- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
válasz
megint én #20138 üzenetére
Na ügyködtem picit...
Úgy alakult, hogy le kellett vennem a ház oldalát, mert egy másik HDD-t építettem be. Épp lekapom az oldallapot, erre mi történik? Ugyanabban a pillanatban a TX2 két tartója elengedett és leugrott félig a hűtő. Meg is ijedtem és pislogtam is nagyokat
Ekkor jöttem rá, hogy inkább szétszedem az egészet és kezdem elölről addig, amíg fel nem sikerül rakni rendesen. Leszedtem a TX2 burkolatát, ahogy tanácsoltátok és úgy próbálkoztam. Nagyon sokáig most sem sikerült, mindig felugrott valamelyik sarka, mikor mindet próbáltam lenyomni. Végül úgy tűnik sikerült.
Idle-ben nem éri el a 30 fokot, terhelve pedig Prime 95-ben 2 óra alatt is folyamatosan 50 fok alatt maradt a CPU.
Ezek már megfelelő értékek gondolom
Köszönöm mindenkinek, aki próbált segíteniA másik kérdés azonban még most is izgatja kicsit a fantáziám. A Hyper-X ramok 4-4-4-12-ben 800 Mhz-en vagy 1066-on, de kevésbé jó időzítésen járjanak? Azt hiszem 5-5-5-15 van írva a ram leírásában az 1066 mhz-es időzítéshez. Valamint érdemes-e tuningolni egy E4400-at TX2 és P5K Pro mellett? (Sose húztam semmilyen hardvert, de immáron a lap és a memóriák is egész tűrhetők hozzá, talán megpróbálkoznék vele).
-
The DJ
addikt
válasz
megint én #20130 üzenetére
Nem értem miért ilyen meleg...a Hyper TX-2 nem olyan rossz hűtő úgy tudom. A pasztát sem túl régen vettem, egyenletesen van elkenve a procin.
Az előfordulhat, hogy nincs jól feltéve a hűtő, de ha belepusztulok sem tudom felrakni jobban. Az alaplap hajlik, a kezem vérzik, mert folyton lenyúzom valamelyik bordán róla a bőrt, mivel sehogy nem férek hozzá a kis pöckökhöz rendesen, amiket le kell nyomni. Hiába vennék mondjuk egy TX3-at azzal sem lenne jobb a helyzet, mert azt se tudnám jobban feltenni, az is húzná az alaplapot, ráadásul azt is ezzel a **** technikával kell feltenni. Elvenném a diplomáját annak a mérnöknek, aki kitalálta ezt a rögzítési formát.
Vagy a TX3 ilyen szempontból előnyösebb?
-
The DJ
addikt
Megkérdezem itt is, mert az azonnali kérdésekben nem kaptam választ:
Két buta kérdésem lesz:
Az első: Adott egy C2D E4400 CPU, teljesen alapon, nincs húzva és nálam sosem volt. Ez jelenleg egy Asus P5K Pro lapban van egy Hyper-TX 2 társaságában.
A gond az, hogy szerintem túlzottan meleg
A biosban 50 fokot ír, a Windowsban pedig 35-40 körül detektálja a Realtemp idle-ben. Prime 95 közben a teljes terhelési tesztnél pedig 80 és 90 (
) között ugrál valahol (a 90-et azért nem éri el). Szerintem ez így nagyon nem kóser. Paszta van rajta, nem is régi, az alaplapot ma kaptam, a hűtő is forog. Nem tudom mi lehet a baj. Talán nem fekszik rá rendesen a TX2? De ezt meg lehetetlenség ennél jobban feltenni. Tiszta vér a kezem és legalább másfél óráig próbáltam tökéletesen felhelyezni, de nem sikerült. Valamelyik vége mindig felpattant. Arról nem is beszélve, hogy látom, ahogy meghajlik alatta az alaplap
Nem is mertem tovább erőltetni. Most úgy, ahogy rajta van, nem lötyög, nem fityeg, de nem is merem rángatni.
A kettes kérdés: Van 2x1 GB 1066 mhz-es Hyper-X ramom. Jelenleg 800 mhz-en mennek duálban 4-4-4-12-n. Nem lehetséges őket 1066-on járatni ezen proci mellett? Egyáltalán van értelme? Vagy az időzítéseket kellene lentebb faragni és akkor 800 mhz mellett is maradhatnék?
-
The DJ
addikt
válasz
The DJ #15299 üzenetére
Merész voltam és bátor, megemeltem az alap 200-as FSB-t 260-ra és 2600-on ketyeg az E4400 proci és a memória is. (De én ezt még mindig keveslem és félek, hogy a melegedéssel is bajok lesznek.) Viszont az időzítések jelenleg CPU-Z szerint: 3-3-3-9. Ez most akkor jónak számít? Sose tudtam melyik mit jelent és sose nyúltam hozzá, viszont ha már van egy korrektnek mondható memóriám, akkor ki akarnám használni amennyire a lap engedi. 333 mhz mellett korrekt időzítésekkel. De valamit elrontok ezek szerint, hogy nem jön össze az a DDRII667-es szint.
-
The DJ
addikt
Sziasztok,
Nemrég jutottam hozzá egy Asrock 4Core-Dual SATA2 laphoz, ami egy hibrid 775-ös lap, támogat DDR1 és DDR2 memóriákat is valamint van rajta AGP és PCI-E is. Eddig 1 GB-os DDR400-as modullal használtam, de ma vettem egy Kingston Hyper-X 1066 mhz-es 2x1 GB-os dual-channel kitet.
A lap csak 667 mhz-ig kezeli a DDR2 memóriákat, tehát kihasználva nem lesz, viszont gondoltam ha beteszem egyből mennek majd duálban, a lap által bírt legnagyobb sebességen (667). A duál megy is szépen, viszont... a rendszerbe belépve a CPU-Z azt mutatja, hogy csak 200 mhz-en mennek a ramok a 333 helyett. Sajnos ezekben nem vagyok otthon, sose tuningoltam vagy állítottam át az alap értékeket és most fogalmam sincs mihez nyúljak, hogy el tudjam érni a 333 mhz-et. A BIOS-ban a memória beállításoknál átállítottam Auto-ról DDRII 667-re, ezt is mutatja ott, de a Win 7-ben már nem.
A DRAM - FSB ratio 1:1, tehát én arra következtettem, hogy az E4400 alapértelmezett 200-as FSB-je miatt a memória is csak 200-on megy. Igen ám, de ezt nem is lehet fentebb "tekerni"? Óvatosan próbáltam fentebb kapcsolni az FSB-t, akkor a memória órajele is emelkedik, de kizártnak tartom hogy az a megoldás, hogy én 333-ra állítsam az FSB-t ahhoz, hogy rendesen működjön minden.
Kerestem a DRAM - FSB arány átállítására szolgáló beállítást, de nem találtam vagy csak nem látom.
Valaki segítse ki a kezdő "tuningost" legyen olyan kedves
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen autót vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest