- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45167 üzenetére
Csináltam PrintScreent, de valamiért nem megy a paintom, azt írja, hogy nincs társítva a művelet végrehajtásához megfelelő program... Ha adsz valami tippet, hogyan tudnám elővarázsolni a képet a vágólapról, hogy szerkeszteni tudjam, akkor felteszem.Közben rájöttem a megoldásra, de azóta már felülírtam a vágólapot.
Még egyszer tuti nem futtatom le egy kép miatt.10-es linx volt max memóriahasználattal. 3db mag max 58, 1db mag max 56 fokos volt.
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45162 üzenetére
Futtattam az említett progikkal tesztet. Max mag hőfok 58c°.
Jó étvágyat a körömhöz. -
m4rk.89
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45156 üzenetére
Prime95 SmallFFT teszt alatt a maximális maghő 86 fok elfogadható? 2500k-n egy Corsair H50 van Noctua NT-H1 pasztával.
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45147 üzenetére
Meddig számít jónak a hűtés idle és terhelés alatt?
Mármint hány c°? -
m4rk.89
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45154 üzenetére
Offsettel tuningolok, hogy idle a feszt is vissza vegye.
Tehát akkor a 75% mehet Z77 esetén 24/7-re anélkül, hogy kárt okoznek a cpuban?
Nálam extreme a 100%, ultra 75, high 50.
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45151 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #45149 üzenetére
Tehát nem problema, hogy az első mag 2-3 feladattal előrébb jár?
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #45140 üzenetére
köszi
-
szaszaboy0
tag
válasz
Kean_Sorbo #45136 üzenetére
-
szaszaboy0
tag
válasz
Kean_Sorbo #45134 üzenetére
Igen leszabályozott de nem tudom miért.
Csináltam még egy pár beállítást pl cpu host clock manuálba nem is tudtam hogy ez automatán kikapcsolja a spread spectrumot. Meg adtam neki egy kis feszkót most 4,5-n megy. Kell majd egy új hűtő mert ez a vége jelenleg. -
cmd3
tag
válasz
Kean_Sorbo #45122 üzenetére
Este lehet, hogy teszek egy próbát.
Milyen programot javasolsz hozzá? -
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #45109 üzenetére
Sorry, nem vitázni akartam veled természetesen, csak jelen információimat megosztani.
Másrészt igazat is kell adjak neked
, mert ahol az IBT 10perc után hibázott, a LinX kb. 2perc alatt kifagyott.
Szóval mégis csak más kell legyen.
Egyelőre a LinX-el próbálkozom tovább. -
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #45107 üzenetére
Én máshogy tudom. Mindegyik linpack-ot használ csak a GUI más.
Megnézve a fájlokat, szintén mindegyikben ott a linpack exe állomány.
Illetve úgy tudom ez például a cpu cache teljes részét nem használja és bár durva terhelést csinál, előfordulhat, hogy linpack-al nem instabil egy rendszer, de más még megboríthatja, bár kicsi eséllyel, de nem zárható ki.Prime95-nek a különböző beállításai lennének elméletileg jók 1-1 részegység tesztelésére.
Én így tudom:Small FFTs : leginkább csak a CPU magokat hajtja meg, L3 cache, memória modulok nem sok terhelést kapnak
Blend: CPU mag, Cache, RAMIlletve egy fórumtás valamiért az alábbi beállítással kért meg egy tesztelésre Prime95-el. Nem tudom konkrétan miért az alábbi értékekkel:
Custom:
Number of torture tests : 4
Min. FFT size: 1344
max. FFT size: 1344
Run FFT-s in place: on
Time to run each FFT size: 3 -
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #45105 üzenetére
Ez gyakorlatilag az IntelBurnTest, nem?
Illetve ez minek a stabilitás tesztjéhez jó? -
kismanobkv
tag
válasz
Kean_Sorbo #45093 üzenetére
Tehát új procit is kell vennem?
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #45096 üzenetére
Köszi, hőfok max 70C IBT alatt is.
-
kismanobkv
tag
válasz
Kean_Sorbo #45091 üzenetére
Akkor mit javasolsz?
Mit tehetek? -
Toolss
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45088 üzenetére
Sajnos ez sem sikerült :-( jelenleg F5-s BIOS van fent. Próbáltam F2-től a jelenlegi legutóbbi Bétáig mindet de az Xmp nem adja magát.
Bármi egyéb ötlet?
-
Toolss
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45084 üzenetére
Szia,
Próbáltam a kézi beállításokat, a Corsair ajánlott értékei alapján de nem sok siker, ugyan úgy befagy a boot.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45085 üzenetére
A többi (van vagy 10) fesz értéket nem kell fixálni? maradhatnak auto-n?
LLC,és a többi cucc? -
pixta78
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45080 üzenetére
Először Ultra Fast-ra állítottam, ilyenkor viszont az USB sem megy így csak Cmos resettel tudtam ismét a Biosba lépni....
-
pixta78
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45054 üzenetére
A biosban találtam egy Fast boot opciót, úgy tűnik ez átlépi az ominózus pontot. A 10.-ik start is rendben lezajlott!!! :-)
-
Szattila83
tag
válasz
Kean_Sorbo #45077 üzenetére
Gondolom nagyjából abba az állapotba mint mikor bios frissítést csinál az ember.
-
Szattila83
tag
válasz
Kean_Sorbo #45075 üzenetére
A Cmos clear gombot megtaláltam az alaplap hátsó részén de még sosem csináltam. Gondolom bekapcsolás után csak simán megnyomom. Vagy tévedek? Nem nagyon találtam erről semmilyen leírást.
-
Szattila83
tag
válasz
Kean_Sorbo #45072 üzenetére
Köszönöm a választ.
Olyasmi előfordulhat, ha nagyon alúlfeszelem a procit, hogy a bios sem tölt be?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Kean_Sorbo #45072 üzenetére
Igen, én is erre gyanakodtam. Köszi, akkor tolom neki a 4.2GHz 1.15-öt.
-
mitisz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45068 üzenetére
Szia!
Rendben, köszi! 1.184-1.216 V között van a Vcore, ez is rendben van?
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Kean_Sorbo #45037 üzenetére
Köszi!
Sajnos ez az offset-es móka nem jött be, mindenhogyan fagyást kaptam, nem tudom lejjebb vinni az automata feszültséget, még -0.01-gyel sem.
A többi dolgot is beállítottam, nem tudom, mi lehet a gond.
Viszont fix fesszel azt elértem, hogy 4.2 GHz-en, 1.15 volttal stabil a rendszer 8 órás stresstest után is (1.14 már kevés volt neki). Aida64-gyel, InteBurnTest-tel, meg több egyidejű ffmpeg encode-dal néztem. A CPU hőmérséklet max. 60-65 °C, a package meg 70-75 körül alakult, a magok egyenként sem nagyon mentek 65-70 fok fölé. Idle 35-40 fokos a proci.
Ez így még rendben van? Nem lesz gondom abból, hogy fix 1.15 voltot kap a processzor, ugye? Az energiafogyasztás miatt nem is kellene aggódnom (céges gép), de alapjáraton az órajeleket szépen leviszi, így olyankor 30-40 W a proci fogyasztása.
-
Szattila83
tag
válasz
Kean_Sorbo #45068 üzenetére
Köszönöm a választ.
Az lenne még a kérdésem, hogy amit ebben a videóban látunk beállításokat [link] ezeken kívül kell még valamit állítani BIOS- ban? A videóban 4.5 Ghz- re állítja a sebességed, de én csak 4.2 Ghz- en hagynám ezért kérdeztem, hogy mennyi lenne az optimális feszültség neki.Úgy gondoltam, hogy 1.25 v- ról indulok lefelé 0.01 v- ként, gondolom ez megfelelő lesz. Továbbá az lenne még a kérdésem, hogy ami az Aida 64- ben található rendszer stabilitás teszt megfelelő arra, hogy leteszteljem a rendszert? Az alaplap egyébként: ASUS Maximus Formula VIII
Előre is köszönöm a választ! -
mitisz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45065 üzenetére
Azóta újabb tesztelések után azt tapasztaltam, hogy elég gyakran megáll 68 foknál a proci, amit én már egy kicsit magasnak találok. Most a BIOS-ban beállítottam egy custom cpu fan profile-t, azonban sokat nem változott a helyzet. Lehet, hogy a hátsó kifele fújó és az elülső befele fújó ventilátort is be kéne állítanom? Állítsam ugyanolyanra a ház ventik profilját, mint a CPU profilt? Hogyan érdemes beállítani a ventiket?
-
mitisz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45063 üzenetére
Jónak tűnik.
A max hőmérséklet 68 fok volt eddig Prime 95 alatt, az átlag most 60 fok körül van most ezzel a beállítással 100%-os terhelés alatt 1 óra futtatás után. Ez így okés szintén szerinted? Ha 3 órát kibírja a Prime Blend teszt alatt, akkor én stabilnak ítélem!
-
mitisz
tag
válasz
Köszi!
Level 3-ra állítva az LLC-t az előző vcore feszültség beállítással valóban instabil lett Prime95 alatt.
10 mV-vel megemeltem a feszültséget, LLC-t beállítottam level 3-ra. Most stabil újra a rendszer Prime 95 alatt is.
Akkor ez így optimális beállítás, level 3 LLC-vel és kicsit magasabb vcore feszültséggel? Rendben leszek így hosszútávon, vagy érdemes még állítgatnom tovább?
-
pixta78
senior tag
válasz
Kössz!:-)
-
mitisz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45049 üzenetére
Értem, köszi! A level 2 llc már biztonságos és stabil beállítás? Level 2-őn eddig stabil a rendszer, érdemes kipróbálni level 3-as beállítással is, az még jobb lenne?
-
pixta78
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45051 üzenetére
Mi az a pll?
-
pixta78
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #45043 üzenetére
Sajnos nem segitett a cmos csere ahogy sejtettem. Memóriákat átraktam másik slotba, ez sem. Vajon az "alvó álapot" - igy minden ok - megoldás lehet hosszú távon?
-
mitisz
tag
válasz
Kean_Sorbo #45047 üzenetére
Köszi!
Az alap beállítás level 1 volt (ezzel stabil a rendszer), ez volt a legmagasabb és legagresszívabb beállítás.
Tudnál segíteni, hogy miért ajánlott level 2-re rakni? A level 2 minden alaplapban ugyanazt jelenti? -
pixta78
senior tag
válasz
Kössz, jó ötlet, megpróbálom.Bár, ha nincs húzva nem produkálja a problémát, r-go nem értem miért oldaná meg.....
-
Ddgg
csendes újonc
válasz
Köszönöm szépen a segítséget
-
Sn4k388
tag
válasz
Kean_Sorbo #45035 üzenetére
Köszönöm
-
mltw
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #45030 üzenetére
A memória alapból 800/800 az emelés után ha 3.3 -ra állatom 800/742, 4.0 -n 800/896 akkor maradjon a 3.3? Automatikusan 800/896 -ra állítja. Azért a Performance Enhance turbo -ról standard -ra állítottam.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Kean_Sorbo #45025 üzenetére
Köszönöm a megnyugtatóválaszodat és segítségedet.
-
Sn4k388
tag
válasz
Kean_Sorbo #45011 üzenetére
Real temp is 100 fokot mutat
-
Sn4k388
tag
válasz
Kean_Sorbo #45011 üzenetére
Köszi
Asrock alaplapon az X boost ér valamit?
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #45007 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Te mekkora feszkót javasolsz?
-
Erwinke
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #44997 üzenetére
Én úgy képzeltem el a témát, h csinálok diagramokat, h előtte - utána. Játékokban, tesztprogramokon és egyebeken. Meg a munka folyamatát, h h is kell a beállitásokat végezni a BIOS-ban, mit kell figyelni, indokokat, h mit miért csinálok. Csak ennyi. És nem több alkatrészen, hanem csak egy komplett gépet optimalizálni és annak folyamatát papirra vetni. Szerintem ez nem nagy cucc. Amit meg Te irsz az már nem ehhez tartozik. Én gyakorlatit akarok csinálni nem elméletit. Az, h meddig lehet húzni meg, h milyen hűtővel stb az tök mind1. A lényeg az, h lett vele dolgozva és van róla irva valamicske és egyebek. Kösz.
Minden ami az összefoglalóban van elsajátitani szeretném és papirra vetni grafikonokkal és mérésekkel együtt. Mivel nincs rá lehetőségem, mert vettem 2 éve gépet, de nem OC képes procival, meg a lapot sem az alapján vettem igy gondoltam hátha van valaki akinek van otthon és megmutatná nekem az egész folyamatot kisebb kommentekkel amit meg is hálálnék... -
Erwinke
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #44995 üzenetére
Igen. És én ennek a folyamatnak szeretném a folyamatát leirni ill. vlmi méréseket bele. Miért nem jó téma ez?
-
Shaza
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #44984 üzenetére
Köszi!
-
Shaza
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #44981 üzenetére
Akkor ahogy emelem az órajelet nő a vid is.
Ezek szerint ezzel nem nagyon kell foglalkozni,nem gond ha felugrál 1.4 körülire?(elég nagy a két érték közti különbség,de nem fagy vagy hasonló)
Hatoson van az llc érdemesebb lejjebb állítani?Köszi a segítséget!
-
Apollo_21
addikt
válasz
Kean_Sorbo #44976 üzenetére
Köszi a reakciót..mind arra h fölösen ne sztorizzunk a marhaságainkon mint pedig a tényleges segítős részt.
A dologhoz annyi hozzátartozik hogy programokban akadozik..laggol...tehát ezért érdekel az nb avagy uncore clock dolog...mert alapon nem normális hogy valami így csináljon. 1gépem sem csinálta, nem hiszem hogy a 2011-es platform így lenne megalkotva.
-
kabdzsi
tag
válasz
Kean_Sorbo #44962 üzenetére
Alapból AUTO-n van, viszont ha elkezdem növelni a CPU Ratiot akkor felmegy 3,9-re.
-
NandorHUN
addikt
válasz
Kean_Sorbo #44951 üzenetére
Még Lvl 4 is hangos
Azért nem értem, mert nem értem mi a magasabb fordulat pl 50 fokon? 100% venti? Vagy 70%.
Nyilván úgy akarom beállítani, hogy 60 alatt halk legyen, és csak 75 felett 100%, de itt nem értem hogy lehet ezt, -
NandorHUN
addikt
válasz
Kean_Sorbo #44948 üzenetére
Z77 Extreme4.
Alapból Full On-on volt, ami 100% és nagyon hangos.
Átállítva Automatikusra pedig nem egészen értem mit jelent a Target Temp (CPU) és a Level 1-9. -
NandorHUN
addikt
válasz
Kean_Sorbo #44946 üzenetére
Asrock alaplapom van és nem igazán értem a beállításokat biosban.
-
iceool20
tag
válasz
Kean_Sorbo #44933 üzenetére
Azt én kizárnám
R9 280 OC kártya és az egész rendzserhez egy
Chieftec 650 wattos moduláris tápom vanHa ez nem bírja akkor semmi
-
iceool20
tag
válasz
Kean_Sorbo #44929 üzenetére
Minden teszt le volt futtatva a lap is stabil más konfigon... Tuningba pedig annyira kezdő vagyok hogy ma csináltam komolyabban elsőnek és szerinteem csak a nemtudásom okoz akadályt...
-
válasz
Kean_Sorbo #44918 üzenetére
Próbáltam, de nem akar mínusz értéket adni. A numerikus plusz és minusz gomból is csak a plusz működik, ha a minuszt nyomom nem történik semmi, de ha a pluszt akkor emeli egyesével az értékeket.
Bár lehet az 50mV is sok neki mínuszban, mert az előbb újraindításnál kiírta, hogy BOOTMGR missing és nem töltött be a windows. -
válasz
Kean_Sorbo #44918 üzenetére
Hát azt lehet nem. Akkor itt lesz a gond. Mindjárt megpróbálom. Köszi!
-
csendesjani
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44846 üzenetére
-
csendesjani
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44846 üzenetére
CPU Thermal Throttle nekem nincs a biosban, CnQ letiltva.
bios v2.70 ez a legfrissebb -
csendesjani
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44842 üzenetére
Over Temperature Protection - letiltva, de így is visszaveszi.
-
csendesjani
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44842 üzenetére
Igen mindig 62 foknál vesz vissza..... nézem a manualt.
-
csendesjani
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44840 üzenetére
-
csendesjani
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44838 üzenetére
RealTemp nem támogatja az 5800K-t.
-
csendesjani
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44836 üzenetére
63C'-os max.
-
szaszaboy0
tag
válasz
Kean_Sorbo #44831 üzenetére
Még teljesen nem oldódott meg a probléma mert még mindig nem úgy muzsikál a proci ahogy kéne.
Most néztem a lapos nem is támogatja ezt a cpu-t.
Soha többet nem veszek előre össze pakolt gépet. -
szaszaboy0
tag
válasz
Kean_Sorbo #44827 üzenetére
Idáig minden frankó valószínű a Cn'Q problémás, kikapcsoltam és van fps rendesen nem esik le.
-
szaszaboy0
tag
válasz
Kean_Sorbo #44827 üzenetére
Rendben meglesem.
-
szaszaboy0
tag
válasz
Kean_Sorbo #44825 üzenetére
Játék közben csinálja olyan mintha nem is működne a gpu. Olyan mint egy 3dmark tesztben a cpu teszt. Akad mint állat és 5-6fps van.
Lapos asrock n68 gs4 fx ram 8gb ddr3 1600 -
bozsgabo
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44805 üzenetére
Koszonom!
-
Tibal
tag
válasz
Kean_Sorbo #44799 üzenetére
4.4 ghz-n 1.248-al indul amin stabil, 4.5-n ennyit megy, 4.6-4.7-ről nincs tapasztalat, mivel nem tudom meddig engedjem el vcore-t.
-
Tibal
tag
válasz
Kean_Sorbo #44796 üzenetére
Üdv!
1.290 még amin stabilnak mondható. VCCIN voltaget levettem 1.500-ra, ramot meg 2133-ra raktam. Ilyen beállítások mellett "stabilan fut" (eddigi tapasztalatok szerint).
-
half333
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44793 üzenetére
proci kb 60-65 max. De van olyan h CPUTIN (haver azt mondja az is a proci),ott 78-79 volt legutóbb a max. köszi!
-
half333
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44791 üzenetére
nem működik nálam ez a program: the processor detected is not supported
amúgy az alaplappal szembeni oldalra van felszerelve 2 8cm-es cooler függőlegesen egymással -
half333
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44789 üzenetére
HWMonitorral figyeltem eddig,az nem megfelelő erre a célra? Amúgy hogy lehet ventilátort szerelni az alaplapra,és pontosan hova?
-
Johni5
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44774 üzenetére
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44771 üzenetére
Az elmúlt két évben 1600Mhz CL9-en ment.
Most viszont pár hétig nélkülöznöm kell a dedikált videokártyámat és az IGP nagyon érzékeny a sávszélességre így gondoltam kipróbálom hogy felmegy-e 2Ghz-ig.
A tegnap küldöttekkel szépen ment de a stressz tesztek hibát dobtak pár perc után szóval nem fogom ennyire pörgetni. -
HULK25
tag
válasz
Kean_Sorbo #44750 üzenetére
Nem jól emlékeztem, azt sem tudom, állitani, ha rákattintok csak villan egy kicsit a kurzor és ennyi nem tudom mi lehet a baj!
-
HULK25
tag
válasz
Igen azt tudom álítani, de a sima szorzót nem!
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Még egy ötlet: az AMD Turbo Core Technology-t állítsd Disabled-re.
-
Pöttön
őstag
válasz
Kean_Sorbo #44744 üzenetére
Köszi!
-
válasz
Kean_Sorbo #44742 üzenetére
Lehet hogy jó helyen állítottam lehet hogy nem, de a beállítást követően végig 4GHz felett ment a CPU, és 1.24v körüli feszültséggel. Sztem holnap összeállítom a fényképezőt a monitor elé és végigfotózom a BIOS-t hogy biztosan a jó helyen állítsam be a dolgokat. Ha az úgy jó.
-
válasz
Kean_Sorbo #44740 üzenetére
Csak ennyi? Mondjuk nem baj ha csak ennyi kell
A VID az a minimális feszültség amúgy? Egyébként a Vcore 1.33v a 42x szorzónál, 40x szorzónál meg 1.30v... Amit írtál azt mínuszba teszem, utána beírok például 0,1-et akkor 1.33-hoz képest vagy 1.30-hoz képest veszi el?
-
Tito30
tag
válasz
Kean_Sorbo #44735 üzenetére
Az a gond,hogy ez-vagy az
Ennyi erővel új konfigot lehetne összetenni,mivel csak a lap meg a proci nem lett cserélve,azon kívül minden
-
Tito30
tag
válasz
Kean_Sorbo #44719 üzenetére
Szia.
1.- memtest volt az első amit lefutattam és a memóriáknál nem talált hibát.
2.- Iobit dryver booster+advanced sytemcare,semmi javulás.
3.- volt a nagyobb tápcsere,ugyanúgy csinálja.
4.- a vinyót kicseréltük ssd-re,hátha olvasófej vagy valami más baja van.
5.- gyanakodtam a Vga-ra is,de ati és Nvidia vga-val is csinálja.
6.- prime95 következett kb 1 óra,hibátlan,nem melegszik,de a hiba előjön.
7.- Hardveraprós fórumon való segítségkérés.
-
válasz
Kean_Sorbo #44731 üzenetére
Delta táp, megfelelően védi a dolgokat, nem Rasurbo színvonal.
Elvinni nem fog semmit.
@KAMELOT: Feleslegesen nagy táp meg nem kell neki, jó hogy nem 1200-ast ajánlunk neki
-
pedro888
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44731 üzenetére
Átnézek a milyen tápot vegyek topickba. Köszönöm hogy még időben segítettél.
-
pedro888
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #44721 üzenetére
Az a gond, hogy, csak két 12v-os ága van vagy kevés a teljesítménye ? Azért még nem fog elszállni a gépem, ha használom még egy darabig?
Fesz. vagy power emeléssel se menne a tuning?
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #44687 üzenetére
Istenem, de hülye vagyok. Teljesítmény centrikuson van. :/ Köszi!
-
Szattila83
tag
válasz
Kean_Sorbo #44684 üzenetére
Köszönöm!
-
kócos87
tag
válasz
Kean_Sorbo #44679 üzenetére
Kösz a leírást, volt amit megértettem belőle
, de egyrészt nem tudom, hogy mennyire használhatóak ezek az e5-ös procik gameléshez másrészt ennyit biztos nem akarok rá költeni, de végülis úgy látom, hogy 4200 Mhz-ig biztonságosan fel lehet húzni.
-
Tito30
tag
válasz
Kean_Sorbo #44675 üzenetére
100%-os terhelés alatt max 70°C-fokos volt a maghőmérséklet. Az még elmegy nem?
-
Tito30
tag
válasz
Kean_Sorbo #44673 üzenetére
Szia.
Akkor lehet,hogy jobban járok ha visszaveszem 4ghz-re. Bár így is stabil,de nem szeretném,hogy kifeküdjön
-
HULK25
tag
válasz
Kean_Sorbo #44664 üzenetére
Köszi, ezt találtam én is csak hozzászólásban irják hogy 5800 k processzoron használják azért akartam megkérdezni, hátha van vaalakinek konkrét tapasztalata a dologgal!
-
bibi55
tag
válasz
Kean_Sorbo #44653 üzenetére
A ram-ok 1666 Mhz-en voltak mikor próbáltam a Linux telepítést. :/ Ennél nem nagyon tudom jobban 1600 Mhz közelire állítani őket. Az időzítésük pedig alap 9-9-9-24 -en.
Esetleg egyéb lehetőség, ami okozhatja?
-
bibi55
tag
válasz
Kean_Sorbo #44648 üzenetére
-
Martin97
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #44646 üzenetére
Ha össze lenne hangolva, mint intelnél, akkor hogyan jutott volna 125-ig? Jóval előtte már instabilnak kelett volna lennie nem?
-
kormi0312
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #44632 üzenetére
Nem, a memória beállításokat egyáltalán nem változtatja az NB. Sem órajel, se szórzó vagy ilyesmik.
Valami másnak kell lennie. Lehet azért mert ez csak CPU és nem APU? (FM2+ tokozás) -
KYZRR
őstag
válasz
Az AMD már a K8 óta a CPU-ba integrálta az IMC-t.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Azért még annyit hozzátennék, hogy szerintem nem ezzel kellene tuningolni, hanem manuálisra állítva a tuningot, biztos lehet állítani az FSB-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- ASUS routerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest