- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni, mivel most újítottam hosszú idő után a gépemet és ez lett összerakva:
MSI B650 Tamahowk + AMD Ryzen 9 7950x3D + 2x32Gb Corsair Hyper 6800mhz DDR5 RAM + RTX 4080A gép össze lett rakva, neki is álltam a Win11 újratelepítésének majd szokás szerint az OC-nak. Itt jött a gond:
- láttam hogy itt AMD-t nem tudok OC-ni (azaz órajel állításra nincs lehetőség) helyette van smart tuning szerű opció. OK
Itt AMD Master-el még feltettem az OC-t és az értéket a max 200-ra (ok.)
Kicsit érdekes, de nem követtem a trendeket - bár az alapórajel - ami 4,2Ghz-nél még a régi Intel procim is többet tudott.- a másik gond: RAM - XMP profilt betettem ami 6800mhz lenne(CL 32-40-40-96), na ezen a gép meg se röccen, sehogy se lehet beindítani. 6000-nél vagy 6200nál már elindul a gép CMOS törlés után, de itt megnt gond van ha a a Ryzen Masterrel erre ráteszem az OC-t és azzal indítom a gépet.
Szerintetek? Rossza a RAM? Cserélni kéne? (ha nincs OC akkor nincsen gond egyébként).
AMD-nél tényleg nincsen órajel állíási lehetőség?Köszönöm
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Arra van valami jól használható netes guide, hogy BIOS-ban mit mire érdemes állíani ? / Nem csak CPU kapcsán/. (Konfigom: Biostar z77 mobo, 2600K, GTX 1070)
CPU tuningom stabil és jó, de rengeteg olyan dolog van a biosban amit nem tudom mire érdemes állíani (SATA, SSD, GPU etc..), utóbbi időben pl. állandóan fekete képernyővel fogadott a Win10, mire rájöttem Auto helyett PEG-re kéne állítanom az elsődleges megjelenítőt.
Gondolom még sok ilyen kis apróság van amin érdemes lenne végigmennem.
Köszönöm!
-
NandorHUN
addikt
válasz
Kean_Sorbo #45536 üzenetére
Ezt nem egészen értem.
Off-esetén fut az alap legkisebb érték, ugye?
On esetén viszont csak elkezd bekapcsolni a Smart Fan control.
Ilyenkor viszont ha jól értem, akkor még On-os érték se a max fordulatot jelenti. Akkor Off és On között mi történik? Mennyivel pörög?
Nem értem hogy kéne ezt beállítani. -
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Biostar alaplapom CPU fan kezelője így néz ki:
[link]
Nem egészen értem melyik mit takar, CPU OFF még tiszta. De mi történik az ON és az OFF között? On után kezdi el emelni a sebességet, de meddig? Vagy ON -on már maxon pörög?
Köszi -
NandorHUN
addikt
válasz
Kean_Sorbo #44951 üzenetére
Még Lvl 4 is hangos
Azért nem értem, mert nem értem mi a magasabb fordulat pl 50 fokon? 100% venti? Vagy 70%.
Nyilván úgy akarom beállítani, hogy 60 alatt halk legyen, és csak 75 felett 100%, de itt nem értem hogy lehet ezt, -
NandorHUN
addikt
válasz
Kean_Sorbo #44948 üzenetére
Z77 Extreme4.
Alapból Full On-on volt, ami 100% és nagyon hangos.
Átállítva Automatikusra pedig nem egészen értem mit jelent a Target Temp (CPU) és a Level 1-9. -
NandorHUN
addikt
válasz
Kean_Sorbo #44946 üzenetére
Asrock alaplapom van és nem igazán értem a beállításokat biosban.
-
NandorHUN
addikt
válasz
droti25 #44944 üzenetére
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék SpeedFan-hoz. Több mag esetén ti hogy állítottátok be a speedfant? Melyik core-ra? Vagy sima CPU-ra? /4 magos processzorom van.
Másik, hogy Speedfan néha random felpörgeti a ventimet. Megnézem és mindezt annak ellenére, hogy CPU 55 fok alatt marad. Ez mi miatt lehet?
Köszi -
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék:
Gépem: i7-2600k, Asrock Z77 Extreme4, Alphenfön Brocken hűtő.Tuningolok 4,5 Ghz-en, az itteni beállítások alapján:
[link]A rendszer stabil még 4,7 Ghzen is DE meleg! Ezért lejjebb vittem 4,5Ghz-re, de itt is meleg.
Beállításaim:
Offset: -0,040
Turbo Boost: +0,012Aida stress test (csak CPU): <60 C alatti (magok) (CPU maga "45C fokos)
Prime95 az (oldalon lévő beállításokkal) Első 5 percben 75 (magok) alatt, utána akár 90 felett (magok), néhány perc után megint 80 alatt!!(- Maga a "CPU" viszont 10 fokkal hűvösebb mint a magok).
Mit kéne állítanom?
A rendszer Offset -0,04 és Turbo Boost 0,008 -nál (nem 0,012) már nem stabil. Offsetnél ennél lejjebb már nem vittem, de Offset -0,035 és Turbo Boost 0,04-nél megint nem volt stabil.Vigyem még lejjebb az Offsetet és ha nem stabil akkor emeljek a Turbo Boost-on vagy hogy csináljam?
4,5 Ghz nekem elég de a Prime95 test nem tetszik. -
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segitséget kérni az i7-2600k-mat szeretném húzni, de sajnos nem igazán értek hozzá.
Cél 4,5Ghz lenne, jelenleg viszonylag stabil volt 4,1 Ghz-en 1,220V-tal alatta, de így is felment 80C-ra pedig jó hűtőm van.
De állítgatást nem nagyon értem, Biosban "Offset"-re állítottam, mivel ha manuálisan állítom át akkor Windows mindig kifagy. Offset esetében a win-en belül az alaplapom egy progijával állítgattam át, így tudtam elérni, hogy 4,1 -en is stabil legyen, de tobább nem jutottam.
Kérdésem, hogy mit csinálok rosszul van valami amit még állítanom kellene? Manul vagy Offset legyen a fesznek betéve?
Köszönöm a segítséget.
-
NandorHUN
addikt
-
NandorHUN
addikt
Valaki esetleg tudna segiteni:
egy i7-2600km és ASUS P9Z77m-pro-s lapom van Alpenföhn Brocken léghütéssel.
A szorzót 47x-re tettem, és ehhez 1,425V feszt adtam, viszont még igy is van, h kékhalált dob a rendszer illetve 85C körüli értéket produkál.
Innen nekem az az ötletem támadt, h biztos kevés a fesz. (még ez az 1,425 is!) igenám, de azt figyeltem meg, h a CPU terhelés nélkül 1,424-et vesz fel, akkor amikor csak 1,6Ghz-en fut.
Viszont mikor terhelem, akkor csak 1,392-öt, nagy ritkán 1-1 másodpercre 1,40-át annak ellenére, hogy én manuálisan belöttem a bioszban az 1,425-ös értéket.
Ez miért van, h terhelés nélkül sokat, egyébként keveset vesz fel, illetve h néhány perces prime95-el kékhalált dob (4,7Ghz-en, 1,425-re állitva) :SS
Valaki? Ötlet?
Köszi a segitséget. -
NandorHUN
addikt
válasz
siwok1 #37446 üzenetére
Köszi, sokat segitettél
Mondjuk az fura, hogy 1.35-el 4,6Ghz-en fél ora tesztelés alatt nem volt semmi probléma, de bekapcsolás után 1,37en is kékhalált dobott. De a video alapján és az alapján h ide 1,4V kell most stabil a rendszer 4800Ghzen is
Amugy valoszeg az is problémát okozhatott, h mennyire gyorsan "tölt be" V-ot a proci, mert most Auto-rol azt is High-re állitittam. -
NandorHUN
addikt
válasz
NandorHUN #37443 üzenetére
A bajom igazábol azzal van, hogy a BCLK-t, szorzót még könnyen be tudom állitani, a feszt azt már nem:
ASUS P8z77-m Pro-t használok és elég bonyolult a biosz:
CPU Voltage lehet Offsetmode/Manual
(nekem terhelés nélkül 16,Ghz el megy a proci, de ha manuallal felnyomom 1,4V akkor terhelés nélkül is ennyin fog menni? nem fog igy tönkremenni a proci?)
CPU PLL voltage - Auto -na ezt nem tudom mi :SS
VCCSA Voltage - sajna ezt se tudom :SSzoval ha csak annyi lenne, h 1 értéket kéne v 2-t változtatgatni, amit értek az okés lenne, de itt van +2 amirül azt se tudom h mi , illetve h kell e rajtuk állitani...
Megköszönném, ha valaki tudna ebben segiteni. -
NandorHUN
addikt
Sziasztok
i7-2600k-nál mennyire állitsam az FSB-t kb ha olyan 45xes szorzoval akarom vinni a gépet? Illetve hány V fölé ne menjek? Prome 95-el tesztelgessem minden emelés után? (Elég kezdő vagyok a témában)
Valahol esetleg nincs összeszedve az, hogy egy i7-2600k-t hogy kéne pontosan tunungolni (mennyire szabad elmenni a szorzoknál, V-t nál, FSB-nél, hogy érdemes csinálni, akár angolul!!! Mivel a neten csak régi CPU-k rol találok leirásokat, a mai i7 használok meg már vérprofik és ezt feltételezik mindenkiröl, hogy ért mindenhez :/)
Köszi. -
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tuninghoz, mivel elég kezdő vagyok a témában, illetve az első hozzászolások, netes keresgetés után arra a következtetésre jutottam, hogy jobb ha itt kérdezgetek, mivel mindenhol még csak a "DDR2-es Ramoknál és Core Duo-s prociknál "maradtak le" leirásokban.
A következő konfigom van jelenleg:
Intel i7-2600k
Alpenföhn Brocken procihütő
Asus z77-m Pro alap
Gtx 680
Corsair v. 8Gb ramA kérdésem az lenne, hogy egy ilyen gen. procival hogy kéne nekikezdenem a tuningnak? Ugyanugy bioszbol?
Feltöltöttem egy képet is a gépemről, AIDA64-el terheltem a procit 30 percig. Mi a véleményetek?
Kösz a segitséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Óvodások homokozója
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest