- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilva01
őstag
válasz
rostiron #36857 üzenetére
Attól függ hogy mennyi +feszt kap/kapna tuning alatt és így hány fokos lenne gyári bordával. Ha nem tuningolod/nem kap feszt a chip akkor szerintem felesleges kiadás.
Én személy szerint soha nem vennék ilyen hűtést nem procira mivel akkor már (szeintem) az extrém tuning határait feszegetném ahol hosszútávra nem lehet tervezni mert a feszültség kicsinálja az alkatrészeket...
Sigurd: A memóriához csak akkor kell nyúlni hogyha elérted a maximum szorzót és az FSB-t kezded el emelgetni. (vagy hogy hívják, amd procikban nem vagyok annyira otthon...) Ekkor megnő a ram órajele is, ekkor kell csak foglalkozni a ram fesszel és időzítésekkel.
-
szilva01
őstag
nekem 45 nm-es procinál már az 1,5 volt is sötétvörös a biosban
szerk: kicsit régi posztra reagáltam válasz gomb használata nélkül
-
szilva01
őstag
válasz
zolo0525 #36237 üzenetére
De ő lapot akar cserélni
Egyébként nekem is e7200-am van asztali gépben, VID-en 3,1 ghz-en stabilan fut, és ez még nem is a legjobb darab a szériából(itt megnézheted másoknak mit sikerült ihozni belőle csak keresd meg az e7xxx táblázatot.)
-
szilva01
őstag
Sziasztok!
Régebben tuningolgattam egy Intel E7300 procit. Elég jól ment. Azóta notira váltottam (bár az asztali gép kihasználatlanu áll egy asztalon...., amin elkezdtem ismerkedni a linuxxal. Mára csak ezt az operációs rendszert használom és a következő gondolat fogalmazódott meg bennem: Lehet, hogy a processzor stabilabb tuningolva ha a linux fut? ... Így utólag nem tudom miért lenne így, a lényeg az, hogy nem ismerek semmilyen terhelőp- ellenőrző programot (coretemp, cpu-z stb... )((((wine-al még nem próbáltam 1iket sem.)))) -
szilva01
őstag
Az 1. hozzászólást elolvastad?
-
szilva01
őstag
válasz
Badman 4ever #6661 üzenetére
Ezt programmal nem lehet. Egy olyan cucc kell, amit a konnektor és számítógéped közé raksz! Többet én se tudok róla!
-
szilva01
őstag
válasz
Jakab66[hun] #6657 üzenetére
Pntosan! Az oemnél csak egy műanyag tokot meg a procit kapod!
-
szilva01
őstag
válasz
Jhonny Blaze #6651 üzenetére
Szia!
Először is ez tuningolós topic, másodszor pedig asztali proceszorokkal foglalkozó topic! De hogy ne érezd úgy hogy bunkó (mer nem is) vagyok és elküldelek melegebb éghajlatra, itt van két link:
1. Azonnali notebookos kérdések órája
2. Milyen notebookot vegyek? Sok sikert! -
szilva01
őstag
válasz
leftyke #6487 üzenetére
Én a prime95-öt ajánlom tesztelni, hőmérsékletet nézni pedig a RealTemp nevű programot! Ajánlom továbbá a cpu-z nevű programot, mellyel ellenőrizheted a procid fezsültségét, órajelét és még sok dolgot! Még jó program az everest, de azt nem írhatom hogy töltsd le, mert nem ingyenes!
-
szilva01
őstag
válasz
Honda Power #6485 üzenetére
Jó-jó bocsánat! 1. lépésben (ha még nem tetted volna meg) olvasd el az 1.hsz-t, és ha utána se érted elmagyarázom! Ja és bénán fogalmaztam, azt a hozzászólásomat felejts el!
-
szilva01
őstag
válasz
Honda Power #6482 üzenetére
Tulajdobképpen az inteltuning az annyi hogy: FSB×Szorzó=órajel nem kell mást csinálni csak feszültséget emelni!
leftyke: gyári hűtővel addig mehet a tunung amíg 100% terhelés alatt sem megy 70 celsius fok fölé a procid hőmérséklete! Az a fontos hogy 1. stabil legyen a rendszer 2. ne legy 70 fok fölött a procid! Amíg ez a két feltétel megvan, addig mehet a tuning!
U.I.:Szerintem nem kell halálpontosan venni a 70 fokot. ha 71-73 fokig még meht de tovább már tényleg nemnagyon! Ez azért van, mert semmi nem terheli úgy a procikat mint a tesztprogramok!
-
szilva01
őstag
válasz
Renato1993 #5896 üzenetére
a 667Mhz-eseket vedd i és úgy tuningolj
-
szilva01
őstag
válasz
LordAxwell #5727 üzenetére
lipi67 #5729:Szerintem bios vagy kevés fesz a valaminek.
Igen ez a logikus válasz -
szilva01
őstag
válasz
LordAxwell #5727 üzenetére
Nekem akkor szokott így indulni csak, amikor beállítom a BIOS-ba a cuccokat, és be se boot-ol a gép csak fekete képernyő, majd áramtalanítás, és bekapcsolom.Ekkor van az, hogy felpörögnek a ventik, majd minden megint leáll és 8-10mp múlva rlindul a gép. Őszintén lövésem sincs mér van
Zolás #5725: nem lehet feszt adni északi hídnak+RAM-nak? nekem ha csak FSB-t emelek egy idő után adnom kell
-
szilva01
őstag
jaja
semmi baj senki se úgy születik hogy meghackeli az inkubátort...
ja 1-es prioritáson netezni zenét hallgatni lehet de játszani már nem
9-es prioritáson örülök, ha le tudom állítáni a tesztet úgy leterheli a proct, úgyhogy azt sztem ne használd mer fölösleges! 1-es prioritáson is kimutatja a hibát -
-
szilva01
őstag
-
szilva01
őstag
válasz
LordAxwell #5685 üzenetére
mindig úgy indul?
-
szilva01
őstag
válasz
constantyne #5681 üzenetére
ha 3.2 Ghz-hez nem kell feszemelés, akkor _szerintem_ a 3.4Ghz simán megvan gyári hűtővel!
-
szilva01
őstag
válasz
constantyne #5677 üzenetére
Először is 1. hsz ha még nem olvastad el!
Másodszor teszteld le hogy stabil-e és ha nem akkor kell csak fesz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- OLCSÓ MONITOROK
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged