- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung SmartTag2 teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
enemy107
senior tag
válasz
megint én #31411 üzenetére
10,5X 333( 3.5 Ghz)
10X350-370(3500-3700 mhz)
9X400 (3600 mhz de eza lapnak lehet nem fog menni.)
Ezek beállítási lehetőségek, amik mennek emberi feszen E7400-nak.
Ramjaid milyenek?Azokat vissza kell osztani.
Első lépésnek vedd le a proci szorzót 8-ra, és úgy emeld az FSB-t, hogy meg tudd a lap mennyit bír.Majd ha az meglesz, beállítod a proci szorzót (órajelet) is hozzá.10.5X300 szerintem menni fog neki alapfeszen .
-
The DJ
addikt
válasz
megint én #20138 üzenetére
Na ügyködtem picit...
Úgy alakult, hogy le kellett vennem a ház oldalát, mert egy másik HDD-t építettem be. Épp lekapom az oldallapot, erre mi történik? Ugyanabban a pillanatban a TX2 két tartója elengedett és leugrott félig a hűtő. Meg is ijedtem és pislogtam is nagyokat
Ekkor jöttem rá, hogy inkább szétszedem az egészet és kezdem elölről addig, amíg fel nem sikerül rakni rendesen. Leszedtem a TX2 burkolatát, ahogy tanácsoltátok és úgy próbálkoztam. Nagyon sokáig most sem sikerült, mindig felugrott valamelyik sarka, mikor mindet próbáltam lenyomni. Végül úgy tűnik sikerült.
Idle-ben nem éri el a 30 fokot, terhelve pedig Prime 95-ben 2 óra alatt is folyamatosan 50 fok alatt maradt a CPU.
Ezek már megfelelő értékek gondolom
Köszönöm mindenkinek, aki próbált segíteniA másik kérdés azonban még most is izgatja kicsit a fantáziám. A Hyper-X ramok 4-4-4-12-ben 800 Mhz-en vagy 1066-on, de kevésbé jó időzítésen járjanak? Azt hiszem 5-5-5-15 van írva a ram leírásában az 1066 mhz-es időzítéshez. Valamint érdemes-e tuningolni egy E4400-at TX2 és P5K Pro mellett? (Sose húztam semmilyen hardvert, de immáron a lap és a memóriák is egész tűrhetők hozzá, talán megpróbálkoznék vele).
-
The DJ
addikt
válasz
megint én #20130 üzenetére
Nem értem miért ilyen meleg...a Hyper TX-2 nem olyan rossz hűtő úgy tudom. A pasztát sem túl régen vettem, egyenletesen van elkenve a procin.
Az előfordulhat, hogy nincs jól feltéve a hűtő, de ha belepusztulok sem tudom felrakni jobban. Az alaplap hajlik, a kezem vérzik, mert folyton lenyúzom valamelyik bordán róla a bőrt, mivel sehogy nem férek hozzá a kis pöckökhöz rendesen, amiket le kell nyomni. Hiába vennék mondjuk egy TX3-at azzal sem lenne jobb a helyzet, mert azt se tudnám jobban feltenni, az is húzná az alaplapot, ráadásul azt is ezzel a **** technikával kell feltenni. Elvenném a diplomáját annak a mérnöknek, aki kitalálta ezt a rögzítési formát.
Vagy a TX3 ilyen szempontból előnyösebb?
-
bleró
tag
válasz
megint én #20128 üzenetére
Sziasztok mindenkinek.köszönöm a segítséget
Alapban a bios ezt írja.
robust graphics booster auto
cpu lock ratio 7x
cpu freq 2.33Ghz
cpu host req 333
PCI expres freq auto
C.I.A.2 disabled
Performance enhance turbo
sistem memory multiplier(spd) auto
memori freq 800
sistem voltege control manual
ddr2 over voltage control normal
pci-e over voltage control normal
FSB over voltage control normal
MCH over voltage control normal
CPU over voltage control normal
Normal CPU VCORE 1.28750V
konfigom Gigabyte GA-EP31-DS3L,Core 2 Quad Q8200,ATI Radeon HD 4670,WD 1TB,2x2GB DDR2 800ram. proci hűtőm CM TX3,tápom 350w fsp. Mit ,hogyan állítsak be kb a 2800,3000mhz eléréséhez fesz emelés nélkül,ha lehet részletesen kérném mert teljesen kezdő vagyok -
megint én
őstag
-
h1mpi
félisten
válasz
megint én #20114 üzenetére
Ok megnézem este bár foci lesz a tévében de majd csak megy a 2 együtt
Az lehet, hogy a maffia II vga limites, de ha kap a GTX460 715 helyett 900-as
tuningot akkor sem gyorsul semmit (+2 FPS).
Mondjuk így is 56 FPS az átlag az meg bőven jó. (1680*1050)-ben.Köszi az eddig segítséget, kicsit nehezen de szépen lassan megértem a logikáját.
üdv
-
-
Hoffer
őstag
válasz
megint én #20101 üzenetére
nem, nem oldja meg mert a legújabb van fent! És nem oldott meg semmit! Ha beállítottam fixre a szorzót akkor ott ugymaradt de magától átette 9.5-re! És azt irja ott a menüben, ha nem érvényes érték van megadva, akkor eltérhet az itt feltüntetett a valóstól! És tényleg eltér! Nem tudtam vele mit csinálni!
-
megint én
őstag
válasz
megint én #20097 üzenetére
Annak idelyén még Yolan, és Darál0w kollégék tanítottak engem, most a mai napig pöpec minden.
Ők is így kezdték, hogy
OLVASD EL 'A'-tól 'Z'-ig !!!! -
yolan
őstag
válasz
megint én #16718 üzenetére
i5-ben nem vagyok otthon
olyasmi jutott eszembe, c2d-nél lehet külön finomhangolni a magokat, vagy hogy milyen feszt kapjanak, bár ez inkább csak eltérő stabilitásnál kellhet asszem, viszont a blck emelés elvileg jobb döntés, összteljesítmény jobban nő, de i5-ben tényleg nem vagyok jártas, eddig csak egyszer fogtam i7 procit, bár igaz az 965ee volt -
darál0w
Jómunkásember
válasz
megint én #16268 üzenetére
annyit még nem is láttam procinak
de sztm vmit csunyán elnéztél.
a nagyon max amit lehet adni neki az 1.55V, de 24/7re még 1.4V fölé sem ajánlatos menni.
ennek árnyékában mennyi is az a fesz?
így a szerkesztés után máris más....jol gondoltad, sőt jol is láttad, csak rosszul írtad le.
a 3,2 az 3,2...nem 1,32. remélem látod a különbséget
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
megint én #16248 üzenetére
nem mind1ik lap tudja a 200as BCLKt
de szvsz egyszerűen kevés a fesz a CPUnak.
Feszültségek terén csupán három dologgal kell foglalkoznunk.űEgyik a proci feszültség (CPU Vcore), másik a memória feszültség (DRAM Voltage), harmadik a QPI/VTT feszültség (QPI/VTT Voltage). Fontos dolog, hogy normális alaplapoknál 190-200 BCLK-ig semmilyen más feszültséget nem kell emelni! Bőven elegendő az alap beállítás.
A QPI/VTT feszültsége a BCLK, és ezzel szinkronban az Uncore órajelének az emeléséhez szükséges. (Nagyjából hasonló, mint a Core2 rendszereknél az FSB Termination, ott is sok helyen VTT-nek nevezték.) Az alapbeállítás 1,2V, az Intel által megadott szigorú maximum 1,35V, ezt is illik betartani.
javaslom olvasd el még1x azt a tuning utmutatot...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
megint én #16242 üzenetére
Load-Line Callibration [auto] - dropot mérsékli. 1.3Vos CPU feszig ajánlatos használni.
QPI/Vtt [1.100] - hagyhatod
Isochtonus Support [auto] - ez nemtom mi
PCI express [auto] - 100
C.I.A.2 [auto] - off.Intel(r) Turbo Boost Technology []
-CPU Enchanced halth [auto] - energiagazdélkodásnál játszik szerepet. kapcsold be
-C3/C6/C7 State Support [auto] - ez is
-CPU Termination monitor [auto] - ezt is lődd be
-CPU Eist Finction [auto] - szintén energiagazdálkosás
-Bi-Direction PROCHOT [auto] - fogalmam nincs.16246) megint én
nem gáz, hő jo, lehet babrálni.
#16247) megint én ezzel kapcsolatban a proci topikjába kérdezz.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
megint én #16235 üzenetére
Vcoreban már igencsak a vége fele kacsintgatsz. hőt figyeld azért
QPI : tulajdonképpen a rendszer sávszélességét határozza meg. Ennek is van lényeges szerepe. A QPI Link órajele a BCLK és a QPI Link-szorzó (QPI Link multiplier) szorzatából adódik ki. Alapbeállítás 133*36=4800 MHz, a választható szorzók: 36, 44 és 48.
a QPI Link órajele legyen minimum a duplája az Uncore órajelének, tehát a szorzókra is ugyanez vonatkozik. (Gyakorlatilag normális tuningnál ez így is lesz, mert a QPI Link szorzót 36-on fogjuk használni, az Uncore szorzót pedig 16-17-18 körül.) A QPI Link elméleti maximuma a felezett érték alapján 4GHz, tehát a 36-os szorzóval maximum 221 BCLK-ig mehetünk el.
ha vmit tul magasra állítassz és áramtalanítás után sem jön be a BIOS, h lentebb huzd, esetleg +feszt adj nekik, akkor pedig csak a cmos_clear segít...de ehhez nem feltétlen kell kivenned az elemet...
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
megint én #16231 üzenetére
az, h i5 vagy i7 az teljesen mind1...a lényeg ugyan az. mindent ugy kell csinálni ahogy a tesztben le van írva.
szépen lépésenként kell tesztelni. ha egy adott orajel a cél, akkor eleve azt állítsd be(persze mindent szépen visszaosztani beállítani mellé) és ugy emelgetni a feszeket mindaddig, amíg nem lesz stabil. persze szemelőtt tartva a max még elfogadhato hő és feszértékeket.
-
lipi67
nagyúr
válasz
megint én #16172 üzenetére
Akkor szard le. Nézd meg azt, hogy terhelve mi az a fesz amin még lazán tudod hűteni. Ebból vonj le 1-2 lépcsőt és azt lődd be. Utána meg emeld folyamatosan (1xre) amíg a prime hibát nem dob. Ha ez is ok, akkor az órajelből is vegyél vissza picit és kb kész is vagy nagyolva egy stabil 24/7-tel. (max 1 óra). Ha meg lesz időd és kedved..akkor játszadozz vele..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videó stream letöltése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Philips LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged