- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
Másik gépen sajnos nem tudom kipróbálni, de hardveresen jó kell hogy legyen.
Fdisk ezt adja rá:
Disk /dev/sdb: 500.1 GB, 500106780160 bytes
255 fej, 63 szektor, 60801 cilinder, összesen 976771055 szektor
Egység: szektorok 1 * 512 = 512 bájt
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Lemezazonosító: 0x00010127
Eszköz Indítás Eleje Vége Blokkok Az Rendszer
/dev/sdb1 63 976768064 488384001 83 Linux -
szoke12
őstag
Igen, a kernele igencsak le van csonkítva. Hisz odd-t, meg hasonlókat úgyse használ.
De hogy biztonságilag...
Ha egy app hozzá akar férni a system-hez, a Superuser azonnal kérdez, hogy engeded-e. (Ez csak a root-oltakon igaz) A nem rootolt készülékeken semmi nem fér a rendszerhez.
Ami a data partíciót illeti... ahoz viszont több minden hozzáférhet. Itt vannak a személyes dolgaid.
De ezekkel a "vírusokkal" úgy vagyok, mint linux alatt. Nem találkoztam egyel sem! -
tragiQss
tag
Nem nagyon járok linuxos közösségbe. Régebben jártam, de pár nagyarcú elvette a kedvem (nem a hozzáértők!) ...
Szóval nem, nem hallottam. De olyannal sem találkoztam még, akinek a rokona a Titanic-on utazott. ;-)Lehet, hogy szakmai ártalom, de én mindig tartok tőle, hogy valaki illetéktelen hozzáfér a rendszeremhez.
Nem elsősorban vírus jellegű szoftverektől tartok, hanem pl. böngésző hiányosságait kihasználó oldalak által terjesztett rosszindulatú kódoktól.Ugyanis linuxra lényegesen kevesebb védelmi szoftver létezik. (ami meg van, az pilótavizsgás, abból már kiöregedtem)
-
janos666
nagyúr
Hozzáadtam egy nomodset-et az indítási paraméterekhez, és "gyönyörűen" bootolt a 13.04 (menet közben mindenféle krikkraksszal a vibráló képernyőn, de a végére összeállt az asztal
), csak abban szar a telepítő, úgyhogy visszajöttem még egyszer Win8-ba 12.10-et másolni a pendrive-ra, de remélem nomodeset-el jó lesz ez is.
-
eternam
tag
Már a 90-es évek elején, a kezdetek kezdetén azt mondta Linus Towardsnak a tanára hogy ne monolitikus kernelt fejlesszen, mert már akkor elavult volt a technológia. Egy windowsba rakhatsz akármilyen processzort, vagy bármilyen hardvert, ha van hozzá driver akkor működni fog. Egy linux nem így működik, egy Ubuntu 8.04-be hiába raksz Ivy Bridget.
-
törölt tag
persze, a fórumon mindenki rettenet okos, csak a valóság makacs dolog
én is kérdezgettem már, hogy ilyen helyen például miért erőltetik az XP-t, miért nem csinálják azt, hogy feltesznek valami egyszerű és kis erőforrásigényű linuxot, ha már úgyis libreoffice megy mindenhova, de az a baj, hogy a legtöbb ilyen ősrégi számlázó, könyvelő, ilyen-olyan program még tényleg DOS-os, és annyira szarul vannak megírva, hogy például csak kizárólag LPT-s nyomtatóra képesek nyomtatni, és abból is csak bizonyos típusokra. -
törölt tag
"Ejnye, nem fogy a 7 meg a 8?
"
Ez azért még régebbi történet, még tán a 7 megjelenése előtt hosszabbították meg. De az MS mindenképp magának tesz keresztbe/biztosra megy: a Vista 2017-ig, a 7 pedig 2020-ig kap támogatást. Bár utóbbiakat is már a 8 megjelenése előtt közölték, a biztonság kedvéért. -
quailstorm
félisten
Másoknak hanyagolom a Linuxra hittérítést. Nem szeretem ha szidnak mert semmi sem a megszokott. Legyen az ő gondjuk. Igen tudom, zárt driverrel tök nyugisan el van a gép és halad is, míg a Windows mindig csinál valamit...
Nemtom neked milyen tört/kalóz XP-d van, de havonta 15-20 frissítés mindig jön még XP-hez, még 2014-ig biztosan.
Az én Windowsomon nem szenved senki semmivel. Sokszor csak hüledezek mikor szidják hogy mindenféle paranormális jelenséget produkál, és volt olyan is mikor láttam. Pl. Win7 HomePremiumx64 IE9. Az IE9 leállt, ok az IE9 leállt, ok. És ezt dobálta fel. Mögötte meg ment az IE. Ahha jólvan... Nekem sose sikerült ilyeneket elérni. Egyedül a vista tekeri túl sokat a HDD-t.
Linuxszal meg még bénázok, de egyetértek az egyszer konfigurálással, meg azzal is hogy konstansabb a teljesítmény és sokszor jobb, csak az leginkább a vírusirtó hiányának köszönhető. Az fog rendesen régebbi gépen. Meg mint mondtam, egy 99%-ban Windows desktopot használó társadalomban nem szívesen váltanak, még dual bootra sem.
Meg volt egy olyan időszaka az Ubuntunak, pont mikor egy éve elkezdtem, mikor az új kernellel(normál frissítés során) rendszeresen nem volt grafikus felület. Szerintem anyám nem értette volna hogy amikor újra bekapcsolja a gépet akkor miért csak egy terminál fogadja, meg hogy mit kell csinálni ilyenkor. Szóval nem felhőtlen ez se teljesen... -
quailstorm
félisten
Így utólag ki se próbáltam a 32 bitest. Mindössze abból kiindulva, hogy a core2duo gépemen mennyivel gyorsabb volt a 64-bites.
Audio CD, meg PSX játék, ezeket nehéz jól megírni bizonyos helyzetekben. Különben nem eszi meg a lejátszó. Ráadásul a DVD író is kevés neki, hiába az XP meg a clonecd/CDRWin. Arra van tartva egy külön LG CD író. Ennek a korszaknak persze leáldozott. Már nálunk is ritka, de azért kell.
Másik gépen hasonló HW-vel(Riva TNT2 helyett MX440) jobban ment a telepített XP mint a Lubuntu, legalábbis helyenként. A webböngészés szebben ment linuxon, de ez betudható annak, hogy akkor volt a válságos időszaka a firefoxnak, 8-12 körül nagyon rossz volt. Meg Ubuntun nem volt flash. Viszont az is igaz hogy az ubuntu sose akadályozott random telepítéssel meg mivel nem kellett írtó... Szal mindegy, jobb lett volna tény, csak se játék, se hozzáértés. Kérték az uninstallálását.
Szerintem az XP jobb supporttal bír mint egy 9.04, vagy 10.04. Az újakkal meg sokszor gond van. 1GHz felett 1GB RAM-nál nálam nem kérdés az XP. Nagyon kevesen tudnak megbarátkozni a linuxszal, se kedv, se idő, se idegzet. Meg ha apám nem tőlem kér segítséget, 100% hogy windowsos megoldást kapna. Szóval nem tudtam otthon megoldani, inkább kilőttem mindent ami fölös, és tiszta, eredeti forrásból építkeztem, nem moddolt warez barmolásból (a daytona2008 herélés után éppen még elment).
Meg aztán linuxon gyakorta előkerül a terminál is, windowson a console kevesebbet van nyitva... (nem nekem gond ez se, sokan a puszta látványától félnek, nem mernek beleírni se) -
quailstorm
félisten
SP3-mal elvistásodott. Több NT5.0 meg NT6.0 van benne mint 5.1 jóformán. Megnőtt a gépigénye is a win7-ére kb. Legalábbis a RAMéhség. De még a 2,8GHz-es Celeron D is jobb volt XP-vel. 20-30%. Ezek a gépek meg cd írásra vannak használva ami linuxon macerás, amennyiben nem adat lemezt írsz. Aztán apukám annak is örül hogy a Nero wave editorral boldogul, anyukám ECDL-t MSoffice tette le. Soroljam még? Nem lehet, nem érdekli őket. A google chrome-ra álig bírtam rászoktatni őket IE8-ról. Win7 fennvan a celeron gépen. 2GB RAM, FX5200. Háát, ha nem telepít elmegy. De inkább ne. Pedig 64 bites. Sok az már szegény vénségnek. Ubuntu meg akkor került rá mikor unokatesómmal barmoltunk, aztán szégyenszemre mehetett vissza XP-re mikor lanoztunk. Beégett a Linuxszal. Pedig Core2Duo-n már az a gyorsabb, de a régebbi HW-n nem jó. Meg van amikor el se indul. Pl a p3-p2-es gépeimet nem szeretik a live linuxok. Az ubuntu is borzasztóan megy, pedig 300MB RAM 633MHz. Ehhez képest a live XP elfogadhatóbb. De az a gép már nem erre való. Csak azt akartam érzékeltetni, hogy az új linux sokkalta többet kér mint az XP, a régi linuxnak meg 0 supportja meg backportja, míg XP-re minden van ha nem kér DX10-et.
Suse linuxot meg szeretem, volt az athlon XP-n. De most csak a saját gépemen kísérletezek. Sztem ennyi elég is a windows offból. -
quailstorm
félisten
Próbáltam csak rosszabb lett. Meg avultabb, mert az újat nem szereti. Aztán jött a macera az alkalmazásokkal. Nem jó az. Marad így. Nem tudod te milyen gyors az a gép. Csak a flash akasztja meg igazán. Multitaskra user által kívánt folyamatokra gondoltam. Tehát HA a gép idle stádiumban nem csinál semmit, a CPU terhelés 0~3% közt mozog, akkor lehet 480p flasht nézni vele, úgy hogy egy lap van nyitva a böngészőben. És akkor 30FPS stabilan. Csak közben ne frissítsen az írtó(gaming mode onra kapcsol amúgy is a nagy CPU terheléstől, NOD32v5). Lubuntun csak a rendszer+taskman 10%felett van. A táp meg hátsó ventis, ez van. Én azt vettem észre a windows kevesebbet eszik. Mondjuk pro windows konfigos vagyok, és hiperláma linuxos, ezért vettem Nokia N900-at hogy legyen min tanulni. Akik ajánlották anno az ubuntut, azoknak a keze alatt meg sír a windows, ütik vágják. Nálam meg csodálkoznak hogy repül, sokszor gyorsabban vagy azonos sebességgel mint Ubuntu. Ettől függetlenül még nem menekültem meg a Linuxtól, ha fejleszteni, barkácsolni akarok, vagy csak kis fogyasztást, meg stabilitást akkor kell. Bár az Ubuntu elég gyakran szokott idegesíteni az Nvidia driver miatt(zárt eredeti). 3D OpenGL4.2 teljesítmény azonos a 4 rendszeren, igen XP is Vista is van fenn. Vista konkrét egy app miatt, de az részletkérdés.
-
quailstorm
félisten
Nem akarok én újabb problémát. Így is szar a hűtése. A gépház miatt a cpu venti 1cm-re van a táptól, és teljesen el van takarva. Örülök hogy most nem melegszik túl, a házat is lukasra kellett furkálni. Meg amúgy se vagyok OC párti, csak N900-on. 360p megy. Ha nem multitaskol semmi egyebet, nem telepít, másik ablakban nem megy flash akkor többnyire 480p-it is. De a chrome féle pepper flash-sel a 240p is akad...
Anyukám használja néha, semmi kedvem a stabilitást megingatni, így is évekig ment 70fokon csapágyas hűtővel totál zárt gépházban. Most van neki 1,5GB RAM, legális XPSP3, és java-meg flash-en kívül minden halad, OS 3 perc alatt teljesen használható, 1 percen belül van asztal.
Remélem nem haragszanak a többiek a Windows miatt, remélem érthető miért nem rakok rá linuxot.
-
quailstorm
félisten
AthlonXP-n felejtsd a youtube-ot. Max MiniTube-bal. Az linuxra legalább ingyenes...
A 360p alig akar elmenni, a 480p meg meg laggol, a full reklámmal teli oldalak kiherélik a gépet. A HTML5 az ami ennél még rosszabb, egyelőre optimalizálatlanabb mint a flash. Amivel tudnál a gépen segíteni az a GeForce 6000+-os kártyák. Még gondolom belemenne a gépbe egy 6-os vagy 7-es ezres AGP-vel. Azok már támogatják a flash hardveres gyorsítását. ATi/AMD nemtudom mikor vezette be. A példagépben 4200Ti van, szal gyorsítás kizárva. Érdekes K-lite packal 720p simán megy, és a HL2 is elég szépen fut. Már megint jöhetek azzal a dumámmal hogy az emulátor káros az egészségre. (kivétel konzolemulátorok) -
tototos
addikt
Olyan netem van ami felfogható egy belső hálózatként, tehát a routerhez nem tudok hozzáférni az a szolgáltatóé, így nem tudom beállítani hogy egy portot melyik ip cím felé nyisson ki. Így kívülről nem tudok ssh-vel csatlakozni a kis eszközhöz. a regisztrált no-ip.org-os címen csak a szolgáltató egységét érem el, és hiába akarok a beállított porton csatlakozni az ssh serverhez sajnos nem tudok. Amit most találtam az a hamachi ami kialakít egy belső hálót az eszközön, így direktbe ahhoz tudok csatlakozni, nem kell portforward.
-
törölt tag
Tudom, hogy az normális, de ezek több GB-os fájlok és elméletileg szekvenciálisan foglalnak helyet. Ráadásul ugyanaz a fájl valamikor gyorsabban, valamikor lassabban másolódik át.
De nincs már kedvem foglalkozni vele. Ezt a sebességet is a netről összelesett samba beállításokkal sikerült elérnem. Hagyom így.
-
mAtech
aktív tag
Hcl, Kendek!
Live rendszerrel minden ment. A gyári 10.10-essel sem volt gondom. Minden ment pikk-pakk.
A gond ott kezdődött, amikor 12.10 Gnome-ot akartam telepíteni. Annak a betöltő menüje be sem jött. 12.04 LTS gond nélkül felment (nettó telepítés). Majd au Ubi gyári beállítással történő szoftveres frissítés során jött elő a gond, hogy újrainduláskor már csak a fekete képernyő függőleges csíkokkal kép jelentkezett. És onnan nem volt tovább.
Fura módon a Fedora 17-el is ez jelentkezett. Tehát az alap rendszer felment, majd a frissítések (nem tudom mi az alapbeállítás és honna veszi a repókat) telepítése és újraindulás után hasonló tünetem lett, mint Ubival.
Szintén 64 bites rendszer.
Adok még esélyt a Lubuntunak. Csak lesz olyan linux, ami rámegy.Memória téma. Hát nem tudom, mert tesztelésre feltettem a sulis Win7-et. Az gond nélkül felment és működik azóta is. Fagyás vagy egyéb anomália nélkül.
Úgyhogy passz. Köszi azért.
-
törölt tag
"csak macerás megcsinálni."
Most nézem: talán már annyira nem is.
Zentyal Samba 4-gyel. -
re_mod
tag
Virtualboxra telepítettem a 12.10-est és ugyanazt csinálja a Skype a gyári csomagkezelőből a folyamatjelző szaladgál egyik végéből a másikba a "megvásároltak telepítése" szöveggel.
Nem tudom de eddig 3-ból 3-szor default nem megy fel akkor másnak miben más hogy felmegy ha igaz....
Meg nem tudom de elég kommersz dolog ez a skype manapság szóval elég gáz hogy default képtelen feltenni elég alap dolognak tűnne egy alap felhasználónak....
-
geprombolo
őstag
Az első paranccsal, amit adtál, 5 helyen írta ki pirossal, hogy i915, gondolom ez jót jelent. Bemásolnám, de nem megy. (bamba vagyok)
lspci intel 945-ösnek látja a cuccost. Köszi
PuMbA: Lerántottam az Umplayert, csodásan fut a 720p-s film, a Gnomeplayer messze elmrad mögötte, pedig sokat állítgattam rajta. Az Umplayerben mit csinál az audio és hang beállítása, amiket javasoltál?
-
geprombolo
őstag
Hol tudom megnézni, hogy fel van- e telepítve az Intel driver? Nem mintha sikerült volna az általad javasolt módszerrel bármire is jussak... csak hátha fent van alapból és hiába stresszelem magam.
Még egy kérdés: hol tudom megnézni, hogy egy program hány magot használ a prociból? Vagy linux alatt fel sem tevődik ilyen probléma?
Ja, meg mondjon valaki Lubi alá egy gyors és mindentudó videólejátszót. -
-
Syl
nagyúr
Az előző melós gépemben egy kingston szolgált két évig hibátlanul, remélhetőleg a samsung is bírja majd a gyűrődést
Kényelmi szempont -> a melós gépen állandó jelleggel fut a total commander, itunes, thunderbird, indesign, photoshop, chrome. Nehogy már bekapcsolás után még hatot kelljen kattintanom a munka kezdéséhezOtthon ubuntun kibírom ha nincs hibernálás, csak kíváncsi voltam.
(#4526) Kendek
Köszi, estére kipróbálom.
-
Syl
nagyúr
A hibernálás kényelmi szempont. Tudod, lustaság fél egészség
Az irodai gépben SSD-van, folyton hibernálom. Köszöni szépen, jól van.
(#4522) Kendek
4 gigás a swap partíció, a RAM meg csak kettő. Ha jól emlékszem (most nem vagyok otthon) csak kijelentkezés, felfüggesztés és leállítás van. Ubuntu 12.04.01
(#4523) fradi81
Van egy swap, egy /, egy /home és egy fat32 partíció. Ez összesen négy.
A terv az lenne, hogy a fat megy a levesbe, a /home pedig a végéig. És akkor három partíció maradna a vinyón. -
rigo88
aktív tag
kerestem ftp text user interface meg ilyesmik. lynxbe ha rányomok a d-re egyszerűen elkezdi letölteni a fájlt ész nélkül. semmi location semmi kérdés h overwrite vagy append v reget semmi. úgyhogy azt hanyagoltam.
mindenesetre tényleg köszönöm a hinteket!
rleginkább client daemont szerettem volna webui-val de az kizárt h legyen.
-
rigo88
aktív tag
-
törölt tag
Az, hogy valaki felhasználja, még nem jelenti, hogy fejleszt is rajta, vagy ezt visszajuttatja. Google és az Oracle sem tolja a kódhegyeket befeléje.
Konkrétan Ubuntuval éppen nem, "csak" Ubuntu alapú cuccokkal is. De a linuxos gépek 2007 októberi megjelenése után 2008 januárjában már XP-s gépek jöttek ki. És azt tudjuk, hogy így a linuxos vonal gyorsan gyengült.
-
-
Hát, ha lecsekkolod a honlapját, akkor szerintem rájössz, hogy nem biztos. Az a stabil verza is 2007-es, de a legfrissebb b3-as is 2010-es. Évek telnek el anélkül, hogy bármit is haladna a szoftver fejlesztése. Ehhez így nem kell semmilyen tároló, mert öt Ubuntu is simán kijön mire abból egy új verza.
-
kovy79
őstag
Köszi a segítőszándékot, de nekem ez "enyhén" kínai. Nincs valami egyszerű megoldás, hogy felteszem a drivert, a progit, beállítom és megy?
Nincs gondom a Linux-szal, de eddig kb 20-szor fogtam bele hasonlóba és mindig kilyukadtam hasonló oldalakra, ami vagy profiknak készült, vagy Linuxguruknak... Jó leírás, meg minden, de nekem nem lábkiosztásra, vezérlésre volna szükségem, hanem egy "hülyebiztos", egyszerű megoldásra.Mod: Ja, konfigolni. Hogy? Ugye nem gondolod, hogy az "init scriptet" értem?
-
Zs0lt
csendes tag
-
chab7
addikt
Ez így igaz. Csak míg mezei userként én is utánajártam hogy lehet ebből valahogy kinéző desktopot varázsolni... nem olyanoknak való akik záros határidőn belül használni is akarják a rendszert rajta
Ettől függetlenül istenjó kis kezelő - csak legyen idő és türelem rájönni, megtanulni használni. -
gyulank
addikt
De a Nautilus látja a többit is, csak nincs mellettük Eject-gomb. Más nem látja, csak miután Nautilusban rákattintok arra a meghajtóra, ami mellett nincs Eject-gomb, és akkor lesz mellette Eject-gomb, és ami mellett van, azt más is látja. Lubuntuban pedig ha működne se lenne úgy jó, hogy találgatnom, meg írkálnom kell ahhoz, hogy lássam miken kereshetek fájlokat. Windowsba, és Ubuntuba, és Debianba, és Xubuntuba se kellett semmit átírnom, se fixálnom ahhoz, hogy lássam mik vannak, és ha csak az egyik meghajtó van benne az sem okoz problémát. Igaz, hogy ez csak Nautilusban van így, de ezek szerint felismeri magától, hogy mik vannak...
-
gyulank
addikt
Jó, alapból nem szokott gedit se lenni, de természetesen ilyenkor átírom leafpad-re pl..De semmit nem tudok csatolni. Debianban, és Ubuntuban legalább a listában vannak a meghajtók. Igaz, Ubuntuban is zavaró, hogy ha valamilyen programban meg akarok nyitni egy meghajtót, akkor még előtte meg kell nyitnom fájlkezelőben, hogy csatoljam. Itt nem a fájlkezelőn, hanem azon van a hangsúly, hogy nem tudom megnyitni a megnyitással, csak, ha még mást is csinálok. De itt legalább a listában van. De a Lubuntuban látjátok, hogy nincs semmilyen partíció, nem tudok semmire rákattintani, hogy megnyissam, csatlakoztassam, vagy jelszót kérjen.
-
gyulank
addikt
De úgy gondoltam, hogy azokat csatolja, amik vannak. Tudom, hogy ez nem Windows, de attól függetlenül, ha van oka, ha nincs annak, hogy nem jelennek meg a meghajtók, vagy megjelennek, de jelszóval lehet csatlakoztatni, nekem az kell, hogy bekapcsolom a gépet, és egyből simán, minden nélkül, meg tudjam nyitni amit akarok. Lássak minden meghajtót, ne kelljen csatolnom, ne kelljen jelszót írnom, se semmit. Lehetőleg én véletlenül se akarok fix dolgokat beállítani, mert bármikor változhatnak a partíciók.
-
-
gyulank
addikt
Nem csináltam, de ha tudom, hogy csak a plusz sort írtam be, minek mentettem volna?
Mindet megcsináltam ami az 1. részben volt, aztán elkezdtem a 2. részt, és az már nem ment végig.
A kép azt ábrázolja, hogy ha 86 meghajtómon tízmillió akármi lenne, akkor se látnék semmit se, csak a /-t. -
gyulank
addikt
Légyszíves, konkrétan írd le, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy pl. Lubuntuban, mert most felraktam, hogy érhetem el, hogy miután bekapcsolom a gépet, csatlakoztasson mindent, és lásson is mindent beavatkozás nélkül? Mert a vlc semmit se lát, a fájlkezelő lát, de jelszót kér csatlakoztatáskor, plusz, még utána sem látja a vlc. Ha esetleg arra gondolsz, hogy írjam be az fstabba, nem hiszem, hogy ha beírom, hogy ne kérjé mán jelszót, meg csinádd mán asztat amit akarok, nem hiszem, hogy működik. Úgy akarom, hogy semmi mással ne kelljen bíbelődni, csak megnyomni a bekapcsot, és válogatni a videók közt akár hdd-n, akár másik gép hdd-jéről, vagy routeren lévő meghajtóról, hálókártyán. De ne úgy, hogy előtte még mindig csatlakoztatni kelljen.
-
gyulank
addikt
Nem. Ubuntu alatt nem kell jelszó ahhoz, hogy csatlakoztassak egy meghajtót, csak egy egész sudos akármit kell megnyitnom, ha olyat akarok. Ubuntuban az van, hogy ha pl. ide fel akarok tölteni egy képet, és rámegyek a Tallózásra, akkor egyszerűen nincs a listában. Mint ahogy Unetbootin annyit se lát. Meg a legtöbb fájlkezelő, amit gyenge gépekre raknak, vagy mint az XBMCbuntu se lát semmit. Kb. abban is volt egy /home és kész. ja, az előbb kipróbáltam, ugyanazt csinálja a vlc, mint az előbb. Jelszót a Debian kér még mindig.De ha ezt csinálja a vlc, akkor nem sokáig. Pedig már eléggé átformáltam tetszetősre, és viszonylag gyorsan elindul minden.De ha nem működik, nem működik.
-
gyulank
addikt
Ubuntun megcsináltam, szó nélkül megcsinálta. Debian nem találta a Pulse-t. Egyébként a Linux valahogy furán ad hangot. Semmilyen lejátszóval, és beállítással nem szól rendesen.
Mintha az egész frekvenciasávból csak vékony sávok lennének kiszelve, és csak azok szólnának. Lehet megpróbálom megint a Lubuntut. Még mindig be kell írnom a jelszót, ha csatlakoztatni akarok egy partíciót. Mondjuk a telefont se látja, az Ubuntu sem, ha pl. fel akarok tölteni egy képet ki kell másolnom valahova aztán ott kikeresni, és csak aztán. -
gyulank
addikt
Azért írtam, mert akkor se volt más volt másik tápom, ezért vagy azt, vagy semmit nem használhattam.
Miután beírtam, h vlc, kijött vagy 20x, hogy unkown:1155: Gtk-warning **em található a témamotor a köv. modulútvonalon: clearlooks, aztán zölden [0x91d5fc0] pulse audio output error: Pirossal PulseAudio server connection failure: Connection refused
Majd Assertion 'pthread_mutex_unlock(&m->mutex) == 0' failed t pulsecore/mutex-posix.c:108. function pa_mutex_unlock(). Aborting. Félbeszakítva.
Ezen kívül, még zavaró, hogy mikor leállítom a gépet, nem áll le. Csinál olyan hangot, mint szokott, gondolom, a HDD megáll, de a szöveg úgy marad, és a venti is forog tovább. -
gyulank
addikt
Mert ha ilyeneket csinál a gép tőle, akkor nem működik rendesen. Multiméter szerint rendesen működött. Na, de Debian már nem számít, mert elindítottam azon a gépen a VLC-t, megnyitottam egy mp3-at, és eltűnt. Aztán megnyitottam újra a VLC-t, majd benne az mp3-at, és újra eltűnt. Pedig már sikerült telepíteni a 2.0.3-at.
-
eternam
tag
Gondolkodom a Debianon. Melyik verziót ajánljátok? A stable, vagy a testing a jobb? Ha a testing mellet döntök, a MATE felület elérhető rá? (gondolom a stable eleve gnome 2-t használ) Vannak-e a stable-hez repository-k, hogy legalább az alkalmazások frissüljenek? A testing nagyon bugos?
Most nézem ezen gondolkodom:
-
gyulank
addikt
Nem volt benne púpos kondi, és megvolt a tisztítás. Adj akkor jobb magyarázatot rá! Semmit nem cseréltem benne azóta se. Már telepítettem tegnap, vagy ma az Openboxot, de az Openbox bellításai semmit nem változtatnak. Ez alapján telepítettem dolgokat GNOME-al. Amúgy mindig azt írta ki mindenre most is, mint az előző telepítés után a terminál, hogy felhasználónév(még ha az root, akkor is) is not in the sudoers file. This incident will be reported. Azóta telepítettem egy GNOME terminált, abból 2 parancsikon van, ha a rootos terminált nyitom meg, és nem írok semmi elé se sut, se sudot, akkor működik, egyébként ugyanezt írja ki. Na meg be kell írni a jelszót, amikor meg akarok nyitni egy meghajtót, amivel majd kezdeni kell valamit.
-
gyulank
addikt
Használt alatt nem épp javítottra gondoltam. Egyszer szereztem bele egy kidobásra ítéltet, ami működött, de nagyon nem tetszett a gépnek. Szenvedett a CD-rom, néha kikapcsolt, újraindult a gép, és szinte használhatatlan volt, mert annyira belassult.
Egyébként újratelepítettem a Debiant. Ha tudtam volna, hogy nem parancssoros telepítés, akkor egyből így telepítem. A W98, és XP telepítő is hasonló. Csak ugye most kész, és csak parancssor van. Most akkor gondolom, valahogy parancssorból kéne telepíteni a Blackboxot, Fluxboxot, vagy Openboxot. Ezeket ezen az oldalon ajánlották valakinek feljebb. Mi a különbség köztük? Amikor képekre kerestem, kb. mindegyikről láttam minden-féle felületet. Viszont a honlapjukon egyik 1 mega, másik 1 giga. Melyik a jobb, és miért? -
gyulank
addikt
De ez az, hogy a posta is sok... 1500 körül van az utánvét, plusz ugyanennyi, vagy pár százzal kevesebb a szállítás+az ár. Viszont, jobban megnéztem a manualt, és újra megpróbáltam.Eddig egyrészt a memória miatt főleg a 133MHz-et próbálgattam. Emlékszem, hogy régen is kipróbáltam, de akkor el se indult. Most mindhárom esetben elindul, de 100MHz-en fut is. Rosszul írtam a beállításokat. Az egyik 66MHz CPU 100MHz-es FSB-n, a másik 100MHz-es CPU 133MHz FSB-n. Elindult 1050MHz-en a 66MHz CPU 100MHz FSB-n módban. A szorzó most 5-ösön van jumperrel, de nem hiszem, hogy emiatt megy, mert ugye 100*10,5. De lényeg, hogy sikerült.
Ez a VLC sehogy sem akar menni, az összes sornál hibát ír ki. Plusz, mivel a grubot a másik hdd-re tette, amit már szerencsére visszaállítottam pofásra, de a másikról is eltűnt amit a Debian csinált, és most az nem bootol be. Menthetném a másik lemez MBR-jába is amit beállítok a grub customizerben, de akkor nem indulna el semmi, mert ezen az a 2. azon pedig annak kéne az 1. meghajtónak lenni. -
gyulank
addikt
Kipróbáltam már 15 éve is.
De ahol belinkeltem a Procit, ott is konkrétan ezek az értékek voltak megadva. Ha az FSB-t nem állíthatom a proci miatt, csak a szorzót állíthatnám, de az így is nagyobb, mint amit be lehet állítani. Ezért mindegy a szorzó, és a proci miatt nem lehet nagyobb FSB. Egyébként FSB beálltás ezen a lapon jumperrel történhet, 3 verzió: lehet Auto, 66-100, és 100-133MHz. A memóriák 133MHz-esek, ezért régen is próbáltam így, de így csak a ventik mentek. A szorzót BIOS-ban, és Jumperrel is lehet(ne) állítani, ha elég lenne 3-8-as szorzó. Illetve nem tudom, hanyas szorzón próbáltam. Talán, 5-ösön menne. 8-ason biztos, hogy nem, dev régen sokat próbálgattam nem hiszem, hogy csak 8-ason, de kipróbálom.
-
gyulank
addikt
Ezt írtad: "FSB-ről beszéltem.
Azt lehet emelni, a szorzó állítgatásával"
Én tudom, mit, hogy tudok állítani, és le is írtam, mint ahogy azt is, hogy be se lehet akkora szorzót állítani, amekkorán van, és azt is, hogy a proci csak 66MHz-es FSB-n működik, ezért hiába emelem az FSB-t.
Hogy kell felvenni a tárolóit? Én rákerestem a vlc 2.0.3 deb-re, kijött egy csomó-féle, de telepíteni nem engedte, mert error nem stabil, vagy valami hasonló baja volt. -
gyulank
addikt
Dehogy lenne nagyobb az FSB... Az FSB 66MHz. Ennyiszer valahanyas szorzóval lesz a teljes sebesség. De a szorzótól nem változik az FSB. 66MHz marad. Az alaplapon lehetne állítani az FSB-t 100-133MHz-re, és akkor 66*10,5 helyett ha a processzor működne 133MHz-es FSB-vel, akkor 133*8(mert max. 8-as szorzót lehet beállítani)=1064MHz lenne. De a szorzótól nem lesz kisebb vagy nagyobb az FSB. Ezek szerint az a szerencse, hogy van benne szorzózár, mert ha nem lenne, az alaplap adná meg a szorzót, és 693MHz helyett csak 528MHz lenne. Telepítettem a Debiant. Szerencse, hogy van Ubuntum, mert nem engedte a másik hdd-re tenni a grubot, csak az 1.-re, de úgy tűnik mindkettőre felrakta, grub customizer meg csak az Ubuntun van. Csak régi VLC-t tudok telepíteni a szoftverkp-ból, és Synaptic-ból is. Ebben a verzióban nem tudok olyan feliratot beállítani, amilyet szeretnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest