- Netfone
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Foreo FAQ 202 – LED it be!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
body007 #27851 üzenetére
mondjuk ez is érdekes, egy olyan statisztika, aminél a minta 27%-át az usa adja... mármint hogy ez globális lenne...? de mindegy, ha globális lenne, szerintem még nagyobb fölénye lenne a ms-nak.
ngabor2: egyszerre nem fér meg az alsa és a pulseaudio is egymás mellett? ilyenkor nem lehet váltani a skype-ban, hogy mit használjon?
-
ArGab
őstag
válasz
body007 #27786 üzenetére
Működik, azt látni, a frekvenciát veszi vissza, csak bugos még a dolog eléggé.
Mondjuk nálam Mobility 3470-nel 680/500-ról 300/400-ra vette vissza, ennél lejjebb nem ment, pedig Win7 alatt 110/400 elvileg a default Everest szerint (bár nem mondanám, hogy biztosan ennyi lenne, mert a STATE listában meg 300 a legkisebb)
-
válasz
body007 #27751 üzenetére
Hiszen Realteked van, be is van töltve a modul: snd_hda_codec_realtek.
A snd_hda_codec_atihdmi pedig a videókareszban levő cucc lesz, hogy HDMI-n keresztül legyen hang.
Amúgy a Pavucontrolt próbáltad már?(#27754) hackeeeee: be kellene állítanod, hogy a Ctrl+Alt+Backspace működjön, azzal megoldható lenne a kurzoros probléma, legalábbis kényelmesebb lenne. 701-es eee pc-n csinált nálam hasonlót még hónapokkal ezelőtt a fejlesztői verziójú Lucid. Mondjuk azóta már megszűnt a probléma.
-
-
válasz
body007 #27678 üzenetére
Adj ki egy dmesg parancsot (dmesg | grep radeon), elvileg kell lennie egy olyannak, hogy
radeon: dynamic power management enabledMondjuk notin nálam csak ez van:
radeon: power management initializedDe az is lehet, hogy valami dynpm-mel kell bohóckodni, nem tom, bele kéne mélyedni jobban.
-
válasz
body007 #27676 üzenetére
A glxgears-al ne törődj, a lényeg, hogy amire valóban szükséged van, az menjen. Nálam megy minden.
Na ez az, fogalmam sincsen, hogy hogyan lehetne szoftveres úton ellenőrizni a dolgot, én mondjuk a fogyasztásmérőmmel tenném, csak nincs mit.
Esetleg az is árulkodó lehet, hogyha lényegesen alacsonyabb a hőmérséklete üresjáratban a GPU-nak, illetve inkább az, ha a venti alacsonyabb fordulaton jár. Ha megközelítik az értékek az fglrx-nél mértekét, akkor bizonyára jó. -
válasz
body007 #27674 üzenetére
Igen, a kettes végű a jó, az a legújabb, éppenséggel most került be a tárolóba, reggel figyeltem fel rá. Otthon még nem tudtam felrakni, mert nem volt rá idő, a kattintásos frissítés lehúzta volna a Krusadert is, azt meg mégsem engedhettem. Viszont itt munkahelyen felrakta és kicsit elemeztem is, ez már az rc2-re épül, míg a 2.6.35-1 az rc1-re.
A generic végűt kell felrakni, a többi speckó, mondjuk szerverre való vagy éppen virtuális processzorokhoz. A sima, aminek nincs vége, az nem konkrét kernel, hanem csak egy sima csomag, aminek a függősége a mindenkori legfrissebb (gyári) kernel. Ennek köszönhető, hogy egy-egy rendszerfrissítéssel az új kernel is feltelepítődik. Különben magától nem rak fel új csomagokat ugye. -
vibra
tag
válasz
body007 #27451 üzenetére
Szia!
Rendben, este tudom csak megoldani.
Annyit tudtam kihámozni a szövegből ,hogy a memoriára panaszkodik.
A biosban visszaállítottam minden tuningot,teljes auto beállításban van minden.Még annyit , hogy a lemezt nem tudom jól csináltam-e:iso-ból kibont és rendszer indítóként írtam meg.
-
Vladi
nagyúr
válasz
body007 #27444 üzenetére
Van több paneles konzol. Ezt add össze.
gnome-commanderrel tudjak kitömöríteni mint az mc-vel. Hátha egyszer talán.
(#27445) M.W.H:
Semmit, de nem is akad.
flash az melyik? Meg böngi? Ezek párosítása szokott gond lenni. -
válasz
body007 #27444 üzenetére
Hát, ez még a Norton Commanderrel kezdődött ugyebár. Az ember már akkor begyakorolta az összes gombot, gombkombinációt, a lehetőségeket. Aztán a Total Commander (Windows Commander) áthelyezte ezt az "élményt" az ablakos rendszerbe is, és nagyon jó volt, hogy a megszokott módon rendezhette az ember a dolgait, na meg a plusz funkciók is csak az előnyére váltak. A Krusader ugyanezt nyújtja, persze kicsit másként, de vele sokkalta könnyebb és gyorsabb a fájlkezelés, mint egy "egyszerű" Nautilussal. Hol tud az kattintásra csomagolni, kicsomagolni, könnyedén sorba állítva másolni és áthelyezni, linkelni, fájlokat darabolni és összeállítani vagy akár tömegesen átnevezni. A TC még többet nyújt kicsit, de ennyi is elég általában. Ami különösen jó, az a beépített fájl szerkesztő, ami ráadásul ismeri a különböző programozási nyelveket is és persze szkripteléshez is kiváló, nagy segítséget nyújt a színezéssel.
Szokás + egyszerűség és funkciógazdagság + kényelmes és gyors használhatóság, kb. ennyi rövidebben. Meg nem lennék nélküle, ez mindig fut, ha kell ha nem. -
M.W.H
aktív tag
válasz
body007 #27400 üzenetére
a memtester az elvileg valamit csinált aztán eltünt minden csak háttérkép maradt és visszatöltött mindent de müködésképtelenbe:S restart.
a telepitöt beteszem nem csinál semmithogy tudom elinditani? mindt windows alatt az autorun az itt mi? meg valaki világositson fel hogy itt az exének mi a megfelelöje? még elég béndzsa vok ubiba csak már ugy megtetszett megszerettem
(#27401) Kendek oks megpróbálom ezt is
-
válasz
body007 #27405 üzenetére
Igen, a kommentezést már mások is kérték, illetve jómagam is szeretném. Úgyhogy valahogy meg lesz oldva a dolog, csak kicsit nehézkes implementálni jelenleg.
Rendszerköltöztető? Hát, az valóban egy jó dolog lenne, de arra vannak egyéb eszközök is. Persze ha beírattok egy jó helyre, hogy elsajátíthassam a szüksége programnyelvek használatát, akkor megcsinálom. -
válasz
body007 #27380 üzenetére
Na most amik nagyon fontosak nekem:
Megnyitom a torrent fájlt -> kijelölöm egyszerűen és gyorsan amit szeretnék tölteni belőle. Első esetben megvárom a csatlakozókat és kilövöm a trackert, majd élvezem, ahogy visszacsatlakoznak. Másik esetben megvárom míg letöltődik a cucc, majd kilövöm a trackert és törlöm a torrentet, természetesen úgy, hogy a letöltött tartalom megmaradjon. Utána újra megnyitom a cuccot és seedelem. Ez eddig tiszta sor, semmi jelentés.
Na mármost az is nagyon előnyös, ha ellenőrzés nélkül meg tom nyitni seedre a cuccost, mert így az is lehet, hogy 0,001 %-a van csak meg, mégis beállhatok seedbe mint a jófiú.
Meg persze nem jelzi azt, hogy újra letöltöttem és várhatom a soromat, hogy ne kelljen seedelni örök időkre. Az nagyon jó, ha megállítom és elküldi az infót a trackernek és nem úgy viselkedik, hogy újraindításnál már kétszeresen töltöm, jelentés meg semmi. Az is szuper, ha zárt portok mellett megmozdul a letöltés. Erőforrásigény...
Na mindegy, nem folytatom, de ennyiből is kilátszik tisztán, hogy mire is kell nekem. -
válasz
body007 #27376 üzenetére
Számos olyan funkciója van, amit én valóban használok, és nem elérhető, vagy nem ugyanolyan formában érhető el a többi kliensen. Nem csak megszokásról van szó, hanem valódi hátrányokról, ha nem azt használnám. A Wine meg pontosan arra való, hogy ilyen egyszerűbb programokat futtasson az ember.
Kmplayer meg van itt is, nem értem, hogy ez mért volt probléma.Vladi, Te ez nem értheted, ahhoz nemcsak, hogy használni (próbálni) kell, de ki is kell használni a uTorrentet.
-
-
M.W.H
aktív tag
válasz
body007 #27360 üzenetére
akkor megprobálom legjobban elmagyarázni ilyenben rossz vagyok:S
szal adott vinyó 80gb rajta ubuntu és még rengeteg adat egy azon partición. ujra szeretném telepiteni, viszont nem tudom lementeni az adatokat, ezért ugy akarom ujratelepiteni hogy ne formázzon ne tüntessen el semmit. mint windoz amikor nem formáz
-
válasz
body007 #27325 üzenetére
Próbáld ki Te is az Opera 10.60 alpha1-et, hátha azzal nem csinálja.
Bár igazából nem hiszem, hogy ez segítene. Nekem is csak úgy magától abbahagyta idővel, vagy a kompatibilis bejelentkezés használatával, nem tom.(#27340) Melorin: ha le van választva a partíció, akkor rátudsz kattintani az Átméretezésre, ott pedig könnyedén hozzáadhatod az üres részt. Mármint az átméretezendő partícióra kell jobb egérgombbal kattintani, nem az üres részre.
-
válasz
body007 #27323 üzenetére
Na, kapcsolódik w7-hez is. Annyi, h nem engedi csak a nyilvános mappát tallózni holott több könyvtár is meg van rajta osztva. De ez win beállítás lehet, azt meg nem vágom
A könyvjelzőket nálam simán lehet törölni jobb gomb > eltávolítás vagy a hálózatok résznél, leválasztás.
szerk.: jah, és semmilyen jelszót/felhasználói nevet nem adtam meg > magyarán a megosztás win-en úgy van beállítva, h nyilvános, jelszó nélkül...
-
Kvazár
őstag
válasz
body007 #27321 üzenetére
Ékezetet, szóközt, és nagy betűt nem használok sehol. Mivel az XP-t kezeli rendesen, gondolom a samba jó úgy ahogy van. Vagy, ha van valami egyéb beállítás akkor azt kérlek mond el, mert nincs 5letem.
Mivel a wint az eddig win-es laptopom, simán látta és kezelte, így gondolom ott is minden jó.Egy másik, egyre bosszantóbb dolog is van: [link]
A jobb felső sarokban az ikonok sokszorozódnak, és nem lehet rájuk kattintani, sem törölni. -
Kvazár
őstag
válasz
body007 #27312 üzenetére
Hát a hiba úgy néz ki a win7-ben van, mert a nem lejelszavazott XP-set simán elérem.
Próbáltam ezt a kérdést a w7 fórumban is, de semmi.Azért köszi.
Azt nem tudod, hogy az így elmentett tulajdonképpen rossz kapcsolatokat, hogyan tudom kitörölni? Ha jobb, vagy bal egérrel rá klikkelek csak megnyitja.
-
Kvazár
őstag
válasz
body007 #27312 üzenetére
Igen ez jó, de az a gond utána kéri a jelszót a géphez, és azt meg nem fogadja el.
Nem ír ki semmit, csak beírom->enter->eltűnik->majd megint előtűnik, de üresen.
Ugyan ez van, ha a hálózatoknál, csak simán rá kattintok a gépre.Még kipróbálom egy másik XP-s géppel is, hogy hátha csak a w7 az ami anit ubi, vagy alapból az egész wines rendszer az amit nem szeret.
-
Kvazár
őstag
válasz
body007 #27305 üzenetére
Sajnos már a Kapcsolódás kiszolgálóhoz > Windows megosztás lépésnél elakadtam, mert nálam nem lehet legörgetni és csak egyéni van
Próbáltam a Helyek-> Kapcsolódás kiszolgálóhoz > Windows megosztás úton, de ott túl sok mindent kér.
Gondoltam arra is, hogy hátha kisbetű-nagybetű a gond, ezért a w7-es gépen átírtam mindent kisbetűre, de eredmény 0.
Most arra gondolok a karakter kódolással van valami, és ezért nem azon karakterek kódját küldi el, amit be akarok gépelni.Tudod hol lehet állítani a karakter kódolást?
Másik w7-es gép között tökéletes volt a kapcsolat, és mintha már XP-sel is próbáltam, és ott sem volt semmi gond.
Próbáltam 1-el korábbi disztribúciót is a 9.10-est, de az feltelepülés után 5-10 perccel azonnal megfagyott. -
ArGab
őstag
válasz
body007 #27229 üzenetére
Közben belemásztam annyira, hogy én is a pulseaudio-ra gyanakszom. Viszont ez sem segített rajta.
Bár lehet csak többször kellene próbálkozni, mert van hogy újraindításból is kellett neki 5-6 mire megint ment.
Igazából csak Skype miatt kellene az egész, de ez az idióta 2.1-es automatikusan pulseaudio-ra lő be mindent, amint az működik. Nincs valakinek tippje, hogy a 2.0-t amd64 csomagban honnan tudnám beszerezni? Nem találtam sehol, de ott elvileg direktbe ki lehet választani az eszközt, nem csak pulse van. -
válasz
body007 #27156 üzenetére
Egyébként neked/nektek mi a frászért kell dedikált videókártya a gépbe? Nagyon frankó integrált GPU-kat csinál mostanság az AMD. Én amint teljesen átváltottam Ubuntura/"Linuxra", dobtam is ki a 4850-emet a gépből, csak felesleges fogyasztó volt. Sőt, egy csomó pénzt megspórolok az ilyen komoly kártyákon.
(#27159) frescho: közben sikeresen megoldottuk a dolgot, működik már a gyorsítás. Jah, olvastad is már, köszi.
(#27160) Vladi: Rajta, rajta, már alig várom, hogy olvashassam!
-
Vladi
nagyúr
válasz
body007 #27156 üzenetére
link
Ati kártyák régóta tudják, hogy ha nincs terhelés, akkor leveszi a gpu és a ram órajelét. Ezt fglrx tudja, radeonhd csak részben. A gpu-t biztosan leveszi, a ram pörög tovább. De lassan de biztosan meglesz ez is.(#27157) PuMbA:
25-ös kernel... mire a nagy kapkodás?
-
quby
őstag
válasz
body007 #27122 üzenetére
Hali!
Van egy olyan gondom hogy netbookomon (msi wind) ha lehúzom a tápot, és csak akksiról megy tovább, atöltöttségtöl függetlenül (lehet 100% is) asszonygya "az akksi hamarosan kisül" és irja menyi van hátra. Aztán ha besz@rok is lemegy készenlétbe. Majd visszakpcsolom és megy 2 órát. De minden táplehúzásnál ezt csinálja.
Energia gazdálkodásnál nem találtam erre utaló beáliitást. Csak olyat hogy tápon vagy akksin mit csináljon, de a váltáskor mindenképp leáll. Van erre megoldás?
Jaa. 10.04 desktop. -
törölt tag
válasz
body007 #27104 üzenetére
a .33-as kernel nálam se volt százas, azzal még fagyott a compiz rendszeresen (fedora alatt is az van, és ott is fagyott), sőt néha még compiz nélkül is maghalt a grafikus felület, csak az egeret tudtam mozgatni. ez a .34-es egylőre olyan 13-14 óra uptime után még nem produkált hibát, szóvel egyelőre bízom benne
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Melorin
addikt
válasz
body007 #26911 üzenetére
Ezek a leírások mintha nem is az én rendszeremre lennének írva. Nekem semmi nem úgy működik, ahogy ők azt írják.
Például azt írják írjam be ezt: % startx
erre visszavágja a linux: bash: fg: %: no such jobEzt írják: "az /etc/rc.conf állományban a következő sorok hozzáadásával külön engedélyeznünk kell még ezeket..."
Na nekem ilyen file sincs például.
Meg egyáltalán hová kell ezeket a parancsokat beírni? Terminálba?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
body007 #26890 üzenetére
Ez egy külső wifi vevő: SMCWUSBT-G2 EU
Ezt szeretném rá feltenni.
Egyik ismerősöm ajánlotta egy ilyen megoldást:
1. Obtain the Windows Driver for your system and locate the file that ends with .inf.
2. Install ndisgtk (System → Administration → Synaptic Package Manager).
3. Open ndisgtk (System → Administration → Windows Wireless Drivers).
4. Select Install new driver.
5. Choose the location of your Windows .inf file and click Install.
6. Click OK.Csak az ndisgtk nincs benne a Synaptic csomagkezelőben.
-
-
qwertly
addikt
válasz
body007 #26822 üzenetére
Köszönöm a válaszodat,de sudo apt-get install bcmwl-kernel-source
sudo reboot ezeket én is megcsináltam.És így sem ment wifi,a google meg az a bibi,hogy annyi módszert írnak le,hogy nem tudok igazából választani melyiket is használjak.De azért arra jutottam,hogy az új kernelnél valamit változatattak és így nem megy alapból a broadcom wifi driver.Most vissza teszem a 9.10 és ha most avval sem megy akkor a wifi kártya a hibás. -
TrollBalint
addikt
válasz
body007 #26791 üzenetére
Ok, ha hazaértem ezt kipróbálom, de ha esetleg ezzel meg is oldódik, nem lehetne valahogy automatizálni, vagy úgy megoldani, hogy más felhasználónak ne kelljen szenvednie ezzel?
(#26793) hcl: Nálam semmilyen ablakot nem dob fel, még a hangerőt is ugyanúgy lehet állítani. Ha jól emlékszem ilyenkor bedob egy eszközt a hangkártyához és beállítja, hogy 2.0, de nincsen semmilyen hang. Amúgy fejből nem tudom milyen hangkártyám van, de vagy olyan, ami neked is van, vagy nagyon hasonló
-
qwertly
addikt
válasz
body007 #26819 üzenetére
Szia,ezt írta ki a terminál a lspci parancsra:
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile PM965/GM965/GL960 Memory Controller Hub (rev 0c)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (rev 0c)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (rev 0c)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 02)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 02)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) PCI Express Port 5 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev f2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801HEM (ICH8M) LPC Interface Controller (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) IDE Controller (rev 02)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801HBM/HEM (ICH8M/ICH8M-E) SATA AHCI Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) SMBus Controller (rev 02)
02:09.0 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd R5C832 IEEE 1394 Controller (rev 05)
02:09.1 SD Host controller: Ricoh Co Ltd R5C822 SD/SDIO/MMC/MS/MSPro Host Adapter (rev 22)
02:09.2 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C843 MMC Host Controller (rev 12)
02:09.3 System peripheral: Ricoh Co Ltd R5C592 Memory Stick Bus Host Adapter (rev 12)
02:09.4 System peripheral: Ricoh Co Ltd xD-Picture Card Controller (rev ff)
09:00.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller (rev 12)
0b:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4312 802.11a/b/g (rev 01)
Tegnap világított a wifi vissza jelző lámpája ma nem teszi ezt,állandóan csak szívok vele -
HollyBoni
veterán
-
deter
aktív tag
válasz
body007 #26732 üzenetére
Szia!
Próbáltam, de nem engedte. Azért szeretném, kikapcsolni, hogy manuálisan tudjak swap partíciót létrehozni ami a lemez elején van.
PS: Na de, két merevlemez van a gépben és mivel, egyszer hol ide, egy hol oda telepítettem a különböző disztribúciókat. Na most így két swap is lett, két merevlemezen, de egyiket sem engedi kikapcsolni. Ha esetleg van erre valami konkrét parancs/kapcsoló terminálban ami törli a swapot, az megköszönném!
n00n:
Köszönöm, azt például nem tudtam, hogy live rendszer is használhatja a swap partíciót .üdv_
deter -
válasz
body007 #26646 üzenetére
Elég csak maga a kernel is, de persze nem árthat ha a headers csomagok is fent vannak, éppenséggel kelhet ha modult kell fordítani a kernelhez (pl. VirtualBox).
Más egyébre nincsen szükség. De érdemes akkor már a 2.6.34-es kernelt feltenni Oga-tól, van hozzá PPA tároló, az tartalmazza az Ubuntu patch-eket is. -
EmberXY
veterán
válasz
body007 #26549 üzenetére
Köszönöm!
Letöltöttem, és fel is van telepitve, tényleg jó hosszú kávészünetet hagyott
Viszont szerintem még mindig nem kóser valami...
A telepitést végig kivártam, dolgozott is fennakadás nélkül, de a leges leg végén, amikor végzett, az utolsó néhány sor ezt tartalmazza:install -d /usr/local/bin /usr/local/etc/mplayer /usr/local/lib
install: cannot change permissions of `/usr/local/etc/mplayer': No such file or directory
make: *** [install-dirs] Error 1Ezt követően az mplayer -v parancs továbbra is a régebbi verziót mutatja...
Mi lehet a hiba? -
EmberXY
veterán
válasz
body007 #26541 üzenetére
Az mplayer -v parancs segitségével:
MPlayer SVN-r29237-4.4.1 (C) 2000-2009 MPlayer Team
Tehát minden bizonnyal régebbi verzió, mint ami neked van fent, ezért utána is néztem, hogy találjak egy újabbat, és találtam ezt az oldalt, ez alapján a
svn checkout svn://svn.mplayerhq.hu/mplayer/trunk mplayer
parancs használatával azt láttam ,hogy van 31145-ös verzió is, ekkor az mplayer mappából az svn update parancsot használva frissiteni próbáltam, ez látszólag le is futott, viszont most az az érdekes, hogyha az mplayer -v parancsot beirom, még mindig a régi verziót irja ki, viszont ha az svn info -t, akkor meg ezt a legújabbat:
bambino@bambino-desktop:~/mplayer$ svn info
Path: .
URL: svn://svn.mplayerhq.hu/mplayer/trunk
Repository Root: svn://svn.mplayerhq.hu/mplayer
Repository UUID: b3059339-0415-0410-9bf9-f77b7e298cf2
Revision: 31145
Node Kind: directory
Schedule: normal
Last Changed Author: diego
Last Changed Rev: 31145
Last Changed Date: 2010-05-09 13:20:15 +0200 (v, 09 máj 2010)Most valamit rosszul csináltam, vagy esetleg rossz helyről próbálkoztam?
Vagy mit csináltam én most tulajdonképpen? -
EmberXY
veterán
válasz
body007 #26537 üzenetére
Terminálban megadtam a telepitési parancsot mplayer-re, de a csomaglisták olvasása után azt irta, hogy:
mplayer már a legújabb verzió.
mplayer kézi telepítésre állított.Ez most azt jelenti, hogy valóban az van fent, vagy csak a linux jelenlegi verziója szerinti legújabb?
Előtte nem állitottam be semmilyen telepitési forrást (az smplayer telepitése előtt elvileg be lett állitva a ppa.launchpad.net...), viszont ha a jelenlegi mplayert elinditom, ott semmilyen verziószámra utaló menüt nem találok, igy honnan lehet tudni, hogy melyik a legfrissebb?.. -
EmberXY
veterán
válasz
body007 #26533 üzenetére
Köszönöm, átnyálaztam, és nekirugaszkodtam a telepitésének...
Ez a launchpad.net-ről történő telepités nem is olyan egyszerű igy kezdő linuxosként, de a leirást átböngészve végül a terminálból sikerült felrakni a frissebb verziót, ez már tökéletesen működik, nem akad el a megállitások után, és minden frankó, megérte a "fáradtságot".
Egy kicsit ugyan bonyolultnak találtam a mókolást (hozzáadni a listához, mindenféle kulcsok, miegymás), de legalább gyakorol az ember..
Köszönöm a segitséget! -
EmberXY
veterán
válasz
body007 #26528 üzenetére
Az Smplayer-rel szépen működik, betölti a feliratot is egyből, ráadásul még anno windows alatt is használtam, tehát még ismerem is..
Viszont elég rafináltan kellett beállitani, hogy a megadott formátumú videókat alapból ezzel nyissa meg, hiába választottam ki a listáról, a következő inditáskor már a médialejátszóval inditotta, (ez talán még idegesitőbb volt, mint a feliratfájl kiválasztása...) Pedig a kiválasztómenü fejlécében az van, hogy az "xyz.avi és az összes avi" formátumú video lejátszása ezzel...----->viszont nem adtam fel ilyen könnyen..., ha a jobb egérgombbal a fájl tulajdonságainál állitom be, hogy mivel játssza le, ott működik, és alapból az smplayert használja, pedig ugyanazt kéne csinálnia mindkét beállitás esetében... Vannak itt furcsaságok, de legalább gondolkodik az ember...
Köszönöm a segitséget. -
danaboy
tag
válasz
body007 #26469 üzenetére
htop:
Valóban telepíted e csomagokat ellenőrzés nélkül (i/N)? i
Hiba http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid/universe htop 0.8.3-1ubuntu1
Nem tudtam kapcsolódni ehhez: hu.archive.ubuntu.com: 80 (195.228.252.133). - connect (110: Időtúllépés a kapcsolatban)
Sikertelen letöltés: http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/universe/h/htop/htop_0.8.3-1ubuntu1_i386.deb Nem tudtam kapcsolódni ehhez: hu.archive.ubuntu.com: 80 (195.228.252.133). - connect (110: Időtúllépés a kapcsolatban)
E: Nem lehet letölteni néhány archívumot.
Próbáld ki az apt-get update -et vagy a --fix-missing -et.iotop, szintén!
On-line rádió zavarhatja???
-
danaboy
tag
válasz
body007 #26463 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm a segítséget!
Ha jól emlékszem erre már válaszoltam ma, hogy több mint negyven frissítés települt a mai indításomkor és a restart után nem tapasztaltam problémát.
Illetve, ha a probléma felmerülne mégegyszer akkor a segítségetekkel szívesen tesztelném a hibajelenséget.
Jelen pilanatban a HDD teljes nyugalomban van. Csak a fórum és on-line rádió megy..
Lassulást/problémát nem tapasztalok. -
törölt tag
-
danaboy
tag
válasz
body007 #26384 üzenetére
Hello!
Köszi a választ! És persze Vladi-nak is!
Közben most újra jól működik. Kapott 48 frissítést.
Háttérben nem fut semmi, egy hete raktam fel, színte teljesen új a rendszer.
Néha, újraindítás után vagy pihiből visszalépve (képernyőkímélget, beépítettel) kezdi el. Az ajánlott módokon megnézem, ha újra előfordul és szólok.A webkamtelepítésben tudna vki segíteni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
body007 #26428 üzenetére
Étem.
Mondjuk gondolom az nem sok vizet zavar, h gyári grub van, amit az ubi feltesz.
Nem most lesz ez úgysem, hanem ha lesz kedvem. Mondjuk lehet megkéne majd csinálni hamarosan, bár még jó ez a rendszer. Csak böki a csőröm, hogy platform váltás után még nem húztam újra.
Ha aktuális lesz, úgyis jövök kérdezni még.
De köszönöm.
-
Lakers
tag
válasz
body007 #26414 üzenetére
Ezt kiírom a falra, köcce!
Kernel frissítés után:
az empathy csevegő program gyorsindítója átváltozott... levélre, és ha rákattintok akkor a csevegő / levelezés beállítása / közösség üzenetek érhetőek el. (Átnéztem az Ubuntu tananyagoat, és ott is ez van...) De nekem jobban tetszett amikor csak az empathy volt ott, és egy kattintással elérhető volt ... most meg már kettő. Azt át lehet állítani? (az óra mellett)
Vagy inkább külön vigyem fel a felsőpanelre? -
danaboy
tag
válasz
body007 #26375 üzenetére
Nekem is jobb a win7, a felhasználók miatt kellett volna az XP. Nemeg a használt programok többsége arra van írva.
Tudom, h megy XP kompatibilitásos módban is, de ez még a Raiffeisen Terminál-os kérdésnél is újdonságként hatott az ottani "segítő" telefonos embereknek is. Gyakorlatilag az összes specifikus programnál lekérdeztem, h nem lessz-e probléma és csak hápogtak, h nem tudják, mert nem teszteltek. Mára már mindent megoldottam magam (hamár más nem segített). Megy szépen minden. (2 hét non-stop konfigurálás után)A védelmet külön cégnél fizetett biztonsági program oldja meg. Azért még, e mellett is szívesebben bankolok win7 alatt, elismerem.
A Linuxra átállást a fent említett okok miatt kizártam.
Kb. olyan userekkel dolgozok, h: Hibaüzenetre ENTER, ha megint felugrik ENTER....
És utána szól, h probléma volt. Aztán a rendszer a szar.
No comment.
Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Netfone
- sziku69: Szólánc.
- Fujifilm X
- Borderlands 4
- Gondolatot olvasna Elon Musk új Neuralink chipje
- Demót kapott a Little Nightmares III
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Nem, nem szünteti be a grafikus vezérlőinek fejlesztését az Intel
- További aktív témák...
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- HP 840 G8 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134 64Gb
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Eladó Huawei P30 128GB / 12 hó jótállással
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- BESZÁMÍTÁS! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest