- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
kormi0312
senior tag
válasz
Kean_Sorbo #44632 üzenetére
Nem, a memória beállításokat egyáltalán nem változtatja az NB. Sem órajel, se szórzó vagy ilyesmik.
Valami másnak kell lennie. Lehet azért mert ez csak CPU és nem APU? (FM2+ tokozás) -
kormi0312
senior tag
Sziasztok,
Tuning ügyben kérném szépen a segítségeteket.
Van egy [A88M-G3.1] alaplap és benne egy AMD 860k processzor.
Annyi az értetlenségem tárgya, hogy észrevettem ha a North Bridge clock-ot (ami alapjáraton itt 1800MHz) elkezdem emelni (200MHz-es lépésekben lehet ebben a BIOS-ban - és most tartok 2000MHz-nél), akkor az egész rendszer teljesítménye növekszik egy picit (pl. RAM olvasás 20000MB/s-ről 21000MB/s-re)
Próbáltam volna a következő fokozatra állítani (2200MHz), de ott már nem indult a gép. (2000-en Prime95 és MemTest se dob hibát egy óra elteltével)
Amit engedne a BIOS az NB voltage emeléséhez, az a CPU NB/GFX voltage érték (ami alapjáraton 1.13v)
Engedi is beállítani az értéket, de az AIDA64-ben és AMD Overdrive-ban is azt írja, hogy jelenlegi érték az 1.13 és a max érték (amit a BIOS-ban beállítottam - az 1.25v) tehát maradt az NB fesz 1.13v ha jól értlemezem. És valószínűleg így is lehet, mert nem engedi ugyanúgy 2200MHz-re állítani.
Az lenne a kérdésem, hogy valaki járt e már így esetleg és mi lehet szerintetek a megoldás?Köszönöm szépen előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest