Új hozzászólás Aktív témák
-
InHell
senior tag
válasz
darál0w #20290 üzenetére
Na re.
MCH-t felraktam 1.35-re akkor is fél perc után hiba.
Kiváncsiságból adtam a cpu-nak 1.31 helyett 1.35-öt,de akkoris hiba fél perc után.
Aztán MCH vissza 1.3,CPU fesz vissza 1.31,és visszavettem az fsb-t 450 körülre,így most 3.8-on megy,és nem hibázik blend sem.
Akkor ezek szerint mégis ennyit bír az alaplap? -
InHell
senior tag
válasz
darál0w #20271 üzenetére
Ok.
Adok a ramoknak 2V-ot.
Időzítésekhez nem nyúltam,egyébként Kingmax RAM-ok.
bios-om,korábbi hsz.enemy107:az úgy elég szépen néz ki ettől a laptól.
-
InHell
senior tag
Sziasztok!
darál0w:
Annyit változtattam,hogy 1.3 helyett 1.31V-ot adtam a cpu vcore-nak,small FFT több mint egy órán keresztül ment hibátlanul,de a blend test kb.5 perc után hibát dobott.
Emeltem 1.32V-ra, de a blend szinte azonnal hibát dob.
Mi lehet a baj?MCH-t VTT-hagytam úgy ahogy korábban írtad.
Üdv. -
InHell
senior tag
Azt nem értem,hogy pl. most cpu-z 1.248-at mutat terheletlenül (biosban ugye 1.3V-ot adtam meg),elinditom a prime-ot,1.2V körül mutatja.
1.216-ot mutatott prime közben mikor 1.35 re felvettem a cpu-t még kora este.
Most akkor mennyit adjak neki biosban?
Tehát ha jól kalkulálok,akkor biosban kéne vagy 1.4V-ot beállítani,hogy prime alatt kb.1.25 legyen?
1.35V biosnál azért már eléggé melegedett.Asszem 76 fok volt a legmelegebb mag. -
InHell
senior tag
válasz
darál0w #20232 üzenetére
A proci OEM szal nincs doboza.
Ha nagyon fontos az adat akkor leszedem a hűtőt és megnézem.
Beállítottam mindent úgy ahogy mondtad.
Fut a prime 13 perce,eddig még semmi hiba,előtte meg ugye már 2 perc után hibázott.
Pár órája érdekességképpen biosban 1.3V helyett 1.35-öt adtam a CPU-nak úgy nem hibázott prime-al,igaz csak kb.negyedóráig néztem.
Az már sok lenne neki huzamosabb ideig?Játékok alatt 63 foknál állt meg.szerk.
az miért van,hogy most 1.3V van állítva CPU-nak,CPU-Z meg 1.184V-ot ír? -
InHell
senior tag
válasz
darál0w #20224 üzenetére
Hi.
FPO-t hol kell megnézni?
Csak a CPU-nál emeltem 1.3-ra,a többi normálon van.
Eddig egész délután vagy 6-7 játékkal próbáltam viszont most letöltöttem a prime-ot és 3-4 perc után egyiknél volt valami error.
Gondolom akkor kevés a fesz a procinak.?..
Pedig játékok alatt eddig nem volt semmi probléma,mer 3dmark alatt sem.
MCH és VTT értékekhez sem nyúltam biosban. -
InHell
senior tag
válasz
darál0w #20212 üzenetére
Helló.
Na megjött délelőtt a proci,és alapfeszen 3.4GHz-en még stabilan működött.
De mivel a célom 4GHz volt,adtam 1.3v-ot biosban,és 471-es FSB-n hajtom,kb 5-6 órája 4GHz-en,és eddig semmi kékhalál, vagy bármilyen probléma.max. 61 fokig melegszik.
Kérdésem,hogy ez a feszültség jó,vagy huzamosabb ideig nem túl sok?
Ha jól emlékszem E8400-et 1.34V-al (bios szerint) használtam több mint egy évig és azóta sincs semmi baja.
Még azt sem próbáltam ,hogy alacsonyabb feszen megy-e 4GHz-en,csak adtam neki 1.3V-ot biosban,és azóta megy rendesen stabilan.
Annyi még,hogy lehet még emelnem kéne az FSB-n,mert sehogy nem jön ki 1066 körül a RAM.
Vagy nem sok különbség lesz?Most 942-n megy.
Üdv. -
InHell
senior tag
válasz
darál0w #20210 üzenetére
Milyen idegesítő, hogyha nem olvas el mindent az ember vásárlás előtt,érhetik meglepetések.Direkt 20k helyett a 26ezres giga lapot választottam pár hónapja,erre kiderül ,hogy quadhoz egy fos.
Köszi szépen a segítséget,holnap neki is állok tesztelgetni,mit lehet belőle kihozni.
Elképzelhető,hogy még igénybe fogok venni egy kis segítséget,VTT, és MCH-val eddig még nem foglalkoztam.
peace -
InHell
senior tag
válasz
darál0w #20208 üzenetére
Hmm értem.
Alapfeszen akkor gondolom olyan max. 3.2GHz-ig jutok, 3.8-hoz meg már szét kell feszelni?
Furcsa mennyi különbségek vannak.E8400-em alapfeszen megy 3.8-at.
Persze értem én az alaplap a szűk keresztmetszet, nem gondoltam ,hogy quadhoz ennyire jó lap kell.Kicserélni nem akarom ,nemrég vettem. -
InHell
senior tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség.
Már úton van az új Q9550-em,elvileg holnap hozza a posta.
E8400-ről váltok,amit 4GHz-en használok(9*445FSB) 24/7.
Teszteltem az alaplapom,470-es FSB-vel is stabilan működik,de nem láttam értelmét 4.2GHz-en járatni az E8400-et.
A kérdésem,hogy mik a tapasztalatok a q9550-el kapcs.-ban?
Szerintetek ha a mostani procimmal megy 470 FSB-vel,akkor a Q9550-el is fog menni,persze ha nem a proci wallos.?..
A tervem a 4GHz az új procival is.Vagy ezeknek már nagyon sok feszt kell adni?Természetesen nem szeretném nagyon kínozni,csak normálisan.
A mostani procimnak ennyit adok:
egy noctuával hűtöm,és 52 fok fölé még nem tudtam vinni.
Gondolom ezek már jobban melegszenek,mint a c2d.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv. -
InHell
senior tag
Sziasztok.
2 kérdésem lenne:1. giga ep45 ud3lr lapban e8400 procit szeretnék 9*450(4GHz) -en használni,viszont a ramokat nem akarom 900-on járatni.Van rá lehetőség úgy beállítani,hogy maradjon 800MHz-en,vagy mindenképpen az fsb-vel együtt emelkedik?
mert én akárhogy állítgattam biosban mindig az fsb kétszeresén ment.Pl. 9*425...850MHz2. Néztem a biosban van egy Performance Enhance nevű opció,ahol standard-ről,ha extreme-re állítom,akkor cpu-z szerint marad 800MHz-en,viszont sokkal gyorsabb pl.everest tesztnél,stb.Kérdés,hogy így lehet e huzamosabb ideig használni,mert nem tudom mit csinál a rammal konkrétan.Sok helyen azt olvastam,hogy azt hagyjuk STANDARD-en.Miért?
Előre is köszi,ha valaki tud segíteni.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest