- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaraDani
addikt
válasz
wesson #14879 üzenetére
Szia!
1. : igen
2.: igen 1:1 be van, pongyolán fogalmazva akkor van 1:1 es beállításod ha az FSB x 2 = a memória órajele (ennek amúgy nem sok jelentősége van, anno a régebbi amd-knál volt inkább)
3: nem vagyok otthon a e6xxx os szériában nagyon, de valószínűsítem nem lesz alapfeszen stabil, de puding próbája az evés
-
KaraDani
addikt
válasz
Fundey #13648 üzenetére
Legfrisseb bios verziót valószínűleg megtalálod az asus honlapján. Frissítésről kis guglizással biztos találsz leírást. Gondolom Asusnál is hasonlóan egyszerű, mint Gigabytnál, nekem kb 3 perc.
Win7 64bit-et rakj szerintem mindenképpen.
Ha ezzekel megvagy mehet majd a tuning szépen. De 3D markozáson kívül másra nem kell annyira rommá húznod, egyenlőre még bőven erős géped ahoz, hogy minden tökéletessen fusson.szerk.: most nézem már kaptál konkét linket a frissítéshez, innen ez már simán menni fog, hajrá
-
KaraDani
addikt
válasz
Fundey #13580 üzenetére
Akkor kezd onnan, hogy szűz windowst raksz, és utána van értelme tuningról beszélni. Mint látszik is az eredményből ezek a tényezők rohadt nagy befolyással vannak az eredményemre. e7200 vel hd 4850 el ennél bőven több pontot kapok, ami azért érdekes. Amúgy is célszerű hardver cserék után ezt megejteni.
-
-
KaraDani
addikt
válasz
darál0w #13445 üzenetére
"ha áramtalanítás nélkül is van duplapost, akkor kicsik a feszek."
alapvetően igaz, de annyit belekötnék, hogy ezerévente egyszer nálam is csinálja, pedig sosincs áramtalanítva, amúgy meg betonstabil. Ilynekor áramtalanítom 5mp-re, és utána biosreset nélkül indul, ahogy be volt állítva, ha nem teszem, hanem várok lereseteli.
-
-
KaraDani
addikt
válasz
zolo96 #12688 üzenetére
Nekem is P35 ös gigám van,ez szokásos jelenség. Ilyenkor a legegyszerűbb, hogy az 1. vagy 2. újraindításnál amikor már sejted, hogy ez lesz, hátul táp lekapcs, vagy elosztó vagy kihúz, mind1 csak áramtalanítsd, vársz 5-6mp t majd újra áram és már szépen indul is. Ez nagyritkán fordul elő, de így megspórolod, hogy a biost újra be kelljen állítanod.
-
KaraDani
addikt
Ramból játékban csak mennyiségből fogsz profitálni. Sebességkülönbségből lassab memoknál lehet látható előny pl ddr2 667 vs ddr2 800, de 1000 fölött már teljesen mind1. Mentem a memóim cl5 1200-t 2,1V al, semmivel nem volt gyorsabb játékban a gép, mint pl 1000 es memókkal.
-
KaraDani
addikt
válasz
Hasaggymeg #12215 üzenetére
Szoktam néha itt is tevékenykedni, már ha épp tudok valamelyest segíteni valakinek.
fairi: mennyi memód van, és milyen állapotban mért % ok ezek, üresjáratban? Gadgetek valószínűleg kis instabilitás miatt nem jelentek meg.
yolan: tom, hogy van magas hőmérséklet ellen beépítve védelmi mechanizmus, de mondjuk az én procim hivatalosan 74fokig OK. Eldöcög simán 72-75 fokosan még stabilan, de azért hosszútávon fene tudja, ez lehet már káros lenne...
-
KaraDani
addikt
Ha nem feszeled túl a procit, és nem túl meleg, tuningal nem fogod kinyírni. Max azt érheted el, hogy instabil lesz a rendszer (ezt tuningnál teszteld Prime95 el), vagy ha nagyon túlhúzod, és esetleg el sem indul az sem para, gondolom ezek is visszaállnak defaultra maguktól ha nem tudnak indulni. Ha mégsem alaplapon elem kivesz pár mp ig (vagy ha megtalálod, van két kis tű a lapon
MOS CLEAR, amit egy jumperrel, vagy egy csavarhúzóval rövidre zársz reseteli a biost defaultra), majd visszarak, és a bios újra defaulton van és megy. Lényeg, ha nem feszeled agyon, és nem melegíted túl nem tudsz elrontani semmit nyugodtan kídérletezhetsz, nem lesz baj.
szerk.:
yolan: gonosz
-
KaraDani
addikt
válasz
Hasaggymeg #12194 üzenetére
Nem tudok, ilyen progit sajnos. Lehet, hogy van ilyen, de akkor is jobb biosból megoldani a dolgot, stabilabb jobb is. A vas többi részéről nem írtál semmit, de a prociból ítélve, ez már elég öreg konfig, nem sok pluszt fog hozni, még ha lehet is rajta kicsit tuningolni.
-
KaraDani
addikt
válasz
sinya85 #12190 üzenetére
Nekem is 4 van nem árt, de a gamek 90% ugyanúgy ment 2 vel is. Monitorozd csak, hogy melyik game mennyi memót zabál, majd meglátod. 4 a normális szerintem is, de túl van ez a dolog misztifikálva átlagusereknek aki csak játszik, officeozik ,netezik , filmezik stb..., 4 nél több tuti nem kell.
-
-
KaraDani
addikt
válasz
Mentolka #12167 üzenetére
A memo abszolúz gyenge pont 333 as fsb s a procid , ha húzol rajta azonnal húzod a memokat is. Legalább 800 as, de inkább 1066 os memeok lennének ideálisak tuning mellé. 800 as memokkal tudnál eljutni, 9*400=3600 mhz ig a procival. Valamennyi tuningot ezzel a memoval is el tudsz érni, de nem valószínű, hogy számottevő ereményed lesz.
-
KaraDani
addikt
válasz
dangerzone #12115 üzenetére
Abból hosszab távon lehet baj
Rövidtávon talán nem, a legtöbb még időben lekapcsol.
sinya85: 34 fok terheletlenül még hihető, csak az senkit nem érdekel. Ha terhelve 34 fok és léggel hűtöd szar a szenzor, vagy a mérőprogi amit használsz.
-
KaraDani
addikt
válasz
KAMELOT #12087 üzenetére
Az alsó sorba látható számíg a 64 bites utasításkészlet megbírkózik a memóriacímezéssel. Szóval annál több memóriát ne vegyél, felesleges
3456mb címez meg, gondolom akkor 512 mbyte memóriás VGA d van. Ha bedobnál pl egy 4870x2 2*1 gb memóriával, vagy ne adj isten egy 2gigás sparkle 9600gt-tAkkor már 2 giga rendszermemót látnál csak. A mostani 32 bittel. Lényeg a gépedben levő összes memória amit meg tud címezni a 32 bitel 4gb, 64 bittel nagyon sok gigabyte
-
KaraDani
addikt
válasz
KAMELOT #12085 üzenetére
Mert 32 bit el 4gigát tudsz megcímezni rendszerszinten. Azaz ebben benne van a VGa memoriája stb... Rakj fel 64 bites oprendszert és kész.
32bit es utasításkészlet: 2^32 = 4294967296 byte = 4194304 kbyte = 4096 mbyte = 4gbyte
64bitet hasonlóképen ki tudod számolni: 17179869184 gbyte lesz a vége. -
KaraDani
addikt
válasz
Jakab66[hun] #12079 üzenetére
Elég kevésnek tűnik a CPU Vcore, adj a aprocinak kicsit nagyobb feszt.
-
KaraDani
addikt
válasz
ULTRAS12 #12076 üzenetére
Nem hinném, hogy érdekes, hogy automatikusan mit állít be a lap. Át kell állítani manualra mindent. Ha Procit alapórajelen használja az 333*9 akkor memonak mehet 333*3,2 az van ezekben a lapokban, és kész is. Ja meg manuálisan a feszt is kell neki adni, mert a lap alapból 1,8V ot ad az meg tuti kevés.
-
-
KaraDani
addikt
Nem feltétlenül kell drága paszta 1-2 fok különbséget jelent csak (ami nekem van Arctic cllonig MX2, jobb fajták közül való, 4g 1300ft körül van, ami azért jópár pasztázásra elég). Leszeded a hűtőt, és egy papírzsepivel normális esetben simán le tudod szedni a fentlevő pasztát, ha nagyon rá lenne száradva, vagy valamiért nem jön le, valamilyen oldószert használhatsz (benzin, tán körömlakklemosó is jó). De mindenek előtt szerintem nézd meg randesen fent van e a hűtő, esetleg szedd le, rakd vissza.
-
KaraDani
addikt
válasz
djrobaa #12036 üzenetére
Nem ismerem az Asus lapokat, de próbálok segíteni. 667 re alapórajelen tudod visszaosztani ugye? Ha így van, akkor ha az alap 266 os fsb t emeled 375 re, akkor a memok már kb 935mhz en lesznek, ha feszt emelsz ezt bírhatják is, de ha sok nekik oszd vissza alapon 533 ra, ha úgy felhúzod 375 re az fsb t akkor leszel 750 en. Lehet nem jó a gondolatmenetem, giga lapom van, itt rem szorzó van nem osztó, pont fordítva kell számolni.
-
KaraDani
addikt
összeveszésről szó sincs
ahogy nézem a legolcsóbb am3 as giga lap is 20k+proc 13k és már a felénél is vagyunk a keretnek.
60ból kéne összerakni, tuti használt lapot procit memot vgat szereznék, vinyó legyen új, meg a táp. Most melyik topciban is vagyunk amúgy, ez a milyen gépet vegyek topic?
-
KaraDani
addikt
válasz
Jakab66[hun] #12006 üzenetére
Azért egy Enermax 400 as tápról beszélünk, annak elégnek kell lennie, ha nem két 4870 x2-t hajt még
-
KaraDani
addikt
Céljuk ugyanaz persze, csak valahogy ezeknél a core 2 knél orthos nem olyan hatékony. Primeból nem tudok újabbat, de mivel neked is core2 d van, ajánlom az Intel Burn Test-et. Az a legdurvább, nálam 5-10fokkal jobban is melegedett alatta az e7200-m hyper tx 2 vel mint prime alatt. Plusz vadállatok mint én benyomnak mellé 3-4 memtestet (memóriamérettől függően), meg egy szőrős fánkot vga ra, nah akkor kell ám a házszellőzés
-
KaraDani
addikt
válasz
buffon75 #11996 üzenetére
Értem, hát ezzel a lappal ebből a konfigból szerintem sokkal többet nem lehet kihozni. Egy macerás core 2 csere hozhat valamit, de a lap meg a ddr1 meg az agp annyira visszafogná, hogy szerintem nem éri meg a beruházást. 1,5 giga memó ebbe konfigba szerintem szintén elég. Van egy Socket A-s konfigom is az újabb mellé, ami 3000+ os athlon xp procis agp, ddr1, 9550. Na ebben alapból 512 memo volt beleprbáltam még 512 memot, eszméletlen gyorsulás volt, beleraktam még egy gigásat így lett 2giga semmit nem éreztem az 1gigához képest. Lapot kéne cserélni, alapvetően, csak akkor ugye cserélhetsz mindent, sajnos ez ilyen, amit ez a lap tud az már mind elavult szabvány. Inkább gyűjtögetnék a helyedben kicsit, és cserélnék valami "olcsóbb" korszerű konfigra.
-
KaraDani
addikt
válasz
buffon75 #11994 üzenetére
Jézusom LGA 775 ös lap AGP vel és DDR 1 el
Alapvetően ha nem akarod az egészet cserélni, akkor csak procicsere jöhet szóba, bár nem látom túl sok értelmét. Alapvetően belerakhatsz egy cro2 dou-t simán, de azt is csak akkor ha frissíted a biosod, és lehetőleg van külön vga, nem csak az integrált. Integráltal csak 800 as fsb t enged, külön karival 1066 ot. Szóval ha core 2 megy bele akkor is csak max 1066 os fsb-s, pl e8xxx széria kilőve azok 1333 asok. Tudom, hogy nem fogsz szeretni érte, de alapvetően ezt már bővíteni nincs sok értelme, macerás, és buta ez a lap. VGA t nem írtál, ha csak integrált van, max vehetsz vmi használt AGPs karit, az dobna a játékokon. -
KaraDani
addikt
Azért én proci tesztenk maradnék, a proci teszteknél. Orthost hanyagolnám, gyengus, az nálam még akkor is ment amikor prime 10 perc, ibt meg 3 perc után kiakadt.
Rica: Szerintem fél óra Prime/IBT elég ha játékra használja csak az ember, játékkal úgyse tudod folyamatosan annyira leterhelni. Ha videot vág renderel, és egyéb hosszú ideig tartó erősen processzoréhes dolgot csinál az ember akkor látom értelmét a 2óra és feletti procitesztnek.
-
KaraDani
addikt
-
KaraDani
addikt
Dehogy számít, semmire nem jó, csak mutogatni. Az első kettőt azért használtam 1200 on folyamat mert annyira lazán vitte "kis" fesszel. Most csak 1000 en mennek, nem érez belőle semmit az ember. Meg jól néz ki, hogy a HD 4850 es PH 3dmar06 listán legalább ddr2 ben enyém a legjobb eredmény 1250 el cl5.
-
KaraDani
addikt
válasz
#98593280 #11936 üzenetére
Nem is a te kérdésedre válaszoltam
DDR3 ban egyenlőre még nem vagyok otthon, majd tán egy év múlva.
Rica: jó az a 4 giga, na meg fene használ xp-t már
Egy éve win7 64bit. Amúgy meg nem a 4*1 fogja a dolgot, az a 2*1 külön is gyenge. Az első 2*1 még az első szériás, a második kettő már 2. széirás, ami brutálisabban néz ki, de szarabb. Alapból a gyári időzítése az első széirásnak 5-5-5-16, a másodiknak 5-5-5-18.
-
KaraDani
addikt
-
KaraDani
addikt
Lehet még az is, hogy a "proci" degradálódott kicsit, és nem bírja ugyanazt a tuningot, csak nagyobb fesszel. Sajnos ez a lehetőség is fenn áll. Alaplapi elemnek az újraindításnál nullázáshoz nincs köze elméletileg. Ha minden beállításod tök ugyanaz mint régen, akkor valószínű proci nem bírja már ugyanúgy.
-
KaraDani
addikt
válasz
vzsryl #10401 üzenetére
Ezt így nem jelentheted ki, hogy +0,2V -tól megdöglött.
Lehet alapon is meghalt volna, max az lehetett gáz ha nagyon meleg volt, de magában a +0,2V nem.
DDR2 nek ha hűtéssel bírja simán mehet 2,1-2,2V hosszú távon.
Én első 2*1 es kittem ment 2,1V on 1200Mhz CL5 3/4 évig hiba nélkül, aztán a 2. kitt meg nem moccan 1100 felett, úgyhogy azóta 1,9V 1000 en mennek.
Melegségre meg azt mondják addig jó, amíg rajta tudod tatani a mancsod legalább 10 másodpercig. -
KaraDani
addikt
válasz
the dealer #10393 üzenetére
-
KaraDani
addikt
válasz
the dealer #10388 üzenetére
Instabilitás lesz a problémád valószínűleg. Amúgy meg 3dmarkban csak a proci húzásától is több pontot kapsz függetleünl a vga tól, mivel van külön proci teszt része is. Teszteld kicsit a beállításaidat prime95 el, vagy IBT vel.
-
KaraDani
addikt
válasz
adam320 #10348 üzenetére
Biztos, hogy nem lesz hatalmas előrelépés ez igaz, de kicsit néhol számíthat, pl ha valaki nagyon sokat tömörít az a sokszor pár másodperc is idő. De mondom én pl. szeretek tuningolni, sokszor semmi értelme, mert nem használom ki a konfigom még most sem. A feeling kedvéért is ki lehet próbálni a tuningolást.
Kicsit kedvesebb lett volna ha ezt elmagyarázod neki a véleményed, és ha ez után is ki szeretné próbálni segítesz neki. Nekem az a kérdés, kicsit lekezelőnek tűnt, nem annyira segítőkésznek. Ha rosszul értelmeztem sry. -
KaraDani
addikt
válasz
adam320 #10345 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy nem tuningbajnok ez az AMD széria. Azt meg had ne mi döntsük el, hogy ő miért szeretne gyorsabb CPU-t, segítséget kért, hogy hogy csinálja, nem azt kérdezte, hogy a 3850 mellé megéri e tuningolnia a CPU-t. Az is lehet (sok ilyen van) akit csak úgy érdekel a tuningolás, ki szeretné próbálni mit tud a vasa.
(Ezt a kisokoskám című megszólítást, meg légy oly kedves hanyagold, én se sértegettelek szerintem)
Szerk.: Nem low grafra értem, alacsony felbontásra, pl egy 17" es TFT je van amit 1024*768 ban használ.
-
KaraDani
addikt
válasz
adam320 #10343 üzenetére
Hogy gyorsabb legyen a gépe?
Nem csak videokártyához lehet procit tuningolni, más progikat is futtathat ami prociigényes, de nem terheli a VGA-t. Plusz nem olyan rossz kari az a 3850, alacsony felbontásban simán lehet CPU limitet elérni vele jópár játékban. (az más kérdés, hogy valószínűleg ilyen esetben alapból is elég lenne az FPS szám)
De ahelyett, hogy élből lehurrogod, inkább segíthetnél neki, én nem tudok, mert AMD fronton nem vagyok annyira otthon Socket A s Athlon XP vol taz utolsó AMD konfigom. -
KaraDani
addikt
válasz
adam320 #10337 üzenetére
IBT-nél attól függ hogy hány perc, hogy hányszor futtatod le, primenál meg, hogy meddig hagyod.
Mind a kettőt lehet 2 órán át csinálni, meg 5 percig is, és lehet, hogy 3 óra után fog hibázni. Teljesen mind1 melyikkel terheled le, valós alkalmazások sose fogják így terhelni.
-
KaraDani
addikt
válasz
MATEO6600 #10327 üzenetére
Alapvetően de. csak így fsb növeléssel, húzod a procit, a memot, az északi hidat. 800 as memókkal lehet előbb ütközöl a memo korlátjaiba, mint a prociéba. Ezért miközben húzod az fsb-t, a memok szorzóját mindíg állítsd úgy hogy a memok 800 alatt legyenek, de ne sokkal.
-
KaraDani
addikt
válasz
wolf7191 #10323 üzenetére
Te most miről beszélsz, mi támogatja?
jfehervari -nak írtam, hogy nehogy cserélje a memóriáit DDR3 ra, mert a P35 DS3L je DDR2 es lap.
Amúgy, az én lapomnál se szerepel a ramom a kompatibilitás listában. Szép lenne, ha csak az menne vele ami a listában van. Ettől függetlenül lehet a ramokkal van gond, csak arra akarok célozni, hogy azt a listát se kell szent és sréthetetlennek tekinteni.
-
KaraDani
addikt
válasz
jfehervari #10318 üzenetére
A Lapod nem támogatja a DDR3 at
-
-
KaraDani
addikt
válasz
Zoty@80 #10298 üzenetére
Jah kezdem érteni, mire gondolsz csak kicsit belekeveredtél.
20perc után sem hibázott a prime, és leállítottad? Vagy 20perc után hibázott? Ez nem derül ki a kérdésedből, és nem mind1. Mert ha 20 perc után hiba nélkül leállítottad, abból nem következik, hogy 4 óra után hibázna, és instabil a rendszer, csak előfordulhat. Ha 20 perc után hibázott (ha akármikor hibázik) akkor instabil a rendszer.Ha utóbbi akkor visszáb kéne venni az fsb-t, mert ahogy nézem se a procinak se a lapnak nem kéne már több feszt adni, eléggé az egészséges határon mozogsz ezekkel.
-
KaraDani
addikt
válasz
Zoty@80 #10296 üzenetére
"a következő bios beállításokkal 20 percig nem hibázott a prime. mi lehet a gond? mit állítsak még hogy stabil legyen?"
Ezt a mondatot elég nehéz értelmezni
Ha 20 percig nem hibázott a prime valószínűleg nincs gond, és semmit nem kell állítanod ahoz hogy stabil legyen mert stabil.
-
KaraDani
addikt
válasz
jfehervari #10279 üzenetére
Azért áll le, mert nem stabil. Vagy vedd visza a proci órajelét, vagy emelj kicsit a feszültségén, de csak ésszel, max 1,3625V ig.
-
KaraDani
addikt
válasz
jfehervari #10269 üzenetére
P35 v P45, ha csak nem akarsz két VGA val Crossfire-özni, mert akkor X48.
-
KaraDani
addikt
válasz
dangerzone #10158 üzenetére
Everestnek, van egy rakat beépített CPU benche. Én mást fejből nemtudok
Megnyugtatlak, legtöbb szintetikus teszben te fogsz előrébb végezni, alapon is minden valószínűség szerint. De ha tuning is játszik nem sok sansza lesz
-
KaraDani
addikt
válasz
Speedvoltage #10151 üzenetére
Menj, ameddig bírja, csak teszteld is közben, hogy stabil-e.
-
KaraDani
addikt
válasz
Speedvoltage #10149 üzenetére
Az L2 az adott, a proci hardveres specifikációja, te azt nem tudod növelni sehogysem.
-
-
KaraDani
addikt
válasz
petrelli86 #10120 üzenetére
CPU Vcore-t manuálisan beállítod a prcoid max VIDjére (real tempel meg tudod nézni). Utána memókat, ha most 800 on járnak lejebb kell venni, memória szorzóval/osztóval, vagy ahogy asrockban állítani lehet. Ha memokat sikerült lelassítani, kezd el emelni az fsb-t. 3ghz re alapfeszen nincs garancia. Emeld 200ról az fsbt első lépcsőben mondjuk 266 ra akkor 2400 mhz en leszel, utána mehetsz lépcsősen feljebb 10-20 asával amíg stabil. (memok mindíg legyenek annyira visszaosztva,hogy ne legyenek 800 felett) Stabilitást prime95 futtatásával ellenőrizd, real tempel a hőmérsékletet figyeld, CPU-Z meg arra, hogy biztos az a beállítás lett e amit szerettél volna.
Na meg kicsit olvasgass vissza a topicban elég sok alapmagyarázat volt mostanában is. Ha valami nem világos kérdezz nyugodtan. -
KaraDani
addikt
válasz
Embiman #10107 üzenetére
Tuti van a lapodon, vmi energiagazdálkodási funkció, miyen lap? Tisztán látszik, hogy nyugalmi állapotban 12 es szorzód van, ha 17 el számolnál, akkor kijön a 3800. Szerintem IDLE ben visszaveszi a szorzót, energiagazdálkodási céllal. Indíts el, miközben ezeket az ablakokat nézed, egy prime95 öt, vagy vmi proci terhelő alkalmazást, ha felugrik 17 es szorzóra akkor minden ok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest