- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
cvn69
tag
válasz
darál0w #17260 üzenetére
Úgy tűnik megoldottam a problémát, amit saját magamnak csináltam.
Köszönet a türelmedért.Van a gépben egy Arctic Cooling AF12025PWM tipusú ventillátor, amit a használatija szerint úgy kellett bekötni, hogy a ventillátor csatit a CPU fan-ba dugni és a rajta lévő csatlakozóba kellett a proci csatiját. Namármost, ettől a proci ventije is csak max 1400-1500 rpm-ig ment fel (gondolom, mert az AC-nek ennyi a max.). Most külön fan-ra kötöttem az AC-t így a porciventi kipörgi a 2000 rpm-et is és 60°C körül tartja még az Everest stabilitás teszt idején is.
A CPU 2928MHz-en megy, a RAM pedig 1100MHz-n.
El sem hiszem, hogy ennyire bagatel dolog lehet. Csak előírásszerűen kötöttem be az AC ventillátort.
Most ilyen.Mégegyszer köszönöm a segítséget és a türelmet!
Ha mégsem csak ez volt a gond, akkor még jövök.Üdv, cvn69
-
cvn69
tag
válasz
darál0w #17191 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítséget, sajnos nem javult. Viszont, kikapcsoltam az alaplapon a ventillátor szabályozást, letöltöttem az ET6-ot és azzal húztam 10%-ot procin, RAM-on, VGA-n. 15 perc everest stabilitástest után semmi gond. Max 62°C-ig megy a proci.
Lehetséges, hogy az alaplapi vezérléssel van/volt gond? -
cvn69
tag
válasz
Santiagain #17180 üzenetére
Szia!
Milyen hűtőd van? Mert elvileg, a lapom és a procim is jobb, de mégsem bírom 3GHZ- fölé vinni.
Bár, most rendetem egy Corsair H50-et, talán hoz egy kis javulást. -
cvn69
tag
válasz
darál0w #17176 üzenetére
333 FSB-nél 3,2 szorzóval mennek 1066-ot. De, ha felemelem a FSB-t, akkor már nem.
Viszont, az az érdekes, hogy mentek már 1110MHz-cel is, amíg csak ketten voltak. Sőt, a proci is ment már 3,5GHz-n.
Nemrégiben vettem még 2x1GB-ot, amik az everest szerint teljesen egyformák a régiekkel, még a gyártási idejük is, és a memtest86 szerint is hibátlanok.
De a melegedős probléma már az "új" RAM-ok előtt is fentállt.Nem tudom minek mennyit szabad, úgyhogy minden normal-on van.
-
cvn69
tag
válasz
darál0w #17164 üzenetére
Most az FSB 375, így a proci 3GHz-en megy. Viszont, a memóriát vissza kellett venni 2,4-szeresre, 900MHz-re mert a következő szorzón 2,5-ön 938-cal már nem hajlandó működni, kékhalál. Így most visszavettem az időzítéseket 4-4-4-12-re.
De, evvel sokat nem nyertem, ha jól sejtem. -
cvn69
tag
válasz
darál0w #17143 üzenetére
Igen, minden fesz így van.
Most próbáltam, 2880MHz-en (360x8) még jó, de 3000MHz-nél (375x8) már behülyül és csak a BIOS frissítés segít. Nem lehet, hogy valami érzékelő mondta be az unalmast, hogy ha egyszer felszökött a "láza", már nem lehet lejjebb vinni? Mintha, kiakadna. Ha csak az FSB-t emelem és visszaosztom a procit, akkor nem jelentkezik ez az "anomália".
Lehet, egy úgy hűtő sem segít ezen? -
cvn69
tag
válasz
darál0w #17110 üzenetére
Köszi a választ!
Ha szerinted, bírnia kéne a gyári hűtővel, akkor esetleg erre tudnál tippet adni:
"Egy EP35C-DS3R lappal lenne problémám. Egészen pontosan az, hogy mikor egy kissé megemelem processzor frekijét a FSB-sel, egyből elkezdi főzni a procit. Vagyis nagyon gyorsan elkezd melegedni, pillanatok alatt eléri a 70-72 °C-t, és mivel 70°C-ra állítottam a riasztást el is kezd sipítozni.
Az érdekesség, hogy hiába indítom újra a gépet és állítom vissza a frekit, ugyanúgy melegszik. Hiába állítom le a gépet percekre, mikor újra elindítom, megintcsak melegszik. Az egyetlen megoldás, ami eddig segített, hogy a @bios-szal frissítem a BIOS-t. Akár régebbit, újabbat vagy ugyanazt rakom fel, mindig abbahagyja a procifőzést.
Lenne valami ötlet erre a hibára, esetleg, tipp, hogy mi okozhatja?"Beraktam az alaplap topikjába, de konkrét ötlet nem jöt rá.
-
cvn69
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy egy E8200-as procihoz érdemes-e Arctic INTEL Freezer 7 Pro rev.2-t venni. Mennyit javíthat, a gyári hűtőhöz képest. Ill. ha ez nem, akkor melyik cooler érné meg, max. 10e Ft-ig?
Kb. 3000-3200MHz-ig szeretném a procit húzni és nem hátrány, ha csendes, mert éjszaka is menni szokott és aludni sem ártana mellette.Előre is köszi a válaszokat!
Üdv, cvn69
-
cvn69
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy meddig lehet (érdemes) gyári hűtővel húzni egy E8200 procit?
Előre is köszi!
Üdv, cvn69
-
cvn69
tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte EP35C-DS3R lap, E8000 procival és GEIL Ultra DDR2 1066-os RAM.
Mennyi lenne az a maximális emelés, amin még biztonságosan menne, gyári hűtéssel?
Felemeltem 7x444MHz-re a CPU-t, 5:4 DRAMSB aránnyal, de nem tudom, stabilan fog-e működni hosszútávon, esetleg lehet-e még próbálkozni további emeléssel?.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged