Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
re_mod
tag
válasz
fradi81 #8077 üzenetére
Beírtam a sudo apt-get install adobe-flashplugin parancsot de hibát jelzett hogy nincs a telepítésre kijelölhető csomagok között vagy valami ilyesmi meghogy valami másik csomag viszont hivatkozik rá.
Sajnos meguntam és feltelepítettem a sima chrome-ot amivel megy alapból a flash adobe plugin.
Egyébként a chromium a licensz különbözőségeken kívül teljesítményeileg jobb mint a chrome vagy mindegy ebből a szempontból?
-
re_mod
tag
Sziasztok!
A Chromium-al van egy problémám 12.04-es Lubuntu alatt hiába futtattam le a sudo apt-get install flashplugin-installer és ugyanezt a flashplugin-nonfree parancsokkal hiányolja a böngésző a plugint.
Az about:plugins alatt megnéztem és tényleg nincsen telepítve ilyenkor mi lehet a baj?
-
re_mod
tag
Csak akkor miért adja be a skype-ot ha így alapból nem telepíthető ráadásul nem is jelez semmi hibát csak egyszerűen nem történik semmi. Kis ellentmondás érzek ebben mert ha ez kellene a feltétele legyen a telepítésnek nem kellene felajánlania addig amíg nincsenek beállítva az ehhez szükséges dolgok.
Másrészt szerintem akkor lenne tényleg jó átlag használathoz is ha az ilyen tapasztalati látásmód nélkül is elboldogulna vele az user úgymond adná magát a dolog. Ill. itt is müködne de néha mégsem...
-
re_mod
tag
válasz
God Vazzeg #4643 üzenetére
Nem tudom kár kínlódni szerintem nem itt lehet gond ezt írta ki:
Failed to fetch http://archive.canonical.com/commercial-ppa-uploaders/skype/ubuntu/dists/quantal/main/binary-i386/Packages 404 Not Found [IP: 91.189.92.191 80]
, E:Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead. -
re_mod
tag
Virtualboxra telepítettem a 12.10-est és ugyanazt csinálja a Skype a gyári csomagkezelőből a folyamatjelző szaladgál egyik végéből a másikba a "megvásároltak telepítése" szöveggel.
Nem tudom de eddig 3-ból 3-szor default nem megy fel akkor másnak miben más hogy felmegy ha igaz....
Meg nem tudom de elég kommersz dolog ez a skype manapság szóval elég gáz hogy default képtelen feltenni elég alap dolognak tűnne egy alap felhasználónak....
-
re_mod
tag
Nem megy a wubi 12.10-el a Skype sem a weblapról sem az okádék szoftverközpontjából sem. Ahogy néztem valami kielégítetlen függőség áll fennt a terminál telepítés alapján. Próbáltam onnan is telepíteni de sehogy sem jött össze de ha már két embernél jelentkezett akkor csak lehet valami...
Egy órát kínlódtam vele majd csuklóból letöröltem az egészet...
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest