- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
mAtech
aktív tag
Orgi és Sonja: Köszi a véleményeket.
Hétvégén felpattant a régi Dell M1330-ra. A Broadcom Wifi modemet nem ismerte fel (egyik ubi verzió sem ismeri fel alapból). LAN-om meg otthon nincs (4G wifi modem van), így nem tudtam telepíteni a b43-installert. Viszont volt talonba egy Intel PRO wifi modem. Kicseréltem gyorsan és azonnal felismerte a linux.
Eddig gyors. Hasítja a biteket a rendszer, mint pap f*sza a langyos vizet -
mAtech
aktív tag
Sziasztok!
Xubuntu 18.04-el van már valakinek tapasztalata? A 16.04-hez viszonyítva van valami anomália?
Régi notimra tenném fel (Mint volt már rajta, most Manjaro van), amin szerintem már végleges is maradna. Van értelme az újjal szórakozni, vagy maradjon a régebbi?
Vélemény?
Köszi, A. -
mAtech
aktív tag
Hcl, Kendek!
Live rendszerrel minden ment. A gyári 10.10-essel sem volt gondom. Minden ment pikk-pakk.
A gond ott kezdődött, amikor 12.10 Gnome-ot akartam telepíteni. Annak a betöltő menüje be sem jött. 12.04 LTS gond nélkül felment (nettó telepítés). Majd au Ubi gyári beállítással történő szoftveres frissítés során jött elő a gond, hogy újrainduláskor már csak a fekete képernyő függőleges csíkokkal kép jelentkezett. És onnan nem volt tovább.
Fura módon a Fedora 17-el is ez jelentkezett. Tehát az alap rendszer felment, majd a frissítések (nem tudom mi az alapbeállítás és honna veszi a repókat) telepítése és újraindulás után hasonló tünetem lett, mint Ubival.
Szintén 64 bites rendszer.
Adok még esélyt a Lubuntunak. Csak lesz olyan linux, ami rámegy.Memória téma. Hát nem tudom, mert tesztelésre feltettem a sulis Win7-et. Az gond nélkül felment és működik azóta is. Fagyás vagy egyéb anomália nélkül.
Úgyhogy passz. Köszi azért.
-
mAtech
aktív tag
Sziasztok!
Abba a problémába ütköztem, hogy 12.04LTS (64bit Unity) telepítése után (Dell M5110 noti) minden ment frankón, majd a frissítések telepítése utáni újraindulást követően a linux már nem töltött be. Kaptam egy jó függőleges csíkos monitorképet. Ctrl-Alt-F1 (meg a többi) megnyomásával még terminált sem tudtam behozni. Mi lehet a gond?
Ugyanez volt Fedora 17-el is (64 bit szintén). A noti 1 hónapos. Ubi 10.10-el vásároltam. Az ment tökéletesen.
Az újat elölről kezdtem telepíteni nem frissítettem a régit.
Vélemény? -
mAtech
aktív tag
Sziasztok!
Próbáltam telepíteni a Gnome shell-es Ubi 12.10-et (32 és 64 bites verziót is), de nem volt hajlandó tovább menni a kék csíkos képernyőnél. Semmit nem adott be (menüt, tovább gombot, bármit). Telepítettem volna USB-ről (unetbootin-nal), optikáról, de nem akart tovább menni. Otthagytam vagy 10 percre, de semmi kép csak a nagy üres kék csíkos háttérkép.
Gépem típusa: Dell
Más is tapasztal valamit más gépen? 12.04 LTS x64 legalább elindult menüileg és Live-bootként is. Lehet marad az a 10.10 helyett. Bár a Gnome nekem szimpibb, mint a Unity, de megbarátkozom én bármivel
Köszi,
A. -
mAtech
aktív tag
colomb2: mentés gomb nincs. Csak OK vagy bezárás.
A megoldás az lett amit mondtál annyival módosítva, hogy --output VGA-1 opcióval beírva.
Kiegészítettem az: /etc/xdg/lxsession/Lubuntu/autostart fájlt a te általad javasolt sorral és újraindításkor már ment is.Csak tudnám, hogy miért ennyire bonyolult
-
mAtech
aktív tag
Sziasztok!
Azzal küzdök, hogy a monitorom felbontása Lubuntu 10.04 alatt ne ugorjon állandóan 1280*1024-re. Hiába állítom be a monitorbeállításnál az 1024*768-at akkor is újraindításkor visszaáll a legnagyobbra. Milyen konfigfájlt kell szögelni? xorg.conf-ot nem találtam.
Köszi,
A.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest