- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bivalyolo
őstag
Hali
Az Athlon x4 760k-nál a NB-t mennyire érdemes állítani?
Hozna valami kis pluszt ha esetleg 2400Mhz-en menne? Vagy ennek csak az APUknál van jelentősége és/vagy gyorsabb ramoknál? (1333Mhz-en mennek az enyémek) -
bivalyolo
őstag
Hi
Van egy athlon x4 760k-m és szeretném alulfeszelni. Kb. meddig mehetek alapfesz alá ami még elég a 3.8GHz-es alapórajelhez? A lapom Asrock FM2A75 Pro4+.
-
bivalyolo
őstag
válasz
bivalyolo #27975 üzenetére
na közbe kipróbáltam h mit tud ez az előre beállított oc.. hát 5 perc után smallFFT-vel bsod
mondjuk elég fura mert pl. 3.5ghz-nél a vcore-t 1.4v-ra állítja, az nb-t 1.250v-ra, az nb órajelét meg 2100 körülire.
de egy 3.2ghz-es beállításnál meg 1,425v-ra állította a vcore-t.. -
bivalyolo
őstag
hali
asrock lapoknál ezek az optimalizált cpu tuning beállítások mennyire stabilak?
csak mert az nb feszt az alap 1.175-ről megemeli 1.250-re ha 25%-os túlhajtást állítok be ami nálam 3.5ghz-re jön ki.
gyári hűtővel ennyi még belefér? -
bivalyolo
őstag
ehhez miért akarsz hozzányúlni?
3.2ghz-en teljesen jó mindenhez manapság. ha meg nagyon akarsz rajta húzni mivel be-s proci elvileg csak a szorzót kell megemelni. de majd jön az anti és részletesen elmondja mit hogyana gyári hűtővel meg a határ ott van h nem emelsz feszt.
-
bivalyolo
őstag
válasz
papaizsolt #16721 üzenetére
most nem azért de hogy tud meghalni egy kari attól h húzod a procit?
persze ha nem szinkronba ment felfelé a pci-e freki is..
-
bivalyolo
őstag
válasz
deeppurple66 #16173 üzenetére
-
bivalyolo
őstag
hali
megpróbálhatod kicsit a feszt emelni lépésenként de ha tényleg ennyit bír a lap ahogy mondtad is akkor nem tudom mit szeretnél még..1.6-ról felhúzni 2.7-re nem olyan rossz ám.
bajtokarpi: fsb-t nyugodtan emelheted amig stabil alapfeszen de előbb minden feszt fixálj ill. tegyél alapra/normalra.
-
bivalyolo
őstag
válasz
WongFeiHong #15509 üzenetére
azzal ne foglalkozz teljesen normális.
-
bivalyolo
őstag
válasz
bajtokarpi #15210 üzenetére
az fsb-t állítsd 375-re.
a memory multipliert 2.0-ra.
pci-e frekit fixáld 100-ra.
a ramoknak nem kell 750mhz-hez +feszt adni ugyhogy az maradhat normálom.
a proci feszt is tedd normálra aztán ha fagy teszt alatt akkor egyesével növelni kell de csak akkor emelj rajta ha nem alap gyári hűtőd van.ezek a régi 6ezresek nem tudom mennyire húzhatóak alapon de talán megy 3g-t.
-
bivalyolo
őstag
válasz
darál0w #15103 üzenetére
nya még se stabil 1.375v-on
másnap volt egy kékhalál gondoltam megnézem prime-al is.
rámonytam azt a small fft-t, aztán kb fél óra múlva kékhalál..de érdekes mert az ibt ment 10 kört és semmi hiba nem volt..
feljebb nyomtam kicsit a feszt 1.4v-ra azzal bírta 3/4 óráig..
1.4125v-ön viszont úgy néz ki tényleg stabil mert ment 3ésfél órát.most csökkentettem az órajelet 3.4-re, a fesszel pedig 1.375v-on járok efölött még jó volt majd meglátom ehhez mit szól..
-
bivalyolo
őstag
hali
tegnap óta van egy x2 240-esem és hozzá egy arsrock 785gxh lapom.
szeretném megnézni mit megy alapfeszen de mivel eddig intelem volt nem tudom h mit merre
előre is köszi -
-
-
bivalyolo
őstag
válasz
pgergo #12513 üzenetére
alaplapod, ramjaid milyenek?
egyébként az fsb-t kell átállítani a biosban aztán visszaosztani ramokat ha magas a frekijük +0.1 vagy esetleg 0.2v kellhet nekik.
a feszeket ne hagyd auton a prociét tedd először normálra aztán ha van egy jó kis hűtésed ezt is növelheted(3.2-höz lehet kell egy kicsi majd nem tudom). -
bivalyolo
őstag
ötlet esetleg vkinek h mitől lehet ilyen válogatós a cuccos? [#12395]
-
bivalyolo
őstag
hi
fsb-t belőttem 333-ra 9-es szorzó alap fesz, ramok 800-on mennek 2.40-es szorzóval +0.2v-al, mch +0,1v és ilyenkor mindig újraindul hidegindításnál a gép.
miért van az h csak 3.33-as szorzóval akar működni?
így viszont a memók 900mhz felett is mennének ahhoz meg kéne még +0.1v így jó, kipróbáltam viszont nem sok a 2.1v 24/7-ben ezeknek a kingmaxoknak (nincsenek hűtve)? -
bivalyolo
őstag
hali
nem mai probléma eddig nem is érdekelt mert elég nekem ez a 2.6ghz csak mégis nem hagy nyugodni h miért nem megy a tuning ha memory multit nem 3.33-ra állítom hanem bármi más értékre?
mert pl. ez a 2.6ghz pöccre beindul ezzel 3.33as szorzóval viszont ha ezt átállítom mondjuk 3-ra akkor már újraindul hideg indításnál. -
bivalyolo
őstag
az mitől lehet, hogy ha a mem multi-t 3.33-astól különbözőre állítom nem hajlandó rendesen indulni? fura de fsb-től függetlenül, tehát pl. 250 vagy 260 az fsb és 3.33-as az osztó úgy indul rendesen, ellenkező esetben szarakodik.
sikerült 2.4-ről felszenvedni 2.7-re de így is 900hmz-en mennek már a ramok szóval azok miatt feljebb menni nem nagyon tudok és nem is akarok csak érdekel, hogy ezt miért csinálhatja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Steam Deck
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged