Új hozzászólás Aktív témák
-
ЯΞD
senior tag
Kíváncsiságból én is megnéztem. 2500K @4,2GHz
-
ЯΞD
senior tag
válasz
korion #44167 üzenetére
Közben eszembe jutott még valami. Anno is mikor fagyott kikapcsoltam a shadowplay-t. És úgy emlékszem azóta nem csinálta. Viszont újra bekapcsoltam pár hete mert kellett és most azóta csinálja. Nem tudom, hogy keressek-e összefüggést lehetséges vagy csak beképzelek már mindent.
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy problémám de nem biztos, hogy tuning okozza. Szóval jó ideje több mint 2 éve húzva van a procim. (2500k) 4.2Ghz-re. De kb 1 éve lecseréltem a HD6850-et GTX780OC-re. Néha voltak fagyások. De most az utóbbi időben sűrűn kimerevedik a kép és kb fél perc múlva kikapcsol a monitor is. Semmire nem reagál csak a reset segít. Csak elég érdekes a szituáció mert konkrétan úgy történik, hogy játszom. (BF4) Majd egyszer csak megfagy. TS3-on még hallom a többieket. Kérdem hallotok? Válasz igen. Közben már kikapcsolt a monitor. majd senkit nem hallok és engem sem hallanak. Esetleg ötlet? Próbáltam, hogy adok +feszt a procinak hátha kevés. De mindig stabil volt teszteken is.
Rendszer: Win 8.1 pro 64bit (EREDETI) A többi periféria a cuccoknál látható.
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #29733 üzenetére
tudod talán emlékszel. én ennél körülményesebb user vagyok
egyszerűbb lenne ha megcsinálnád helyettem de mivel erre különböző okok miatt nincs lehetőség ezért részletesebben el kéne mondanod
Van valami tuning beállítás is a bios-ban 4ghz-től felfelé ki tudok választani néhány lehetőséget. De ha kiválasztom a 4ghz-et minden más marad auton szóval nem változik a többi beállítás paramétere. ezért azt mellőztem egyenlőre.
-
ЯΞD
senior tag
sziasztok
Na eljött az én időm is végre le tudtam cserélni a gépem. darál0w tudnál ismételten segíteni? az előző e7500-öt amit túlhajtottunk nagyon szépen teljesített több mint fél éven át. szeretném olyan 4GHz környékére belőni a mostani konfigom. a segítség ebben továbbra is rád marad...
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #23650 üzenetére
1,2V-on. miben nyilvánul meg ha kell neki még majd? fagyni fog? csípogni? nem bootol?
ezekkel a beállításokkal maradt meg:
cpu clock ratio 9
cpu host clock control enabled
cpu host freq 400
pci express freq 100
system memory multiplier 2D
dram timing 5-5-5-18.
cpu vcore teszt után stabil:1.31875
cpu termination 1.2V
MCH core 1.2V
dram voltage 1.8
-
ЯΞD
senior tag
hello darál0w!
korábban segítettél nekem tuningban azóta is faxa
Na most annyi lenne a kérdésem, hogy vennék még 2x1gb ramot
jelenleg az aláírásomban szereplő van. 1.8V 5-5-5-18-as időzítéssel.
na most ezt néztem ki melléjük:
AP2GD280050
2x1GB KIT
5-5-5-18
1.8vez így ebben a formában gond nélkül menni fog a tuningal? vagy változtatni kell valamit a bios-ban?
köszi előre is.
talán foszlányokban emlékszel még rám nem olyan régen került sor a tuningra. és 3.6GHz-re lőttük be a jelenlegi configom.
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #21431 üzenetére
Nos 1.42-nél járok és most jutottam el oda, hogy felboot-ol de hamarosan kék halál. még tesztelnem sem kell. Így hát arra jutottam nem erőltetem 4ghz-et próbáltam 9.5x400=3.80GHz emeltem feszt is mégis fagyogat win. Vagy lehet varjálnom kéne a FSB és szorzóval? pl 10x380? vagy 11x350? Vagy ezekhez már meg kell változtatni a többi beállítást is amit megadtál?
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #21402 üzenetére
Nos nem értem miért történik ez de ha felteszem 10-esre a szorzót ok felbootol de alap órajel vissza esik 1600-ra ha meg terhelem akkor 2667-re megy
érdekes. utána vissza megyek biosba és belépéskor egy piros ablak fogad valami figyelmeztetéssel és hogy nyomjak egy gombot a folytatáshoz. na most ott minden jól van ahogy le is írtad viszont winbe mikor néztem az aida 266x10-et írt és így jött ki az a fenti érték de miért a biosba 400-on van
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #21390 üzenetére
Tehát akkor:
cpu clock ratio 9 <---Ezt tegyem 10-re?
cpu host clock control enabled
cpu host freq 400
pci express freq 100
system memory multiplier 2D
dram timing időzítést pedig ha manualra állítod, akkor 5-5-5-18.
cpu vcore 1.28750V, mivel ennyi a VIDed. teszt után stabil:1.31875
cpu termination 1.2V
MCH core 1.2V
dram voltage 1.8Az összes többi minden marad ott ahol van? És ha felteszem 10-es szorzóra akkor a cpu host freq-et 400-ról gondolom változtassam meg 4GHz- körülire? illetve cpu feszt utána meddig emeljem? szintén amíg stabil nem lesz?
Illetve tudok valami kárt tenni a config-ban a kísérletezés miatt?
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #21354 üzenetére
Rendben! szóval lefutott végre. kiírt egy panelt success alul 582,99 seconds. 65 fok volt a max annál feljebb nem ment. teszem hozzá, hogy 36 fok van a szobába
ha a stress level-t standard-ra teszem és elindítom akkor meg 53-54 foknál feljebb nem megy.
Egyébként semmilyen progi nem terheli így meg nem?
Már csak az a kérdés, hogy milyen beállításokkal érem el a 4 - 4,2GHz-et. akörül szeretném ha menne stabilan.
Azért gondolom, hogy mennie kell mert voltam egy lan partyn ott egy havernak ugyan ez a procija van és 4 fölé húzta azt, hogy miként csinálta nem tudom mert nem igazán ért hozzá csak állítgatta fagyogatott is közbe-közbe de ő ennyi mindent nem állított. és gyári hűtő volt rajta neki! viszont tőle nem akarok ez ügyben segítséget kérni. Illetve majd én is szeretném feltenni az elért eredményeim az aláírásodban szereplő linkre természetesen a véglegest majd.
És most szeretném már megköszönni segítséged és türelmed! Egyébként a folytatást holnapra tervezem mára elég...
Üdv!
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #21348 üzenetére
hát továbbra is fagy. már 2-őt emeltem. de valahogy mindjárt az elején elindul és kész pár másodperc és fagy. viszont ha a aida64- stabilitás tesztjét futtatom akkor azzal meg semmi fagyás. win is friss nem rég telepített. lehet az IBT a ludas? valami ratyi verziót szedtem le? pedig 64bit-es töltöttem direkt. mert 64bit-es a win7-is. van egy tutira jól működő IBT linked? jelenleg V2.50 van.
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #21345 üzenetére
bocs kicsit túlreagáltam
Egy másik dolog még feltűnt. mondtad tegyem manualra a ramok időzítését. megtörtént viszont az értékeknél még mindig auto van. igaz azok az értékek amiket írtál de mellette auto van még. lást kép:
(lehet, hogy ezért fagyott az előbb? elképzelhető?)
Meg látom válaszoltál a másik topikban a kérdésemre. Hát majd legközelebb ha leszedem a hűtőt akkor felírom azt a számot a prociról. kösz
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #21335 üzenetére
Rendben köszi!
ha ez mond neked valamit akkor azt te tudod. Amúgy vettem anno a memokhoz hűtőborda kit-et. Felszereljem rá? vagy felesleges?
(illetve amikor anno beszéltük akkor még egy kisebb tuningot beszéltünk alapfeszen azóta nem gyári hűtőm van. és tápom is van normális. így gondolom jobban meg lehet húzni)
-
ЯΞD
senior tag
válasz
darál0w #21325 üzenetére
Rád írnák én de nem vagy fent mostanság
a system memory multiplier-nél ilyenek vannak, hogy: 2.50A, 3.00A, 4.00A, 2.00D, 2.66D, 2.00B, 2.40B, 3.20B, 2.66C, 3.33C, 4.00C.illetve a cpu pll.sem találom.
a cpu termination-nál sincs olyan opció amit írtál.
a dram-nál meg 1800-at ír az auto mellett Gondolom akkor vegyem ki az autot és tegyem fix 1.800-ra?mindjárt feltöltöm a vidit a biosom beállításairól.
-
ЯΞD
senior tag
hello!
Az aláírásomban lévő konfigot szeretném túlhajtani. viszont nem igazán értek a bios-hoz. Segítene valaki kimaxolni? köszönöm.
-
ЯΞD
senior tag
Üdv!
Arra jutottam, hogy procit cserélnék de valahogy anyagilag most nem fér bele. Ezért E7500öm szeretném felhúzni és ebben a segítségeteket kérném. Azt sem tudom, hogy álljak hozzá. Az első hsz-t elolvastam de nem látom át az egészet pedig biztos nem egy nagy wasisdas. Az aláírásomban szereplő config-ról lenne szó. Jelenleg 500as táp és gyári hűtő van. ebből szeretnék minél többet kihozni. köszönöm előre is!
-
ЯΞD
senior tag
válasz
Blaze71 #11676 üzenetére
huhh ez most egy kicsit nekem zavaros... az a baj, hogy még ilyet nem csináltam és így nem igazán értek a tuninghoz a bios-hoz aztán meg pláne esetleg nem tudnál valami msn- vagy azonnali beszélgetős módszeren keresztül segíteni lépésenként? a notin keresztül tudunk közben kommunikálni... ha túl nagy kérés lenne ez akkor mondjad nyugodtan. de csak addig zavarnék amíg sikerül valami normális tuningot kihozni belöle... köszi előre is!
irtam egy pm-et is...
-
ЯΞD
senior tag
sziasztok!
Az aláírásomban az asztali pc-t szeretném felhúzni... olyan 2800-ig kb. valaki le írná, hogy miként lehet? miket kell átállítanom és mire...
van valami automatikus állítási lehetőség is de az csak max 7%-ig engedi az nekem kevés mert csak 2450-re emeli... és minimum 2600-ra szeretném.
segítségetek előre is köszönöm
-
ЯΞD
senior tag
üdv mindenkinek!
Én nem értek a tuningoláshoz ezért magamtól nem mertem neki állni. Az aláírásomban ott a config-om valaki leírná konyha nyelven, hogy tudnám fesz emelés nélkül feljebb piszkálni? És néhány jó tanáccsal ellátni? Illetve mi az amit ki lehet hozni m maximum ebből a konfigból...
Köszönöm előre is.
-
ЯΞD
senior tag
válasz
Gyufaaa #8545 üzenetére
halihó!
lenne egy kérdésem. egy másik gépnél probáltam ugyan ezt a megoldást alkalmazni
ez a gép hasonló mint az enyém.Gigabyte GA-MA69G-S3H AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+ és kingmax ram-ok 4x1GB. MSI RX3850 (MS-V112) TÁP: FSP ATX-400PNF, hűtisügyileg megfelelő teli ventivel
nos annyi történt, hogy mindent adatot megadtam ugyan úgy mint nálam. de a szorzót nem találom mert a bios más mint az enyém... a többi ok.
---------------------------------------------
másik kérdés: everestben csináltam egy olyat, hogy gyorsítótár és memoria sebességmérés. ott viszont az én gépem még alapon jobb eredmény ért el mint az ővé lehetséges ez? vagy esetleg ezzel van gond? egy scr-t készítek...köszi előre is.
(azt meg zárójelben kérdezném, hogy az én 5000+ -os CPU-m és a fenti konfigban leírt 5200+ -os között mi a külömbség? mert alapom mind a 2 2600 MHz.)
-
ЯΞD
senior tag
válasz
Gyufaaa #8527 üzenetére
nah átconfigoltam. most 2.98Ghz nek látja. akkor most 9-es prioritással teszteljem?
mi a max amit szerinted ki tudod hozni belöle a jelenlegi configommal?közben elinditottam a test-et. hát 3 percnél már hülyeséget csinált szerintem
a első ablakban ERROR: ILLEGAL SUMOUT
Possible hardware failure, consult readme.txt file, restarting test. ebből sokat ismételt és megállítottam ez lett a vége:
Maximum number of warnings exceeded.
Torture Test ran 3 minutes 5 seconds - 0 errors, 100 warnings.
Execution halted.az alatta lévő ablakban ezt irta:
Using CPU #1
Beginning a continuous self-test to check your computer.
Press Stop to end this test.
Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
Torture Test ran 2 minutes 45 seconds - 0 errors, 0 warnings.
Execution halted.egyébként 32 fokos. és a röbke idő alatt felszalad 69 fok-ra magonként. külön irja magonként és van egy csak cpu hőmérséklet az viszont 74 fokos volt.
-
ЯΞD
senior tag
válasz
Gyufaaa #8515 üzenetére
oh szuperül leírtad köszönöm a fáradozásod.
közben én is tapogatoztam.az (M.I.T.) menü alatt a PCIE 100Mhz-en van de azt fixen hogy tudom állítani? vagy csak hagyam így?
a Normal CPU Vcore nekem jelenleg 1.3250V -on van. de az szürkitett nem tudom állítani.a rejtett menüben nekem olyan van, hogy:
K8 <-> NB HT Speed Auto
K8 <-> NB HT Width Auto
PCIE Spread Spectrum Enable
Sata Spread Spectrum Enable
xHT Spread Spectrum DisableDRAM Configuration -ban mind a 2 válaszható menüpont Auto-n van.
nan még a válaszod megvárom és utánna neki ugrok. viszont hütőügyileg hogy tudok neked megfelelő információval szolgálni? mert ami most rajta van azthiszem gyári. ha a tesztelés során figyelem a hőmérsékletet mi az ahol már leállítsam?
-
ЯΞD
senior tag
válasz
Gyufaaa #8511 üzenetére
értelek! én vagyok az egyébként Dj. FreeBoy csak már elég ciki az a régi nick és már mindenhol ezt használom ezért ide is beregeltem ezzel.
szóval megprobálkozok vele. remélem feltudom dolgozni mindazt amit irtál. mert nekem még szinte semmi nem mond semmit mivel az életben nem foglalkoztam tuningal és az ezzel járó dolgokkal. (de egyszer el kell kezdeni)
egyébként még annyi, hogy esetleg amiket irtál az első sorokban, hogy mit állítsak mire azt hol találom melyik menü alatt vagy milyen menüpont alatt érem el? nekem a bios is full újdonság. eddig csak abban a boot sorrendet állítottam többi máshoz nem értek semmit.
köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest