- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
bivalyolo #43064 üzenetére
a memóriaírást megdobja szépen, mivel ez az L3-as cache sebessége is..
aida64-el ellenőrizheted..
(#43065) kiss8672 - biosból is megteheted, vagy felrakod az asus turboV-programot, akkor windowsból is tudod állítani a procid szorzóját, illetve feszültségét.. a hűtést ellenőrizd, hogy ne süljön szét semmi, illetve ez szab csak neki határt, valamint hogy mennyi zajt vagy képes ezért elviselni..
-
bivalyolo
őstag
válasz
bivalyolo #27975 üzenetére
na közbe kipróbáltam h mit tud ez az előre beállított oc.. hát 5 perc után smallFFT-vel bsod
mondjuk elég fura mert pl. 3.5ghz-nél a vcore-t 1.4v-ra állítja, az nb-t 1.250v-ra, az nb órajelét meg 2100 körülire.
de egy 3.2ghz-es beállításnál meg 1,425v-ra állította a vcore-t.. -
stfu
csendes tag
válasz
bivalyolo #20429 üzenetére
teljesen igaz.. fölösleges 3.2 fölé huzgálni. az egyetlen akadály a videokarim. még aztis cserélnem kell.. egyébként meg, kicsit nézelődtem olvasgattam, próbáltam elméletben kitapasztalni a procimat. aztán végülis csak hozzányúltam, és egyre bátrabb voltam. egyelőre csak szorzót piszkáltam és a memóriafrekit, gyári hűtővel nem piszkálok egyebet.
prezentálom is életem első működőképes stabil beállítását -
viktorhmv
senior tag
válasz
bivalyolo #15354 üzenetére
Mindent úgy csináltam ahogy darál0w kolléga javasolta:
"hali.
a 3ghz menni fog
lényeges dolgok:
minden feszt fixálj normal értéken.
pcie freki 100
CPU szorzó 9
FSB 333
ramokat pedig egyelőre ugy oszd vissza, h 800 alatt menjenek. előbb a procit huzzuk, majd utána megnézzük megy e a ram is az alap felett " -
darál0w
Jómunkásember
válasz
bivalyolo #15055 üzenetére
igen, így tökéletes lesz az NB és HT.
procinak ilyen magas az alapfesze?
"Voltage: JEDEC standard 1.5V, approximately 17% less power consumption compared to 1.8V of DDR2" - ezekszerint DDR3as ramod van, de hát persze, hisz a lap is DDR3as
azoknak sok az 1.8V. 1.65V a max, amit adni lehet nekik én ugytudom. szal told vissza 1.5Vra.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bivalyolo #15051 üzenetére
hali.
alapokkal akkor nagyjábol tisztában vagy...pcie-e 100, minden fesz normal...stb.
nagyjábol ugyan ugy működik, mint intelnél. emeled az FSBt ( ami itt RC : reference clock) , amivel itt nem csak a ram orajel nő(ezt ugye visszaosztod, mint intelnél), hanem a HT és NB orajel is. ezeket is vissza kell osztani. 2000mhz az alap. maradj alattuk. az NB orajelnek pedig minimum akkorának kell lennie, mint a HT orajelnek, vagy magasabbnak.
ha megvagy a proci stabilizálásával(ramodat gondolom már ismered, hogy mit megy), akkor lehet kicsit huzni az NB frekin is( HT frekit nem érdemes, mert semmi javulást nem hoz....). de mértékkel...pár 100mhz.
-
-
dethroner
veterán
válasz
bivalyolo #13475 üzenetére
Most 2,5-ön van, így megy most 400-as fsb-vel. A normál 333-al 3,2-es szorzón kétszer indulás nélkül ment 1066-ot. Vagyis meg kéne próbálni egy kis plusz feszt adni a procinak, az lehet még megoldás? Csak fura hogy induláskor szarakodik, működés közben, játék alatt semmi gond. Sőt, occt rövid tesztek is lementek.
-
dethroner
veterán
-
-
scream
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest