- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
R1200GS
aktív tag
Sziasztok!
Alaplap: GIGABYTE GA-EP45T-UD3P
Processzor: Intel Core 2 Quad Q9550
Hűtés: Noctua
Memória: Kingston 4*1 800 MHz cl4
Videó kártya: Gainward HD4870 512MB
Oprendszer: Vista 64Ebből a gépből szeretnék egy picit többet kihozni. A tápellátás rendben, a hűtés is bírni fogja egy darabig.
Mit, merre, meddig, hogyan?
Amit csinálnék: az FSB-t megemelném, a memória órajelét csökkenteném, CPU,ram feszültségén emelnék. De nem tudom, miből menyi a megengedet? Ezen kívül még mit lehet?Milyen programokkal tudom ellenőrizni, amit csináltam? GPU-Z, CPU-Z, Prime95(még soha nem használtam, most szedtem le), 3D Mark06, Fraps, Everest ezek vannak. Olyan progit ami folyamatosan figyeli a proci hőmérsékletét, és visszamenőleg is meg lehet nézni, hol találok? Ezen kívül mi kellhet még?
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Gyufaaa #7476 üzenetére
Fesz emeléssel sem tudtam 2550 fölé menni. így hosszas próbálkozás után FSb 229, 11 szorzóval 2519 MHz. Memória 916 MHz, e fölött már csak rosszabb eredményeket produkált. Azt hittem ki lehet hozni a prociból legalább 2700-2800 MHz-t. Ahhoz lehet alaplapot kellene cserélnem?
-
R1200GS
aktív tag
A szorzót levettem 11-re, az Fsb-t felvittem 227-re. Így is 2497 lett az órajel, de viszont jobb lett a memória kezelés(a 800 memória így 908 MHz-en megy). 2500 felet fagy a gép, sehogy nem tudtam feljebb vinni, pedig a hűtés rendben van, a táp se kicsi. Gondolom az alaplap miatt van.
A feszültség állításával mit lehet elérni? Nagyobb órajelnél csökkenteni, vagy növelni kell? Automatán hagytam így 1,36v.
A hyper transport 2043, az NB frekvencia 2270. Ezek az értékek jók, nem lesz baja a gépnek. Úgy tudom hétköznapi használatban nincs jelentőségük(nem lesz gyorsabb a gép).
-
R1200GS
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Phenom 9600 Black-em egy Asus M3a sAm2-es lapban. Szeretnék egy kicsit többet kihozni a prociból. A bios-ban miket kell megváltoztatnom ehhez? Most 2500 Mhz-en megy, 12,5 szorzóval, 13-nál fagy, pedig a hőmérséklet stabilan30-35 fok között van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Építő/felújító topik
- Revolut
- Windows 11
- Napelem
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Kompakt vízhűtés
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged