-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cocka
veterán
Én csak azt nem értem, hogy esetedben mi különbség van aközött, hogy a rendszer automatikusan végez konverziót vagy vásárlás előtt te konvertálsz a forintból annyit, amennyit költeni akarsz?
Ha nem lenne euród, de forintod igen, akkor is ugyanezt csinálná. Magyarul az automatikusság nem kerül többe, mintha te konvertálnád úgy mond kézzel.
Sőt nekem, a pórnép gyermekének, akinek nem adatott meg, hogy euróban kapjam a fizetésem, a forintomat konvertálom vásárlás előtt euróra vagy fontra, ha külföldről óhajtok rendelni.
-
vnorbi
aktív tag
Nem próbáltam ki, de elméletben ezt ki lehet úgy cselezni, hogy megnyitod az USD számlát a TransferWise-on, és a vásárlás előtt te kezdeményezed a HUF->USD váltást a megfelelő összeggel. Így amikor a PayPal (vagy akárki) USD-t terhel, akkor lesz rá fedezet, és nem kell az automatikus váltásra hagyatkozni.
-
A TW arról az egyenlegről szedi kártyás fizetéskor ahol több pénz van, ennek nincs köze a PayPal-hoz.
Magyar PP fiók esetén a bankszámla nem pénzforrás, és forintos számla mehet hozzá (vagy esetleg $-os) €-os az semmiképp, amire kiküldeni lehet pénzt.
A forint egyenleg talán akkor lenen használva ah forintban kell fizetni, de ebben azért nem vagyok biztos. -
Lehet hogy ha megnézi valaki annak a banknak a kondícióit akkor egyértelmű hogy mire fel van, de a számlatulajdonos felelőssége ha nincs tisztában a díjakkal. Miért nem tájékoztatja az utalással fizetőket. De szerintem az bankszámla nem €-os volt, mert ott mint ha Bosnyák konvertibilis márka hivatalos pénznem.
-
viktorhu
veterán
Én már régen utaltam EU-n kívülre, de mindig volt pluszköltség olyankor útközben.
Szerk: és nem volt értékarányos, szóval ha kisebb összegekre bontod, inkább több lesz a költség összességében, pl. mindegyik részletnél elbukod az 5000 forintot. Soha nem fogod előre tudni, hogy merre megy (kik a TW bankjának a levelező bankjai, és azokon belül épp merre indítják - amikor én csináltam ilyet banki oldalon nagyon régen, kb. random döntöttem el, pl. X valutában ezek a levelező bankjaink, a pénz a Balkánra megy, akkor tippre ennek a levelező banknak lehetnek jobb balkáni kapcsolatai), a közbenső díjakat olyankor sem láttam.
-
tomp
félisten
Nekem 0Ft-ba került az utalás de eléggé lassú...
1,5órája utaltam el a pénzt és még nem érkezett meg...
Szerintem inkább a bankkártyás fizetést fogom használni. Havonta 1x rátolok egy nagy összeget aztán annyi. 100ezernél 500Ft-ot számolna fel a TW ha kártyával töltöm fel. Tekinthető akár havidíjnak is. -
goop
őstag
-
Nyiss mindkettőt, ingyen van, az €-shoz lesz egy belga €-os bankszámlád arra tudnak utalni €-os számláról. A forint csak egy sima egyenleg. Ha van mindkettő amikor erősebb aforint akkor raksz át az €-os egyenlegre, mert amikor fizetsz később senki sem tudja hogy akkor milyen árfolyam leledzik. A forintos feltöltés a forintos számládról ingyenes. Aztán úgy pakolgatod át ahogy akarod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest