Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• The DJ

addikt

válasz megint én #20138 üzenetére

Na ügyködtem picit...

Úgy alakult, hogy le kellett vennem a ház oldalát, mert egy másik HDD-t építettem be. Épp lekapom az oldallapot, erre mi történik? Ugyanabban a pillanatban a TX2 két tartója elengedett és leugrott félig a hűtő. Meg is ijedtem és pislogtam is nagyokat :DDD

Ekkor jöttem rá, hogy inkább szétszedem az egészet és kezdem elölről addig, amíg fel nem sikerül rakni rendesen. Leszedtem a TX2 burkolatát, ahogy tanácsoltátok és úgy próbálkoztam. Nagyon sokáig most sem sikerült, mindig felugrott valamelyik sarka, mikor mindet próbáltam lenyomni. Végül úgy tűnik sikerült.

Idle-ben nem éri el a 30 fokot, terhelve pedig Prime 95-ben 2 óra alatt is folyamatosan 50 fok alatt maradt a CPU.

Ezek már megfelelő értékek gondolom :)
    Köszönöm mindenkinek, aki próbált segíteni :R

A másik kérdés azonban még most is izgatja kicsit a fantáziám. A Hyper-X ramok 4-4-4-12-ben 800 Mhz-en vagy 1066-on, de kevésbé jó időzítésen járjanak? Azt hiszem 5-5-5-15 van írva a ram leírásában az 1066 mhz-es időzítéshez. Valamint érdemes-e tuningolni egy E4400-at TX2 és P5K Pro mellett? (Sose húztam semmilyen hardvert, de immáron a lap és a memóriák is egész tűrhetők hozzá, talán megpróbálkoznék vele).

• The DJ

addikt

válasz megint én #20130 üzenetére

Nem értem miért ilyen meleg...a Hyper TX-2 nem olyan rossz hűtő úgy tudom. A pasztát sem túl régen vettem, egyenletesen van elkenve a procin.

Az előfordulhat, hogy nincs jól feltéve a hűtő, de ha belepusztulok sem tudom felrakni jobban. Az alaplap hajlik, a kezem vérzik, mert folyton lenyúzom valamelyik bordán róla a bőrt, mivel sehogy nem férek hozzá a kis pöckökhöz rendesen, amiket le kell nyomni. Hiába vennék mondjuk egy TX3-at azzal sem lenne jobb a helyzet, mert azt se tudnám jobban feltenni, az is húzná az alaplapot, ráadásul azt is ezzel a **** technikával kell feltenni. Elvenném a diplomáját annak a mérnöknek, aki kitalálta ezt a rögzítési formát. :(((

Vagy a TX3 ilyen szempontból előnyösebb?

• The DJ

addikt

Megkérdezem itt is, mert az azonnali kérdésekben nem kaptam választ:

Két buta kérdésem lesz:

Az első: Adott egy C2D E4400 CPU, teljesen alapon, nincs húzva és nálam sosem volt. Ez jelenleg egy Asus P5K Pro lapban van egy Hyper-TX 2 társaságában.

A gond az, hogy szerintem túlzottan meleg :U

A biosban 50 fokot ír, a Windowsban pedig 35-40 körül detektálja a Realtemp idle-ben. Prime 95 közben a teljes terhelési tesztnél pedig 80 és 90 ( :Y ) között ugrál valahol (a 90-et azért nem éri el). Szerintem ez így nagyon nem kóser. Paszta van rajta, nem is régi, az alaplapot ma kaptam, a hűtő is forog. Nem tudom mi lehet a baj. Talán nem fekszik rá rendesen a TX2? De ezt meg lehetetlenség ennél jobban feltenni. Tiszta vér a kezem és legalább másfél óráig próbáltam tökéletesen felhelyezni, de nem sikerült. Valamelyik vége mindig felpattant. Arról nem is beszélve, hogy látom, ahogy meghajlik alatta az alaplap :Y Nem is mertem tovább erőltetni. Most úgy, ahogy rajta van, nem lötyög, nem fityeg, de nem is merem rángatni.

A kettes kérdés: Van 2x1 GB 1066 mhz-es Hyper-X ramom. Jelenleg 800 mhz-en mennek duálban 4-4-4-12-n. Nem lehetséges őket 1066-on járatni ezen proci mellett? Egyáltalán van értelme? Vagy az időzítéseket kellene lentebb faragni és akkor 800 mhz mellett is maradhatnék?

• The DJ

addikt

válasz The DJ #15299 üzenetére

Merész voltam és bátor, megemeltem az alap 200-as FSB-t 260-ra és 2600-on ketyeg az E4400 proci és a memória is. (De én ezt még mindig keveslem és félek, hogy a melegedéssel is bajok lesznek.) Viszont az időzítések jelenleg CPU-Z szerint: 3-3-3-9. Ez most akkor jónak számít? Sose tudtam melyik mit jelent és sose nyúltam hozzá, viszont ha már van egy korrektnek mondható memóriám, akkor ki akarnám használni amennyire a lap engedi. 333 mhz mellett korrekt időzítésekkel. De valamit elrontok ezek szerint, hogy nem jön össze az a DDRII667-es szint.

• The DJ

addikt

Sziasztok,

Nemrég jutottam hozzá egy Asrock 4Core-Dual SATA2 laphoz, ami egy hibrid 775-ös lap, támogat DDR1 és DDR2 memóriákat is valamint van rajta AGP és PCI-E is. Eddig 1 GB-os DDR400-as modullal használtam, de ma vettem egy Kingston Hyper-X 1066 mhz-es 2x1 GB-os dual-channel kitet.

A lap csak 667 mhz-ig kezeli a DDR2 memóriákat, tehát kihasználva nem lesz, viszont gondoltam ha beteszem egyből mennek majd duálban, a lap által bírt legnagyobb sebességen (667). A duál megy is szépen, viszont... a rendszerbe belépve a CPU-Z azt mutatja, hogy csak 200 mhz-en mennek a ramok a 333 helyett. Sajnos ezekben nem vagyok otthon, sose tuningoltam vagy állítottam át az alap értékeket és most fogalmam sincs mihez nyúljak, hogy el tudjam érni a 333 mhz-et. A BIOS-ban a memória beállításoknál átállítottam Auto-ról DDRII 667-re, ezt is mutatja ott, de a Win 7-ben már nem.

A DRAM - FSB ratio 1:1, tehát én arra következtettem, hogy az E4400 alapértelmezett 200-as FSB-je miatt a memória is csak 200-on megy. Igen ám, de ezt nem is lehet fentebb "tekerni"? Óvatosan próbáltam fentebb kapcsolni az FSB-t, akkor a memória órajele is emelkedik, de kizártnak tartom hogy az a megoldás, hogy én 333-ra állítsam az FSB-t ahhoz, hogy rendesen működjön minden.

Kerestem a DRAM - FSB arány átállítására szolgáló beállítást, de nem találtam vagy csak nem látom.

Valaki segítse ki a kezdő "tuningost" legyen olyan kedves :B :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés