- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45284 üzenetére
Akkor nagyon boldog vagyok. Reméltem elmegy 4.5-4.6-ig legalább, azért is vettem ezt a procit, mert hosszútávra terveztem. Nem ma tuningoltam először, ezért is fordultam hozzátok, hátha tudtok valami okossággal szolgálni. Próbáltam mindent állítani, de 4.3 a plafon, azzal meg nem vagyok előbbre, hogy duration állítás nélkül felhúzom a csillagos égig.
Ha ezt tudom, akkor veszek egy sima 3770-et, az szorzózárral tudja a 4.1-4.2-t
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45281 üzenetére
A lap egy asrock z68 extreme3 gen3, amiben elég jól tudtam húzni a 2550k procit.
Hány voltot adjak neki? -
vendingo
veterán
válasz
vendingo #45274 üzenetére
Ebben segítene valaki?
Ha a durationokat nem piszkálom, akkor elég jól tudom húzni a procit, de csak 80 Gflops körül kapok (4.5-ig próbáltam).
Duration piszkálással max. 4300Mhz-ig jutok 108 Gflopsal. Feljebb Linx-be 2-3 perc után kékhalál.
(1.4v)Ezt egy kicsit karcsúnak tartom. Hol hibáztam, hogy nem megy feljebb? Én eddig erről a prociról ódákat hallottam, hogy így meg úgy megy 4600-5200 között.
-
vendingo
veterán
2600k mit bír léghűtéssel egy z68 lapban?
Tuning miként? 1.4v, durationokat 200-ra, szorzó meg addig, amíg ki nem akad, aztán visszavenni egy kicsit?
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45181 üzenetére
Köszi.
Most a GFlops 118 lett, a proci meg kicsivel melegebb mint legutóbb.
Elvileg most nagyobb teljesítményt tud leadni a proci, hogy megemeltem 200-ra a Durationokat?
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45179 üzenetére
Ezt biosban kell állítani?
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45176 üzenetére
Kiegyensúlyozottra van állítva.
Long/Short duration level megvan emelve?
Ez mi, és hol kell állítani? -
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45173 üzenetére
Köszi a tippet, de az SP1 már fenn van. Egyéb ötlet?
Kaby lake-ig szeretném még kihúzni vele, skylake-be már nem szeretnék invesztálni.
-
vendingo
veterán
válasz
vendingo #45168 üzenetére
Csináltam egy új rövidebb tesztet, mert reggeli teszt óta újrapasztáztam a procit, az előző olyan volt már mint a rágógumi.
1 óra linx (6-os szintig) max memóriahasználattal
Paint továbbra se jó, így mobilos képet tudok prezentálni.A kérdésem az, hogy netezés, kattintgatás közben 42-50 fok megfelelő a procinak hosszútávon?
A régi házban kevesebb volt a hőfoka, nem szeretném, hogy a tartós magas hőmérséklet megrövidítse az élettartamát.
Terhelés alatt a hőfok szerintem megfelelő. Igaz?A teszt gyakorlatilag nem sokat ér a reggelihez viszonyítva, mert azóta megraktam a cserépkályhát, meg a kazán is bekapcsolt. Reggelhez képest szerintem pár fokot le lehet vonni a mostani értékekből, hogy releváns legyen.
Nem szerettem volna végigfuttatni a linxet mind a 10 műveleten, mert nem azért vettem ki szabit, hogy nézegessem a hőfokokat. Ha van rá igény, akkor egyszer végigfuttatom mind a 10 műveletet.
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45169 üzenetére
Ne értsed, nem miattad csináltam a tesztet.
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45167 üzenetére
Csináltam PrintScreent, de valamiért nem megy a paintom, azt írja, hogy nincs társítva a művelet végrehajtásához megfelelő program... Ha adsz valami tippet, hogyan tudnám elővarázsolni a képet a vágólapról, hogy szerkeszteni tudjam, akkor felteszem.Közben rájöttem a megoldásra, de azóta már felülírtam a vágólapot.
Még egyszer tuti nem futtatom le egy kép miatt.10-es linx volt max memóriahasználattal. 3db mag max 58, 1db mag max 56 fokos volt.
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45162 üzenetére
Futtattam az említett progikkal tesztet. Max mag hőfok 58c°.
Jó étvágyat a körömhöz. -
vendingo
veterán
válasz
m4rk.89 #45160 üzenetére
Nekem silent base 800 van, ami nem a szellőzéséről híres, mivel hangszigetelt ház. Csak a gyári 3 venti van benne leszabályozva. 3 progival monitoroztam a hőfokot, mindegyik azonos értékeket mutatott.
Szerintem kicsit kicsi a h50 radiátora, a silver arrow meg egy csúcs procihütő, ami simán vetekszik a nagy kompakt vizekkel is. Sőt....Nálam fix 1,4 volton megy a proci, holnap húzom tovább 4.6-ra, illetve ma jött meg az MX4 paszta is, azt is felkenem.
-
vendingo
veterán
válasz
m4rk.89 #45158 üzenetére
Most nyomok én is egy Prime95 tesztet SmallFFT beállítással, de sehogy se bírom az i5 2500k-t 4400-ra húzva 60 fok fölé vinni.
Silver arrow hűtőm van+ 5 éve felkent noname paszta.
Én a 60 fokot is sokallom, mert most költöztem új házba, és a régiben sokkal kisebb hővel dolgozott a proci.Közben rákapcsolt a hűtő is, így már csak 57-58 fok körül ugrál. Ház ventik minimum közelébe vannak szabályozva.
-
vendingo
veterán
válasz
Kean_Sorbo #45147 üzenetére
Meddig számít jónak a hűtés idle és terhelés alatt?
Mármint hány c°? -
vendingo
veterán
Van egy i5 2500k silver arrow-val. 4.4-en fut 1.4 volton. Szerintetek meddig lehetne húzni, hogy hosszabb távon ne legyen gond belőle? 4.6, 4.7? Hővel nincs gond, jelenleg idle 35-40, tehelésen max 60.
-
vendingo
veterán
Visszakerestem, és közbe rájöttem mindenre!
-
vendingo
veterán
-
vendingo
veterán
válasz
04ahgy #33292 üzenetére
A hűtéssel nincsen gond mert egy silver arrow van beépítve.
Az angol nevekkel semmi bajom nincsen, csak a magyar rövidítéseket nem tudom átkonvertálni angol rövidítésre, és ezzel van a bajom.Remélem valaki lesz aki részletesen végigvisz rajta, nem szeretnék semmit elrontani.
-
vendingo
veterán
Most komolyan szeretnék belevágni a tuningba.
2500K-t szeretnék húzni asrock z68 e3g3-ba, de csak annyira ami nem megy hosszútávon a proci rovására.
Abban kérném a segítségetek, hogy vezessetek végig a műveleten de úgy, hogy értsem is, mert hiába mondtok nekem olyat, hogy emeljek feszt meg stb., mert a biosba nem magyarul van kiírva a feszültség, hanem az angol megfelelője.
A gép csak játékra van használva, semmi másra.
Ha húzva van a proci attól még mehet az IES, vagy ilyenkor ajánlatos kikapcsolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged