- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
csinyo
csendes tag
válasz
Gyufaaa #8667 üzenetére
Ment egy E-MAIL . Lefotóztam a BIOS most vissza állítottam alapra .
Ezek a lehetöségek 100
133
166 AMD 2500 mhz 1833 mhz / 166 X 11.0 /
200 AMD 3200 mhzAz utolsó ügye a húzás de folyamatosan újra indul
HELP ... Mit rontok el vagy mit állítsak át ??
Esetleg még egy EVEREST elemzést tudok küldeni ...
-
csinyo
csendes tag
válasz
Gyufaaa #8665 üzenetére
Igen . Felraktam az FSB t 400 ra . És kék halál utána vissza raktam 333 ra és minden ok .
Ez az alaplapom
http://www.epox.com/usA/product.asp?id=EP-8RDA3plus
Azt mondták hogy lehet hogy az alaplap nem engedi mert amúgy ez egy nagyon jó proci és húzható .
Van valami ötleted ???Szívesen venném ..
-
zaja8
aktív tag
válasz
Gyufaaa #8607 üzenetére
Hali!
Hát azért köszi hogy irtál, nemtudok mit kezdeni vele sajna nem jó.
HT szorzót levettem 4x-re, azt olvastam az 1. hsz-ben.
Fura amúgy hogy alapórajelen akármeddig bírja( még jó) de 10% tuning után meg 3percig...
Mert még ha igy 1óra után halna meg még azt mondom h oké, de 3perc...
Túlmelegedés sincs mert most cseréltem le a gyári hűtőt, AC Freezer 64Pro-ra és 40° fölé nem megy orthos alatt se!
Na mind1 kösz mindent, még annyit szeretnék meg tudni mi a BIOS-ban az hogy N.O.S
(csak mert lehet azt is tuningolni)
Köszi előre is! -
konas
senior tag
-
trialboy2
csendes tag
válasz
Gyufaaa #8557 üzenetére
hát ja mindent alaphelyzetbe hasznalok én nem nyultam semmihez, nemis nagyon tudom hogy kell a procin emelni mert aztse akarom hogy elbaszzam, ezert akartam elősször csak hogy menjen 1066 on a memoria hamár olyat vettem direkt, de akkor meg emelnék kicsit procinis ha ugy jobblenne csak jolenne tudni mit hogyykell hanyas szorzo meghogy ne terheljem le a procit hogy pörög mint gép aztan meg meghal 1 év utan
-
ЯΞD
senior tag
válasz
Gyufaaa #8545 üzenetére
halihó!
lenne egy kérdésem. egy másik gépnél probáltam ugyan ezt a megoldást alkalmazni
ez a gép hasonló mint az enyém.Gigabyte GA-MA69G-S3H AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+ és kingmax ram-ok 4x1GB. MSI RX3850 (MS-V112) TÁP: FSP ATX-400PNF, hűtisügyileg megfelelő teli ventivel
nos annyi történt, hogy mindent adatot megadtam ugyan úgy mint nálam. de a szorzót nem találom mert a bios más mint az enyém... a többi ok.
---------------------------------------------
másik kérdés: everestben csináltam egy olyat, hogy gyorsítótár és memoria sebességmérés. ott viszont az én gépem még alapon jobb eredmény ért el mint az ővé lehetséges ez? vagy esetleg ezzel van gond? egy scr-t készítek...köszi előre is.
(azt meg zárójelben kérdezném, hogy az én 5000+ -os CPU-m és a fenti konfigban leírt 5200+ -os között mi a külömbség? mert alapom mind a 2 2600 MHz.)
-
zaja8
aktív tag
-
trialboy2
csendes tag
válasz
Gyufaaa #8538 üzenetére
vagyis ha ramegyek erre a system memory multiplier-re akkor ilyen 005c, 00d vagy valami ilyen szamsorok vannak lefele, és ramentem egy olyanra hogy alatta 1066 ot mutatott és ugy nem indult a gép, kekhalal volt, hogy a csecsbe kell hogy 1066 on menjen :/, lehet hogy elég balfasz vagyok hozzá de nemtom
-
ЯΞD
senior tag
válasz
Gyufaaa #8527 üzenetére
nah átconfigoltam. most 2.98Ghz nek látja. akkor most 9-es prioritással teszteljem?
mi a max amit szerinted ki tudod hozni belöle a jelenlegi configommal?közben elinditottam a test-et. hát 3 percnél már hülyeséget csinált szerintem
a első ablakban ERROR: ILLEGAL SUMOUT
Possible hardware failure, consult readme.txt file, restarting test. ebből sokat ismételt és megállítottam ez lett a vége:
Maximum number of warnings exceeded.
Torture Test ran 3 minutes 5 seconds - 0 errors, 100 warnings.
Execution halted.az alatta lévő ablakban ezt irta:
Using CPU #1
Beginning a continuous self-test to check your computer.
Press Stop to end this test.
Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
Torture Test ran 2 minutes 45 seconds - 0 errors, 0 warnings.
Execution halted.egyébként 32 fokos. és a röbke idő alatt felszalad 69 fok-ra magonként. külön irja magonként és van egy csak cpu hőmérséklet az viszont 74 fokos volt.
-
ЯΞD
senior tag
válasz
Gyufaaa #8515 üzenetére
oh szuperül leírtad köszönöm a fáradozásod.
közben én is tapogatoztam.az (M.I.T.) menü alatt a PCIE 100Mhz-en van de azt fixen hogy tudom állítani? vagy csak hagyam így?
a Normal CPU Vcore nekem jelenleg 1.3250V -on van. de az szürkitett nem tudom állítani.a rejtett menüben nekem olyan van, hogy:
K8 <-> NB HT Speed Auto
K8 <-> NB HT Width Auto
PCIE Spread Spectrum Enable
Sata Spread Spectrum Enable
xHT Spread Spectrum DisableDRAM Configuration -ban mind a 2 válaszható menüpont Auto-n van.
nan még a válaszod megvárom és utánna neki ugrok. viszont hütőügyileg hogy tudok neked megfelelő információval szolgálni? mert ami most rajta van azthiszem gyári. ha a tesztelés során figyelem a hőmérsékletet mi az ahol már leállítsam?
-
ЯΞD
senior tag
válasz
Gyufaaa #8511 üzenetére
értelek! én vagyok az egyébként Dj. FreeBoy csak már elég ciki az a régi nick és már mindenhol ezt használom ezért ide is beregeltem ezzel.
szóval megprobálkozok vele. remélem feltudom dolgozni mindazt amit irtál. mert nekem még szinte semmi nem mond semmit mivel az életben nem foglalkoztam tuningal és az ezzel járó dolgokkal. (de egyszer el kell kezdeni)
egyébként még annyi, hogy esetleg amiket irtál az első sorokban, hogy mit állítsak mire azt hol találom melyik menü alatt vagy milyen menüpont alatt érem el? nekem a bios is full újdonság. eddig csak abban a boot sorrendet állítottam többi máshoz nem értek semmit.
köszi előre is.
-
Sillent
csendes tag
válasz
Gyufaaa #8486 üzenetére
Köszi a választ!
Bocsi ,az egyik legfontosabbat elfelejtettem
Lap: Asus M3N78-EMH-HDMI
RAMot is BIOSban kell húzni?
Illetve a PCI-E Frekvenciát is?
(Am ez nem egy tuning ram ,asszem egy kingston ,max 8k volt kb. 2GB ,nincs rajta borda se..
nem akarom h elszálljon)
Aszthiszem akkor ha sikerül ezeket holnap megcsinálom
Illetve az Orthos az vmi stabilitásiteszt program?
[Bocs még kezdő vagyok ] -
R1200GS
aktív tag
válasz
Gyufaaa #7476 üzenetére
Fesz emeléssel sem tudtam 2550 fölé menni. így hosszas próbálkozás után FSb 229, 11 szorzóval 2519 MHz. Memória 916 MHz, e fölött már csak rosszabb eredményeket produkált. Azt hittem ki lehet hozni a prociból legalább 2700-2800 MHz-t. Ahhoz lehet alaplapot kellene cserélnem?
-
-
turbocfh
csendes tag
válasz
Gyufaaa #6860 üzenetére
Hello.
Koszi.
Valami gyári pici hűtő van rajta. Noname.
Megpróbáltam húzni. 180-ra véve elindult de a 3dmark03 alatt már újraindult, 190en superPI alatt indult újra, 200nál pedig Bios reset kellett hogy ujrainduljon. Sajna ugye a cpu hőfokot nem látom a hülye alaplap miatt /nincs benne hőmérsékletmérő/
Lehet kihagyom az fsb emelést. Nem lenne jó ha leégne. Feszt meg végépp nem merek emelni.
Üdv. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
Gyufaaa #6848 üzenetére
Nekem is szar a szenzor a P5B-n. Amikor terhelem a CPU-t egyből 1sec alatt felugrik 40°C-ról 65°C-re, majd melegszik 71°C-ig a mérő szerint, de amint leállítom az orthos-t, egyből 1sec alatt lehűl vissza 40°C-ra.
Nem igazán érdekel már, a lényeg hogy beton stabil legyen. Gondolom egy idő után azért így is megárt neki a tavalyi +80% OC. (1,8@3,24Ghz), nyár eleje óta meg +66% OC. (3GHz)
Ha kihúz még 1-1,5évet, már megérte. -
Petiapó
tag
válasz
Gyufaaa #6082 üzenetére
Hali!
Ugyaninnen leszedhető a legfrissebb BIOS is F3 amivel már tuti megy, mert ezt írják róla:
"1. Fix: Some of 1000 GB (1TB) HDDs will be detected size error.
2. Update CPU ID (Support AM2+ Phenom CPU)"
A második sor biztosítja neked, hogy ezzel a BIOS-sal már tuti menni fog benne...Van még egy F4G jelzésű is, de azt nemtom kell-e neked, mert csak a PCI részébe nyúltak (de amit a F3 tud, azt ez is tudja). Esetleg felrakhatod ezt ha gondolod. F4G
-
C@rbon
senior tag
válasz
Gyufaaa #5957 üzenetére
alapon sem stabil.
Amúgy beraktam egy floppy-t de még mindig ugyan azt írja ki a q-flash amit nem rég leírtam, de most nem csinal semmit. Kiválasztom hogy update from floppy és semmi.
De előtte elvileg kéne, hogy legyen 1-2 választási lehetőség, de nincs.
Újraindítottam, hogy hátha nem ismerte fel a floppyt és belépek a windowsba de kértte a rendszer indítót -
ecx
tag
válasz
Gyufaaa #5895 üzenetére
Gyufaa!
Köszi elolvastam és sokkal okosabb lettem: az eredeti 2200MHz után 2384, majd pedig 2642MHz-ig jutottam az alábbi beállításokkal:
11x szorzó (auto-n hagytam, így működik a Cool'n'Quiet, 5-11 között váltakozik)
HT ratio 3x (!!!!)
240-es FSB
CPU/DDR ratio 2/1.66
DDR Speed így 398Mhz, DDR Timing Auto.38 percet futott az Orthos, eddig minden stabil, 20%-kal magasabb órajelen, azaz a 3500+ immár 4000+-ként működik!
(Proci teljes terhelésen stabil 46c, 30%-os venti állásnál)
-
okay
aktív tag
válasz
Gyufaaa #5428 üzenetére
Oké! Van egy Athlon64 5000+ Black Edition 2600mhz alapbol ami nem szorzozáras ezért csak a szorzohoz nyultam a biosban,felemeltem 3000mhz-ra ez 15x szorzot jelent és minden rendben volt.Elvileg ezt a procit kényelmesen fel lehet huzni 3200mhz-ra.Ezt tettem most és az xp elindult ,a vista kékhalál.
Alaplapom Asus M2V,3x 1gb kingmax 800mhz ram.
Remélem ennyi elég lesz
Nincs kedvem ujrarakni a vistát -
KMT
addikt
válasz
Gyufaaa #4838 üzenetére
Jó döntés volt. Szerintem kellhet a nagyobb órajel a karihoz. Igazából ki kellene próbálnod, hogy hoz-e több fps-t a plusz MHz, mert a határon lehetsz.
(#4839) alfa007:
Első nekifutásra az 1# és 2636# alapos elolvasását ajánlom.(#4841) tommyes:
Belépsz, CTRL+F1, aztán mit menü. Vagy bios frissítés, és akkor egyből ott lesz. -
Herogabi
csendes tag
válasz
Gyufaaa #4570 üzenetére
Hát a gépem:
AMD Athlon X2 6000+
Geforce 9600GT 512 Mb (Galaxy)
2*1Gb 800Mhz KingMax RAM (Ha szükséges, veszek bele...)
Gigabyte GA-M56S-S3 alaplapSzerintetek több az előnye a VISTÁNAK mindt a hátránya??
Mert ha magasabb a gépigény, akkor miért érné meg nekem???
A DirectX 10-ért megéri, vagy inkább XP???Kössz
-
pgeri
tag
válasz
Gyufaaa #4546 üzenetére
Deeh az jóó mert már régóra be van nyomva a géped meg is hajtottad az teljesen jó szeritenm nekem is annyi szokott lenni ha hajtomk a technikát. most 42 fok. jó az. procidon húzhatsz még h meglegyen 3 ghz vagy akár a 25 fsb se lenne rossz. akkor menne 3125 Mhz-n
azért az már nem rossz. Így majdnem annyia lehet a teljesítményed mint egy amd 6000+vagy egy 6400+-nak
-
pgeri
tag
válasz
Gyufaaa #4519 üzenetére
Naah figy Gigabyte lapnál van olyan h Ctrl+F1. Ezzel előjönnek a rejtett beállítások. Így tudod állítani majd a Htt szorzót. 4-esre kell venni. Gyári hűtéssel is bírja majd szerintem persze figyelni kell a hőmérsékletet. a RAM-nak ne adj autó feszt. hanem +0,2 volt. A cpu-nak se legyen autofesz. vedd anynira amennyire mondtam.
Ati kártya jelenleg jobb. Ár/érték arányú. Most kicsit az Ati felé billena mérleg.
-
KMT
addikt
válasz
Gyufaaa #4511 üzenetére
A HyperTransport szorzót kéne 4-esre venni.
A tesztek az orthos nevű progin belül vannak.
Lapodat nem ismerem.
Ha van újabb bios a lapod honlapján, akkor frissítsd sztem.(#4512) szilva01:
Intel annyival más, hogy nincs HT, valamint a memória órajele közvetlenül az FSB-ből képződik szorzással. Szóval még egyszerűbb is a dolgod. -
KMT
addikt
válasz
Gyufaaa #4502 üzenetére
A proci hőmérsékletet figyeld terhelés alatt (pl orthos small fft teszttel), ne menjen 70 fok fölé.
HT-t oszd vissza, legyen 1000 MHz alatt.
Ram frekire is figyelj, és a pci-e frekit is fixáld 100 MHz-re.
Stabilitás tesztre szintén orthos jó, de inkább blend test, 9-es prioritáson. Pár órát menjen hiba nélkül. Everest felejtős. -
pgeri
tag
válasz
Gyufaaa #4494 üzenetére
nNem vok AMD-s deh egy kicsit tok segíteni. nos szerintem olyan 2,8-3,0-ra fel tudod húzni. Asszem a fesz 1,35 nálatok. Nah azt nyomd fel 1,4-re kb. És az fsb-t állítsd 230-ra majd 250-re. Annál feljebb nem kéne. Van ilyen h Hypertranszport sebesség naah azt vissza kell osztani. asszem 4szeres szorzónál lesz újra gyári érték ami 1000. tehát 4*250=1000. A procid pedig akkor 3125 MHZ-n fog menni. Bár lehet h ennél kicsit visszább kéne fogni a dolgot. és megelégedni 240-es fsb-vel ami 3,00 GHz-ra lesz elég. Ami egy X2 6000+nak felel meg.
Van még a gyári ntune. azzal is próbálkozhatsz majd később meg beálíltod a biosz-ban. Bagy gigabytehoz az easy tune 5.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Gyufaaa #4498 üzenetére
Tuti hülye vagyok,mert mindenki félreért!!!
Szó sincs róla!!!
Igaz,h Inteles vagyok,de ennek semmi kötze hozzá!Sőt!Arra céloztam,hogy szívesen segítenék,de velem nem sokra mennél...(ha előtte ülnék ,s látnám,h mire mit reagál..az más..)
S arra utaltam(próbáltam-de látom rosszúl-hogy segítsen már ugyan Neked valaki,aki vágja!!
Én tiszteletben tartom a tuningot nagyon is,s becsülök mindenkit aki veszi a fáradtságot,hogy megismerje a gépét,s megpróbálja optimálisam beállítani,s a benne rejlő pluszt kihozni!!!Ja-ja!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest