- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
válasz
scream #34797 üzenetére
Na, a Spread Spectrum volt a hiba okozója
Amúgy most ,hogy próbálgatom a procit a CPU-z van ,hogy nem akar betölteni, ez mitől lehet ? Monitoring-nál megáll, majd error-t dob
Meg az MSI ControlCenter ha BIOSban nem rakom a szorzót 33 fölé akkor OS alól max 33-ig lehet emelni, vagy alatta állítgatni, ha mondjuk 40-re beállítom BIOS-ban, akkor utána OS alól lehet állítgatni alatta,felette is csak CPU-z nem indul
-
-
darál0w
Jómunkásember
-
justil
csendes tag
válasz
scream #12431 üzenetére
nem is az, hogy nem elég, csak érdekel a tuning, szeretném megtanulni a csínját-bínját.
amúgy pl ps2 emuhoz nem elég, az csak 2 magot kezel és a 3Ghz egy kicsit kevés tud lenni neki olykor. persze tudom, vegyek ps2-tde az nem ugyanaz a feeling, hehe.
amúgy a biosban ilyen RAM multipliert nem találtam, csak annyit hogy lehet a RAM frekijét is állítgatni fel-le, de ugye nem egyesével hanem gondolom pont ezt a szorzót változtatja, és aszerint változik a freki is, csak hajnalban néztem, és nem volt kedvem számolgatni.
most 3,2 Ghz-en ketyeg a cpu, alapfeszen, a RAM meg 592Mhz, azaz 1184Mhz a gyári 1333 helyett...(FSB
RAM - 3:5)
amúgy feszt még ugye nem bántottam, de a Q9650-nél meddig lehet biztonságosan elmenni? és gondolom egyszerre ilyen 0,1V-okat érdemes csak adni rá, ugye
szerk.: de tervezem amúgy, hogy veszek vmi normális RAM-ot a fos kingston helyett, meg esetleg deszkát is cserélnék, csak hát a 775-ös socket nemsokára kukázva lesz. De végülis most még megérné...ha veszek alá egy jó alaplapot meg jó memóriát, akkor a cucc még évekig elég erős lesz, nem?
-
yolan
őstag
válasz
scream #12481 üzenetére
vegyünk két beállítást
800Mhz, 4-4-4-12, 1.8v
1066Mhz 5-5-5-15, 2.0vEz a két beállítás gyakorlatilag egyenlő teljesítményt ad, az egyik lassabb órajelen de feszesebb időzítésekkel megy, a másik fordítva, de kb kiegyenlítik egymást.
Ha te mégis 1066mhz-n szeretnéd járatni, 5-5-5-15-ös időzítések mellett, és 2.0v-on, akkor én erre azt mondom, hogy hagyd meg a 2.0v-ot, mert az ami megérezhető, pld fogyasztás, hőtermelés, ha már az 1066mhz miatt 2.0v-ot adnál neki, akkor használd ki jobban. Egy korrekt ram 800mhz-t cl4-ben 1.8v-on stabilan bír, ha a feszt 2.0v-ra emeled, valszeg tudod szűkíteni az időzítéseket, vagy növelni az órajelet. Vegyük azt hogy növeled az órajelet. Mondjuk 900Mhz-t fog bírni 4-4-4-12-őn 2.0v-on. Mit is jelent ez? Ha 800mhz 4-4-4-12-őn volt egyenlő az 1066mhz 5-5-5-15-el, akkor a 900mhz 4-4-4-12 egyértelműen nagyobb teljesítményt fog adni mint az 1066mhz 5-5-5-15-ben, ugyan azon a feszültségen.
Az 5-5-5-15 arra való, hogy 1100 és fölötte tud hajtani, 1:1-es fsb:ram aránnyal.Én azt mondom tuti receptnek, 4-4-4-12-es időzítést használja, add meg a ramnak azt a feszt amit az 1066mhz maitt megadnál neki, és nézd meg mit bír, ha már 800 felett megy, már jobb lesz mint az 1066mhz 5-5-5-15-ben.
Ennél még tutibb recept, ha pld a ramod bír 900mhz-t, 4-4-4-12-ben, akkor a procid lődd be 450-es fsb-re, és hajtsd 1:1-es aránnyal, tehát 2.00-ás szorzóval a ramokat, így lesz a legtutibb
-
justil
csendes tag
válasz
scream #12414 üzenetére
Sajnos mint olvashatod fos kingston ramjaim vannak, vagyis hát a dolgukat éppen elvégzik, de tuningra úgy tudom alkalmatlanok.
Egyébként nem magasabb RAM frekit szeretnék, hanem épp az, hogy ahogy húzom lassan a procit, nő az magától, ami nekem nem jó, mert feszt nem akarok neki adni, így meg gondolom egy bizonyos frek felett túl sok lesz neki. Mi történik olyankor, csak elkezd hibázni/fagyni, vagy esetleg károsodhat is (alapfeszről beszélünk ugyebár)? Prime95 RAM tesztelése jó ilyen esetre?
Valahogy nem lehet úgy tolni a procin felfelé, hogy a ramokat közben szinten tartja az ember? Bocs, ha hülyeséget kérdek, próbálom megérteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged