- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
válasz
gery2123 #28017 üzenetére
Hi,
tegnap este használtam 2-3 órát gond nélkül. 4.6-s kernel, a C-state patch, amit írtál, illetve az xserver-xorg-video-intel csomagot is felraktam/újrahúztam.
Most elvileg jó, működött tökéletesen. FullHD lejátszás hiba nélkül, filmeket tudtam nézni. Kodi 16.1 Jarvis. Youtube kieg. ment, hang is jobb, mint 14.04 alatt, szóval eddig bizakodó vagyok, de majd írj egy PÜ.-t 1 hét múlva és megmondom.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
van egy nasom/otthoni gépem, akármim, amin tv-re kirakva szoktam filmezni, illetve mellette otthoni szervernek használom. 14.04-t használtam, stabil volt, de sajnos próblémáim voltak a képpel. Frissítés hibának tűnt, néha megjelentek átfedő csíkok a képernyőben. Ennek okán felfrissítettem dist-upgraddel 16.04.01-re, ahol ez megszűnt és király volt minden, kivéve, hogy óránként lefagyott, de olyan szinten, hogy reset/poweroff. Próbáltam 4.4-s kernellel, 4.6-al, végül visszaraktam a 3.19-s kernelt. Láttam, hogy többeknek volt ez a gondja, de valaki esetleg nem tud erre megoldást? 3.19-el megint van egy ilyen "szinkronizációs" gondja a képemnek.
Bármelyik problémára a kettő közül van megoldás? Asrock Q1900-s lapom van. [link]
-
McSzaby
őstag
Meglestem a 13.10-t, eddig az a baj, hogy számomra a 12.04 óta semmi újdonság nincs benne nem hogy 13.04-hez képest.
(Kernelt leszámítva)
Egyébként ezzel a 3.11 kernellel mennyivel lesz/lett jobb a vga driverek kérdése??
(#12024) gery2123:
Én eleinte csak virtuálisban szoktam felrakni mindent, szóval erről nem tudok véleményt mondani. Nálam a Lenovo U510-n nem volt gond az eOS-sel. Mondjuk arra a laptopra még Mac-t is fel lehet húzni kisebb-nagyobb sikerrel... -
McSzaby
őstag
Háj,
Visszaolvasgattam itt a fórumban a témában, de azért még rákérdezek, mert nem akarok fejjel menni (megint) a falnak. Szal eOS-t akarok telepíteni, de ha UEFI-ben felhúzom, akkor a win 7-t gyilkolom le, de legalább jó az eOS ha legacy-ban, akkor meg a win 7 nem akar elindulni és az eOS meg igen.. (Do not know the reason) Ahogy így olvastam, elég ha rátaposok a quick boot menü gombomra, amiből kiválaszhatom a megfelelő pendrive-t, arról bebootolok, telepítek és örülök? Amikor felhúztam először az eOS-t akkor szépen ki is ütötték egymást. Most nem szeretném újrahúzni a Win-t már harmadszor is.
Vagy, csinálok egy boot part.-t, amire felrakok egy /boot/efi csatolási pontot? OK, de akkor a windózéval együtt 2 "boot" partíció lesz...
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Tudom, hogy ez amatőr dolog, de Manjaro és más alatt simán megtaláltam. Szóval, segítenétek ennek az usb-s eszköz drivernek a megtalálásában? Egyszerűen sehol nem találom.. főként repo-ban néztem.
root@TravelMate:~# lsusb
Bus 001 Device 002: ID 0cf3:9271 Atheros Communications, Inc. AR9271 802.11n -
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Kb. mikorra várható a 14.04 LTS?
Vagy mik a hírek róla?
-
McSzaby
őstag
Engem is ez érdekelne.(Vagy valami ilyesmi) Az a lényeg, hogy felraktam a Mint-t, de HD filmekbe nagyon belebukott. Driver hiba lehet, mert Xubuntu alatt meg ment tökéletesen ez a proci... AMD E350-s APUról van szó. Hogyan állítsam be a hardveres gyorsítást?? Smplayer,vlc, mind megbukott.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Xubuntu alatt az a problémám, hogy sehogy se tudok statikus ip-t adni. /etc/network/interfaces-ben a következőket írtam be és nem működik.
# interfaces(5) file used by ifup(8) and ifdown(8)
auto lo
iface lo inet loopback#Primary network interface
allow-hotplug eth0
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.x.5
netmask 255.255.255.0
network 192.168.x.0
broadcast 192.168.x.255
gateway 192.168.x.1 -
McSzaby
őstag
válasz
kiskaktusz #7216 üzenetére
Nálam sokkal szebben szól, csak az a problémám, hogy sokszor eldobja a beállításokat és csak full sztereóban adja 5.1 helyet.
Kicsit idegesít, de még nem jöttem rá, hogy lőjem be rendesen.
(Ez mondjuk nálam nem Ubuntu, hanem Mageia, Ubuntut szervernek használok.
)
-
McSzaby
őstag
válasz
kiskaktusz #7214 üzenetére
Elvileg lehet, mert nálam pl. sokkal jobban szól minden Linux alatt és ez nem csak becsapás. Egyébként valszeg azért látod szebbnek,mert a Win igényli a drivert a Linux meg nem (feltétlen). Ha tettél volna drivert Win alá, akkor nem valószínű, hogy sok különbséget látnál.
-
McSzaby
őstag
Köszönöm, a deluge jól működik, de az lenne a kérdésem, hogy miként adok hozzá jelszót/felhasználót, ilyesmit, mert tök jól bejön csak nem tudom hogy lépjek be!
-
McSzaby
őstag
Tudtok mondani olyan torrent klienst, amit böngészőből elérhetek,letölthetek,kezelhetem a torrenteket? Olyat,mint a torrentfluxot, csak mást!
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Egy korrekt disztrót keresek otthoni htpc,szerver vonalra. Megnéztem a Mythbuntu-t egyelőre jónak tűnt, de azért megkérdezem, hogy erre a házimozi,szerver feladatokra esetleg Lubuntu, vagy Xubuntu nem lenne jobb?
-
McSzaby
őstag
Más sql kéréseknél is ugyanezt a hibát írja ki. Elvileg teljesen jól csináltam (a leírás szerint, ami elég régi, azt hiszem 2009, vagy 2010) és még is mindig megkapom ezt a hibát.
INSERT INTO `ftpd` (`User`, `status`, `Password`, `Uid`, `Gid`, `Dir`, `ULBandwidth`, `DLBandwidth`, `comment`, `ipaccess`, `QuotaSize`, `QuotaFiles`) VALUES ('teszt', '1', MD5('krftd'), '2001', '2001', '/home/teszt', '100', '100', '', '*', '50', '0');
Legutoljára erre kaptam hibaüzenetet..
-
McSzaby
őstag
Újra én
Mysql adatbázisban beírtam a következőt:
CREATE TABLE ftpd (
User varchar(16) NOT NULL default '',
status enum('0','1') NOT NULL default '0',
Password varchar(64) NOT NULL default '',
Uid varchar(11) NOT NULL default '-1',
Gid varchar(11) NOT NULL default '-1',
Dir varchar(128) NOT NULL default '',
ULBandwidth smallint(5) NOT NULL default '0',
DLBandwidth smallint(5) NOT NULL default '0',
comment tinytext NOT NULL,
ipaccess varchar(15) NOT NULL default '*',
QuotaSize smallint(5) NOT NULL default '0',
QuotaFiles int(11) NOT NULL default 0,
PRIMARY KEY (User),
UNIQUE KEY User (User)
) TYPE=MyISAM;Kézzel gépeltem be, nem másoltam, nincs elírás többször is megnéztem és mégis ERROR 1064 (42000) hibát kapok. TYPE=MyISAM-re ad ki folyamatosan hibát. Ebben tudtok segíteni?
(Mysql 5.5.7)
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
phpmyadmin-t telepítettem mysql és apache mellé. Akármit csinálok ezt kapom vissza: The requested URL /phpmyadmin was not found on this server.
Egyszóval nem tudom böngésző felől konfigurálni...
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Valaki le tudja írni nekem, hogy egy szűz ubuntun mennyi a /boot,mennyi a / könyvtár mérete?? Particionáláshoz szeretnék "infót" gyűjteni!
-
McSzaby
őstag
Mythbuntu 12.04.-ről vélemény?
Mennyire jó a médialejátszásban? Nekem egy olyan disztró kéne, ami vagy nagyon kevés, vagy szinte semmi beállítással simán visz minden filmet,amit a hardver enged!
-
McSzaby
őstag
Hello!
A PPA-t sikerült megcsinálnom és most korrektül működik minden, köszönöm!
A következő gondom a no-ip kliens telepítése. Tudtok ebben segíteni?
-
McSzaby
őstag
Ezt az AMD radeon oldaláról szedtem le, kiválaszottam, hogy HD2xxx és kiválasztottam, hogy Linux! Ezt a fájlt letöltöttem és lefuttattam. Nem kimondottan Ubuntu, nem kimondottan öregapám írta nekem, tudtam mit vállalok. Egyszerűen csak annyit akartam elérni, hogy ne szaggasson egy mkv videó Ubuntu alatt.
-
McSzaby
őstag
Sikerült..
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Végülis sikerült elindítanom az Ubuntut, de a vidikari drivert felraknám, mert így nem igazán viszi a HD filmeket. Így az lenne a kérdésem, hogy miként tudom ezt megtenni? Bocsi, elég kezdő linuxos vagyok, de kell gondolom root jog, hogy ezt felrakjam. Nem igazán tudom, hogy álljak neki az egésznek. SUDO-val adjak magamnak root jogokat és utána telepítsem, vagy mit tegyek? .run kiterjesztést hiába indítom el belefagy.
-
McSzaby
őstag
Srácok,kérlek titeket! Elég fontos lenne, hogy adjatok valami tippet erre!
Felraktam a 12.10-s 32 bites Ubuntut ext4-s fájlrendszerben, Grub után bejelentkező képernyő, bejelentkezem és ott megáll a tudomány.. Egér mozog, de teljesen süket-néma az OS. Elképzelhető, hogy az X2-s procim nem tetszik neki? Sehová sem tudok kattintani, de még a "statusbar" se tölt be. Egyébként a csatolókat milyen "arányban" osztanátok fel 2,5 GB ramnál és 16 GB helynél?
-
McSzaby
őstag
#5119-re valaki??
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Felraktam az Ubuntut, Grub után bejelentkező képernyő, bejelentkezem és ott megáll a tudomány.. Egér mozog, de teljesen süket-néma az OS. Elképzelhető, hogy az X2-s procim nem tetszik neki? Sehová sem tudok kattintani, de még a "statusbar" se tölt be. Egyébként a csatolókat milyen "arányban" osztanátok fel 2,5 GB ramnál és 16 GB helynél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged