- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
Új hozzászólás Aktív témák
-
yolan
őstag
válasz
laccc85 #13041 üzenetére
lehet elkéne látogatnod a ddr2 tuning topikba
egy memória túlhajtásánál egyáltalán nem csak az órajel számít
azt mondod 1000mhz-t megy, de hogyan? milyen időzítés? milyen szorzó, milyen strap, milyen feszültségen, milyen környezetben, lapban, chipsetben, stb, ezektől mind függ
nem olyan egyszerű a helyzet mint ahogy írtad, szerintem utána kéne olvasnod még, ezt ne kötekedésnek vedd, nagyobb tudással jobban megtudod fingatni a cuccokat
kicsit átolvasod a ddr2 tuning topik első posztját, meg úgy átfutod, és szélesebb képet fogsz kapni, pld hogy 800mhz cl4-4-4-12 ben kábé = az 1066mhz cl5-5-5-15-el, és hasonló jó féle tudást., feszültségekről, órajelekről, idpzítésekről, mi mit szeret, hogyan, melyik tulajdonság tuningolása hol hoz teljesítmény növekedéstTyler8: én mindenképp egy korrekt beállítást használnék a ramoknál is, nem csak a procit húznám, a ramot meg hagynám küllogni. gyorsabb pálya betöltések, gyorsabb másolás, írás, stb. érdemes megpiszkálni a ramot. csináltam tesztet, pár kattintással akár 1gb/s-es növekedést is el lehet érni memória kezelésnél, ami már nem rossz plusz
a biosban amilyen ram szorzót használsz, azzal kell megszorozni az fsb-t, tehát ha 2.0-át akkor 2.vel, ha mondjuk 2.4-est akkor 2.4-el.
a rated fsb az az fsb*4 (ugyebár QDR), tehát ha 400-as fsb, akkor 400*4=1600, vagy ha 333, akkor 1333. uguruban nem tudom miként nevezik, cpu-z biztos jót fog kiírni
mennyit szánsz a vga-ra, és pontosan milyen konfigba is szeretnéd belerakni?
-
-
yolan
őstag
válasz
laccc85 #13036 üzenetére
1:1-es fsb:ram aránynál nem lehet húzni? meg hogy a 800-as ramok 1000-et mennek köbö.. ahaha
Szóval, fsb:ram arány azt jelenti, hogy milyen ram szorzót használsz. ha 2.0-ásat akkor ugyebár 400-as fsb-nél, 400 lesz a valós és 400*2=800 az effektív ram órajel
minél magasabb fsb, annál gyorsabb memória és kess kezelés, tehát egy 3hz-s órajel, jobb ha 500*6-ból áll össze, mint hogy 12*250-bőlkérdés hogy mit akarsz csövön járatni?
a procit? a ramokat? együtt mindent?
szerintem együtt mindent egy korrekt beállításon.
ehhez végig kell egyenként tesztelni, hogy legyen honnan indulnod, szépen a procit, a ramokat, úgy hogy mikor az adott alkatrészt teszteled, kiküszöbölöd hogy a többi alkatrész legyen a szűk keresztmetszet
tehát ha a procit nyúzod, akkor a ramokat 1:1-re állítod, mondjuk 5-5-5-15-ös időzítésekre, és adsz nekik elég feszt, hogy ne a ram miatt álljon meg a tuning
és így végigteszteled a cuccokat, aztán szépen egymáshoz igazítod őket, aztán egy brutál terheléses teszt, majd játék, hőmérséklet figyelés, stb -
-
iceQ!
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest