Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dredjudge84
üzenetére
irtó nehéz megtalálni ám,, gyk 88ft a díj
https://wise.com/price-change/borderless-send?source=HUF&target=HUF&payInMethod=BALANCE&sourceAmount=16307711&priceChange=2022-august-reprice -
Rick4
félisten
Sárcok, használ valaki wise-t céges számlaként?
Sok éve van wise (régen még TW volt) számlám magán, és már több éve ev- ként, miközben a cégben mkb-s számlát használunk, és valahogy csak tegnap esett le, hogy akár a wise-n kereszül is mehetne az a heti 800-1M ft-nyi összeg az usába, dolcsira váltva, ha már 10Ft-tal olcsóbban váltanak, mint az mkb számlakonverziós devizaárfolyam, majdnem a külömbözetből meg lehetne élni.
Eddig a bank élt belőle, de ezt meguntam. Ezen felbuzdulva próbálkoztam is gyorsan, hogy az mkb-sról a wise-os számlára juttassak pénzt, de természetesen pont most, pont ezt a tranzakciót találta gyanúsnak a bank, és le is tiltották gyorsan a kártyát, ma dél körül lehetett már vele ismét fizetni... Védekezni kell valahogy a konkurencia ellen, érthető.
Szóval használja valaki céges bankszámlaként?
Köszi előre is. -
HoTDoG
tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Benne van a link a levélben amiben értesítenek a változásról.
Mutassatok egy hagyományos bankot, ahol így meg tudod nézni minek mennyi a díja, hogyan fog változni és nem úgy mint #5386 -
merqree
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Mindig kiírja, hogy egy-egy utalásnak van váltásnak mennyi a díja.
-
HoTDoG
tag
válasz
bigdady
üzenetére
A tájékoztató e-mailben ott egy részletes kalkulátor link, amiben látod minden esetben a kondíciókat feltüntetve. Ez szerintem hasznosabb, mint egy 30 oldalas hirdetmény valahol eldugva a bank weboldalán egy aloldalnak az aloldal sarkán (mint kb az összes bank esetében).
Tény, hogy a kártya költségeket nem tüntették fel. -
HoTDoG
tag
válasz
merqree
üzenetére
A hátteréről is érdemes tájékozódni. Közben megszűnt az EUR övezetben a negatív kamat, így el is törölték a tárolási díjat, azonnal.
Nálam ez inkább bizalom, hogy azonnal visszaállítják, alkalmazkodva a környezethez.
A rezsicsökkentés kb 10 évéből 8-at úgy fizettünk rezsicsökkentve, hogy közben alacsonyabb volt a gáz piaci ára, mégsem korrigált lefelé a propagált ár ahhoz
. -
sifarr
senior tag
Viszont a Wise-nak van Budapesten irodájuk. Így a kormány által kivetett banki adó őket is terheli.
Nem az iroda miatt terheli őket. Ha egy külföldi bank Mo-ra helyezi pl. a telefonos ügyfélszolgálatát, lesz irodája, még sem kell tr. illetéket fizetnie.
A Mo-i pénzszolgáltatási tevékenység a fontos. És az a kérdés, hogy a tevékenység tekinthető-e határokon átnyúló szolgáltatásnak.
A Wise esetében a saját jogú GIRO és az AFR-ben való részvétel a lényeg. Ez a kettő pedig az MNB felügylete alá tartozik. -
zichie
senior tag
-
merqree
őstag
Azért az utóbbi fel évben eléggé “furcsán” kommunikál a Wise, ami némi bizalmatlanságra adhatna okot.
Arra gondolok, hogy nemrég már volt hasonló hírlevél, aztán mire bekövetkezett volna az abban foglalt áremelés, visszaléptek. Emlékeztetőül: 3000 EUR felett havi kezelési költséget lebegtettek meg…. -
Krethx
aktív tag
Szerintem sem lesz változás a Revolut-nál. Mivel ők nálunk nem tartózkodnak. Eu-n belüli szolgáltatást nyújtanak.
Viszont a Wise-nak van Budapesten irodájuk. Így a kormány által kivetett banki adó őket is terheli. Az éves kártya díja pedig nem sok. (számomra) 800Ft. a fizikai és 500Ft. a virtuális. -
zichie
senior tag
Abban a kellemetlen helyzetben vagyok, hogy két fizikai kártya is van, ez egyik a régi MC, ami hó végén jár le. Mivel lejár, ezért már a múlt hónapban megküldték az új Visa kártyát helyette. Azt olvastam, hogy szeptember 22-től érvényes az áremelés, amely időpillanatban mind a két fizikai kártya még érvényes, így az az összeg 2*800 = 1600 HUF lesz. Várhattak volna legalább 2 hetet az áremeléssel, amire a régi MC kártya lejár.

-
válasz
dredjudge84
üzenetére
Fagyasztani lehet (az a zárolás magyarul?), de az még nem biztos hogy elég a díj elengedésére, sőt, gyanítom, hogy nem.
-
sifarr
senior tag
A díjemelésről és folyamodványáról pár szót.
Jelek szerint a Wise fizeti a tranzakciós illetéket. Az utalások után is, nem csak a bankkártyák esetében.
Az utalások díjemelését az eddig forintos forgalom elemzése alapján emelhették. Minden utalásra emelték az egységes díjat. Figyelembe vették, hogy 20e alatt nincs illeték, ez kompenzálja, hogy a nagyösszegűek esetében viszont max. 10 ezret is fizetniük kell. Szolgáltatói szinten a bevétel-költség oldalnak egyensúlyban kell maradnia.
Ha az ügyfelek ezentúl egyre inkább csak a nagyösszegű utalásokat bonyolítják a Wise-on, mert a kisösszegűek drágává válnak, akkor további áremelés is várható.Feltehetőleg a háttérben finoman utalhattak a Wise vezetésének (nem is tudom, hogy kik), hogy "szabálytalan" működés esetén problémás lehet a GIRO-rendszerben a részvételük.
Kiváncsi vagyok, hogy a Revolut esetében mi lesz. Tippem szerint ők nem fognak fizetni, tehát emelni sem. -
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nem látok az appban lehetőséget a fizikai kártya megszüntetésére, mármint a nélkül, hogy újat rendelnél.
-
dredjudge84
őstag
Most ha én letiltom a fizikai kártyát, és megszüntetem a virtuálisat, akkor nem lesz elvileg díj, és csak így marad kvázi ingyenes a wise?
-
sifarr
senior tag
válasz
merqree
üzenetére
De a ma reggel berakott screenshot szövege szerint a kártyás fizetés díjmentes marad.
A tranzakciós illeték a kártyák esetében a vásárlás értékének 0,3 %-a, de maximum évi 800 vagy 500. A bankok a maximumot beépítették az éves kártyadíjba (1-2 bank és számlacsomag kivételével), és az eseti vásárlásokra nem számítanak fel díjat, az díjmentes. Tehát a Wise az általános banki gyakorlatot követi. -
Krethx
aktív tag
válasz
bigdady
üzenetére
Pint én sem használok. (Nagyon ritkán.) Viszont mindig megváltoztatom. Órával és telefonnal fizetek. De ritkán előfordul hogy nem tudok fizetni. (Eddig kétszer volt.) Ekkor kell egy kártya. Egy hete pl. a pékségben. Kénytelen voltam elővenni a kártyát. Bedugós és pin magadásával fizettem. Nem volt kedvem próbálgatni. Szerintem ott a Terminál volt a ludas. Mert amúgy hibátlanul fizetek.
-
bigdady
nagyúr
-
Krethx
aktív tag
válasz
bigdady
üzenetére
Szerintem maradhatott volna. Nincs egyéb költség ha nem használod. A kártyás fizetés-re nem hiszem hogy le fog vonni plusz díjat. (De tévedhetek.) Nálunk is a kártyás fizetés után van tranzakciós díjat. Amit a bolt-nak kell megfizetni. A mail-ban szerintem elírás lesz.
A Gránit Bank nem rossz. Viszont minden apróságért pénzt von.
ATM PIN módosítási díj 300 Ft. stb. Én Sztár csomagot választottam feltételek nélkül.
Nem használom így itt sincs semmiféle díj. Csak az éves kártya díj ami az első évben ingyenes. A második évtől 3000 Ft. Mivel jóváírtak 10.000Ft.-ot rajtahagytam. Ami fedezi a éves kártya díjakat. A kártyás fizetés ami ingyenes náluk az én csomagomban. De bármikor jól jöhet ezért megtartom.Én a Wise és a Revolut Premium-mal jől elvagyok.
-
bigdady
nagyúr
válasz
UberMutant
üzenetére
Visszatérítettem a bankkártya díjat is

Be is zártam. Nekem ez drága marad gránit revo -
Caldera
senior tag
válasz
bigdady
üzenetére
Összegtől függetlenül fix díj van. Nagyobb összegnél jobb mint bármelyik hazai bank, mert 10 milliót is ennyiért utalsz. Kis összegnél természetesen arányaiban rosszabbul jön ki. [link]
Meg kell nézni hol az a határ, ami felett jobban jársz mint saját bankból utalással (ha van). -
-
bigdady
nagyúr
válasz
UberMutant
üzenetére
2300 Ft volt. Vagy az szállitás?
De elég -
-
bigdady
nagyúr
Egy hete sincs regisztráltam és rendeltem kártyát.
Megszüntetni hogy lehet? Kártyadij aranyosan visszajár mint egy rendes banknál vajon? -
Krethx
aktív tag
Én is megkaptam a mail-t. A kártyás fizetést csak egy részen említi. #5332 merqree
Úgyhogy egyenlőre rejtéj marad. Lehet hogy ott nem is lesz díj.Mikor változnak a díjak?
A Wise-on keresztüli, banki átutalással küldött HUF utalások díja a következő dátumtól emelkedik: 22/09/2022. A személyes vagy céges Wise számládról indított utalások díja pedig ettől a naptól emelkedik: 14/11/2022.
-
goop
őstag
Szerintem ez egy sablon szöveg. A kártyás költés sarcolásáról nem látok semmit.
-
merqree
őstag
A kapott e-mail szöveget másoltam be.
En sem tudom mit takar a szöveg.Miért történik ez?
Sajnos az utóbbi hónapokban a szolgáltatásunk biztosításának költségei növekedtek Magyarországon az árfolyam ingadozásai és az új helyi adó miatt. Ahhoz, hogy ezeket a megnövekedett költségeket fedezhessük, nekünk is meg kell emelnünk a díjainkat.Sajnáljuk, tudjuk, hogy ez nem túl jó hír. Amint lehet, újra csökkentjük a díjakat.
-
norrberth
addikt
Beszarás

-
merqree
őstag
Ezt most kaptam:
Emelkednek a HUF pénznemből és HUF pénznembe indított utalások díjai.Díjaink akkor változnak, amikor:
HUF pénznemből bármilyen pénznembe utalsz
Bármilyen pénznemből HUF pénznembe utalsz
Bármilyen pénznemből HUF pénznembe váltasz
HUF pénznemből bármilyen pénznembe váltasz
A Wise kártyáddal HUF pénznemben költesz -
szállitó
senior tag
Szaisztok!
Szlovákiában melyik atm ami a legkedvezöbb nekünk?200 eurora 2,54 et számolt az Erstés automata (WISE felöl ingyenes volt) Válaszokat előre is köszönöm szépen! -
kanyi51
senior tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy 2022-09-02 napján a RECASH számláról lett ide utalva egy kis összeg. Valahogy a mai napig (09-15) nem érkezett meg a pénz. Hol, kinél hogyan keressem? A Visenek ugye nincs csetje, ill. nem működik, emailt meg nem találtam tudnátok segíteni? Előre is kösz. -
hhgygy
senior tag
Én is ezen dillemmáztam KATA-károsultként, de olvastam olyan hsz-eket, hogy hiába nem kötelező, maga a WISE minősíthet rendszeres tranzakciókat business célúnak és akkor befagyaszthatja a számládat, amíg nem tisztázod, szóval 8000 forintért inkább nyitottam egy businesst, de abban ugye eleve benne van egy kártya is ingyen.
-
-
C64
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Azért gondoltam itt kérdezni, mert a kérdés, hogy a wise feltételei mit követelnek meg tőlem, ha kereskedelmi pénzek landolnak a magánszemély számlámon... Itt nem kell nagy összegekre gondolni, katásként ebay-ről vagy egyéb eladásokból kifolyólag utalnak néha pénzt a számlámra.
-
C64
őstag
Sziasztok. KATA-s vállalkozóként kell, hogy üzleti számlát nyissak vagy jó a sima is? Köszi
-
abrtom87
tag
Bocsánat, rosszul fogalmaztam. 250 dollárt kell neki utalnom, ez az én bankszámlámon 100.000 Ft. Csak nem értem, hogy hogyan kell átváltani, utalni ezekkel a Wise-Revolut rendszerekkel. Még a régi bankrendszerben gondolkodom, hogy deviza számla, iban, stb.
VikMorroHun
Köszi! -
vnorbi
aktív tag
válasz
abrtom87
üzenetére
Ez amúgy senkinek nem gyanús? Miért akar valaki fix forint összegért dollárt kapni a termékéért? Ha dollár kell neki, akkor miért nem dollárban határozza meg az árat? Helyett az egyik legjobban rángatott devizát választja. Miért nem mindegy neki, hogy honnan érkezik a pénz? Csak akkor ad szállítási kedvezményt, ha utalással fizetnek egy olyan helyről, ami nem bank.
Ez egy létező és működő üzleti modell? Vásárolt már valaki hasonló feltételek mellett, és meg is kapta a terméket?
-
-
VikMorroHun
őstag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Nekem működött CoinBase-re fizetés netes bankkártyáról, és vissza is jött pénz. Pedig azt írták CoinBase FAQ-ban (ha jól emlékszem), hogy ilyet nem lehet.
-
abrtom87
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix G513 Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- APPLE Airpods PRO 3 , Airpods 4 Airpods Iphone 14 15 16 17 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Eddig a bank élt belőle, de ezt meguntam.
Mégsincs a kártyának éves díja.