Hirdetés
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
mitisz
üzenetére
Ez teljesen rendben van.
Vond: Valószínűleg a fagyást az alacsony idle feszültség okozza. A fix vcore egyáltalán nem gond, valaki csak így tuningol. Semmi baja nem lesz.
Szattila83: Nem lehet tudni egy processzor feszültség igényét, mert mindegyik más, de az 1.2 volt körüli értékek ezeknek gyakorlatilag a "gyári" beállítása. Sokan 1.35-nél húzzák meg a lélektani határt, másoknak meg az 1.5 sem zavarja a szemét. Tesztnek meg talán jobb a Prime95, de szerintem nem kell órákat tölteni vele. Fél óra, ha jó, akkor használd.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
mitisz
üzenetére
Jó. Az a 3 órás teszt meg a te döntésed.
Elmondom én hogy szoktam. Beállítom azt az értéket, amin egy tesztprogram hiba nélkül fut kb. 10 percig. Majd adok neki +5-öt. Ennyi. Nem szoktam cifrázni, nem pályagörbéket számoltatok a NASA-nak. Ha esetleg elhasal később, kap még +5-öt. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
mitisz
üzenetére
Az LLC, a processzor nagy terhelésekor jelentkező úgynevezett Vdrop jelenség (feszültségesés) megszüntetésére való. Ha nagyon magasra állítod, akkor a beállított offset feszültség felé is állítja a Vcore értékét, ami alapjában véve nem gond, mert az offset értékét csökkentve ez korrigálható. Viszont mivel idle (terheletlen) állapotban ez a korrekció nem működik, ezért pont a nem várt helyzetekben (internet, médialejátszás) lesz instabil a rendszer. Ezért szoktuk az LLC-t offset esetén nem a legerősebbre állítani, így az idle és load állapot közötti Vcore értékeket közelíteni lehet egymáshoz (így tudod emelni az alap feszültséget). Kb.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- PlayStation 5
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Elden Ring
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen notebookot vegyek?
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 8/128 GB Amber Yellow 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi