Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Vladi

    nagyúr

    válasz mzx #21843 üzenetére

    Szia!

    1:
    Ha lehúzod az xp vinyót, azzal hibát nem vétesz, és nem is tudsz utána. ;) Viszont gondoskodnod kell arról, hogy az xp bekerüljön az ubuntu rendszer indítójának konfigjába. (grub)

    2. Felesleges volt. Linuxot linuxos fájlrendszerre, tipikusan olyanra, amit a disztró felajánl. De ext3 tökéletesen jó neked. A particionálást megcsinálhatod win alól, de telepítés közben is könnyen megteheted.

    3. Izé. azért ezek a modern disztrók már írják, olvassák alapból az ntfs-t. fatot is, meg még vagy 20 féle fájlrendszert. Ne vedd csesztetésnek, de kicsit gyúrj még rá a témára. :U

    4. Na itt már kezdem elveszteni a fonalat. :DD
    Felesleges külön feltenned az ubuntut és a xubuntut is. Mert ezek lényegében csak az ablakkezelőben különböznek - najó még 1-2 dologba, de ez most irreleváns - és akár mindegyiket is felteheted egy rendszerre. Tehát felteszed az ubuntut, aztán arra az xfce-t, úgy lesz mindjárt xubuntud is meg felteszed a kde-t és így máris kubuntu, valamint ha felteszed a hulzerixet akkor meg hubuntud... :))
    Partícionálásra nincs 1 recept. Csinálj egy gyökeret / egy /home-ot, egy swapot - mennyi a ram? legyen legalább 500 mega! - és a többi megmaradhat a többinek. pl:
    / 10 G
    /home 8 g
    swap 500 mega
    /mnt/media a maradék.
    Elvileg elég, ha nem telepítesz ész nélkül mindent fel.
    Egyébként ha már most is van neked egy média partíciód win alatt, akkor azt is látod linux alól, szóval nem kell ezen görcsölni. Torrentet nem javaslok ntfs-re.

    5. Fentebb írtam, nem kell neked 2-t telepíteni. Egyszerűen felteszed a meta-csomagot - majd a többiek leírják pontosan hogy és mit - és kész. Utána bejelentkezés előtt kiválasztod, hogy épp melyiket szeretnéd, és az indul el. Átváltani meg értelemszerűen ki-be jelentkezéssel tudsz, nincs szükség rebootre. Na mit szólsz, milyen fasza. :DD

    na húzzál telepíteni. ;]

    :)

    Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

Aktív témák