- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
válasz
helkis #43048 üzenetére
Jó, én erről a szoftveres bohóckodásról lemondtam, nekem ezek a szoftverek semmit nem állítanak. setFSB sem módosított az órajelen, mindegy.
Giga lap amúgy, 945GC csipes. Feltettem az F5-ös BIOS-t rá, C1E menüpont dizébül és tádámm, megszabadultam a speedstep-től végre valahára. Kiderült amúgy, hogy frissített BIOS volt a lapon, nem gyárilag volt fent az F4, kislemezről frissített. Kérdeztem a srácot milyen kislemezt használt "vagy 10 éveset." Mennyi volt az ellenőrző főösszeg? "Nem tudom mi az, de elsőre sikerült frissíteni". Nem volt több kérdésem. Mázlija volt, hogy egyáltalán indult a gép, tuti nem jól olvasta el az F4-et a kislemezről.
Mindegy most jó.
Egy nyomorom van még, hogy ha 100-ra fixálom a pci-e frekit, akkor 9x210 felett nem posztol. Ilyen integrált VGA-s lapot nem húztam még, ezeknél mi a helyzet? Ha auto-n hagyom, akkor tovább bírja, de úgy sem sokkal, de azért megoldásnak lehet elég lesz.Most éppen ott tartok vele, hogy a BIOS szerint 1,31V-os CPU most CPU-Z szerint AIDA stress alatt 1,2V-ra droppolt fesszel alulfeszelve megy 2,25GHz-en, ami azért már más festés, mint a gyári órajel 6-os szorzóra steppelve. Azért a 2,25GHz az nem 1,2GHz nahh.
Filmet nézni alakulgat már így is, de bacca a csőröm, hogy ezt a 100-as default frekit miért is nem lehet itt fixálni, amikor ez egy 775-ös deszka C2D-vel... gondolom auto-n meg húzza magával a pci frekit is a tuning ami tök jó lesz majd a sata vinyónakMindegy, egy 160GB-os noti HDD-t tettem bele, azé' nem kár.
Ahogy fixálom a frekit 100-ra nem indul és visszateszi magát 1,8GHz-re. Próbáltam, hogy 101-re teszem, de ugyanez és tuti emiatt, mert auto-ra téve megy stabilan.
Pontosabban bírja az AIDA próbaverziójának a stesszét, de ha azt bírja filmezni szerintem elég lesz. -
mufi
senior tag
válasz
helkis #43054 üzenetére
ddr3 1333mhz, azokar szeretnem most kicsit finomhangolni, ezek a ramok 2100mhz korul is dolgoznak, en szeretnek 2000mhz-et kihuzni beloluk. Ezen a lapon annyi beallitas van, ogy elveszek, anno a p5-e lapon konnyebben mentek a dolgok...
Jah, a windowsom az bezony eleg regi, ebben a rendszerben volt mar legalabb 3-4 nvidia es egy ati kartya is... -
mufi
senior tag
válasz
helkis #43048 üzenetére
Ertem, akkor gondolom ha mondjuk 4.8Ghz-et akarok elerni akkor elobb az 50%-al kellene probalkozni, es akkor ennek hatasara mondjuk a BIOSban beallitott 1.3V a CPU-Zben marad 1.3V, ha meg modjuk extreme-re teszem akkor ugyanez az ertek CPU-Zben akar felmehet 1.33V-re is?
-
priti
addikt
válasz
helkis #43044 üzenetére
Win7, de az energiagazdálkodást rögtön próbáltam. A profilban felnyomtam a CPU minimumot 100%-ra, de CPU-Z szerint maradt 1,2GHz-en.
Letöltöttem valami RightMark CPU Clock Utility 2.2 nevű cuccot, mert arról láttam képet, hogy van benne pipálható formában ez a speedstep ON/OFF. Életemben nem használtam amúgy semmi Oprendszerre telepíthető szoftvert tuning-ra, mindig BIOS-ból intéztem. (Oké VGA BIOS-ba nem mindig írtam be, az kivétel) Szóval tök hülyén indítom, ebben a szoftverben default-ban benne volt a pipa, ez jó jel volt, kivettem a pipát, progi újraindítást kért minden remeknek tűnt, de CPU-Z szerint ismét maradt 1,2GHz-en. Itt hagytam abba, mert távirányítóval nem olyan kényelmes cop@kodni vele.
Átültem az asztali gépre, hogy leszedek valami mást, de közben járt az agyam, hogy ez simán lehet olyan low level lesz, hogy szoftverből elérhetetlen, aztán láttam guglival setFSB-t, hogy az órajel generátor IC-t eléri amit nem teljesen értem, szerintem ez egy picit másképpen lesz, de tökmindegy, nem kell nekem mindent érteni ha megy, pont nem érdekel végülis, hogy miért megy.Szóval azt mondod, hogy BIOS-ban adjak feszt FSB-nek meg CPU-nak és utána ebben (már ha megy kompatibilitási módban win7-en) be tudom állítani az órajelet úgy, hogy a speedstep nem pofázik bele a szorzóba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- PlayStation 5
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- BestBuy topik
- Horgász topik
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged