- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Magisk
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
#78454656 #13178 üzenetére
akkor ott már nem lesz gond
(#13176) gabber9511 te igen készen vagy...
Intel által javasolt max adhato fesz 24/7re 1.3625V.
3,5-3,8Ghzet a legtöbb e5200 1,35Von vitte. a 3500mhzet biztosan....
más lesz ott a gond.
leosztás meg kártyajátékokban van. ezt vdropnak hívják...
processzor alapfeszére lennék kíváncsi. ezt ugy hívják, h VID.
coretemp megmutatja neked.
vmint nem ártana tudni, h melyik stpping. M1 vagy R0.
-
NFree
addikt
válasz
#78454656 #13114 üzenetére
Nos mivel 800-as a ram s 860-on megy ez már így elégnek kell lennie, viszont az időzítések elég kakik , 5-6-6-20 ezt előbb állísd 5-6-6-18.-ra majd ha stabil akkor 5-5-5-15-re. lehet nem fog menni, mert már így is ugymond túl van hajtva a memcsi , mondjuk sok külömbséget nem fogsz észre venni csak jobban mutat, mondjuk memóriaigényes alkalmazásoknál lenne egy ici pici gyorsulás.
-
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12976 üzenetére
adj a ramnak 2v-ig tehát+0.2v -ot előfordulhat hogy kell még egy kicsi a cpu-nak is de ha az istennek sem akar menni akkor még emlhetsz a fsb-n és az mch-n +0.2v-ot próbálgasd nyugottan meglessz az.
elsőnek azért adj még a procinak egy kicsit mondjuk 1.36v-ig +a memcsit emeld akkor .
Sajna ez ilyen játék aíg az ember ki nem ismeri a dolgokat de utánna menni fog könnyedén.
Ha találsz stabil beállítást Írd meg a lap topikjába s kérdezd meg , hogy okés -e .
Én most a héten nem leszek csak jövöhét hétvégén -
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12969 üzenetére
Csak told fel az fsb-t ne aggódj intel bácsi szerint 1.5v ig mehet a procinak hőfokokkal is még jók vagyunk.
Ne állíts semmit csak az fsb-t 430-ra ha ha kevés akkor majd adun aminek kell tehát
fsb+0.1v
mch+0.1v
ramot ved vissza -0.1-el hátha bírja
eddig az állásnyomjad teszt
állísd le a teszteket s állísd át a vége sajna ilyen mire ugymond belövi az ember de utánna nincs gond
-
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12958 üzenetére
Adhatsz a cpu-nak 1.34xx valamennyit amennyire beáll, kezd gyanús lenni a ram ugye geil 800-asok nekem is volt ultrám nagyon szerette a feszt és olyan 900mhz körül vége volt.
csinálj egy everest képet ha kérhetem amin a hőfokok s a feszek rajta vannak(számítógép/érzékelők) [így ] gondolom nem kell csak az everestNa látom megvam akkor adj a ramnak még +0.1v-ot had kapjon 2v körül állísd a cput ahogy mondtam s test
-
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12930 üzenetére
Rendben
(#12931) peetmaster
Hát nem is tudom majd talán egyszer , az a baj túl jól megy , hogy eladjam nincs most pénzem másik gépre ezt meg nem tudom mivel tudnám űberelni.
Alapfesz [link]
igaz itt már a cpu termet és a refeket meg a mch izgatni kellett , de ez quadÉs egy kis fsb [link]
itt már kapott 1,3v cpu termet 1,32v mcht és 1.4v cpu core de még 24/7re elmegy -
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12923 üzenetére
Igen mehetsz tovább viszont akkor elérkeztünk lassan odáig , hogy prime közben a hőfokokat figyelgetni kell, nem menjen 65-70fok fölé, szólj ha elakadsz s akkor ird le az épp aktuális biosz beállítást memcsitől kezdve mindent
(#12928) peetmaster
Akkor asszem fölösleges volt a kérdés -
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12917 üzenetére
Elírtam tehát terhelés közben a cpu_z-vel
Nos , hogy a többi feszt miért nem lehet úgyí állítani mint a cpu voltage-t nem tudom , Így csinálták meg anno a biosokat.
De ne agódj nem gond így egyszerűbb , ha kell majd akkor kap az fsb egy kis + meg az mch de az remélem csak 400-as fsb után kell , addig meg már kell majd adni a procinak is egy kicsit tuti -
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12914 üzenetére
Akkor még feszt nem kellett emelni ugye ? szépen haladsz gyerünk remélem olyan 3 ghz-ig elmegyünk nézd már meg mekkora feszt kap cpu_z ben a proci közben.
Azt hogy a rerndszer stabil én azért így nem mondanám az csak hosszas tesztelés után mondható. Min 2ó prime Largfft vagy blend vagy intel burn maxon legalább egy 10körös(#12912) nightsong
Fenteb leírtam ugyan azt kell csinálnod mint petya_1910 kollégának s szépen haladni előre.Ugyan az a lap ugyan az a proci asszem csak a szorzó más ramara ügyelni
Hajbel
Ahol véges az fsb emelés, ott jön a kékhalál windows betöltésénél azért ez nem egészen így van -
hajbel
addikt
válasz
#78454656 #12867 üzenetére
Nekem is e6300-am van. Biosból sima fsb emeléssel 3215 Mhz-re sikerült emelni (ez 305 fsb, 10,5-ös szorzóval, 310-nél már fagyott a játék) fesz emelés nélkül, gyári hűtővel. Az alaplapom MSI P45-C51.
Kérdem a többieket, hogy normális ez? Szerintem kevés... Van valami tapasztalat ezzel kapcsolatban? -
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12894 üzenetére
Jól van akkor kezdj hozzá ahogy irkáltam.
(#12895) gabber9511
nem tom nem biztos általába az 5200-ők olyan 3.2-3.4 ghz-en mennek alapfeszen az ebyém ment 3.8-is p5q-ba .
proci feszt emeltél meg adj a ramoknak akkor egy kicsit max 2.2v-ig de nem tudom hol álsz , irj egy kicsit többet a beállításokról . -
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12884 üzenetére
Na belenéztem köszönöm kéne csinálj egy cpu_z képet lássam mennyi a vid-je a procinak meg nem ártana Így alapon terhelni valamivel egy 10-15 percig (prime,Everest , intel burn) és megnézni a hőfokokat hogy alakulnak (core temp)????
Nos kezdjük az elején eggyenlőre feszt nem emelünk csak az fsb-t megnézzük meddig megy el fesz emelés nélkül, Közbe valahonnan nekem is informálódnom kell mennyit lehet adni azz fsb feszre és az mch-nak de eggyenlőre minden legyen majd normal ra rakva.
Robust graphics booster (auto)
Cpu Clock ratio (7)Cpu Host Clock Control (enabled)
Cpu host frequency(Mhz) ezt kezd majd el emelni finoman amig megy fesz nélkül mondjuk az elején 20 később amikor már nem akar menni 5 mhz-es lépésekbenPci Express Frequency(Mhz) (fix100-ra)
C.I.A.2 (disabled)
System Memory Multiplier(SPD) (ne hagyd auton allísd Úgy hogy a ram mindíg a legkisebb MHZ-en üzemeljen) majd esetleg a későbbiekben hozzáigazítjuk a ha szükségesNos eggyenlőre nem emeljük a feszt semminek csak normal -on megyünk amíg megy a ramot viszont állísd be 2.1v-ra s akkor azzal ninccs gond.
Amikor már nem megy mondjuk a rendszer feljebb akkor majd elkezdünk emelgetni egy kis feszt ennek annak.System Voltage Control (Manual)
DDr2 Overvoltage Control (itt állísd be a ramodnak való feszt de szerintem olyan 2.1v körül elmegy)
pci-e Overvoltage Control (Normal)
Fsb Overvoltage control (Normal de szerintem olyan 1.2-1.4v -ig játszhatsz vele jó lenne tudn mi a normál érték)
Mch Overvoltage Control Ua mint a feljebb)
Cpu Voltage Control max 1.36vcsináld ha nem értessz valamit kérdezz
proci stabilitást prime al nézzük large fft vagy blend a legfelső kalap kakit nem ér
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged