Hirdetés
- IFA 2024: Csendben debütált a Honor Watch 5
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez egy összefoglaló, amiben sok kérdésre választ találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bóti
senior tag
válasz
MaxTorque #3122 üzenetére
Szeva! A hiba sajnos a telefonnal van.. Anno nekem is ez volt.. A jack aljzat elég gyatra, a gyári zenelejátszót jegeld, akkor az nem fog folyamatosan elindulni.. Vegyél Panasonic fülest, azzal jó. Próbáld ki, hogy izomból belenyomod a jacket az aljzatba, és akkor működik, csak kár, hogy ha elengeded, akkor behal..
-
-
Bóti
senior tag
Sziasztok!
A minap eladtam a kicsikét, szóval ezt a fórumot már nem nagyon fogom bújni.
Ha valamiben tudok segíteni, írjatok pü-t.
Ha esetleg valaki szeretné karbantartani az első hsz-t, írjon pü-t, és elküldöm a gmail + a 4shared bejelentkezési infót.
Üdv. -
Bóti
senior tag
válasz
zozimoto #2531 üzenetére
Jaja, nagyon patent.
Pláne, ahogy hozzájutottam..
15k + 1750 1 évig, 500 megás nettel, flottás csomagban, havidíj 4000.
Szerintem abszolút vállalható!Maga a telefon iszonyat jó. Féltem kicsit a 4,5"-tól, de netezni, gépelni, videót nézni nagyon jó rajta. Nem mellesleg IPS, olyan színei vannak, és olyan jól olvasható még direkt napfényben is, hogy azt el sem hittem először.
Egyetlen gyenge pontja az 512MB RAM, van úgy, hogy böngészek és pl bezárja a launchert, de ezt ellensúlyozza a 2 magos proci, ami gyorsan visszatölt mindent a memóriába.
Vannak profilok, amik nagyon hasznosak, a kamera nagyon jó, a hangzás meg egyszerűen sokkal teltebb, mint a Voda Smart II-nél.
Nem tudom ismeritek-e a Pendulum - Watercolour című számát, de amikor beindul van benne egy nagyon mély búgás, amit sehogy nem tudtam teljesen elővarázsolni a Smart II-ből, pedig PlayerPro+DSP+Volume+, de akkor se volt olyan hangzása.
Röviden: életem legjobb telefonvásárlása volt (remélem nem lesz vele gond.. kop-kop). -
Bóti
senior tag
Sziasztok!
Eladósorba került a telefonom, váltottam Huawei G510-re..
Ha valakit érdekel írjon püt.
Ugyanitt van még egy Xperia X8 is 11W20-as gyártási számmal -> nyitható a bootloader. -
Bóti
senior tag
Szeva!
Első HSZ-ben be van linkelve a fullos recovery, a driverek, és egy rootoló zip is.
Felmásolod az SD-re a rootoló zipet.
Újraindítod a telót fastboot módban (hangerő le + power, rezzen, power elenged hangerő nyomvatart 10 mp-ig).
Csatlakoztatod a géphez.
Felteszed a drivereket az 1. hsz-nek megfelelően (winxp -> Bootloader interface, 7 -> Android 1.0).
Felrakod a recovery-t (#1 hsz.).
Lehúzod a gépről.
Úrjraindítod a telót, de rögtön nyomod is a hangerő fel + power gombokat, mert ha hagyod a rendszert bebootolni, akkor a telefonon lévő "recovery-from-boot" fájlnak köszönhetően visszaáll a gyári recovery, amivel csak factory resetet tudsz csinálni.
"install zip from sd card" -> Kiválasztod a rootoló zipet, és kész! -
Bóti
senior tag
válasz
embike10 #2434 üzenetére
Szia!
Szerintem még ne töltsd le, mert azt írta a srác, hogy a 2 hibával (füles nem működik, wifi sleep policy), amit írtam neki, megpróbál kezdeni valamit,és felteszi újra, bár ha a wifi nem sikerül, az még nem is vészes, stock-al se működött rendesen, de a fülest mindenképp megvárom. De ha ennek ellenére is le akarod szedni: POST / Maga a fórum.
Esetleg azt meg lehet próbálni, hogy a /sytem/lib/modules mappában lévő bcm_headsetsw.ko fájlt kicseréled a gyári romban lévővel, de nem tudom, hogy az működne-e. -
Bóti
senior tag
válasz
Busaboy #2429 üzenetére
Én is felraktam reggel, jó, gyors, viszont a problémákat, amiktől kiakadtam nem javították, szóval visszaraktam a régi rendszert.
Wifi ugyanúgy kikapcsol, hiába Never a sleep policy, mellesleg ha bedugtam a fülest (Panasonic HJE-120), nem érzékelte, meg nincs is magyar nyelv.. azért nem is linkeltem ide.. -
Bóti
senior tag
Szerintem menj be a boltba, és mondd meg, hogy ez így neked nem kóser, és kérsz egy másik telót, vagy kéred vissza az árát. Mivel már 2x vagy 3x volt szervizben, kötelesek kicserélni, vagy visszaadni az árát.
Más: az xda-n azt írják a srácok, hogy április közepe táján elvileg meglesznek a driverek a galaxy y-hoz, amiben ugyanaz a soc van, mint ebben.
Valamint van két emberke..
Az egyik módosította a gpu drivereit, ezáltal megnövelve a teljesítményét, a másik pedig összerakott egy cm7-et, képeket is rakott fel, szóval nem kacsa! Stock kernel-re épül, és még teli van buggal, de már van remény! -
Bóti
senior tag
-
Bóti
senior tag
válasz
zozimoto #2363 üzenetére
Szia!
Egyelőre nincs, de az XDA-s srácoknak azt ígérte a BroadCom, hogy április közepe táján kiadják a Samsung Galaxy Y-hoz a drivereket, amik ugye ugyanazok, amikre nekünk is szükségünk lenne.
Onnantól már csak egy ügyes kernelprogramozó kell, aki átírja a SGY kernelét (fizikai gomb, stb...), és akkor még az is lehet, hogy lesz CM. -
Bóti
senior tag
válasz
akosright #2331 üzenetére
Szia! Ha van működő recovery akkor, tegyél fel egy romot az sd kártya alcatel-onetouch/backup mappájába, mert a fullos recovery ott fogja keresni, menj a restore-ra és ennyi.
krlsz: Ha nem sikerül életre kelteni, vidd vissza a vodába, és mondd azt, hogy újraindult, és azóta ez van. Szerintem megcsinálják gariba, mint ahogy Jacaknak is. -
-
Bóti
senior tag
válasz
akosright #2322 üzenetére
Mert az adatok, a böngésző cache stb. a /data/data mappában tárolódik. Valmint, a custpack-ban ugye ott van a fészbúk, teitter, meg a többi f0s, ha azokat frissítette, akkor a "gyári" app ott van a /custpack-ban, a frissített meg a /data-ban. Törölgess kicsit adatokat.
krlsz8612: az első hsz-ben ott van ez OneTouch Upgrade NB 1.0.2, ez pont arra jó, hogy kikapcsolt állapotban is tudd flashelni a telefont.. Elolvastad, mi?
-
Bóti
senior tag
-
Bóti
senior tag
válasz
Busaboy #2207 üzenetére
Azt írja, hogy elfut az update, csak nem történik semmi, tehát bebootol a régi rendszer, ami azért furcsa, mert ahogy elnéztem az update scriptet, az első pár sor egyike a
delete_recursive /system
Szóval ha nem is teszi fel a JB-t, akkor sem kéne, hogy bebootoljon a régi rendszer.. -
Bóti
senior tag
válasz
Busaboy #2205 üzenetére
Szia!
Ezt válaszolja neki george:
"for work JB ICS CM7,9,10 you must have a custom kernel to work. if you dont have it then the custom roms like JB or ICS is useless .
And the drivers who have inside this .zip file I think it is wrong."Működő JB, ICS, CM7,9,10-hez custom kernelre van szükség, ha az nincs, akkor a custom romok, mint a JB vagy ICS használhatatlanok.
És a driverek amik a zip fájlban vannak, úgy gondolom, rosszak.
-----------------------------------------
Szerintem hülyeséget ír a srác. Nem kell custom kernel ahhoz, hogy működjön a JB vagy az ICS.
Custom kernel ahhoz kell, hogy procit tudj húzni, swappelni tudj, meg hogy összességében jobban ki tudd használni a telefont (rengeteg telón van 2.6.35.7-es kernel)..
Lásd pl Xperia X8, Stock kernellel csomó rom megy (pl.: miniCM10)
A másik: a driverek szerintem jók. -
Bóti
senior tag
válasz
cosgtsrex #2203 üzenetére
Szia!
Igen, a jack aljzat eléggé hulladék.
Van olyan füles, amivel jól működik, viszont van olyan, amit izomból bele kell tunkolni.. Ilyen pl az én Canyon fülesem is.. Megmozdítom, és egyből nem szól rendesen.. Viszont pl a párom Panasonic fülesével jó.
Szóval mindenkinek azt ajánlom, ha venni akar fülest, akkor MediaMarkt, mert ott ki lehet próbálni.
MP3 lagg: vicc.
Párom x8-án (691 Mhz húzva, 256 Mb ram) szaggatásmentesen megy, ezen meg..
Valamelyest nekem használt a PlayerPro + a hozzá tartozó DSP pack. Van benne 2 beállítás, az egyik a pufferméret, a másik a prioritás.
Próbáld ki!
Más: XDA-ra kipostolta valaki ezt: http://www.mediafire.com/?feftjbbcpa9dev2
Ez egy JellyBlast portolva erre a telóra. Néztem a drivereket benne, tényleg bcm21553.
Azt írja a srác, hogy valami geb@sz van az update scripttel, mert lefut, de nem történik semmi. Nézegettem, de nem találtam rá a hibára.
Ha valakinek van kedve, ránézhet. -
Bóti
senior tag
Igen, mivel roeddinek működött a fullos recovery elejétől kezdve, ezért ő az alcatelonetouch/backup mappából állította a vissza a romot, recovery-ből.
Nekünk viszont nem mentek az érintőgombok, ezért volt szükség a CWM Manager nevű appra, ami együttműködik az Alcatel recovery-vel, mivel az is CWM alapú. Viszont az appból történő visszaállítás a clockworkmod/backup mappában fogja keresni a mentést.Ha romot, akarsz visszaállítani, akkor hozd létre az SD-n a /clockworkmod/backup mappát, másold bele az .img fájlokat, és az .md5 fájlt is (leellenőrzi a visszaállítás kezdetén).
CWM Managert elindítod, Restore, Ha jó helyre másoltad, akkor látni fogod a mappa nevét.Mielőtt megpróbálsz másikat feltenni, a meglévőről csinálj biztonsági mentést! Ha használsz Link2SD-t akkor a /data/sdext könyvtárat is mentsd le, mert azt a backup során nem menti le a recovery, és ha visszaállítod a rendszert, és módosult az SD kártyád tartalma, akkor elvesznek a linkelt appjaid.
Sok sikert!
-
Bóti
senior tag
Szia!
A telefonhoz NINCS CWM recovery. Viszont van egy cwm alapokon nyugvó teljesen működő Alcatel recovery. #1 hsz-ben megtalálod.
Joke38: letöltöttél egyetlen egy romot is? Ha kicsomagolod, mindegyikben ott van a system.img! Írtam fentebb, hogy melyik romból kéne felraknod a system.img fájlt. Batch installal simán fel tudod rakni. Olvasd el az #1 hsz-t figyelmesen. Ne parázz, ha csak a system.img-t piszkálod, akkor nem tudod téglázni a telód. -
Bóti
senior tag
válasz
kaller1 #2160 üzenetére
Örülök, ha tudtam újat mondani.
Igen, sajnos max ennyi, amit tehetünk, hogy másnak nem ajánljuk.
MTC az az orosz Alcatel V860, próbálj meg a 4pda.ru-ról drivereket leszedni, hátha azzal működne.
Angolul meg se próbálj beírni, mert az orosz a fórum hivatalos nyelve.sephirot: Tudom, melyik thread az, kedvencekbe el van mentve, nincsenek még sajnos meg a driverek, vagy ha meg is vannak, nem működnek. Itt a link: XDA
joke38: Felrakod, megvárod míg lefut a flashelés fastboot módban, aztán, mikor már bootol a teló, lehúzhatod a gépről.
-
Bóti
senior tag
válasz
kaller1 #2156 üzenetére
Ahogy elnézem van egy kis képzavar.
A TCL már akkor is tudta, hogy semmi köze a telefonhoz, mikor elkezdte gyártani. A telenornál máshogy volt, először lett a telefon, és aztán brandelte a telenor. Ennél viszont eleve a Vodafone számára indult meg a gyártás. Ezért nincs support. 100%-ig nem vagyok biztos benne, de szerintem a bootloader lockot a vodának köszönhetjük, a driverek meg a Broadcom sara.
Az xda-s fejlesztők október! óta próbálják eltarhálni a gpu, stb. drivereket, de csak a púder megy.
Az Alcatel ebben nem sáros, nem adhatja ki a drivereket a Bcm beleegyezése nélkül.
Szóval minden csak a Broadcomtól függ, de ezt a bcm21553 SoC-et, már ők is lesz@rják. -
Bóti
senior tag
Szia!
Jól működő cwm recovery nincs a telefonra egyelőre.
De a gyári recovery is cwm alapú, szóval igazából ugyanaz, ugyanazokkal a funkciókkal.
Igen, a cwm manager arra való, hogy a rendszerből tudd indítani a mentést, flashelést, semmiben nem különbözik, ha recovery-ből indítod, egy szóval: kényelmesebb.Lépésről lépésre:
1. Tedd fel valamelyik romból (mondjuk az update2-es, gyáriból, mert az áll a legközelebb a mostani update1-es rendszeredhez) a system.img-t, azt, amelyik rootolt.
Driverek feltelepít -> Fastboot mód -> system.img flashelése
3. Ha bebootol a rendszer akkor tedd fel playből a "titanium backup root" nevű programot.
Ha nem működne a root, akkor flasheld fel a full recoveryt, majd recovery-ből valamelyik rootoló zip-et.
Elindítod, Restore/Backup fül és ott csinálsz egy teljes mentést, ezzel minden programod, és adatod az SD-re mentődik.
4. Telepítsd fel a cwm managert, és másolj fel egy romot az SD kártya clockworkmod/backup mappájába (ha nincs ilyen mappa, hozd létre).
5. Cwm managerből a "Restore" paranccsal tedd fel a választott romot (minden romnál ott a leírás).
6. Telepítsd a titanium backupot az új rendszerre is, és állítsd vissza a programokat/adatokat.
7. Flasheld fel a full recovery-t (FlickAir v2-ben alapból benne van).Minden infót és linket megtalálsz a téma összefoglalóban.
-
Bóti
senior tag
Igen! Olvasd el a téma összefoglalót, abban a linkek is benne vannak.
Tedd fel a fullos recovery-t, az mindenképp ajánlott.
A system.img flaselését azért írtam, hogy meg tudd menteni az adataid.
Ha az adatok lementésével megvagy, akkor tedd fel az összefoglalóból valamelyik romot, mindegy melyiket, mindegyik jó.
Teszteld le, hogy Neked melyik a legszimpatikusabb.A legegyszerűbb módja, hogy felteszed a cwm manager appot, a kívánt romot felmásolod az sd /clockworkmod/backup mappába, és onnan tudod feltenni a cwm-mel, de mindegyik romnál ott a leírás is. -
Bóti
senior tag
válasz
fater01 #2122 üzenetére
Jaja, mindkettőből meg lehet csinálni, bár, ha a fullos recoval szeretnéd, akkor szerintem az /alcatelonetouch/backup mappában kell lennie a fájloknak. Én mindig cwm managerrel csináltam.
Joke38, tedd fel a fullos recovery-t, a téma összefoglaló alapján. Attól, hogy a telód nem bootol, még az adataid nem veszek el, ezért írtam az előbb, hogy tegyél fel csak egy system.img-t, és ha mázlid van elindul a teló, és le tudod menteni myphoneexplorerrel vagy titaniumbackup-al.
-
Bóti
senior tag
Szia!
Próbáld felflashelni valamelyik romból csak a system.img-t (mivel az nem nyúl a data mappához) fastbootban. Én az update2-est javaslom. Össze fogja gányolni a rendszered, szóval rom csere kell mindenképp, de hátha elindul. Ha bebootol, akkor myphoneexplorerrel szedd le ami kell és új rom!
Szerk.: ha felraktad a system.img-t, és elindul, ne lepődj meg ha sokáig bootol, mert az összes data mappában lévő apk-t akkor fogja telepíteni szal szerinem 5 perc. -
Bóti
senior tag
válasz
András1980 #2054 üzenetére
Szia!
Cosgtsrex fentebb linkelt egy moddolt wifi drivert. Flashelhető zip formában van.
Mivel gyári rendszered van, ezért ok-x-es recovery-d van. Töltsd le a wifi mod zipet, nevezd át update.zip-re, tedd fel az sd kártya gyökerébe.
Kapcsold be az USB hibaelhárítást, tedd fel az ADB drivereket (az AiO-t, abban van adb.exe is), majd a driverek mappájából add ki az
adb reboot recovery
parancsot.
Ekkor a telód elindul recovery-ben -> apply update from sd card -> Yes.
Ha felette újraindítod és kész.
Ja, ezzel ugrik a garid.
Ha úgy sem működne, akkor szerintem tegyél fel egy custom romot. Ha azzal se jó, akkor tedd vissza a gyárit, és vidd vissza a vodába! -
Bóti
senior tag
Sziasztok!
Frissült az #1. hsz! -
Bóti
senior tag
válasz
gabor___ #2036 üzenetére
Szia!
Azt, hogy utángyártott akksit lehet-e hozzá kapni, azt nem tudom, de ha lehet, akkor az engem is érdekelne szerintem!Nem befolyásolja, hogy miről töltöd, annyi "naftát" vesz fel, amennyire szüksége van.
Egy dolog zavarhat be, ha nem a saját töltőjéről töltöd, hanem egybeépített töltőről.
Nálam pl az van, hogy a saját (töltőfej+kábel) töltőről normálisan tölt, de egy régebbi samsung telefonom egybeépített töltőjéről töltve nem működik az érintőkijelző alsó része, mivel az a töltő bezavarja.
Feltölt azzal is, csak a kapacitív technológiának köszönhetően kicsit összegányolja a kijelző töltöttségét, így az nem működik, amíg töltőn van a teló.Más:
Írtam a moderátornak, aki segített az #1. hozzászólás módosításában.
Ha minden jól megy frissülni fog, nemcsak flickair romja van benne (utólagos engedelmével), hanem az új, fullos recovery, a one touch upgrade nb tool és a coyote által belinkelt srs root is.
Valamint egy-két dolgot is javítottam, ami a fórum alapján nem volt egyértelmű. -
Bóti
senior tag
Sziasztok!
Kicsit eltűntem, de vagyok.
Link2SD-nél csak azokat linkeld, amik nélkül elindul a teló. Én pl viszonylag sok appot hagytam a belső memóriában, így ha behal az sd, akkor is használható.
A particionálásnál első a fat32, második az ext, harmadik a swap (opcionális).
A swap fájl/partíció kezelése nincs megírva a kernélben.
A rootolás után, ha feltetted a link2sd-t ne unrootolj, mert kell neki a root -> nem fogja látni az ext partíciót ha unrootolsz.
A magyar srác én voltam Jacak!
Nem működik a cm7..
Ha apk formátumban van, simán telepítheted is, ha mindenképp másolni akarod, /data/app mappa, majd reboot.
Találtam egy progit, ami kikapcsolt állapotból indítja a teló flashelését. Orosz oldalrol van ez is, one touch upgrade nb a neve, és elvileg a szoftverhiba miatt be sem kapcsoló telóba is életet lehel. Lehet, hogy ez megoldotta volna a te problémád is Jacak. Ha lesz időm felrakom 4sharedre, és linkelem! -
Bóti
senior tag
-
Bóti
senior tag
válasz
zozimoto #1893 üzenetére
Szia!
Angol, roeddie linkelte be xda-ra, 4pda.ru oldalon találta.
Ogreen, a probléma az, hogy a kernelben csak 2 governor van kódolva, a bcm, és a performance. A processzor terheltsége változik, de az órajele nem, mert ebben a 2 governorban ez nincs megírva.
A megoldás egy új kernel lenne, amiben van pl. ondemand governor, de a másik kernelhez nyitni kéne a bootloadert, ami egy 2048 bites kóddal van ellátva. Ezért nem tudta roeddie sem nyitni.
Hátha majd az oroszok. -
Bóti
senior tag
BREAKING NEWS!
Megvan a FULL recovery, minden funkiója működik, az érintőgombok is.
Az oroszok megoldották.
Itt az img: Working FULL recovery
Fastboottal rakható fel. -
Bóti
senior tag
válasz
coyote55 #1834 üzenetére
Már vagy 4x kalibráltam az akkut, nem segít.
Sőt, olyat is csinál, hogy ha nem érsz hozzá mondjuk 3-4 óráig, és kiveszed a zsebedből, örömmel látod, hogy 1%-kal sem ment lentebb az akksid, aztán, mikor feloldod a képernyőzárat, és megnyitsz egy programot, majd azonnal bezárod (anélkül, hogy bármit is csinálnál), esik vagy 15%-ot... -
Bóti
senior tag
Üdv itt!
Ha folyamatosan használom, böngészek, töltök, még min fényerővel is megölöm egy du. alatt az enyémet. Szóval ennek nem tudsz mit csinálni.
A proci: mivel a kernel nem támogatja a proci húzását, ezért ennek nem tudsz mit csinálni sajnos.
Másik kernel egyelőre nincs..A Link2SD-vel meg tudod nézni, hogy mennyi helyed van az ext2-n.
Facebook azért maradt ott, mert alapjáraton a custpack mappában van, de ha frissíted, akkor az eredeti marad a helyén (a custpackben), a frissített pedig a data mappába kerül. A root uninstallerrel most leszedted a data mappában lévőt.
Menj rá mégegyszer és leszedi a custpackban lévőt is. Ha ez sem válna be, akkor töröld ki az appot, a data-t, meg a dalvik-cach-t manuálisan.
App-custpack/app
Data-data/data/com.facebbok
Dalvik-data/dalvik-cache/@cuspack@com.facebook...dex -
Bóti
senior tag
válasz
fater01 #1823 üzenetére
Szia!
Igen, elvileg rootolja az update3-as készüléket is, mivel a busybox, és a su binárisnak mindegy, csak android legyen..
Dropboxba nem tudom feltenni, mert nekem nincs, de miért nem csinálsz egy 4shared-et? Ingyenes, és még egy levelet sem kaptam tőlük.
Ha működnek az érintőgombjaid, akkor nem kell másik recovery-t felraknod, csak átnevezni a zipet, és flashelni.
Csak annyiból jobb a GoodRecovery, hogy abba nem csak ADB-ből tudsz belépni. -
Bóti
senior tag
válasz
simon0918 #1796 üzenetére
Az nem létezik, hogy ne tudd átmásolni. Mivel nem a system partícióra másolod hanem a data-ba, ami a "sima" belső memória.. Ott meg csak van 7 mb helyed..
Joco: én személy szerint nem próbáltam még azt a romot. Próbálj factory resetelni, ha nem segít tegyél fel másik romot szerintem. -
Bóti
senior tag
válasz
simon0918 #1790 üzenetére
A lényeg, hogy a /data/data/"ahogy a flashplayer feltelepül"/lib mappába másold bele a 2 fájlt és állítsd be a jogaikat (nem root jogok, a fájlok jogai, hogy ki tudja olvasni, írni, futtatni). Hosszan nyomsz a fájlra és kiválasztod a jogosultságok megadása, vagy permissions opciót, és megadod a mellékelt txt-ben lévő jogokat. Linkeled és kész.
-
Bóti
senior tag
válasz
Busaboy #1784 üzenetére
Emiatt:
Moderate and Aggressive may impact battery life (slightly), but may also help on devices where the entropy pool is drained quickly and often."A közepes és agresszív mód kihat az akkumulátorra (eléggé), de segíthet azon eszközöknek, ahol az entropy hamar és gyakran lecsökken."
Forrás: XDA
Szóval az appon belül, alul van egy csík, ami ugrál. Az mutatja, hogy mennyire "üres" ez a bizonyos entropy pool. Nekem light-on is maxon van, és csak néha ugrik kicsit lentebb, szóval ezért vettem le.
-
Bóti
senior tag
válasz
Busaboy #1781 üzenetére
Az első pipa, hogy kikapcsolja amikor a képernyő kikapcsol, a második növeli az SD kártya írási/olvasási sebességét (linkelt appok miatt nagyon hasznos), sokkal gyorsabb programindulás, a harmadik, hogy induljon bootoláskor.
Szóval én mindhármat bepipáltam.
Amúgy visszavettem Light-ra, az is elég. -
Bóti
senior tag
válasz
macgywer #1727 üzenetére
Szia!
Nyilván valami kompatibilitási probléma..
Én is próbáltam már feltenni, ugyanez a hiba.
Tegyél fel dolphin browser-t, nekem nagyon bejön.
Gyors, SD-re cache-el, csomó plug-in van hozzá, plusz nekem azzal hibátlanul működik a flash player!Az 1. hsz-t meg használjátok egészséggel!
-
Bóti
senior tag
válasz
fater01 #1667 üzenetére
Ahogy észrevettem, akinél ilyen probléma fellépett, az mind a roeddie féle update1-es system.img-t felflashelve akart rootolni.
Ne azzal tegyétek, hanem a rootoló zipek valamelyikével, és jó lesz.Nos, van egy bejelentésem:
Kb. 2 hete megszületett az ötlet a fejemben, hogy csinálni egy mélyvíz topikot a telefonnak.
Összebeszéltem cosgtsrex kollégával, és összeszedtünk minden olyan hasznos infót, ami kérdés szokott lenni. Múlt héten 6 órán át írtam, aztán átküldtem Ákosnak, ő is átolvasta, és megbeszéltük, hogy mik kerüljenek még bele, szóval ma, még kb 4 óra szenvedés után elkészült!A dolog ott tart, hogy írtam egy moderátornak, ő is átolvassa, hogy nem-e sérti a szabályzatot, és ha mindent rendben talál akkor kiemeli első hozzászólásnak!
Remélem sokaknak tudunk vele segíteni!
-
Bóti
senior tag
válasz
elfelejtette #1610 üzenetére
Hát barátom, az meleg... megértelek, és teljesen jogos.
Amúgy én sose voltam más szolgáltatónál, de ahogy hallottam, máshol se jobb a helyzet.
A telenorról nem tudok szinte semmit, de valamivel olcsóbb, az ügyfélszolgálatot nem tudom milyen.
A Tré meg hajlamos platina ügyfeleket, akik havonta 60-70 ezer forintot fizetnek (vállalkozó), egy hét késés miatt korlátozni.. bár anyuék aranykártyások, és a múltkor hívott, hogy hozzájuk dobtak egy galaxy minit, meg egy Tré-mobile MOVE-ot 990/db-ért, meg némi aranypontért. Szóval.. meg az oldaluk is használható..
Én attól akadok ki, hogy hogy lehet a voda ennyire f0s.
Az oldaluk használhatatlan, ráadásul pontatlan is (gondolok itt arra, hogy a flottánál ezt a sz@rt ICS-el reklámozzák, amióta megjelent!). Fogyasztó félrevezetése miatt úgy be lehetne őket perelni...
Az ügyfélszolgálaton (tisztelet a kivételnek) balekok dolgoznak, akiket ha megkérdezel, hogy melyik telefont válaszd csak pislog(csak úgy kamura meg szoktam kérdezni), többségük azt se tudja, hogy melyiknek mi a specifikációja... (ilyenkor szoktam kezdeni elsorolni a csíkszélességet meg ARMv6 vagy 7, meg ilyeneket és visítok, ahogy zavarba jön és csak vigyorog
, próbáljátok ki egyszer, nagyon állat).
De ami szerintem a legdurvább, hogy van egy telefon, érkezik egy rendszerrel, és úgy belebarmolnak, hogy egy használhatatlan trágya lesz belőle (gondolok itt az update nélküli napi kernel panic-re). Néztem külföldi fórumokat, SEHOL nem láttam, hogy bárkinél is lett volna fagyás, szóval a magyar voda cseszett el valamit, de nagyon, és erre 4 update-el próbálják helyrehozni, amit elcsesztek.. Az bezzeg profin megy nekik, hogy telirakják minden sz@rral, meg bootloadert zárjanak (amiben ott van egy bugos kerlnel, de le kell zárni, nehogy legyen rá valaha értelmes is), meg recovery-t barmoljonak..
Na mindegy.. -
-
Bóti
senior tag
válasz
elfelejtette #1603 üzenetére
Mesélj!
-
Bóti
senior tag
válasz
Sultanka #1596 üzenetére
Nem lesz baja a telefonodnak.
Az a lényeg, hogy ha használsz Link2SD-t, akkor a /data/sdext2 mappát is mentsd el, mert azt nem menti a CWM Manager, és ha felteszel egy másik romot, akkor összegányol(hat)ja.
Én mindig úgy szoktam, hogy az egész sdext2 mappát átmásolom az SD-re, majd megcsinálom a mentést CWM-el (5 perc).
Ha bármi gond van, akkor clockworkmod/backup mappában ott van a mentésed, vissza tudod állítani, majd a /data alá visszamásolod az sdext2-t, és nem veszik el semmid, még a híváslistád sem (természetesen csak addig az időpontig, amikor a mentésed csináltad). -
Bóti
senior tag
válasz
simon0918 #1575 üzenetére
CWM Manager appot felrakod, csinálsz 4-500 Mb helyet a memóriakártyádon, csinálsz rá egy backup/clockworkmod mappát.
Megnyitod a CWM-et, Backup, ok, kapsz root jogot, újraindul a teló, és már ment is.
Mentsd el előtte a /data/sdext2 mappádat is, mert azt nem menti (csak simán másold ki valahova). -
Bóti
senior tag
válasz
kanyi51 #1555 üzenetére
Töröld a recovery from boot fájlt a telóról, meg flaseld újra a recovety-t, és jó lesz. A roottal az a baj, hogy a binben van a busybox. Xbinbe kell lennie. Tedd fel a smart2suwith#-final-t, azzal menni fog a root, majd írd újra a csatoló parancsfájlt link2sd-ben. Ha volt init.d, azt is tedf fel link2sd után.
-
Bóti
senior tag
válasz
kanyi51 #1551 üzenetére
Az raj!
Feltettem a FOTA appot, és meg is találta, le is szedtem. Majd felteszem 4sharedre.
Ahogy elnézem rendszer odex fájlokat, framework fájlokat, recoveryt, lib fájlokat, meg a kernelt patcheli.
Azt elég masszívan (2.8 mb), recovery meg azért tűnik el, mert újra felrakja a recovery-from-boot filet, meg szétgányolja az install-recovery.sh fájlt, a link2sd ezekkel együtt ugrik, de még a debuggered fájlt is újraírja...
Felrakni szerintem maximum a kernel miatt éri meg, a többi csak visszaállítgatás, meg szándékos felhasználó sz0patás... Szánalom vodafone.. -
Bóti
senior tag
válasz
beach head #1547 üzenetére
Áááááááácsi!
Mielőtt megpróbáljátok telepíteni, kéretik megosztani!
Nekem a FOTA app már fent sincs a telón! -
Bóti
senior tag
-
Bóti
senior tag
válasz
simon0918 #1523 üzenetére
Van benne busybox, másképp nincs root.
A busybox ahhoz kell, hogy műveleteket tudj végrehajtani a fájlokon.
Pl. amikor másolsz egy fájlt az a busybox "cp" parancsával történik, ha létrehozol egy könyvtárat, az az "mkdir" paranccsal, stb., de a partíciók indításkori felcsatolásához is kell a busybox.
Az update.zip-ek is hívnak meg busybox parancsokat.
Töltsd le marketről a busyboxot (stericson) és tedd fel a /system/XBIN-be (nem magát az apk-t, hanem miután elindítottad a progit, ott kérdezni fogja a telepítési helyet)!!!
Aztán indítsd újra és írj, hogy mi van. -
Bóti
senior tag
válasz
simon0918 #1518 üzenetére
Simán feltelepíted a belső memóriába, majd link2sd-ben hosszan nyomsz a progira, és megkeresed azt a felugró menüből, hogy "rendszeralkalmazássá konvertálás" vagy valami hasonló.
Ha ezzel megvagy, akkor restart.
És ott lesz a rendszerappok közt.
Aztán tedd fel a progit, és reméljük működni fog! -
Bóti
senior tag
-
Bóti
senior tag
-
Bóti
senior tag
válasz
simon0918 #1456 üzenetére
A factory reset miatt behányt a root.
Töltsd le ezt: [link]
Nevezd át update.zip-re és másold fel sd kártyára, majd tedd fel recovery-ből.
Ha nem megy a recovery, akkor flasheld fel a !pack.rar-ban lévő goodrecovery mappában lévő recovery-t fastboottal.
Aztán mennie kell a rootnak.Igen erre a megoldásra, majd felrakom, csak most nem tudom...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mini-ITX
- Wuthering Waves
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest