- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
-
Mobilarena
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
¤Envy¤
aktív tag
-
LendvaiFeri1
Topikgazda
LF ezzel most a Völgy, illetve Észak ura lett. Ő rendelkezik a legnagyobb katonai haderővel. Nem Sansa 2 szép szeme miatt segített nekik. Davos tette csavar volt. Azt mondjuk nem tudom, hogy az a játék hogy-hogy nem égett el. 100%, hogy Jon nem fogja megölni Melisandret. Szerencsére nem halt meg. Majd ha az NK-t kifüstöli a hokiütőjével együtt, akkor talán meghal majd. Igaz, what is dead may never die. Volt benne csavar, csak ezeket már tudtad. Ezért jött létre ez a topik.
Rupsz
A kettejük párbeszéde elég árulkodó volt.
-
törölt tag
Pedig volt egy, HOL VAN GHOST???
.
Komolyra forditva a szot van egy egyszerubb magyarazat. A kovetkezo reszben az Istenek es vallasok lesznek a kozeppontban (7 pointed star - HS, Melisandre - Lord of Light) Mivel Jon-al tervei vannak az Isteneknek, konnyen bele fer a Deus ex Machina (Isteni beavatkozas) ami korlatozott szamban csak a "kivalasztottaknak" jar, Itt is lehet szo Isteni gondviselesrol. Akar. -
LendvaiFeri1
Topikgazda
.Vele van R'hllor, meg még ki tudja, hogy mi. Valószínűleg ezért nem halt meg. Amúgy is, mi értelme lett volna? Visszatér, aztán ismét meghal. Nemhiába no, Jon a legjobb kardforgató északon . Martin, ezt ne olvasd el, köszi.Tormund? Ne viccelj, a legnagyobb forma. Davossal karöltve vitték a hátukon a poénos jeleneteit a résznek, ő is kezd túl fontos lenni Ez bezzeg 10/10, szerintem elég sok csavar volt benne. Azt viszont nem tudom, hogy miért lett volna kiszámítható.
Hát, igen, szerencsére nem vagyunk egyformák.
-
dejaris
addikt
Az ugye meg van, hogy ha valami tortenik egyik pontjan a vilagnak, majd vagas utan a mashol is vannak esemenyek, meg nem jelenti, hogy idoben is egymas utan tortentek. Sehol nincs idoszinkronra utalo jel, csak nagyjabol. Vagy esetleg lathato valahol a king's landig timeson a pontos datum? 6 eves koromban en is megkerdeztem nagyanyamat, hogyha bemutatja a csalad eletet a telenovella, akkor miert nem mutatjak, vagy kerul szoba, hogy wc-re mennek.
-
[CS]Blade2
addikt
Az első pár évadban még 1 évad kellett, hogy egyik várból a másikba eljussanak, de manapság már 5 perc alatt átmennek a fél bolygón. Több szereplőnek is van teleportja.
Angela szerintem nem fog feljutni Westerosra, ő végig ott próbál meg Jani lenni, ahol most van.
A jegesek pedig most fognak elindulni délnek, de ők olyan lassan csinálnak mindent, hogy hozzájuk képest Angeláék villámgyorsak. 2 évad alatt Deresig sem érnek le, szóval velük sem kell számolni.
A királyvári bagázs fogja vinni a a fő szálat, csak az is nagyon lassan.
Jon-t nehezen képzelem el a vastrónon, mert konkrétan neki nincs is ilyen célja. Még csak fel sem merült, hogy igényt tartana a trónra, csak Deres-t akarja. Innen fog vérszemet kapni, hogy akkor már inkább az egész kell? Jon-al sem lenne előrébb a dolog, mint Tommennel. Lyanna tényleg jobb lenne a vastrónra, mint bármelyik, de szerintem arra tart a sorozat, hogy végül nem az lesz a végső durranás, hogy ki lesz Tommen után a vastrónon. Ez a vallási szál még nagyon bekavarhat a végére. Lehet, hogy a fő durranás az lesz, hogy Tommen és a Veréb nyerik a játszmát a hit miatt. -
Dave™
nagyúr
Én szeretem a konteokat, meg nagyon bízom benne hogy az az árnyék az, akinek hisszük, szóval én a főnökkel vagyok a linkelt videóból
(bár film közben valóban marha idegesítő tud lenni, de ez most ugye nem áll fent)
-
Várhatóan erről fog szólni a Tower of Joy jelenet, ha végre egybe levetítik, hogy Jon valójában Targaryen apától és Stark anyától (Ned testvére) származik, a hűséges Ned pedig nem csalta meg a feleségét, csak ha akkor kitudódik, hogy a gyermek apja kicsoda, akkor megölték volna, hogy ne akarjon jogot formálni később a trónra. Stark-fattyúként viszont nem volt veszélyben az élete, hisz az a győztes oldal volt a lázadás után. -
Kotomicuki
senior tag
Sansa akkor volna nagy taktikus, ha végre rájönne, hogy a Völgy Lovagjai Kisujj (és Robin - aki azért nagy bizonytalansági tényező, nem lehet rá alapozni 100%-ban, még Kisujjnak sem: előbb-utóbb "Joffrey" lenne belőle) nélkül is, vagy csak akkor igazán, követnék őt - pl. egy Cersei nem szalasztotta volna el ezt a lehetőséget...
Egy "igazi" északi nem felejtene és végre bosszút is állhatott volna a saját és a családján esett sérelmekért - utóbbiakról lehet, hogy nincs tudomása.Kisujjnak meg sok választása már nincs: mindenképp segítenie kell vmelyik oldalt, így ott lesznek a csatában a Völgy Lovagjai - és egy Ramsay sem sokat teketóriázna egy hasonló esetben (ő már "Joffrey"): nem hinném, hogy őt választja "szövetségesül" Kisujj.
Kacarásznék, ha harmadik félként szeretne feltűnni a csata közben/után, hogy a győztest is maga alá gyűrje és ekkor történne - végre - vmi vele. -
csababarca
őstag
Van neki, Nymeria, ő harapja meg Joffreyt az első évadban, majd elküldi,mert tudja hogy megölik ezért.
Aztán Ladyt ölték meg helyette, Sansa farkasát.Amúgy eszembe jutott sokadik visszanézésre,hogy:
Bran egyáltalán tudja,hogy Hodornak vége? Meg Summernek? Meg hogy mi történt egyáltalán?
Mert én úgy vettem észre, hogy ő végig tudatban nem volt jelen a jelenben. Csak szólt volna egy szót menekülés közben,vagy valami.
Szóval szerintem ő most csak a múltban volt tudatilag jelen, és látja,hogy Wyllis valamiért Hodor lesz. És,hogy valami rossz történik,mert hallja Meerat...
Szóval érdekes lesz mikor visszatér a jelenbe a tudata,és összerakja hogy mi is történt.Vagy rosszul figyeltem, és tudatosan Vargolta Hodort, és jelen volt végig a jelenben is a tudata. -
[CS]Blade2
addikt
Ezt a témát nem dolgozták még fel olyan sokszor, hogy itt nagyon gondolkodni kelljen. Szerintem csak a topicban 30 fajta folytatást pár nap alatt összedobnánk nagy vonalakban. A részletek kidolgozása az keményebb dió, de ő ehhez ért.
Szerintem ez a téma van olyan jó, hogy még a 80%-ban ismert előzményt is meg lehetne csinálni sorozatnak, de bármilyen vége is legyen a most futónak, azt is lehetne folytatni (na jó, ha kihal az emberiség és a másokból is az összes befordul, akkor már nem egyszerű), maximum ugranának pár 100 évet.
-
Gretel
tag
Azt kéne neki, de tartok attól, hogy ha az évad végén nem azt látjuk vele kapcsolatban utoljára, hogy végre megmozdult és útnak indult, akkor nem is nagyon fog rá sor kerülni a későbbiekben sem.
Hagynia kell a fenébe a városokat, rabszolgákat, mestereket és menni haza, különben megint csak az időhúzás veszi kezdetét. Ha a Vastrónt akarja, menjen és szerezze meg, de ne a tenger túlfelén szórakozzon. Remélem legalább Tyrionnak helyén lesz az esze most. -
törölt tag
Pedig pont most lesz majd igazan lehetosege hogy megtegye, mind a 3 varosra lecsaphat egyszerre, levagja a rabszolga mestereket, normalis vezetoseget rak az elukre, aztan elveszi a hajoikat es mehet Westerosra. Ez akar a foprobaja is lehet a haborunak, hogy mozognak egyszerre az Unsulid-ok, Dothrakik es a tobbiek. Most keleten nincs ellenfele, Tyrion nyert meg egy kis idot is, hatha beken hagyjak oket a mesterek amig vissza nem ter. Amint ezt a kort lefutotta, mehet is Westerosra. Nem lepodnek meg ha ebben az evadban latnank eszakon a Starkok visszatertet, a Frey-ek bukasat, az oldoklest Kingslandingen, Dorn meg ott van a pakliban, azok meg el fogjak vagni a Lanisterek nyakat. Es a zaroresz vegen Danny elindul a flottajaval Westerosra, partraszallas hol mashol mint DragonStone. -
Engem megkímélt az élet attól, hogy egyház által működtetett általános vagy középiskolába járjak, helyette katonai iskolába mentem, így nem láttam azt a fajta torz képet Istenről az iskolában, amit sokan mesélnek nekem az életükből. De mivel oda jártál, ezért te magad is tudod már, hogy egy ilyen iskola nem jelent semmit, inkább hamis képet kapsz gyakran (nem mindig), és épp emiatt tudod, hogy a Biblia hitelességét nem az iskolán keresztül érdemes vizsgálni, hanem sokkal inkább a történészek által használt történeti kritikai módszerrel. De tudom, ez nem az általános, "templomba járós" szint, viszont akik valóban a történelmi hitelességet vizsgálják, azok tisztában vannak ezzel. Pedig ezek a történészek nem keresztények, csupán kutatók...
Nem arról foglak meggyőzni (ne mis akarlak, nem is tudnálak), hogy fogadd el a Bibliát hitelesnek, csupán arra ösztökéllek, hogy a Biblia hitelességével szembeni előítéletek helyett a tudományos vizsgálatát ismerd meg, ha valóban tisztán akarsz látni.
Hogy világos legyen: a történeti kritikai módszert használják az összes több ezer éves irat vizsgálata során, tehát ez nem "Biblia-specifikus" vizsgálat, hanem általános tudományos eszköz.Ezt használják pl a római kori iratok esetén is. -
"Viszont a történelem legalább akkora mese, mint a biblia sok esetben"
Hehe
Nem hitvitát akarok ebből, de a történészek is autentikus forrásként tekintenek a Bibliára. Ettől még lehet az a véleményed, ami, de a hozzáértők véletlenül sem értenének egyet veled. Pl régészek használták a Bibliát arra, hogy meghatározzák, hol kezdjenek ásatásokat. -
LendvaiFeri1
Topikgazda
Csoda, hogy be tudták sűríteni 3 részbe.
szerepére csak a 3. részben került sor. ASam -t be sem fejezték. Kellett ennyi, hogy fel tudják fezetni a történéseket. És igen, ezek után lesz érdekes.TOJ Olly teljes mértékben megérdemelte, ahogy a többi is. Elég sunyi módon ölték meg a férgek. Alliser legalább "becsülettel" halálozott el. Nem hinném, hogy (SP)Rickont(/SP) megöli. (SP)Theon (/SP)esetéből szerintem tanult; túl sokat ér egy ilyen túsz, főleg most. Max. megkínozza, de nem öli meg. -
törölt tag
Dehogynem, nem csak az a lenyeg hogy kikepezzek, hanem hogy kideritsek mennyire eros az elhatarozasa. Feladja-e es lelep vagy vegignyomja a kikepzest. Amikor Arya mogott ott volt a szobor a hatterben az eleg jol beallitott felvetel volt, gondolom nem veletlenul. Fejlesztik, kepzik az ujjakat es tesztelik is oket, az elkotelezettsegukkel egyutt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S25 / 25 Ultra 5G 256GB - 512GB / - Bontatlan - 3 év gari
- Megkímélt állapot!! Samsung Galaxy S10+ 128 GB SM-G975F/DS - fekete
- Nagyon szép állapot!! Xiaomi Redmi 10 2022 64 GB - fehér
- BONTATLAN Steelseries termékek VERHETETLEN ÁRON!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest