Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz ollie #5037 üzenetére

A Revonál, rendes 100.000 € bankszámla biztosítás van ami ugyan olyan, mint az itthoni bankoknál, csak nem az OBA, hanem a Litván megfelelője garantálja. Gyakorlatilag ugyan az a rendszer, technikailag mint pl ha Ausztriában nyitnál számlát.

Míg a wise-nál ilyen nincs. Ott max letétbe helyezik a pénzed, de nincs rá konkrét államilag garantált garancia, tudtommal. Ebből a szempontból én szerintem kockázatosabb a wise. Előnye a magyar számlaszám - meg részbeni hátránya is, mivel emiatt is emeltek árat, ami a gazdasági helyzet romlásával vélhetőleg tovább is nőhet, ahogy ezt már látni más fintech cégeknél... (curve, zen stb).

Kombinálva célszerű használni őket szerintem. Nekem pl tökéletesen megfelel a revo, önmagában is. Igaz magyar számlára nem szoktam utalgatni... De elvileg az is müködik vmilyen szinten, sőt már ugye egyes bankkártyákra is lehet, azonnali-t akár ingyenesen is utalni.

A Wise pénzforgalmi szolgáltató (kb mint egy váltó), kevesebb vizet zavar a piacon...
    Revo ezzel szemben bank, és egyre jobban terjeszkedik, legutóbb már azt olvastam a paypal helyét is átvenné - weboldalak fizetési lehetőségénél feltüntetve, de vannak már termináljaik is... Sokkal inkább jelent konkurenciát...

Új hozzászólás Aktív témák