- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
KYZRR
őstag
válasz
bibi55 #44655 üzenetére
Maga a BLCK órajele okozza/okozhatja a hibát.
FM1-nél sajnos az Intelhez hasonlóan az AMD is hozzárendelhetett pár dolgot az 100Mhz-es alapórajelhez, mivel ha elolvasol pár tesztet a Llano-ról, akkor ők is tapasztaltak furcsaságokat tuning esetén, pl.: USB3 portok nem működnek 1xxMhz felett, D-SUB nem ad képet. etc... -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
bibi55 #44649 üzenetére
Szerintem a memória frekvenciával lesz a gond. Processzor mehet amíg engedi, viszont a memóriát állítsd manuálisan a gyári 1600 környékére. (Mindig a magokat nézzed.)
gabro0: A memória tuningja kb. 1600-tól a mindennapi életben, gyakorlatilag semmin sem változtat. Az ilyen jellegű túlhajtás meg csak a szemnek jó, a memóriáknak nem.
-
bibi55
tag
válasz
bibi55 #35575 üzenetére
És még ezt találtam:
"AMD has heard the enthusiasts demand and released two K series processors, A8-3870K and the A6-3670K, with unlocked multipliers for enthusiast who like to squeeze that extra bit of clockspeed out of their chip."
Szóval valószínűleg lock-olt a szorzóm. Ilyen esetben hogyan is OC-zzek?
Feszt ne bántsam, az alap clock-ot mire emeljem, és ramoknál mire figyeljek?
-
bibi55
tag
válasz
bibi55 #35574 üzenetére
http://www.behardware.com/articles/837-11/amd-a8-3850-and-a6-3650-staking-it-on-the-apu.html
Overclocking szekció:
" In practice however, anything beyond 29 won’t have any performance impact. Unfortunately Windows and CPU-Z read a clock of 3.6 GHz as you can see in the screenshot below. HWiNFO uses a different mechanism to read the clock (the clock is determined by a performance measure, then the FSB is determined by dividing the clock by the multiplier, which is why the value in our screenshot below is so strange.
To overclock, you have no choice but to increase the memory clock. Unfortunately all the other clocks are indexed on this (GPU, RAM, northbridge and PCI), which can pose a certain number of problems. Without increasing the Vcore, we did manage to reach a clock of 3.4 GHz (FSB 116 MHz) on our A8-3850. By increasing the voltage to 1.4V, you get a stable 3.6 GHz.
The A6-3650 was relatively capricious in terms of overclocking, with a 133 MHz bus clock being what allowed us to overclock it most easily. The processor remained stable even when we increased the voltage with its default multiplier. "
Na most nekem a fesz, az ALAP, 1,4 fölött van. Előzőleg mikor már a base clock-ot emeltem 110-re, már akkor is fura volt. Majd teszek azért vele egy próbát még, he nem megy akkor ez van... sose volt még olyan procim amit sikeresen OC'-ztem volna.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged