- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vivo V50 5G - új is, nem is
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
Nem kételkedem benne. Csak ugye szerencsére nem kellett még kipróbálni, bár van az úgy az EU-ban is virtuális pénzügyi szolgáltatóval, hogy jaaaj hova is tettem azt a kétmilliárd eurót, az előbb még itt volt. A kérdés inkább az lenne, hogy ha nem létezne hírtelen a TW vagy a Revolut, akkor a Barclays hogyan fogja visszajuttatni hozzánk pénzünket.
Egyébként a 2008-as válság és az 1997-es ázsiai válság is megrázta a brit bankszektort, úgy tűnik, mindig ott voltak az élvonalban a papíron biztonságos, de a valóságban kockázatos befektetésekkel, de eddig mindig kimentették őket valahogy, így a betétesek pénze nem veszett el, de technikailag voltak csődhelyzetben neves angol bankházak.
-
Oliverda
titán
Akkor talán olvasd el még néhányszor amit feljebb írtál:
Mivel nem gyűjthet betétet mert csak pénzügyi szolgáltató ezért sohasem lesz OBA, ugyanúgy ahogy a Revolutnál sem.
Ha bankká alakul, vagy lesz egy részlege ami megkapja a banki működéshez szükséges engedélyeket, akkor vonatkozhat rá a betétbiztosítás. Világos, hogy szerinted ez soha nem fog megtörténni, szerintem azonban hosszabb távon van realitása.A Revoluttal kapcsolatos részt pedig akkor megismétlem: a hivatalosan bankként működő Revolut Bank UAB-hez átpakolt ügyfelek pénze már most 100 000 euróig biztosított, ha pedig idővel a magyarokat is átteszik oda (ez a középtávú terv), akkor az ő pénzük is ugyanúgy biztosítva lesz, igaz, nem az OBA, hanem a Litván Nemzeti Bank által, mivel az OBA csak a magyarországi bankok ügyfeleit biztosítja.
-
Oliverda
titán
"Mivel nem gyűjthet betétet mert csak pénzügyi szolgáltató ezért sohasem lesz OBA, ugyanúgy ahogy a Revolutnál sem."
Jó, hogy bemásoltad, mert ez sem állja meg a helyét. Ha egyszer bankká alakul a TW, akkor vonatkozhat rá a betétbiztosítás. A Revolut Bank UAB-hez átpakolt litván Revolut ügyfelek pénze pedig már biztosítva van, illetve azoké is biztosítva lesz, akiket a jövőben áttesz ezen részlegébe a Revolut.
-
Oliverda
titán
"Mivel a pénzedet a működésünkhöz szükséges pénzektől elkülönítve tároljuk, így az nem érintene téged, ha mi fizetésképtelenné válnánk. Az összes nálunk tartott pénzedet visszajuttatnánk hozzád."
Ez nagyon szépen hangzik így leírva, csak épp még semmiféle garanciát nem jelent arra, hogy ez minden esetben meg is történne, szemben a betétbiztosítással, melynél a kártalanítást egy harmadik fél (itthon az OBA) garantálja."ezzel tisztában vagyok és az ezt megelőző 2 hozzászólásban pont ezt írtam"
Ebben szó sem volt arról amit én írtam. -
Oliverda
titán
" de úgy gondolom ha a TW átrakja egy bankszámlára a pénzünket akkor az adott bank a vonatkozó jogszabály szerint biztosítja azt."
A TW vezeti azokat a számlákat amiken a pénz van, rájuk pedig egyelőre semmilyen betétbiztosítás nem érvényes, hisz nem bankról, hanem Electronic Money Institutionről van szó. -
cocka
veterán
Aha, csak te nem azt nézed amit kéne. Ha az ember külföldön vásárolgat vagy külföldi webáruházból, akkor a normál devizaárfolyamot kell nézni. Nem a számlakonverzióst.
Számlakonverziós árfolyam: olyan Referencia árfolyam, amelyet a Bank olyan Fizetési megbízások teljesítése során alkalmaz, amikor az Ügyfél Fizetési megbízása a Banknál eltérő devizanemben vezetett, saját számlái közötti átvezetésre irányul, illetve olyan devizanemek közötti átváltást tartalmazó Fizetési megbízásra irányul, amely esetén a Kedvezményezett és a Fizető fél pénzforgalmi szolgáltatója is a Bank.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy a külföldi webáruházak hány százaléka vezet számlát a magyar Gránit banknál.
Az OTP-t meg nem tudom honnan veszed, hogy első jegyzés. Eleve a táblázat szerint aznap 9 jegyzés volt, de akkor meg azt a jegyzést kell venni, ami a legközelebbi időpont a 11:48-hoz. Az az OTP-nél 11:55 volt.
Tehát akkor újra:
Gránit:
EUR: 362.81 367.19
GBP: 400.76 405.60
USD: 309.76 313.50OTP:
EUR: 361,22 368,51
GBP: 398,93 406,99
USD: 308,48 314,71Tehát még mindig a Gránit a legjobb a magyarországi bankok devizaharcában. De ez szerintem eléggé köztudott. Nyilván a transferwise-nál nem jobb, de az állításodban most nem szerepelt a transferwise.
-
sifarr
senior tag
De az igaz hogy a pénzed visszakapod ha becsődölnének mert ők bankban tartják a pénzünket és annál a banknál van OBA vagy az angolnál valami más néven futó dolog.
Azért ez a logika egy kissé sántít. A TW esetében az OBA garancia egyszerűen értelmezhetetlen a számlavezető bank felől megközelítve.
Az OBA garancia ügyfelenként és bankonként maximalizált. Egy banknál a TW számít egy ügyfélnek. Oszd el ezt a maximumot a TW x millió ügyfelével! Na, hány Euro jött ki?A TW garanciáját az adja, hogy már évek óta nyereséges. Nem szorul rá, hogy az ügyfelek pénzét működésre "átforgassa".
-
cocka
veterán
Még szerencse, hogy hétvége van.
Csak tájékoztatás:
Gránit:
EUR: 362.81 367.19
GBP: 400.76 405.60
USD: 309.76 313.50OTP:
EUR: 360,63 367,91
GBP: 397,71 405,74
USD: 307,82 314,04CIB:
EUR: 357.32 371.9
GBP: 393.65 409.71
USD: 305.27 317.73Talán egyértelmű, hogy melyik a legkedvezőbb. Első oszlop vételi, második eladási. A Gránitnak a legjobb a devizaárfolyama.
-
elmo
aktív tag
Kösz a választ. Nem azt írtam, hogy megbízok fenntartások nélkül, csak kérdezősködtem. (Mondjuk nekem speciel régi gránitos számlám van, ahol semmiért nem kell fizetnem a kártya éves díján kívül, ami kb. 2000/év.)
Meg a magyar bankokra ott az OBA, ami, ahogy írtátok, TW-ra még nincs. Meg gondolom Revolut-ra sem. -
István89
tag
Az elég húzós, mármint az évi 13-16k. Melyik számlacsomag? Nekem ingyenes a számlavezetés, igaz feltételhez van kötve, de ezen kívül csak az utalásokat kell kifizetni + az éves kártya díjat, ami horror áron adja az összes bank, viszont a TW tényleg egy jó alternatíva, akkor is ha csak magyar számlát használja valaki. Én az alkalmazás (+ Google Pay) miatt is kedvelem, mert a jelenlegi banki app minden csak nem jó.
-
citkar
addikt
Köszönöm.
Elfelejtettem: jól értem, ezt a Forint alapú számlát elfogadják minden területen, munkabér utalás esetén sem köthet bele semmilyen szervezet?
A készpénzes munkabér fizetéssel kapcsolatban történt változás? Tudomásom szerint, ha a munkavállaló készpénzben kéri a fizetést akkor készpénzben meg kell kapnia. Ez történhet valóban egy megadott címre való küldéssel, de ez is költség a munkáltató számára, vagy a munkahelyen/telephelyen átveszi. Mondjuk nem néztem utána előbbi milyen költséggel történik és indíthatom-e online, készpénz levétel nélkül. -
-
Köszönöm! És nem lehet vegyes számlám? Most egy évig Németországban élek. Itteni pénzből ami megmarad hó végén azt kéne hazautalni.
Kint ingyenes Deutsche Bank számlám van (a cég dolgozóinak ingyenes ez a számla)
Otthon OTP, az 1200Ft-os számlacsomagot kapom korábbi munkáltató miatt havi 600-ért.
Mondjuk ami tök jó, hogy a kinti számlám több mint egy hete meg van nyitva, bankkártyám hétfőn megjött, pénz már van rajta, PIN kód még sehol, netbankba nem tudok belépni, fizetni nem tudok a kártyával, csak személyesen bemenni és KP-t felvenni. -
-
István89
tag
Úgy értettem, ha kártyával fizetne euró pénznemben pl. egy üzletben, de csak huf van a számláján, akkor ott az átváltást ki kell váltani. Szóval mindkét esetben van díj, amit a honlapon lehet ellenőrizni, csak korábban úgy olvastam, hogy az picit drágább, de még ezt a részét nem próbáltam.
A lényeg, hogy ha azonos pénznemben fizetsz kártyával, akkor ingyenes a fizetés.
-
Oliverda
titán
Tévedés. Az nem számít, hogy brüsszeli, budapesti, vagy épp fokvárosi bejegyzésű a pénzintézet. Ez számít:
A TransferWise, a nemzetközi pénzkezelés megújításán dolgozó tech cég a mai napon bejelentette, hogy közvetlen hozzáférést kapott Magyarország fizetési rendszeréhez. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy közvetlen elszámolási számlát biztosít a cégnek, melyen keresztül a TransferWise hozzáfér Magyarország fizetési rendszeréhez, beleértve az új, azonnali pénzküldési rendszert és a bankközi klíring rendszert (BKR), a GIRO-t – olvasható a társaság közleményében.
A kommentekből is világosan látszik, hogy valamiféle rendszerprobléma lassítja a tranzakciókat.
-
István89
tag
A magyar bank se könyveli le azonnal az AFR tranzakciókat, így ennyi erővel sima magyar banki átutalásnak se kellene azonnal teljesülnie hétvégén fogadó részről? Ezért van az, hogy a könyvelést később végzik a magyar bankok, viszont a fogadást teljesítik. A TW esetében ugyanez a helyzet, csak annyi, hogy az a ő saját rendszerünket hangolták össze a GiroInstant elszámolási rendszerével. Az meg mindegy, hogy magyarországi vagy sem az ő rendszerük.
Én nem sokszor használtam még, de pár próbautalást végeztem korábban az esti órákban, hétvégén és mindig azonnal jóváírta a TW a magyar számlámra, ezért valószínűleg az ő rendszerüknél volt vagy még van valami gond, ami ezeket az utalásokat vezeti fel a megfelelő számlához.
-
cocka
veterán
Többen vagyunk akik butábbak nálad.
Ott a pont!
Amúgy a rendszer még kiírta, hogy érkezés by September 21.
Szóval még van mit a kommunikáción változtatniuk. A számlaadatos rész is hiányzik még sok helyen.
többségünknek nem voltak bennfentes infóik.
Vagy legalábbis ez a rész nem volt teljesen egyértelmű. Csak sejtés volt.
az elmúlt lassan egy hétben rongyosra lett itt tárgyalva.
Ja, csak nem az Add funkció kapcsán.
-
goop
őstag
Hidd el tisztában vagyok a giro 1 2 instant fogalmával. Továbbra is fenntartom, számomra egyértelmű volt, hogy azonnali a jóváírás ill. az utalás is tw be, ill. hun számlára tw ről. Főleg, hogy miután többek között én is utaltam be, az is azonnali volt, ill. esti/éjjeli utalás is volt, az is azonnaliban ment. Ezek után a hétvége sem volt kérdéses számomra.
-
Oliverda
titán
Az, hogy mikor könyvelnek el egy bejövő tételt, a felhasználhatóság szempontjából lényegtelen. Az azonnali átutalásnál másodpercek alatt megérkezik az összeg, a könyvelése azonban legtöbbször csak a következő napon történik. Ugyanez áll a pénztári vagy ATM-es befizetésekre is.
-
goop
őstag
? Az azonnali utalás pár napja megy, mármint a tw részéről, a saját magyar bankoknál pedig március óta. Tudom, hogy a tw eddig nem könyvelte a hétvégi utalást, csak hétfőn, de mivel csatlakozott a giro rendszerhez, ezért egyértelmű volt számomra, hogy onnan azonnali a feltöltés 0 24 be. Szóval számomra legalábbis ez nem új információ.
-
Oliverda
titán
Látszik a screenshoton, hogy épp egy Erste bankos kártyára küldtem a pénzt.
tomp: Valószínűleg az MNB rendszerében vannak az adatok, de ennek az ügyfél részéről nincs relevanciája. A Transferwise pedig ettől nem lesz bank, vagyis továbbra sincs betétbiztosítás a náluk tárolt pénzre: [link]
-
viktorhu
veterán
Elég izgalmas újdonság! Ha a csoportos beszedési megbízást is kiterjesztik Magyarországra, akkor sok embernek egy ingyenes / olcsó alap bankszámlának tökéletes lesz.
Innentől ha magyar bankszámlára utalok, akkor az én forintszámlám lesz a feladó, vagy továbbra is a transferwise?
-
Oliverda
titán
Nem, nincs új bank Magyarországon, hisz ahogy a számlaadatoknál is világosan szerepel, belgiumi bejegyzésű a TransferWise Europe SA.
"A TransferWise, a nemzetközi pénzkezelés megújításán dolgozó tech cég a mai napon bejelentette, hogy közvetlen hozzáférést kapott Magyarország fizetési rendszeréhez. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy közvetlen elszámolási számlát biztosít a cégnek, melyen keresztül a TransferWise hozzáfér Magyarország fizetési rendszeréhez, beleértve az új, azonnali pénzküldési rendszert és a bankközi klíring rendszert (BKR), a GIRO-t – olvasható a társaság közleményében."
[link]Tehát ettől nem lett magyar bank a TransferWise. Az EU-s, illetve a belga szabályzás vonatkozik rá továbbra is.
-
retesz147
addikt
Értem. Majd kipróbálom.
Namost, ha valaki átteszi ide az "életét" (jövedelem, stb..) ez nem jár veszéllyel a "kormánynak".
Gondolok itt arra, hogy ezt a számlát tudják e zárolni, NAV kap e hozzáférést? Hiszen csak egy e-mail cím kell hozzá.
Mert ugye a magyar bankok számlái felett "teljes hatalmuk" van. -
Tuomas
addikt
De a saját "civil" (rendes banki) bankszámlánkról miért nem utalhatunk a saját TW-os számlánkra? Ennek technikai okai vannak, vagy pedig valami szabály tiltja?
Máshogy megfogalmazva a kérdés: figyelik azt, hogy saját magamtól "kapom" a pénzt?
Tudsz erről valamit, vagy valahol le van írva?
Mert pl eddig (ha lenne) euros számláról a Belga tw számlámra is tudtam volna így pénzt juttatni, nem?
-
Tuomas
addikt
ÁÁÁÁ de jó!
Köszi az infót!Akkor most ezen keresztül is fel tudom tölteni ugye az egyenlegemet, saját bankszámláról indított utalással? Nem kell szórakozni a pénz hozzáadása, egyedi azonosítós procedúrával, hanem ha akarok pénzt rakni a Ft-os tw egyenlegemre, akkor csak elutalom magamnak?
Ah, látom (#2304) vnorbi fórumtárs is ezt írta.
Bámulatos.
-
KTU
addikt
De jó, van saját egyedi HUF számlaszám a Transferwise-nál, amire bárki utalhat nekem forintot, és nem kell a közleménnyel irányítani, mint Revolu-nál, feltéve ha még nem rakták át LT-be.
Számlatulajdonoshoz írhatják azt a nevet akinek valójában utalnak, vagyis az enyémet.
Céges fiókhoz is külön másik bankszámlaszámot kaptam, így biztos nem keveredik a priváttal.Még a saját feltöltést céges / privát, nem néztem, eddig úgy működött hogy amelyiknél létrehoztam a pénz hozzáadást,
azon adták hozzá, de ugyanaz volt minden, bankszámlaszám és a közleménybe írt azonosító is. -
vnorbi
aktív tag
Érdekes, hogy rögtön két számlaszámot is kaptunk.
Az eddig beírtak szerint a saját magunknak indított feltöltéshez (ahol meg kell adni a közleményben az azonosítónkat) is különböző számlaszámokat látunk, és a saját TW-os HUF bankszámlaszámunk, amit másoknak megadhatunk, az megint más. Csak tesztelés céljából, hogy nem cserélték-e fel a kettőt, nálam ez a vége a saját magamnak indított feltöltéshez tartozó számlaszámnak: 92436507. Ez pedig a saját nevemre szóló számlaszám vége: 53367213.
Ha más is az 53367213-at látná a saját banki adatinál, az elég baj lenne
-
<Adamsky>
nagyúr
Aha, köszi!
Ezek szerint, ha az ember nem alkalomadtán és nem kis összeget vált (mint pl. én, aki forintban kapja fizetését), akkor a Transferwise a jobb.
Ha, jól értelek, akkor Te pont úgy "nyomod", mint ahogy a cimborámnak kellene. Magyarán, kérje Transferwise-ra pénzt, és onnan utalgasson "haza" forintba annyit (akár az egész fizetését, és innentől jobb a Transferwise a Revolut-nál), amennyi kell?
Mindjárt átfutom a link-eket is ... -
cocka
veterán
Tudtommal a Revolut számlaszámos feltöltésre se kér extra pénzt. Bár én elvből nem kezdtem el használni, csak megnéztem mizujs. Érdekes módon a beutaláshoz egyik cég se kér különösebb igazolást, hogy saját számláról megy-e vagy hasonlók. Revolut 3500-at követelt, utaltam 5 Ft-ot próbaképp érdekes azt is sikerült megjeleníteni Revolut egyenlegen, nem zavarta őket, hogy kevesebb. Elvből nem adok szelfit, mert az már lakcím párosítással együtt kicsit sok. (plusz ugye név, email cím, telefonszám)
Főleg úgy, hogy van virtuális kártyájuk, de kb. a 3. kérdés már a lakcímem úgy, hogy még lényegében el se dönthettem, hogy kérek-e fizikai kártyát vagy sem. Azt állítják igényelhető virtuális kártya is. Csak azt felejtették el közölni, hogy a virtuális kártya igényléséhez is meg kell rendelni a fizikai kártyát. A fizikai kártya igényléséhez meg követelik rajtad a személyi okmányok feltöltését (ami érthetetlen okból nem lehet előre szkennelt vagy fotózott képfájl, csak a kamerakép felel meg nekik) meg a szelfit.Na mondom jó, akkor nézzük mit enged, amihez nem kell kártya. Tehát szelfi nélkül:
1. Megnézheted hogyan váltana másik devizába. Átváltani viszont már nem engedi. Mondjuk nem értem milyen biztonsági kockázat van abban, hogy a saját lóvédat más devizába váltod, de mindegy.
2. Naívan azt gondoltam, a saját pénzem csak simán vissza tudom utaltatni a saját számlámra. Nem. Ahhoz is szelfi kéne.
3. Extra hulladék: Szelfi nélkül az accountodat sem engedi bezárni, mivel pozitív egyenleggel nem engedi zárni, de a beutalt összeget meg nem engedi kiutaltatni. (külön ügyfélszolgálatot kell zaklatni ezzel)
Na ehhez képest a Transferwise-nál úgy nézheted meg hogy váltana másik devizába, hogy account sem kell. Plusz szelfi sem kellett ahhoz, hogy legyen egy teljes értékű accountom, csak a személyi okmányok.
És a kártya sem egy kötelező elem csak egy lehetőség, és emlékezetem szerint címet csak akkor kell megadni, ha kéred a fizikai kártyát. Szóval teljesen korrekt. -
sopruk
senior tag
Nem tudom eddig hogy volt és van-e köze hozzá, de tegnap délután kipróbáltam, hogy az EUR-s és GBP-s banki adataimra küldtem minimális összeget Revoluttal, és a küldés pillanatában meg is érkezett a TW-ra.
Pár perce ugyan ezt megcsináltam USD-vel de az még nem érkezett meg...
-
sopruk
senior tag
Elfogadták. Nekem selfie-t kellett mellé küldeni, kezemben a kártyákkal...
A HUF utalás is elég gyors rá szerintem, kivéve a hétvégét. Amit szombaton indítottam, hétfő reggel rajta volt. Amit ma 8:30-kor, másfél óra alatt megérkezett...
Az euró és a font, percek, másodpercek alatt... -
Lacee1986
senior tag
Ez az, aktiváltam és oda csak a felsorolt valutákat tudom utalni. Forintot nem lehet, és forint alapú számlát nem lehet csinálni. Így nem tudom azt megcsinálni, hogy X embernek adok egy transferwise-os számlaszámot amire tud nekem utalni forintot.
Egyedül akkor tudja, ha X is transferwiseon keresztül utal, de ez nálam nem lehetséges. -
Oliverda
titán
"Mminden információ elérhető volt, ráadásul még mai napig az angol a szerződéskötés nyelve, az aki nem tudja használni az kérhetett volna segítséget a fordításhoz, nem igazolja minősítésed, de ebben nem kívánok mélyebben belemenni, én máshogy látom."
Persze, hogy máshogy látod, hisz te fülig szerelmes vagy a cégbe, miközben azt képzeled, hogy valamiféle félhivatalos képviselőjük vagy itt.
"De a GVH a TW-nél is találna problémákat, mert vannak, akkor rájuk is lehetne mondani hogy nem korrekt cég."
Aha, persze. -
Oliverda
titán
"Én nem a TW oldalán számolgatom a jutalékot, az árfolyamot, látom a PayPal számlán és szerződési feltételekben, nem kell a "segítségük"."
Szerintem nem is a magadfajtáknak szánták.
"Már linkeltem hogy elhallgatják a valóságot, kiragadnak valamit, nem teljes körű a tájékoztatásuk, de az továbbra is kereskedői pénzfogadási díj és nem pénzküldés díja, egyértelmű a meghatározás magyar és angol nyelven is.
Én mást látok, egy tisztességtelen piaci magatartást, majd a PayPal eldönti, hiszen ők az érintettek."Ez azért ironikus, mert a PayPalnál tisztességtelenebb, sunnyogóbb, lehúzósabb pénzügyi szolgáltatót nem ismerek a piacon. Nem csoda, hogy a közelmúltban már a GVH is kénytelen volt a körmükre nézni.
-
Oliverda
titán
"továbbra is állítom a Transferwise nem egy online fizetési szolgáltató"
És? Ki állította az ellenkezőjét?
"nem végez olyan tevékenységet ami indokolná, hogy hasonlítgassa a PayPal kereskedői díjazását az ő dolgaikhoz."
A PayPal konverziós pénzküldés díjazását hasonlítja a sajátjához, mást nem, a többi csak egyszerű tájékoztató, semmi több. Esetleg írj nekik egy emailt, hogy neked ez nem tetszik, és vegyék le. Biztos nem fognak körberöhögni.
-
Oliverda
titán
Az első linknél már az elején világosan le van írva, hogy merchant fees-ről, vagyis a kereskedői jutalékról van szó.
As well as merchant fees, you’ll also face PayPal charges if you receive payments from a different country or currency. PayPal adds a markup to the exchange rate used to convert your money back to pounds which might mean you get less than you expect when you withdraw your PayPal balance.
A második link pedig exchange rate-ről, vagyis a devizaváltás árfolyamáról van szó, ami akkor releváns, ha pl. eurót, dollárt, vagy angol fontot szeretnél küldeni forintalapú kártyával. A Transferwise, illetve az összehasonlítás szempontjából ez releváns, a másik nem. -
Oliverda
titán
A Transferwise-nak pedig a pénzküldés, ezért mérik magukat a hasonló szolgáltatást nyújtó cégek hasonló szolgáltatásaihoz.
”A TW-vel nem úgy lehet pénzt küldeni mint a PayPal-al”
Mármint hogyan? Fiókból fiókba? Lehet, ráadásul ingyen.
”Egyébként meg nem kötelező használni a PayPal árfolyamait”
Lehet, csak épp nem ez az alapértelmezett, olykor pedig még vissza is áll “magától” a beállítás.
-
Oliverda
titán
Ok, tehát még drágább is, mint amit a TW kalkulátora ír.
"Egyébként meg a két cég teljesen eltérő dolgokat művel, értelmetlen hasonlítgatni"
Van átfedés, mégpedig a pénzküldés."A másiknál meg az árfolyam sem jó, mert a PayPal kettő árfolyamot használ, vásárlási és konverziós árfolyam van."
Ott értelemszerűen konverziós szerepel, hisz pénzküldésről van szó. -
Sisco2
tag
Arról nem is beszélve hogy sajnos az emberek nagy része le sem védi a telefonját vagy az app-ot még ujjlenyomattal sem (más kérdés hogy ez nagy butaság). Akkor meg azonnal tudnak küldeni pénzt róla illetéktelenek akárhova, további megerősítés nélkül. Most jelenleg nem látom hogy annyira hülyebiztos lenne ez, de valoszinű csak nem találom pl. hol lehet bejelenteni ahol azonnal letiltják vagy felfüggesztik az accountot pedig biztos van valami módja ugy mint a bankkártya esetében.
Használom egy ideje a TW-t de ebbe most gondoltam bele mert nagyobb összeget terveztem utalni. -
Sisco2
tag
A "kezitcsókolom Jucinéni" csak hétköznap dolgozik. Megköszönném ha beirod ide a forumba hol kell bejelenteni ilyen esetben. Bárki járhat így sajnos. Akár egy összefoglalóba is bele lehetne írni. Nem találtam másik TW elérhetőséget.
Egyébként a telefon megjegyzi automatikusan a belépési azonosítót jelszót, csak az ujjlenyomat azonosítás ami megvéd a belépéstől, ha azt feltörték akkor már tudnak pénzt levenni róla.
Igen, teoretikus de szeretek tisztában lenni ezekkel a dolgokkal mielött komolyabb összeget rakok valahova, és nem pánik helyzetben kideriteni hogy mi a teendő.
-
cocka
veterán
Most ez ilyen féloff lesz, de azt nem tudod esetleg, hogy van-e pl. dollár vagy euró alapú hasonló kártyájú fintech cég?
Plusz: Miért pont UK-ban alakultak ki ezek? Azt gondolná az ember, hogy az ilyen európai vagy globális méretű fintech ötletek nemcsak UK-ban jutottak az emberek eszébe. Vagy van több hasonló is, csak nem tudunk róla?
-
cocka
veterán
Vigyorgóval kapcsolatban én csak azt nem értem, hogy ha ennyire fontos, hogy lehetőleg ingyen legyen minden, miért nem keres egy 0 Ft-os feltételek nélküli bankszámlát? Van ilyen.
Gránitnál meg Magnetnél vannak ilyesmik. A probléma az, hogy ha feszt hurcolássza a bankba a lóvét, de nem a 9. kerületben lakik, az necces.
Gránitnál csak ott lehet befizetni ugye. Ha jól sejtem a megközelítés is parádés mostanában, hogy szét van verve a Soroksári-Haller sarok és környéke.
Mondjuk az is parádés, hogy valaki úgy akar a költségeken faragni, hogy bár nem nyit bankszámlát sehol, de azért a paypalnak szívesen fizeti a horror átváltásait. És ott egyenlegből költéskor el sem tudod kerülni a konverzióját, mint a társított kártya használatakor, ahol legalább kiválaszthatod, hogy maradjon a paypal marzs vagy rábízod a váltást a bankodra.
De hiába töltené fel a tw számláját Revoluttal, az is számláról kér enni. Tehát ezt a számla nélküliséget borzasztó körülményes megoldani.
Ja meg a másik. Minden netes vásárlásakor vagy mondjuk mind 5. netes vásárlásakor rohangál a bankba? Biztos megéri gyalogolni, mert így már a közlekedési eszközök megléte sem feltételezhető, hiszen azokra is költeni kell.
-
vigyorgó
tag
Már vagy ötször fizettem be az Unicredit bank pénztárában A PayPal számlámra, szóval elhiheted hogy működik
A kérdés az hogy a TW illetve revolut kártyára rá lehet e valamilyen módon pénzt tölteni bankkártya vagy folyószámla nélkül. PayPal esetén megoldhatóA paypal folyószámla számát kell megadni nem a sajátomat. A saját azonosító kódomat a közlemény rovatba kell megadni ami alapján tudják kinek lesz az utalás.
-
gyulaszu
senior tag
Szerintem ezúttal átsiklottál egy fontos információ felett.
Én legalábbis úgy értettem, hogy a nagyja pénz eur, usd és chf a magyarországi k&h bankban lévő számlákon van. Azt először ki is kellene utalni és annak is lesz díja.
De mint írtam is, nem számoltam utána...ps: én lehet felvenném ezeket cash és beváltanám pénzváltóban, majd ezt a részt cash-ben fizetném tovább
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Mini-ITX
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Sorozatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged