- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
kulerr
őstag
válasz
borat26 #8183 üzenetére
nem rossz de mehet még feljebb is
csak a kingmaxoknak adni is kell...nálam pl. a 4x1 gigának 1066-on 2,2V-ot
rolixyz: én nem a VGA-ra gyanakodnék hanem a ramokra...azok szoktak ilyeneket csinálni. Vagy valamelyik ram vagy a ram slottja szarakodik sztem.Próbáld meg hogy válts slottot a ramokkal, meg egy memtesztet is nyomhatnál nekik...
-
kulerr
őstag
válasz
Sk8erPeter #8179 üzenetére
ha elindul egy procizabáló alkalmazás azonnal felkapcsol 2 gigára nézzd meg!...ha elég neked a 2giga sztem nincs értelme piszkálgatni
-
kulerr
őstag
válasz
Sk8erPeter #8176 üzenetére
igen jelent...az más kérdés már h mennyit??
-
kulerr
őstag
1,7-et tényleg általában csak teszt erejéig adják a degradáció miatt, de nem feltétlen kell jobb a léghűtésnél...ismerek olyat nem is egy elvetemült procigyilkos jelölteket akik simán adtak léghűtésre 1,7V-ot és még prime-olták is szerencsétlent
...igaz az nem 45 nanos volt.
-
kulerr
őstag
válasz
KaraDani #7551 üzenetére
ez így van...lehet h rosszul emlékszem de mintha valahol láttam volna 6K-ért
Arctic Cooling Freezer Xtreme-t...na ha az elfér az tényleg pöpec brutál hűtő, habár ha meg itt tartunk +2,5K és egy Xigmatek ami sztem most a a top 5-ben bennvan főleg ha az ár/értéket is nézzük.
-
kulerr
őstag
válasz
trialboy #7107 üzenetére
a deszka alapra állít vissza vagy "javítást kínál" a biosban....valami nem tetszik neki amiket be akarsz állítani. Változtass a beállításokon és el fog indulni.
Nálam méd a P5K-ba csinált ilyeneket ha pl. valamely szorzó nem tetszett neki, vagy túl brutális beállításokat csináltam. -
kulerr
őstag
a biosban a DRAM FREQUENCY-ben
-
kulerr
őstag
nem tudom mi kerestek a lappal kapcsolatban de van infó azért róla
-
kulerr
őstag
válasz
Red Rebcs #7064 üzenetére
ha egy kicsit végiggondolnád mit is írtál .....meg nézz körül már miket honnan tesztelnek. Gartulálok h szervízben melóztál rajtad kívül még 2 embertől olvastam ezt. Ha nem gond én nem vágnék fel ilyenekkel. részemről ez a téma lezárva nem kellene teleoffolni a topikot 2 percenként szült újabb hozzászólásokkal.
-
kulerr
őstag
válasz
Red Rebcs #7056 üzenetére
nem erről van szó. persze használd ha az tetszik...de h majdnem hülyének írni a másikat mert egy olyan progit javasol amit te nem is ismersz na ez erős.Nagyon sok tesztelő program van és mind hasonló elven stresseli a hardvereket. Nem kell leszólni az OC alól tesztelő programokat. Nem rosszabbak mint a régiek ebben biztos lehetsz.
Persze aki kérdezte azt használ amit akar. -
kulerr
őstag
válasz
d.véderjoe #6978 üzenetére
a proci vagy a ram hibázott azért vett visza a VGA. Tönkre a tuningolt proci miatt nem tud menni ettől ne félj.
Teszteld le a tuning után a procit meg a ramot...ha ott stabil nem lesz gondod utána. -
-
kulerr
őstag
A CPU Ratio-nál 9 helyett nálad 11 legyen a többi ugyanaz..A CPU-nak pedig állíts így vakon akkor 1,23-at, így 1,2V körül fog kapni valósan. Ha egy átlagos darabod van ezen bőven menni fog.(igazából kb ennyit ad ha auton van a lapod is )
Az az igazság h asenki nem fogja tudni neked megmondani tutira mikor mennyin mennyit fog menni, tényleg minden darab más és más. -
kulerr
őstag
a Vcore, FSB, CPU szorzó akkor tiszta... a ram szorzóval kapcsolatban : itt talász egy képet ezt a biost hozta a lapodhoz
látod a system memory multiplier-nél todod állítani, és pont szerencsés a kép mert itt is 266-os FSB látszik...
-
kulerr
őstag
-
kulerr
őstag
-
kulerr
őstag
válasz
szilva01 #5744 üzenetére
Na kész ennyi a vége, mert ha csak a légy gyorsabban repül is behal uh E7200 4465Mhz
-
kulerr
őstag
majd innen töltsétek le
elindítjátok majd be kell állítani a Clock Generátor-t (lap chipset-je) majd Get Fsb. Ha rosszat állítotok be semmi gáz nem fog működni ennyi. Ha megvan látni fogjátok az aktuális értékeket a Current FSB/DDR.....mezőben és a felső csúszkával tudjátok állítani az FSB-t majd Set fsb.
Előnye ha behal és újraindítjátok nem kell resetelni mert nem a programmal beállított értékekkel indul hanem az eredetivel -
kulerr
őstag
ezt olvasd el meg meg lehet a lapod CG-je is rajt van
-
kulerr
őstag
Egy kis tuningocska: E7200 4446Mhz
-
kulerr
őstag
-
kulerr
őstag
-
kulerr
őstag
A program "csak" tesztel ebben igazad van az viszont nem mindegy mekkora prion csinálja mert a magasabb priorítás igenis nagyobb terhelést ad. Csak tényleg, magadtól csinálj egy próbát orthossal nézd meg 1-esen állandó feszzel hol a hibamentes határ és amikor megvan engedd rá a 9-est vagy a 10-est meg fogsz lepődni!
Persze procitól is függ a dolog, meg az más kérdés már h normál használatnál nagyon nehéz olyan körülményt elérni mint a tesztelő progival elért terhelés....,
Talán ha konvertálgatsz használat közben közelítí meg legjobban.. -
kulerr
őstag
Nem csökken nem arra gondolt... de a legkisebb érték az az 1:1-ben azaz ha 333Fsb-n 666-on fognak menni a ramjaid, de azoknak adj 0,1V-ot még és menni fognak azok 800Mhz-en is, így 400as fsb-ig simán elmehetsz
Ja és a procid nem 23 hanem 53%-ot is menne pluszban...nekem volt egy 4500-ösöm ami alapon tudta a 3,1Ghz-et... -
kulerr
őstag
válasz
Baga1983 #5257 üzenetére
csontrafagy?? nem inkább hibát dob?
nekem még az életben nem fagyott be...vagy hibázott vagy elindítottam de azonnal eldobta a progit (prime), vagy kikapcsolt...
ha a progit dobja el úgy érted akkor az proci lesz..., de ha tutira akarsz menni nagyon egyszerű a dolog, modulonként indíts memtest-et és futtasd 200%-ig. Mindjárt kiderül ki a ludas...
-
kulerr
őstag
Nagy bátorságra vall arra buzdítani, hogy gyári hűtővel majd 1 gigát húzzon a procin, arról nem is beszélve h minden proci más és más...lehet h neked nem melegszik de azt honnan tudod h az övé mennyire fog? Egy próbát megér mondjuk de folyamatosan nézze a maghő alakulását...
-
-
kulerr
őstag
válasz
mokkacsoki #4983 üzenetére
Ismerem... még valamikor használtam de...nem-nem akarlak kiokosítani sorry ha úgy jött le neked, és hidd el nem a program hasznosságát kérdőjelezem meg, nem arról beszélek, de...de hagyjuk mindegy ...
-
kulerr
őstag
válasz
mokkacsoki #4966 üzenetére
Nem használom legyen neked igazad...
"Én nem állítgattam semmit,letöltöttem 3 progit és megnéztem melyik mit ír ki..nem volt nagy tudomány hogy lássam 3 bol 2 ugyan azt irja ki,tehát az a jó érték,amúgy "-----ezt írtad....
ami félrevezető, de azt használsz amit akarsz meg annak hiszel aminek akarsz csak nem kellene még nagyobb káoszt csinálni abból aminek pofon egyszerű a megoldása, ami esetünkben NEM!! programfüggő... -
kulerr
őstag
válasz
mokkacsoki #4963 üzenetére
senki nem mondta h állítgass...de ne dugd a fejed a homokba mert elárulok valamit: tök mindegy melyiket használod ugyanabból a szenzorból olvassa ki mindig az értékeket csak a viszonyítás, számolás lehet más...attól h te másikat használsz nem lesz más a proci maghője
de lehet próbálkozni
az újabb verziójú progik már a ma elfogadott TJ 100 ból indulnak ki és abból számolja ki neked a hőmérsékletet ezért "állítgatás nélkül" ezek ezen az értéken dolgoznak(azt h hogyan meg fogod találni csak keress rá ha érdekel)
attól h 3-ból kettő egyformát ír ki nem biztos h az a jó értéked...ehhez ismerni kell a progit , verzióját...de ahogy mondtad nem kell nagy tudomány hozzá h elolvasd mit ír ki, miből indul ki, és ahhoz sem kell nagy tudomány ha kell állítani benne azt megtedd. -
kulerr
őstag
válasz
szilva01 #4959 üzenetére
mégegyszer: nem számít mivel méred!! elindíthatsz 8 félét 25 verzióban, ha mindegyikben egyformára állítod a TJ max értéket ua-t fogják kiírni...ne sugalljátok már azt h az egyik az mágikus és jobban mutatja a maghőket, mert ez félrevezető nagyon...
egyébként az meg köztudott h a wolfok senzoraival is gondok lehetnek, tehát irreális hőmérsékletnél ez lehet túl magas vagy alacsony ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni! -
kulerr
őstag
Pedig így van...az én Abit deszkám is tud ilyet
. Alapon a deszka visszaveszi a feszt, és mikor terhelést kap a procc akkor ad neki..most is alapon 1,168, és ha ráengedem a prime-t azonnal 1,184-et ad...
Persze a biosban több van, még a terhelt állapotú fesznél is van drop...Abban meg van valami h miért ad többet a lap mint amennyit beállítottak neki
-
kulerr
őstag
válasz
tommyes #4831 üzenetére
Nekem nem Giga lapom van de még ezt hozza a biosodra!!... itt tudod állítani..azaz 5-6-6-20-as tényleg elment rendesen
-
kulerr
őstag
válasz
Szoszibá #4742 üzenetére
hmm, tényleg elég gáz a dolog, lehet h kisördög szállta meg
,de komolyra fordítva engem is a ram szivat..előző lapomban (P5K) a ramjaim simán mentek 1100Mhz-et is akár. Amostaniban meg vagy 1:1, 1:1,2, és így csak 960 most...nem tudok vele mit csinálni én sem, pedig mindent kipróbáltam már.
Másik rammal jó a deszka, és a mostani ramjaim is jók másik deszkában...le lettek tesztelve és nem csípik egymást valamiért...lehet h nálad is ez a helyzet.KMT: azért így már más a történet, Igen tudom h sokan panaszkodnak rá de pont azért a belassulás mert a legnépszerűbb de állítólag új szervert fog kapni...de nem védeni akarom nekem tök mindegy ki mit használ...
-
kulerr
őstag
válasz
Szoszibá #4721 üzenetére
bocsi h belekapcsolódok...
lemaradtam de milyen ramjaid is vannak?, mert gyanítom azért dob hibát mert nem bírja a ramod ezen a 4-4-4-12-öt, meg mivel 1:1-nél gyorsabb is evidens h a terhelése is nagyobb...az értékeken ha állítasz stabil lesz, vagy nem tudom mennyit adtál nekik? -
kulerr
őstag
válasz
szilva01 #4718 üzenetére
1,0875? az nagyon jóóóó!Nem kevered a takarékossal ugye?
Nagyon kíváncsi vagyok a tesztjeidre!képeket a legegyszerűbben a képfeltoltesre vagy a kepfeltoltore tudsz
-
kulerr
őstag
nem egészen...abban igazad van h a későbbi stpepes procik között nagyobb eséllyel fogsz ki tuningosabb darabot, de ne felejtsük el h L2-be B2 ... is voltak brutál darabok, és a későbbi steppesekben is vannak antituningos darabok..
itt arról van szó h az eredeti gyártási, és vagy alapanyag előállítási technológiát továbbfejlesztik és ezt egy új stepping jelöléssel látják el ergo jobb stabilabb procit állítanak elő természetesen a procihoz rendelt gyári órajelhez.
A meg egy másik történet h mi ezt meg húzzuk -
kulerr
őstag
Igen kompatibilisek és igen a mai játékok futni fognak rajta...Azért és most eszem ágában sincs leszólni vagy ilyesmi de sok tuningot ne várj tőle...olyan 3,2Ghz-re fogod valószínű tudni húzni emberi fesszel és maghővel.(mondjuk itt attól is függ milyen magos és h síma X2 vagy BE.?)
-
kulerr
őstag
de miért is pont 366-ot?, de mindegy ...1,3875-re mehet (ha minden igaz a lapod kínálja ezt)és a visszaosztás a Dram frekvenciára katt és kiválaszthatod mennyin menjen a ram..
MOD: egyébként most mennyi a cél?, mert ha 2,8 akkor ne szórakozzál napokat menj arra rá...simán vinni fogja
-
kulerr
őstag
1. ha auton hagytad azon van...
2 lehet ha a biosban kikapcsolod a C1E Support-ot, de minek tennéd? ha nem kell ne menjen... -
kulerr
őstag
A kingmax memóriáknak 1,8V a gyárija de ha nem nagyon mész 800 fölé nem kell nekik de ha 900 körül akarod h menjenek adhatsz nekik 0,1-0,2V-ot...
A CPU alap? ez egy rossz beidegződés...a VID értéket mondják alapnak amit legyszerűbben a Real Temp progival todod megnézni, de az egyszerűség kedvéért legyen 1,325 akkor ehhez képest adhatsz..
A ram freikre azért nézz rá nehogy besokaljEzután teszt ne csak a procinak hanem a ramoknak is ha húzod őket modulonként memtest 2-300%-ig járatva!
-
kulerr
őstag
De hiszen leírtad mit állítasz a biosban...
AI Tuning manual-majd fsbt akkor 400-ra, a ramok 1:1-be 800...azt h a procinak kell-e majd adni a teszteknél kiderül.A Pcie-t fixáld 100-ra..
Ha hibát dob az orthos adsz neki ha lefut mondjuk 1 órát akkor örülsz -
kulerr
őstag
válasz
szilva01 #4609 üzenetére
2. ha a valós tuningra megy beleértve a ramok húzását is is akkor jól tudod
, de tényleg el lehet el kell játszadozni vele mikor kapod a legjobb eredményt.Nekem az előző procimat 1 hónapig finomítgattam...most a 2 hetes újnál pedig hajajj még mennyire ki kell tapogatni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest