- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fundey
tag
válasz
KaraDani #13581 üzenetére
Értem,hát igen azt én is láttam h haver a 9800gtx+ 1gb OC-val meg egy E8400-al WIN7 64 alatt többet produkált....
Namár csak akkor azt kőne megtudni hogy egy Bios firssítésnek hogy áljak neki,mert gondolom tuning alatt ez sem jelenthet hátrányt meg hogy egy 64-es Win7-nek hogy áljak elé...
Nomeg majd ha ez megvan a tuningnak...
Azért válaszod köszi,ennyivel is előrébbvagyok és hatralmas lustaságom közepette ennyivel is hamarabb álok neki újratenni a rendszert...
Továbbra is várnám a segítséget azoktól akik tudnak nekem vmi kis okosságot nyújtani ez ügyben... -
fairi
őstag
válasz
KaraDani #12218 üzenetére
1 Gb-os kártyám van,üresjáraton-míg nem húztam- kb 60-65% volt...
Ez max felment 80-85%-ig,netezés közben,firefoxot használok..most 95% felett van,és nem találom az elvesző ramot,nézem mi fut,de nincs...
Kb.150Mbyte eltűniktudom-tudom lehet több ramot kéne belevenni,de a régi gépemet kéne eladni,de mivel vizsgaidőszakom van,sok vizsgával........
-
yolan
őstag
válasz
KaraDani #12218 üzenetére
persze, hosszú távon nem egészséges szerintem sem, noh meg amit az a szenzor mér, meg a nem publikus tjmax értékek, kicsit sántít minden
a mostani 8400 hála nem melegedős, meg eddig csak mínuszban teszteltem, az e6300-am viszont 65-nél feladta, ott kezdett el védekezni, pedig a feszt még bírta volna bőven (amit igazolt utána a szárazjég), 65-öt mutatott minden, és puff, másoknak meg megint más ez az érték, szóval proci függő is, no meg tjmax, meg környezet, meg minden
lényeg hogy a hővédelem működik, aztán ha tuning közben belefutsz, legalább tudod hogy mi a vége hőben, persze értelmes léps az alatt tartani, mert ugyebár minél hidegebb, annál jobban megy azonos feszen is (még léggel is tapasztalható ez) -
yolan
őstag
válasz
KaraDani #12210 üzenetére
a túlmelegedés is már hülyegyerek biztosra van csinálva, bios szinten csapja le a cuccokat, vagyis az egész gépet ha valami túlmelegszik, persze erre pld a ram túlmelegedés nem jó példa, de a proci igen. valszeg terhelés közben fogja elérni a maximumát, akkor pedig a elfogja dobálni az órajeleket, throttlingolni fog, amit a prime hibaként kezel, és kifagy, leáll, stb, tehát nem öli meg, hamarabb közbelép a beépített védelem.
a túlfeszelés már veszélyesebb, igazából nem tudom milyen prociról van már szó, de egy magas vcore feszen még lehet elindul, viszont a megemelt fesz már oly mértékben roncsolja magát az anyagszerkezetet, hogy egyre magasabb fesz kell majd neki a stabil működéshez, ez a tipikus túlfeszelés következménye és jele, de egy extrém magam feszen pld jobb biosok már elsem hagyják indulni a cuccokat, persze extrém tuning lapban ez kikapcsolható, vagy egyből nem is foglalkozik veleSzerk.: meg aki annyira hüje hogy 2.5v-os pll-t ad pld egy 8400-nak, az meg is érdemli
-
fairi
őstag
válasz
KaraDani #12205 üzenetére
fsb növelem,clock rationt csökkentem..kb 3400-3500 köze belövőn Hz-et...
memoryclockot lejjebb állítom.--->1333hz így visszakaphatom,de közben fsb kb 250-ig biztos felnövelem :S(most 227)
fsb növelés okoz gondot?
nem akarom kinyírni a procit...most 1,42V-on van,automatikusan állt be ennyire,hozzá nem nyúlok az tuti!
-
KAMELOT
titán
válasz
KaraDani #12162 üzenetére
2GB rammal is el lehet szórakozni de ha már van valkinek 64bit Vista van WIN 7 akkor mért ne tenne többet bele.
Igen itt szól bele a pénztárca. Amit már írtam tavaly ilyenkor vettem ramot az volt 20 euro 1db 2GB most meg ugyanez a aram 46 euro.
Aki akkor vett gépet nagyon jól járt mostmár minden drágulni fog...
HEHEHE....akkor volt válság és aki kihasználta az nagyon sokat nyert rajta.....kb. fél áron megvásárolt mindent a gépbe.
Én is akkor vettem a gépemet 300 euro volt persze minden ami a cuccok közé van írva az van benne.
Kivéve a monitort nem kell hozzászámolni ami 116 euro volt.Még karácsony előtt kell vásárolni mert utána megy fel mindennek az ára.
Ja és amin kiestek a szemeim az meg amikor megláttam
DDR3 RAM 12GB azaz 3x4GB CL7 kingston 1066MHz.......1120 euro -
KAMELOT
titán
válasz
KaraDani #12088 üzenetére
Hm...nagyon tudtok ti....
Nekem ugy komolyabban 2 éve van gépem. Azelőtt is volt csak az iskolában. Na mindegyértek mident rendessek vagytok hogy ilyen gyorsan válaszoltok.
Ha feljebb mész a topikban akkor ott leítam milyen gépem van. Kukkancsad meg kiváncsi vagyok a véleményedre.
Igen én is láttam az új ATI 2GB... már árulják is valami brutál PC setben.
Itt a link nézd meg a PC-t. [link]Majd felteszek akkor 64biteset csak mivel vagy egy nagyon jó scannerem amihez sajnos csak 32bites drivert csináltak. nekem meg erre szükségem van. 64biten nem menne a scanner.
Neked milyen a géped ha kérdezhetem? leírnád? -
KAMELOT
titán
válasz
KaraDani #12086 üzenetére
Igen állatok vagytok!
Marha fasza! Értem!
Kösz szépen a választ!
tehát akkor 32 bites OS mindenképpen csak 3456MB ramot fog kezelni??És ha én a gépembe teszek 8GB ramot és hozzá 64bites VISTA-t akkor mind a 8-at fogja kezelni vagy ott is korlátozva lesz???
Előre is köszi!
-
ULTRAS12
tag
válasz
KaraDani #12075 üzenetére
Nem lehet az alaplapjával van a bibi? Mert nekem pl nem kell semmit állítgatni 1.8v és 1066 annak is látja bios meg minden figyelő cucli mondjuk a gigabyte kiadott 1 biosfrissítést amit fel is raktam ddr2 1200+ frissítés volt elötte nekem 800 ramok voltak de akkor már a frissítés megvolt és nemtudom hogy az 1066 ot hogy látta volna.
-
jilian
addikt
válasz
KaraDani #11959 üzenetére
Tehát akkor ez természetes??
De hát azon vagyok,h a feszt lejebb faragjam...
Mivan ha prime olyan mértékben visszaveszi a voltot,h azért nem fog futni a prime?
Mint pl most nálam:
A jelen esetben 1.365 V a biosban, de a prime 1.22-re veszi vissza.
mivel azon vagyok,h visszaszorítsam a höt, visszaveszek a feszböl.
Tegyük fel el tudok menni 1.25 V-re... még bebotol, de a prime elindításával tovább veszi vissza-->nem kékhalál?
Kötve hiszem,h 1.2 V alatt életképes lenne 3.8 Mhz a proci...
HM?
Köszönöm -
ghostmat
tag
válasz
KaraDani #10436 üzenetére
Nem akar nekem nagyon összejönni ez a tuning dolog....
GoW simán kifagyott, pedig csak mediumon toltam. A ram meg az előzőekben leírtaknál csinált "profil"ban csak 667-en pörgött, vmi nem volt okés.
Nem tudom hol lehet a hiba, elvileg a hűtéssel nincs gond, 4 Heatpipe-os Asus procihűtő van rajta, ha akart se tudott volna 38 fok fölé menni.
Talán a RAMok nem szerették a freq-t.
vmi 5let?
thx
-
ghostmat
tag
válasz
KaraDani #10424 üzenetére
Köszi a választ!
BIOS-ban nem tudom állítami a VCORE-t. Nincs ilyen opció, legalábbis én nem találtam
:-(
csak Cell Menu van ahol a lírt dolgokat tudom állítani, ott nincs Vcore.
Ahol még találkoztam vele az H/W info, de ott csak az értéket mutatja, állítani nem leheta core voltage cpuZ szerint 1,336-1,360 ig ugrál
orthos CPU stress-nél 1.368-1.360OK?
thx
-
vzsryl
nagyúr
válasz
KaraDani #10402 üzenetére
Az enyém valami gyenge példány volt, és melegedett is, mivel value Ram volt. A value Kingmax elég jól szoktak menni, de nem szabad nagyon túl hajtani a hűtés hiánya miatt. Esetleg egy nagyon jól szellőző házban lehet 900Mhz felett hajtani, de én azt sem ajánlom túlzottan, mivel ezek nem tuningra lettek kitalálva, csak egyszerűen jól mennek.
KajakFéreg: 5 percen belül szerkesztheted a hsz-ed.
-
-
adam320
senior tag
válasz
KaraDani #10344 üzenetére
Másik meg az,hogy egy szóval nemmondtam hogy a HD3850 rossz vga.
Szerk.: A harmadik,hogy ugye említetted hogy nem olyan rossz a 3850,akkor minek játszanál low grafikán,hm?!
Szerk.2.: Ha feltesz egy kérdést,ugyebár alap hogy leirja hogy mire használja a gépét.Azt még pistike is tudja hogy géémel rajta vagy videjot néz,vagy csak az apukája a dvd gyáros az utcában.
-
winfier
senior tag
-
-
Elmör
őstag
válasz
KaraDani #10074 üzenetére
Erre gondoltam én is, de ha agyonfeszeli, akkor nem droppol duplán ugye? Amikor IDLE-ben volt akkor nekem 1,34V-ot mutatott (szerintem plusz 0,1V még nem sok, a gyári 1,24) és terhelés alatt ment le 1,33-ra 1,32-re. Szóval BIOSban azért még adhat neki 1,4-et?
Manuál beállításnál annyi szokott lenni IDLE-ben mint amennyit megadok, ezért kérdezem, hogy tényleg nem jó az automata? -
yoshee87
csendes tag
válasz
KaraDani #10073 üzenetére
340. De ezt nem értem, most már fut A Prime 30 perce és most nem csinálja. Az az igazság, hogy saját szememmel nem láttam még újra indulni, hanem amikor itt hagyom a gépet és csak a letöltés megy akkor mire vissza érek a net kapcsolat meg van szakadva és az oprendszer indulásakor megjelenő progik láthatók(PL.: MSN, Totalc.) A Prime teszt fut és most nincs probléma.
-
Mach5
aktív tag
válasz
KaraDani #10063 üzenetére
CPU HOST Frequency-t nem tudtam átálitani maradt 266, CPU Clock Ratio 9 x volt, de Tine CPU Clok Ratioval még rátudtam tenni +0.5-őt! Szóval Cpu host frequency-t nem tudtam átálitani a cpu clock ratiot meg csak 9ről 9,5re tudtam :S Mit csináljak? Cpu host clock controll enabled-re tettem, VID-et nem emeltem! Nem tudom mit rontottam el!
-
yoshee87
csendes tag
válasz
KaraDani #10058 üzenetére
Nem hagytam auto-n. 1.16250 V-on megy jelenleg. Most megyek, lépek egy települést étkezés céljából, aztán szerzek be egy leágaztatót a molexre, Mert tennem kell egy ventit a lap hűtőbordájára, mert nem csak hogy nem lehet hozzáérni kézzel, olyan meleg. Az everest is mutat 100 fokot...
Szép napot!
-
riolobo
tag
válasz
KaraDani #7670 üzenetére
Igazából még nem tudom konkrétan milyen hűtőt veszek,valamilyen léghűtést az tuti.Persze azér már nézegettem milyen megoldások vannak,árba olyan 8-12ezer körüli összeget szánnék rá,thermaltake,asus,ilyesmiket lesegettem,ha valaki tud ajánlani vmi normálisat azt is megköszönöm.Amúgy gondoltam h ez nem egy tipikus tuning lap,igazából már jó ideje használom.Nem is olyan célzattal vettem,hogy majd tuningolok vagy ilyesmi,akkoriban egy olyan gépet akartam venni ami árban is meg teljesítményben is elfogadható, meg is voltam/vagyok vele elégedve meg nem is valami brutális túlhajtást akarok elérni.párszáz meghertzel elégedett lennék így kezdőként,korábban soha nem húztam a procijaimat meg ez se úgy indult csak az utóbbi időben elkezdett bennem motoszkálni a gondolat,olvastam ,hogy a processzorba azért van potenciál hozzá.
A válaszokat mindenesetre köszönöm. -
kulerr
őstag
válasz
KaraDani #7551 üzenetére
ez így van...lehet h rosszul emlékszem de mintha valahol láttam volna 6K-ért
Arctic Cooling Freezer Xtreme-t...na ha az elfér az tényleg pöpec brutál hűtő, habár ha meg itt tartunk +2,5K és egy Xigmatek ami sztem most a a top 5-ben bennvan főleg ha az ár/értéket is nézzük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Diablo IV
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Tőzsde és gazdaság
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ASUS TUF Gaming F16
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest