Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrbig25
őstag
válasz hszilard666 #28594 üzenetére
Ha linx és furmark egyidejű futtatásával játszol, akkor lehet, hogy kevés lenne a táp...minden más esetben elég.
Az már más kérdés, hogy az U1 méretszabvány szerinti ventilátor nem igazán halk -> ez probléma lehet egy jól megépített és csendes vízhűtéses gépnél.Kbhont
A 2db VGA eléggé felmelegítené a vizet, ami már nem lenne kellemes a procinak. Ha most 60-65°C körül van a proci, akkor a 2db VGA-val együtt valószínűleg még ettől is több lesz...plusz 280-as radi ide vagy oda.
CF esetén érdemes elgondolkodni egy külön körön a VGA-k számára.
CPU mehetne a 280-as radira, a 2db VGA pedig a 360-asra.[ Szerkesztve ]
...
-
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy 360 radival hűtök egy 3820-at ami 4.8Ghz 60-65 C' megy (D5 Laing).
Szeretnék még bekötni a rendszerbe 2db R9 290-t!
Mi a véleményetek, ha még egy 280 radit beépítek, elég tud lenni "alacsony" venti fordulat mellett? (700-800RPM)
A ház egy Chieftec BA-1-BBB.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
törölt tag
Gondolom akkor az ágankénti terhelhetőséggel van a bajod. Akkor érdemes rákérdezned a tápos topikban, ugyanis normálisabb tápok el tudják osztani másképp is a terhelésüket. Pl nálam is a max 210W-os ágon elment a 280-at zabáló kártya. Nem feltétlen kell másik táp.
-
carr
őstag
gondolom a hdd az 7200 helyett 9000RPM, az SSDben meg mikrohullámúra cserélted a csipszeket.
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
mrbig25
őstag
válasz hszilard666 #28589 üzenetére
"Most nézem, nem is lesz elég annak a háznak a tápja "
Mit pakolsz egy akkora ITX-es házba, amihez nem elég 500W?
...
-
ViZion
félisten
-
MrM94
addikt
Van e valakinek a CPU blokkjába led?
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
seniman
veterán
válasz ViZion #28586 üzenetére
Csak amit trágya módon porfestettek,ott válik le Én csináltam alufelnire olyan porfestést,hogy a felni javító anyázva jött,hogy mi a franc ez,mert csak gáz melegítővel tudta leégetni róla,hogy legalább a homokszóró levigye.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
jones965
Modder
válasz hszilard666 #28582 üzenetére
Na ezt a különbséget nem vettem észre. Akkor viszont a tetőt manipulálnám a helyedben, bár kérdés, hogy mennyire akarsz hozzányúlni.
Viszont a tripla radiátor ahogy nézem bárhogyan helyezed el a házon, valamerre túl fog nyúlni. -
ViZion
félisten
powder-coated Steel: porfestett vas. A porfestésnél vékony műanyag réteget kap, ráégetik, az a "szín". Biztos láttatok már pl. radiátort, ahol a festék tenyérnyi lapokban válik le. Nah, az porfestés.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
hszilard666
veterán
válasz jones965 #28577 üzenetére
Szia Uram!
A képen amit linkeltél egy evga hadron hydro van, amit sajna nem lehet kapni az euban. A vizescucc, szintén az evga-tól van benne, amit szintén nem lehet kapni erre fele, és pokolian drága is. (nálam meg már van egy kis vizes cucc, amitől nem szeretnék megválni. )
De szerencsére pár perce támadt egy ötletem:
Megbontok egy h80-it a blokk + pumpát hagyom, és annak a rendszerébe kötöm bele a tripla radit, a videókártyát, és a balancert is.Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
jones965
Modder
válasz m0h0senator #28579 üzenetére
Hőmérséklet kijelző érzékelő nélkül? Az meg mire jó?
-
kovab0de
tag
válasz m0h0senator #28579 üzenetére
Helló! Ha nem találsz hozzá kijelzőt és ugy gondolod eladnád.Akkor átveszem tőled
-
m0h0senator
őstag
Sziasztok,
olyan problémám van, hogy vettem egy phobya hőmérséklet érzékelőt. Na most a lapom valamiért nem érzékeli, és olyan kijelzőt keresek ami érzékelő nélkül van.
An odyssey through the realm of consciousness.
-
jones965
Modder
válasz hszilard666 #28576 üzenetére
A net nekem ezt dobta ki többek közt.
Ebben még a radiátor is benne van.ThodEE: köszi, javítva.
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
Sziasztok Uraim!
Lenne egy szakmai kérdésem: Hogy hoznátok össze egy vízkört egy evga hadronban? vannak 45 és 90 fokos csatik a mancsaim közt bőven, de az EK DCP 4.0 majdnem fele akkora mint a ház és az EK balancert sem lehet bele nyomorítani, de van a ház seggén kivezetés csövezésnek. a radi nem bent lesz hanem kint de azt is rögzíteni szeretném a kuckó oldalára. Még valami: Az nem opció hogy kiszedem a HDD rackeket, mert mind meg lesz pakolva.
A válaszaitokat előre is köszönöm!Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
carr
őstag
válasz cinkoxid #28556 üzenetére
Megvettem a pumpatartályt, meg a blokkot. A csatikra meg írtam, h venném, de ne fizessek má 7$-t 8 postáért fakk.
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
DigitXT
nagyúr
Nem használtam még ilyen blokkot? Kettő HDD van vizezve 3-4 éve.
Szivacson vannak, szóval a rezonancia fel sem merült... bár jogos pont,
mert az Elysiumba 5,25"-ös helyre gondoltam őket. Ez érdekes lesz.Főleg, hogy a héten rendeltem volna meg a házat a németektől basszus.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz DigitXT #28572 üzenetére
Így már érthető. Nekem is két vinyó van vizezve, de arra figyelj ha még nem használtál ilyen hdd blokkot, hogy ha a fém a fémmel érintkezik (hdd->kétoldali hdd blokk->ház), akkor ugyan úgy rezonálhat és semmivel se lesz halkabb. Én nem tudok gumibakokat tenni a hdd keret és a ház közé mert az 5.25-ös helyen van. Valamikor szét kell kapnom, és a hdd blokk és a fém külső keret közé kellene raknom valami puhább gumit. Majd még megálmodom.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Momentán kettő van bedobozolva, de tervezek még kettőt.
Megelőzendő a kérdéseket: nem azért kell vizezni őket, mert
annyira melegednek! Csak a zajszigetelt dobozbnál hasznos.
(Mert úgy már azért melegednének, szellőzés nélkül...)Ugyanígy a RAM/alaplap sem feltétlenül "vizezendő", de hát az
is felmerült a másik topikban, hogy olyan gépet még nem látott
a világ, ahol a gépházban nincs venti... Érdekes, mert nálam ez
évek óta ilyen, KIVÉVE a táp: azt egy leszabályozott 14-es hűti. -
DigitXT
nagyúr
És kell nekem a rozsdamentes kinézet, vagy pont a fekete diszkrétebb?
Úgy néz ki, hogy újra előkerül a HDD-k külön körre pakolásának ötlete...
Egy Xigmatek Elysium tetejébe kerüle a tirpla radi, csak* a HDD-knek.*: opcionálisan a RAM-hűtés és az alaplap is arról a körről menne.
(Kell még tárhely, szóval lesz még egy dupla blokk, azaz vmi elindult.)Szerk: ne b*sszanak ki velem, hogy vki közben elvitte raktárról a házat?![ Szerkesztve ]
-
-
DigitXT
nagyúr
Valaki nem tudja, hogy mi pontosan a különbség a Watercool HTSF2 LT
s az LTX variáns között? Csak a "színe"? Nézegetem, de nem vágom.
Szerk: mármint elképzelhetően tartom, hogy tényleg csak felületkezelés...[ Szerkesztve ]
-
tom_tol
addikt
Miért van, hogy az aquatuningos linkeknél nekem mindig a főoldal jön be ?
-
spanglee001
addikt
válasz cinkoxid #28563 üzenetére
nekem ez van, itt csak elzárod a csapokat, és tisztíthatod is ki nem kell leengedni megbontani a rendszert, ráadásul tudsz tenni ledet a hátuljába, és rögtön látható ha koszos van már benne 2 hajszál és pár kisseb fémreszelék szerűség is, amit megfogott volna a prociblokk, ha ez nincs igaz nem olcsó, de szerintem nem is hülyeség
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
cinkoxid
senior tag
válasz spanglee001 #28560 üzenetére
használtam vettem a blokkot, gondolom az volt a gond. Viszont szűrő sem ártana az igaz.
-
Snip3r_HUN
addikt
Friss teszt az EK újdonságáról, EK-Supremacy MX
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
törölt tag
Valaki talált már a Watercool Heatkiller GPU-X3 Core blokkról belső képet? Mert szétszedni nem akarom, de érdekelne hogyan néz ki belül viszont nem találok róla képeket sehol szétszedve.
-
spanglee001
addikt
válasz cinkoxid #28550 üzenetére
milyen folyadékkal használtad, szűrő nem volt a rendszerbe?
több mint fél év után, kicseréltem a supremacy-ban a jetplatet, mert platform váltás volt, ek koolantal használtam nem volt semmi trutyi a blokkban, a szűrőben viszont van egy kis morzsa meg 2 hajszál, de lusta vagyok szétszedni kitakarítani, amíg áramlik rendesen jó az úgynetezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
carr
őstag
-
Tito30
tag
válasz spanglee001 #28533 üzenetére
Ez az áramlás jelző üzemel a cégnél is évek óta,és mai napig nincs bajuk.
Teljesen normális vagyok! Fejemben a hangok is megmondták :-)
-
Tito30
tag
válasz spanglee001 #28533 üzenetére
Akkor lehet,hogy le kellene cserélnem egy Ek Ltx Csq -ra? Mert a jelenlegihez csak csak ez az egy terelő van.
-
Tito30
tag
válasz DigitXT #28531 üzenetére
Igen lehet,hogy amit érzek az a szivattyú vibráció,csak én szétszedtem,beletedtem,és a vibráció felére csökkent.Ezért volt a félelmem,hogy oda a normális keringés,mert ezt a valami lefogja. A blokk leírásában olvastam,hogy a 4 magos cpu-hoz (775) fejlesztve
-
carr
őstag
Úgy döntöttem eladom az AVC Herculest....
Valahogy inkább a cinkoxid féle kínai tartálypumpa megoldás mellett döntök, viszont itt jön a képbe, hogy valami hasonló költséghatékony, de némileg mutatós (DE NEM LED-ES) AMD blokkot szeretnék, ami most egy Phenom II X4-et, később egy FX8xxx-et hűtene.
Szóval:
ajánljatok CPU blokkot, kérlek.
10k alatt ha lehet.
Tudom fogós kérdés, ez van. Használt is jöhet! Ne kíméljetek![ Szerkesztve ]
-
cinkoxid
senior tag
Rájöttem miért annyira borzalmasan lassú a vízáramlás a rendszerben. Alapon is most már 60-70 fokos volt a proci, így cselekedni kellett. Szétszedtem a cpu blokkot és kiderült, hogy el van tömődve a recés része a blokknak, emiatt szinte teljesen megállt a víz folyása. Kitisztítottam, összeraktam, tökéletesen megy. Az áramlásmérő nem is mozgott, annyira lassan folyt a víz benne
-
Pacy
aktív tag
válasz ViZion #28547 üzenetére
Annyit segítsetek még nekem kezdő vizes emberkének hogy hogyan légtelenítsem a rendszert? Úgy terveztem hogy kiszerelve feltöltöm a rendszert és egy külön tápról indítom. A 24 pin csatlakozón mit kell "rövidre zárnom" hogy induljon? Valamit csak lépesekben hajtsam majd a vizet vagy járassam és úgy töltsem? Youtube videokban hol így hol úgy van.
-
ViZion
félisten
Nekem most repedt meg a plexi tartály. Alul, ahol nem is csavargattam... egy év után, szerintem nem is garis, meg németbe küldeni több lenne, mint valamit itthon csinálni vele.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Supr@
senior tag
válasz Snip3r_HUN #28539 üzenetére
En evek ota plexis blokkokat, pumpatetot, tartalyt hasznalok, de meg semmi problemam nem volt veluk (kopp-kopp) esszel kell behuzni a csatikat, csavarokat, es nincs baj. Persze ha gyarilag hibas, az mas teszta...
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
-
spanglee001
addikt
olyat lehet, hogy az aquaero kijelzője kikapcsoljon ha kikapcsolom a gépet?
vagy ez ilyen nonstop megy és késznetezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Pacy
aktív tag
Sziasztok! Olvastam hogy fagyálló és ioncserélt víz 1:10 keverés ajánlott. Mit okoz ha én fele fele keverést csinálnék? Kaptam a R. Tritonhoz színező festéket esetleg az mehet a keverékbe intenzívebb szín érdekében? Elég ha egy 56mm radit előröl egy 20cm venti fúj és 2db 12cm venti meg szívón lesz rajta?
-
KAMELOT
titán
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
spanglee001
addikt
válasz Tito30 #28529 üzenetére
Ahogy előttem is írta a mester úgy van
Annyit, még hozzátennék, hogy egyes blokkokbhoz, külön adnak 4 db jetpalet amit külön külön fejlesztettek ki, különböző, processzorokhoz. Pont tegnap cseréltem a supremacy blokkban jetplatet, mert prociváltás történik.
A rendszerben egy átlátszó dolog volt a tartályon kívűl, az ármlásmérő, hát fél év után szépen megrepedt és szivárgott, azóta nem preferálom, ezeket a vékony műanyag ketyeréket, biztonságosabbank, érzem a rezet[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
" egyébként nem igazán tudom mire jó ez a terelő izé "
Azt jetplate-nek hívják, és a funkciója a processzor fölött lévő egyenletes vízterítés, ergo ne közvetlenül a kimenet felé áramoljon a víz, lecsökkentve ezáltal a blokk hatásfokát.Én a helyedben gyorsan visszaszerelném a helyére, nem véletlenül tervezték hozzá.
A szgk-t is lehet ülés nélkül vezetni, csak egyrészt kényelmetlen, másrészt balesetveszélyes.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Tito30 #28528 üzenetére
Az áramlás nem lassul le sehol: a térfogatáram állandó! Nyomáskülönbség van.
Ha elektronikával szemléletesebb, lásd soros kapcsolás: áramerősség állandó,
a feszültség esik az egyes komponenseken, az ellenállásuk arányában...
Amit a csövön érzel, az jó eséllyel független a nyomástól: a szivattyú vibrációja. -
ViZion
félisten
ha van egy kerti slagod, mindegy hol lépsz rá, lecsökken az áramlás. Érted így?
-
-
törölt tag
válasz Tito30 #28526 üzenetére
Nem. Az aramlas kb azonos az egesz rendszerben, ha valahol szukited mindenhol lassul, nem lesz a rendsusr egyik feleben tobb viz.
Nyomoagra erdemes rakni, de amugy mindegy. Reseratornal nincs szivoag mert a tartalybol egybol felszivja a vizet, igy ilyen szempontbol csak nyomoaga van mindenhol es ezert is mindegy hova rakod.
-
spanglee001
addikt
válasz opti06 #28516 üzenetére
Azért, fából igen szép kis csodákat lehet építeni , nekem az egész gépházam abból van, és szakács léttemre igen csak pofás lett , tegnap elvitték a procim nem tudok most linkelni (remélem este összeáll az új konfig gond nélkül), de szerintem rá lehet keresni valahogy. Távtartónak meg pont megfelelne a bútorlap vastagsága szerintem, olcsó könnyen munkálható, és beszerezhető, bevonod carbon fóliávan, és már illik is a radihoz, mintha gyári lenne persze akkor ne dekopírral vágd, hanem eleve leszabott anyagot vegyél. A linkelt távtartó árából, komplett gépházat fóliázva emg lehet csinálni, és még sörre is jut
-
opti06
aktív tag
válasz seniman #28517 üzenetére
az enyém nem huppog, csak a ház 15kg
a nem passzolt úgy értettem, hogy az én gépembe nem menne a fa (szerintem)más: venti fordulatszám szabályozó programot tudtok mondani ami rendesen megy? lap tudja speedfannal van most jelenleg, de nem tudom rendesen rábírni fan control alatt amit/ahogy beállítom azt csinálja
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Sziasztok!
CPU blokkot milyen javasoltok?
Aquacomputer Cuplex Kryos PRO - Socket 2011 ez jó fajta?V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
opti06
aktív tag
-
marco0007
aktív tag
válasz spanglee001 #28510 üzenetére
Vagy egy kiszuperált ventit kibelezel és a keretet hasznosítod
-
spanglee001
addikt
válasz mrbig25 #28509 üzenetére
750 rpm-en mennek a ventik, akkor a 480 gchanger-nál nem lenne nagy diffi gondolom bf4 közben kb 180-190w hőt kell vinnie a radinak, ez a távtartó kicsit aranyáron van, bútorlapból lehet operálni akár szépet is , ha már a gépházam is abból van.
[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
válasz spanglee001 #28507 üzenetére
Azt azért számold hozzá, hogy a linkelt grafikonnál egy 38mm vastag venti van a radin és 2000rpm-en pörög.
167W-ot engednek rá egy szimpla 120-as radira és így van 2,8°C differencia a legjobb és a legrosszabb eredmény között.
Normál, 25mm vastag ventivel még ennyi különbség se lesz...pláne, hogy a legtöbb ember jóval 2000rpm alatt használja....
-
opti06
aktív tag
válasz spanglee001 #28507 üzenetére
igen távtartó, 5-30mm vastagságban van mindenféle [link]
-
opti06
aktív tag
válasz spanglee001 #28505 üzenetére
-
ViZion
félisten
válasz spanglee001 #28500 üzenetére
...és egy orbitálisan nagy p!csánrúgást ad az asszony. Hacsak nem cipeled ki az udvarra...
Nekem is van porpisztoly, de lakásban nem fain fújni, kivinni meg minek, egyszerűbb a szűrőt kimosni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest