Hirdetés
- Mobil flották
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
jones965
Modder
válasz
Tito30
üzenetére
Általában, sőt inkább összességében ha valamit ide leírok, azt már én kipróbáltam. Ide tartozik a peltier elemes hűtés is.
-
Tito30
tag
Egyébként én úgy akartam megcsinálni,hogy a reziből kijövő víz menne a proci felé, az onnan távozó víz egy másik cpu blokkhoz ami egy nagy alu bordához van csavarozva.Itt lenne a peltier elem a blokk és az alu között,és az innem távozó hűtött víz menne a rezibe.

-
Tito30
tag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Világos thx.

-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Tito30
üzenetére
az elem egyik oldala füt a másik hüt.ha nemhütöd a melegedö oldalt akkor szépen megsüti a procidat az elem.probálkozott már sok gyárto ezzel a megoldásssal,ha jolemlékszem a cooler master v10-esben is van ilyen de ahogy irták neked kb semmi értelme csak az áramot zabáltatod vele feleslegesen.
-
Tito30
tag
válasz
jones965
üzenetére
Tudom ez kínos lesz számodra amit kérdezek,de miért is lenne felesleges? Van egy rezim ami betőlt egy bizonyos hűtési funkciót.Ha szertném húzni a lapomban lévő procit és jobb hűtést szeretnék neki elérni tartósság szempontjából,akkor miért nincs értelme? Így kiküszöbölném a ventillátorok zaját,a proci megfelelő hőmérsékletű és mindenki boldog.
Nem rekordokat akarok döntögetni,csak ki szeretném kerülni a radiáror+ventillátor megoldást. 
-
Mr.csonti
csendes tag
Ez szimpatikus így elsőre,elég túlméretezett alkatrészek van benne, van benne anyag.Ez a radiátor még úgy gondolom befér egy gyárilag kialakított helyre. /Phobya Pure Performance Kit 240LT/ valakinek tapasztalat/vélemény a márkával vagy a konkrét szettel..

-
Kbhont
senior tag
válasz
Mr.csonti
üzenetére
Igen, én egy kicsit benéztem...
azt gondoltam kompakt vízre gondolsz.
Én mikor szét szedtem az egyik játék vizet akkor döbbentem meg, hogy pl a radiba bemenő cső keresztmetszete pár milliméter.(csoda hogy átfolyik a víz)
Ami a többit illeti. Én WaterCool párti vagyok és abból is a rézből készült dolgokat preferálom.
Persze van amikor a plexit az adottságainál fogva sokan előnybe részesítik, de valahogy nálam a szivárgás lehetősége óriási vissza tartó erő. -
Tito30
tag
Van valakinek ötlete azzal kapcsolatban,hogy lehet elvezetni normálisan a procinál keletkezett kondenzációt? A hűtőblokk és a proci közé szeretnék rakni egy peltier elem-et.

-
Pacy
aktív tag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Nekem a pumpa és a tartály a procin van egyben. Raijintek triton. Tágulásnak mennyit kell hagynom? Vagy kell nekem ezzel foglalkoznom? Most töltöttem rá, van a tartályban egy kevés hely. Mennyi az optimális?
-
Mr.csonti
csendes tag
válasz
Kbhont
üzenetére
Igen,olvastam az összefoglalót
én is azt szeretnék.Kíváncsi lennék a miben más az épített víz mint a kompakt pontosabban mitől rosszabb a kompakt víz? Kicsi a pumpa teljesítménye?a radiátor mérete? esetleg csövek keresztmetszete? vagy maga a hűtő amit a procira teszel nem tud annyi hőt elvezetni? -
-
Pacy
aktív tag
Sziasztok! Miből lehet megtudni hogy a légtelenítés sikeres volt e? Buborékokat és levegőt nem látok a rendszerben, rázásra viszont hallom hogy mintha nem lenne teljesen légmentes a felső radi
Hőfokok jók pumpa nem hangoskodik...hogyan tovább? -
szacsee
nagyúr
válasz
Mr.csonti
üzenetére
Ha kitet veszel akkor jársz a legjobban szerintem.
20-30K-igegybeszetteketjátékvizeket nézegesd, 50K felett kapni normális kitet... 240-es radival, vagy 360-assal.
Viszont várni kell rá pár hetet, míg ideér, vagy Alphacool-tól megrendeled, vagy Tody-val beszélsz hátha Ő is tud szerezni.
Persze pár dolgot leírhatnál:
Mekkora radik férnek el a házadban (2x120, 3x120.. 30mm, 45mm vastag stb., vagy házon kívül szeretnél radit.
Mennyit költenél rá és mit szeretnél vízzel hűteni stb. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Mostanában csak olvasgatom a topikot (telóról), de megint zavart érzek az erőben...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Konfig az adatlapomon, de szeretném átépíteni úgy a rendszert, hogy üresjáratban lehetőleg néma legyen.
Minél kisebb ráfordítással első körben.
Jó lenne valahogy megoldani, hogy a ventik ha IDLE megy a rendszer, akkor a radin álljanak (nagy úgyhogy megbírja), viszont ha játszom, akkor induljanak el.
A proci mosfet felett és a VGA ramsünik felett is van 1-1 venti még... no meg a tápban.Elsőre elég lenne, ha a radi és a VGA, ill proci mosfet felettit tudnám szabályozni.
Nincs olyan szabályzó progi, amivel meg lehet oldani és nem hülyül meg? (terhelve ha nem indulnak el az elég fájó lehet). Esetleg szabályzót kellene vennem, vagy Asus deszkára váltsak, ami tud 0-ra is szabályozni?
Ötleteket előre is kösz!
-
Joshi
titán
-
Kbhont
senior tag
válasz
Mr.csonti
üzenetére
Szia!
Itt csak épített vizekkel foglalkoznak a kollégák, de Te se tölts vele sok időt, mert bátran állítom, hogy felesleges!
Nekem volt előtte egy H60, aztán egy Antec920 kompakt rendszerek, de hogy őszinte legyek, nem érnek egy anyanyulat sem...!
Építs egyedit! Itt a srácok segítenek mindenben! Hidd el, nem bánod meg!(#28863) Henk Komoly reaktor lett...

-
Henk
veterán
Gondoltam megmutatom itt is, elkészült a Nova projekt. Nem lett könnyű a ház vele.

-
Mr.csonti
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném kipróbálni a vízhűtést de nincs tapasztalatom ezen a téren,kezdésnek arra gondoltam valami komplett szettet vennék amiben benne van minden ami kell .Tudnátok ajánlani valamit ? Milyet ,hol stb...
köszi

-
Joshi
titán
válasz
Matisz77
üzenetére
Én Arctic F12 PWM-et használok, induláskor egy pillanatra teljes PWM jellel indítja a lap, aztán a biosban beállított értékre csökkenti azt. Nincs az a venti ami 350rpm-en elindulna, ha lefogom a lapátokat akkor már nem tud újra indulni. Nekem 9db venti van amit egy PWM erősítőn keresztül kötöttem az alaplapi CPU FAN csatlakozóra, de a tápot külön adom nekik (5V).
-
Joshi
titán
válasz
tom_tol
üzenetére
Teljesen passzív rendszerhez elengedhetetlen a nagy méretű ritka lamellázatú radiátor. A MORA-val se lennél előbbre, mert már attól se lesz mobil a gép, ráadásul a MORA-ra mindenképpen kell egy nagy méretű kis fordulatú venti. Nekem is ez volt a problémám, vagyis hogy mobil maradjon a konfig, de azért hangtalan is legyen. Én inkább vettem olyan házat amibe mindezt megvalósíthattam, Idle max 350rpm-en mennek a ventik, Load pedig max 600rpm-en.
-
Matisz77
aktív tag
Hali tudtok ajánlani 12-es pwm-es ventit radiátorra? A lényeg hogy halk legyen!
-
tom_tol
addikt
Elég méretes eszköz.
seniman Nem egészen ez volt a kérdés. Nincs is lehetőség elhelyezni másik helyiségben, legfeljebb a szabadban, de annak egyéb hátrányai vannak.
Baltoafarkas Ez jól néz ki, de nem ártana ha nem kellene segítséget hívnom, ha arrébb akarom tenni a házat.

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
norbalia87
üzenetére
SketchUp
-
norbalia87
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Megkerdezhetem a nevet a programnak amivel osszehoztad ezt a "tervet" ?
-
-
törölt tag
válasz
seniman
üzenetére
Annak meg mi értelme? Akkor a másik helységbe egy Mora rá 4 venti lassú fordulaton és kész.
Tito30
Felesleges túlbonyolítani. Azt nem tudom, hogy a Solo blokkja vajon jobb-e mint a D-tek meg nem-e hangosabb. Ezt a legfontosabb megtudni. Ha mégis megveszed akkor elég ha a Solo megy, a Reseratorból ki is lehet venni a szivattyút meg átalakítani HF csatikkal, tuningolni a belső csővel stb. -
carr
őstag
válasz
Tito30
üzenetére
anno 2004-2005ben az akkori Epox 8kha+ lapban, egy 2500Mhz-es Barton nem sült meg egyszer sem, álló pumpa mellett, pedig volt, hogy tutira elfelejtettem bekapcsolni a hydor LII-t, azztán csak sikított az alaplap, hogy dörömbölnek a celsiusok a blokkokon... merthogy a víz az egyáltalán nem keringett.

(külön kellett kapcsolni a 220v-os pumpát)
-
-
Tito30
tag
Sziasztok.
Agyalok azóta is,hogy tudnám az áramlásjelzőt (mérőt) kiiktatni,vagy helyettesíteni mert szűkíti a rendszert. Ötletem az,hogy a meglévő D-tek blokkot kicserélem egy Alphacool Eisberg (Solo) - High Speed Edition 3600rpm - Black blokkra. Ennek az oldalán látni az áramlást,a gép tud fordulatot mérni. Egy nagy kérdés,hogy a reserátor pumpája a leírás szerint több mint 2x annyi vizet képes szállítani. Mehet szerintetek a két pumpa együtt? Ezzel valahol bebiztosítom magam,ha az egyik megadja magát.De nem tudom,hogy nem-e fogná vissza egyik a másikat,vagy segítik egymást? Tanácstalan vagyok

-
törölt tag
válasz
tom_tol
üzenetére
Terhelve sehogy a hagyományos radiátorokkal. Vannak passzív radiátorok [link], de ezekből is kéne legalább egy gép méretű összerakva hogy a rendszeredet elvigye. Nem tudjuk pontosan, mert itt nem nagyon foglalkoztunk még ilyennel, hogy egy cső mekkora hőt bír el.
Esetleg azt lehetne hogy a procit passzívan egy Mora vagy Nova mert azzal még elbirkózik, a vidit meg ilyen csöves cuccok külön körön akkor kevesebbel is beéri. -
tom_tol
addikt
Sziasztok!
Venti nélküli megoldást keresek már ha van ilyen egy i7-4970K + 780Ti hűtéséhez. Természetesen tuning lehetőségét meghagyván.
Mik a lehetőségek ?
Köszönöm -
törölt tag
válasz
ViZion
üzenetére
Az Alpha nekem is úgy meg volt tépve, nem is feszegettem mert mondom még eltöröm zsír újonnan.
Ez a videó is arról tanúskodik hogy az életben nem szereltek még semmit a ház körül. Mondjuk így már nem is meglepő, érthető hogy az egész megvalósítás kicsit defektes lett így el lehet nézni valamennyire. Ami a PC-n kívül esik ahhoz nem nagyon értenek hiába van köze hozzá.
A szűrő és az UV fertőtlenítő jó ötlet. Bár ha normálisan meg van csinálva, rendes folyadékkal feltöltve akkor nem kellenének egyáltalán, de én beszerelném így is mert jópofa ha más nem is. A tartályt viszont marhára nem értem még mindig miért nem lehetett átlátszó legalább egy oldala és valami nagyobb tisztítónyílás rá hogy az ember keze kényelmesen beleférjen...
Érdekel hogy vajon a szűrőt hova teszik, hova kötik be, remélem nem szívóoldalra. -
seniman
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Érdeklődj nála.A múltkor még volt egy valag alkatrésze.Nem tudom mennyi csati kell,de csak több helyről lehet összekukázni.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
hszilard666
üzenetére
Budapest nem Los Angeles...
-
-
mackosajt
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Obi? Kertészeti rész?
Vagy valami hasonló hely? -
hszilard666
veterán
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Szerintem ez a rész nem volt nagy cucc.

Más:
Uraim!
Nincs valakinek ötlete hogy honnan tudok pokolian gyorsan 13/10 es csövezést szerezni budapesten? Nem akarok merlinner szívni. -
Snip3r_HUN
addikt
-
Lecsavartam a repedt tartályt, Tody mesternél van ócón csere, megrendeltem.
Gyárilag úgy rá volt tépve, majd beCCartam, mire leszedtem. Az a szép, hogy gumigyűrűs alul is, vagyis tök felesleges megtépni ennyire. Gondolom ez is volt a baj, feszíthette mint a barom, végül engedett a műanyag... Nekem meg most 5k-ba kerül az Alphacool jófejsége.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Cyberneko
üzenetére
Nyilván való, csak felhívtam rá a figyelmed, hogy a legtöbb teljesítményéből adódóan hangos szivattyú többet eszik 1A-nél.
Az enyém például benyakal majdnem 3-at csúcson. Szerencsére szabályozható a vezérlés, így gond nélkül le lehet tekerni. Így csak 2100rpm könyékén megy.
-
Cyberneko
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nemtudom, szerintem semmilyen pumpat nem erdemes leszabalyozni, ha nem hangos.
Az en dcp (4.0, talan, szoval a nagyobbik, olyan ami ViZon-nak van) szamomra 12V-om "elviselhetetlenul" hangos.
Egy ilyen feszultsegszabalyozo van rajta, borda nelkul, kb minden mogott 0 hutessel, es semmit sem melegszik.
Tehat, en tapasztalatbol merem irni, hogy a melegedes, mint realis veszely, nem letezik ennel a eszkoznel. Es ha jelentkezne, akkor boven eleg lenne ra egy borda, es ha valami exta dolog miatt csucson lenne jaratva, nem hiszem, hogy olyan nehez egy szamitogepben olyan helyet talalni, ahol valami ventilator erre a fel gyufasdoboz meretu dologra is fuj valami levegot... -
MrM94
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Sunákhoz csak értesz nem?
Meg óbégatni,hogy milyen szar napod volt. Nyugodj meg,van abba a totyikba ember aki semmihez sem ért mégis ossza az eszet

De ha szeretnéd én lehurroglak majd mindig
Akármit mondassz. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
Na ez az, amit en jatszottam ott jo volt. En meg voltam vele elegedve.....visszont az elado meg nem irt...
(#28825) iszilard: senki sem hurrog le! Nincs joga!, siman elmondhatod a velemenyedet.
-
MrM94
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Ezt úgy mondtad,mintha neki nem lett volna 7990e

Te csóka,már be se dugod a fejed az offba csak ide mi?
-
Cyberneko
tag
válasz
kovab0de
üzenetére
Azert, nem tudom melyik pumpa fogyaszt tobbet, mint a 1A, masreszt, hutes alatt boven jo, ha barmilyen pici "ram suti"-t rarak az ember arra fogalmam sincs hogy hivjak 6labura.
Es akkor mar boven jo a gepben alapbol is jelen levo legmozgas.
(Tapasztalatbol irom, mert nalam is egy ilyen (csak a 300ft-os kinai valtozata) van, es egyaltalan nem melegszik. )
(Ahonnan linkelte, latom +90ft-ert meg "keszre szerelt" borda is van hozza.) -
sg22
senior tag
bekoltoztem az uj hazba : ) ezzel az UV aktiv csovezessel ugy nez ki mintha a beleket latnad

-
seniman
veterán
válasz
Snip3r_HUN
üzenetére
Chriss99 is ezzel szívott
Lecserélte fujipolyra és nyert vagy 20 fokot
VRM hűtésben amúgy is a Heatkiller a legkiemelkedőbb. -
Supr@
senior tag
válasz
m0h0senator
üzenetére
Ezt nem mondanam ek betegsegnek! Szinten 290x-em van, referencia kartya fc ek blokkal, nikkel plexi, es furmark alatt se megy 61fok fole a vrm 1, gpu max 52 volt eddig, de az is ritka, olyankor van vagy 26fok a szobaban. Es en is gyari ek padokkal hasznalom (igaz van a vga-n hatlap, de nem hinnem hogy 20fokot segitene).
Haverom 290x-n is ugyanez a blokk van, hatlap nelkul, es 60 korul szinten megall neki is a vrm1. Sztem vagy rossz meretu pad van a karin, vagy a blokk nem fexik fel rendesen.
ViZion: nalam is mikor bekerult a single radi a korbe, sztem meg 1℃-ot sem hozott
viszont plusz bubi gyujtonek jo
-
MrM94
addikt
Supr@ és ormányos, Köszi

De amúgy ti hol találtátok meg hogy mennyi kraftot képes leadni a CPU fan header?Én egy ideje keresem és nem találom
-
törölt tag
válasz
m0h0senator
üzenetére
Gondolom az első 4 a CPU core, a középső a package, az alsó három meg a gpu, vrm1, vrm2? A legalsó meg a HDD.
Teljesen jók. -
m0h0senator
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Az elso blokk a processzor aztan a ventik vga es legalso az alaplapi vrm.
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Szerintetek egy 360-as meg egy 240-es Phobia radi elbirna egy 1.2 V-on jaro 4790K-t meg ket darab 290X-es kartyakat? Vagy a 360-as melle eleg egy kisebb is?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
m0h0senator
üzenetére
Hát még ha látnánk is, hogy mi micsoda a listában...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
akoska07
üzenetére
tegnap hozta a posta a Lamptron CW611 et, szoval meg csak elmeleti szinten igen.
azt neztem, hogy van egy olyan limitacioja, hogy egy szenzorcsoportra egy venti mehet. viszont van 6 szenzorcsoport. kaptam hozza hat levegos szenzort, plusz vettem meg harom phobya szenzort (megy a vizbe), plusz van elosztokabelem is.
egy megy a pumpaba, egy megy a harom belepo + egy kilepo SFlexre, egy megy a ket (negy?) antecre plusz egy megy a kivulre rakott XTXre.
a Zalmanon amiatt nem voltak csoportositva a ventik, mert nem igazan birt 0.3Anal tobbet agankent.
ma nem tudom nekiallok e atepiteni, de ugy szamolom a ket zalmant kivaltja a lamptron (es meg marad 2 vagy 3 szabad slotom ventikiosztastol fuggoen), plusz a lianlit szinten.
egyebkent eddig tippre egy ketkoros rendszer, pumpa1 + intake + exhaust + pumpa2 + intake + exhaust vezerlesre meg tokeletesen eleg lenne egy.
nezegettem az aquaerokat, de xt nincs raktaron, plusz ha kulon aquabusos cuccok kellenek akkor nem duplajaba, hanem minimum triplajaba kerul a kore epitett szabalyozasi egyseg a lamptronhoz kepest vegeredmenyben.
jo eredmenyt akarok, de feleslegesen nem szeretem szorni a penzt.
MrM94: az EK ventije sajnos nem Gentle Typhoon, bar elegge Nidec Servonak nez ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem rekordokat akarok döntögetni,csak ki szeretném kerülni a radiáror+ventillátor megoldást.

én is azt szeretnék.Kíváncsi lennék a miben más az épített víz mint a kompakt pontosabban mitől rosszabb a kompakt víz? Kicsi a pumpa teljesítménye?a radiátor mérete? esetleg csövek keresztmetszete? vagy maga a hűtő amit a procira teszel nem tud annyi hőt elvezetni?
Hőfokok jók pumpa nem hangoskodik...hogyan tovább?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem az Idle a legfontosabb, Load már nem annyira. Ha játszol úgy is van más zajforrás ami miatt nem olyan vészes a ventizaj.

A megoldás még két Mora lehet,épphogy forgó ventikkel.

Grózi