Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz sifarr #4720 üzenetére

Valószínüleg van különbség.Ha más nem jogilag. pl egy osztrák bankba nem biztos, hogy távolról nyithatsz számlát. Más az üzleti modell, stb. De nem vagyok szakértő.

"A Revolut litván bank,"
    Hát igazából angol :D Csak Litvániában nyitott ilyen szolgáltatást, mert ot van könnyített banki licens. De mondjuk egy osztrák bank, nem biztos, hogy jön Magyarországra, ügyfeleket szerezni... Hanem pl alapít itthon egy sajátot, lásd Raffaisen.

" Ha régről esetleg még van ilyen, akkor épp most cserélik ezeket ezerrel litvánra jóval lejárat előtt is. A Wise kártyám is hasonlóan belga."
    Nem azért, de én épp forditva olvastam talán Curve topikba pár hónapja, hogy akinek angol bin volt azt is cserélték Hu-ra. Ha ezek a dolgok így vannak, már pedig elvileg a revolut kártyám hu-s elvileg. Akkor nincs tévedés. A kártya csere valószínüleg nem emiatt van... + még egy érdekes dolog belejátszik a történetbe a Revolutnál nem is egy kártyád van akkor erre hogy jön a díj? :D

"A Revolut szerintem nem fog bejelentkezni a NAV-nál. Egyszerűen bejelenti, hogy ők minden szabályt betartanak, rájuk ez nem vonatkozik."
    idővel kiderül... - pl egy korábbi vitás kérdésben végül nem emelt díjat a magyar ügyfeleknek MNB-s nyomásra. (Litván jegybankon keresztül).

"A Wise nem bank, tehát nem is neobank - ahogy írják."
    szerintem sem. De végülis annak veszik mások is, vhol oda sorolják jogo-s vagy sem más kérdés...

"Ha IBAN-t (nermzetközi azonosító) adna, akkor külföldről is lehetne utalni rá, de nem lehet. Erről ennyit."
    Érdekes... ennyire pontatlan lenne a cikk?

"Akkor is illetékköteles?"
    Szerintem a léte és a forgalom számíthat. esetleg mindkettő.

" Túl drágává válna a Wise."
    itt megint vannak jogszabályok... hogy és mit tudna áthárítani, ha fizetnie kell... ha meg drágává válna... akkor még kevesebben használnák. És/vagy megszoknák az emberek... átmennének esetleg Revo-hoz máshoz... kitudja... idővel kiderül mi lesz...

Ha kizárnák a wise-t, akkor forintban sokat nem fog érni. Jelenleg revolutnak is ez a sarkalatos pontja...
    bár elvileg lehet utalni forintot... + akkor már inkább megérheti mint a wise.

Nah és vajon a Curve és a többiek akik adnak kártyát? :D

Új hozzászólás Aktív témák