- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
Sziasztok !
Egy olyan kérdésem volna, hogyha i5 2500K órajelét emelem nem csak szorzó állítással, akkor a RAM órajelet tudom-e 1333MHz felé vinni,vagy ez a max és nem fogja tudni lekezelni a CPU ?
Csak azért kérdezem,mert most vettem új RAM-okat 1333MHz helyett 1600MHz-eseket és ,hogy ezzel javítottam-e valamit a tuningpotenciálon ?
Vagy itt hogy megy ? Szorzó emelés CPUnál kihat a RAM órajelre vagy csak az FSB emelés?
-
scream
veterán
Lehet butaságnak tűnik ,de sajnos tényleg nem tudom ...
Szóval, hol látom hogy a RAMjaim éppen milyen valós órajelen mennek ?
Mert már mindenem megvan a 2500K macerálásához, csak azt nem tudom,hol látom a valós RAM órajel értékeket ... ?
-
scream
veterán
válasz
scream #34797 üzenetére
Na, a Spread Spectrum volt a hiba okozója
Amúgy most ,hogy próbálgatom a procit a CPU-z van ,hogy nem akar betölteni, ez mitől lehet ? Monitoring-nál megáll, majd error-t dob
Meg az MSI ControlCenter ha BIOSban nem rakom a szorzót 33 fölé akkor OS alól max 33-ig lehet emelni, vagy alatta állítgatni, ha mondjuk 40-re beállítom BIOS-ban, akkor utána OS alól lehet állítgatni alatta,felette is csak CPU-z nem indul
-
scream
veterán
Sziasztok !
Nekiállnék kicsit macerálni a 2500k-mat.
MSI P67A-C43 (B3)-as lapom van,de hiába van 100-ra állítva a Base Clock, csak 99.8MHz-nek látja az összes program, emlékszem,hogy ki kellett BIOS-ban kapcsolni valamit, csak már nem tudom mit ...
Illetve Control Center-t (MSI alaplaphoz program) használom a szorzó növeléséhez, illetve csak használnám,de nem állítja át ,miért nem ?
4GHz-et milyen feszen szokták vinni 2500k-k ?
-
-
scream
veterán
válasz
dobobazsy #18062 üzenetére
ha core 2 duo ala,akkor jo a p35,ha quad ala,akkor inkabb p45.
p35 kozul inkabb ds3 , ds4 ,dq6 ami jo,az ilyen L-es meg R-es lapok vagy butitottabbak,vagy pl az R raid-et tamogatja, de tuningban elmarad a simatol (tapasztalat, e8400asom alatt volt ep35-ds3r-em is meg sima p35-ds3am es a simaban kb 50fsb vel gyorsabban ment a proc, ds4 em is volt,hasonlo ds3hoz,csak kicsit jobb a hutese) -
scream
veterán
válasz
CheaterBandi #12502 üzenetére
v60 elég jó hűtő,szoval a hűtéssel nem lesz gond, mehet 4 GHz-ig is simán.
BIOS-ban kell állítani FSB-t, esetleg CPU Multiplier-t , viszont 4 GHz-hez már kell + fesz a CPU-nak,MCH-nak,MB-nek és PLL-nek is.
ezeket sajnos mind neked kell kiteszteled,hogy minek mennyit adsz, mert minden konfig,proci más és más még akkor is ha mind a kettő ugyan olyan fajta ...
az is lehet ,hogy VID alatt fogja vini a 4 ghz-et,de lehet hogy egy antituning példányról van szó amivel 3.2 a vége ... (de ez nem valoszinü)
-
scream
veterán
válasz
gabber9511 #12468 üzenetére
szerintem arra kérdezett, hogy állítottál-e időzítéseket
-
scream
veterán
válasz
gabber9511 #12450 üzenetére
szerintem olyan 900 MHz ig elmennek, de azért néha fogd meg emnnyire melegszenek,nehogy aztán elfüstöljenek ...
-
scream
veterán
válasz
gabber9511 #12447 üzenetére
az FSB növeli a a RAM frekit is az FSB
AM arányában
-
scream
veterán
válasz
Wnjani #12433 üzenetére
be állítod az alapértékeket ott ahol most "Auto"-n áll. az alapértékek mellette vannak
biztos ,hogy nem fesz emelés nélkül jársz 10 x 245 -nél mert a CPU vCore "Auto"-n van ...
fixálni nem tudod a RAM frekit mert ha FSB-t növeled RAM frekije is nő,de erre van a RAM szorzó , azt állítsd 2x-esre (azt hiszem System Memory Multiplier az)
az adott RAM frekit meg ugy tudod megnézni, hogy a 667 MHz mellett ír egy számot (amit képet linkeltél az 1.-n 767 MHz van, azaz adott RAM freki)
-
scream
veterán
válasz
Wnjani #12429 üzenetére
milyen RAM-jaid vanak ? (ha jól látom 667 MHz-esek amik most 767 MHz-en mennek ki tudja mekkora fesz-el ...
) mert figyelni kell a RAM frekire is és ha tul nagy akkor vissza kell venni a RAM szorzot...
PCI-e freq-et fixálni kell 100-ra !
és csak most látom egyik feszt sem fixáltad
(2. képen amik vannak)
mindet fixáld ...
3 GHz-hez 10 x 300-sa FSB fog kelleni.de ehhez kell majd +fesz CPU-nak,MCH-nak, valszoszinüleg RAM-oknak...
ezt neked kell kitesztelni (Prime95,Orthos és közben nézd a hőmérsékletet -> CoreTemp és a CPU feszt -> CPU-z )relatíve sok időt és még több türelmet igényel, de megéri
persze azért csak ésszel
a legfontosabb szerintem ,hogy előtte olvass róla sokat,kérdezz és ha már mindent értessz,átlátsz akkor ess neki, nehogy valami elfüstöljön
-
-
-
scream
veterán
válasz
gabber9511 #12415 üzenetére
ezt nem lehet megmondani így előre ...
lehet,hogy egy tuning példányt fogtál ki,de lehet hogy csak az alapfeszet viszi (bár szinte ez kizárt), de ettől még lehet anti tuningos is ...
ha 3 GHz-ig elmész akkor már jó vagy (TX3-al ne nagyon tovább ,mert eléggé melegszik 62nm-miatt a CPU)
P45ös lapkakészlettel jó dolgod lesz kitesztelni
(kb 2x több idp mint P35el, ha nem ismered mi mit állit)
-
scream
veterán
válasz
justil #12398 üzenetére
ha 690en mennek akkor azoknak a valós értékük 1380 MHz (2x690) mivel ugye 2:1hez az arány (azaz 2es a RAM szorzo).
a RAM szorzot BIOS-ban tudod állítani (2.0 tól 4.0+ -ig azt hiszem ... )
ha magasabb RAM frekit szeretnél akkor emeled a RAM szorzot , viszont akkor emelni kell a RAM feszt is (a freki emeléséhez mérten) általában +0.2v nál többet ne adj nekik (hacsak nem valami normális hűtés van rajtuk és jobb minőségű RAM-ok ...)
-
scream
veterán
válasz
Gargantua #12406 üzenetére
de ugye a frekiket fixáltad BIOS-ban ??! (PCI-e,CPU vcore , ddr voltage és hasonlók ?)
de nem értem mit vársz ... konfigod alapján nem lehet (nem csak a tied alapján,senkié alapján nem lehet megmondani ,hogy mennyire tuningolható...)
lehet hogy 4 GHz-ig is megy, de lehet hogy 3.2 fölé az életben nem tudod majd húzni...
ezt neked kell ki tesztelni ... sok időt és türelmet igényel. és persze először mindennek járj utána,kérdezz ,nehogy aztán elfüstöljön valami a gépben ...
-
scream
veterán
-
scream
veterán
tuningra P35 vagy P45 a jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Viccrovat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest