekem most olyat csinált, hogy 9%on volt az akku, figyelmeztetett, hogy töltsem, kikapcsoltam, majd be és már 16%on volt.

-
simon0918
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni ROM-mal kapcsolatban. Most raktam fel Cosgtsrex Vodafone-Hu-Update3 Stock ROM (root) ROM-ját, de a LINK2SD-vel nem tudom letörölni a gyári alkalmazásokat. Mi lehet a gond, vagy tudtok ajánlani egy érintetlen ROM-ot amiben tudom törölni a nem kívánt alkalmazásokat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - 256 GB - szürke (341) újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - 256 GB - fekete (340) Használt, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - 256 GB - fekete (339) Újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Samsung Galaxy S25 Plus - 256 GB - kék (338) Újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Használt OnePlus Nord 3 5G 8/128GB, 91% akkumulátor, 12 hónap garancia!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone Xr 64GB 100% (3hónap Garancia)-ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR Gyűjtői darab (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- Honor Magic V2 / 16/ 512GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- LG UltraWide 35WN75CP VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / sRGB 99% / FreeSync
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de csak nem akarja adni külön a hátlapokat, más a postában nem bízik... Nem egyszerű ez 

.

.

![[link] [link]](http://logout.hu/dl/upc/2013-04/22/59134_d1m0p1r3fmlekgmy_srs_2.jpg)