Hirdetés
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
zerodot
aktív tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
> Passz.
Pedig egyszerű. Nem minden Revolut ügyfél tartozik a litván részleghez.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Ettől még a magyar Sberbank 70 ezer ügyfelének simán lehetett nagyobb az össz betétje, mint a Revolut 18 milliójának.
Ha feltételezzük, hogy minden Sberbank ügyfélnek >100.000 EUR-nak megfelelő összeg volt a számláján, akkor ez csak akkor lehet igaz, ha átlagosan <160.000 forint van a Revo számlákon.
Ha ~10 millió az összes litvániában nyitott bankszámla száma, akkor hogy jött fel a 18 millió Revolut ügyfél?
Passz. Nem pénzügyi területen dolgozom, csak találgatni tudnék, mi lehet ennek az oka.
Bankszámlák száma: https://www.lb.lt/en/number-of-accounts
Revolut accountok száma: https://www.revolut.com/about-revolut/ - (eszerint mát 20 millió személyes + 1 millió business account van). -
Oliverda
félisten
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
"Revo esetében 250-szeres ügyfélszámról és egy harmadakkora országról beszélünk."
Ettől még a magyar Sberbank 70 ezer ügyfelének simán lehetett nagyobb az össz betétje, mint a Revolut 18 milliójának.
"Ez alapján kevesebb mint 1%-nyi betétvédett számla kártalanítására van elegendő pénz az alapban. Tekintve, hogy ~10 millió az összes litvániában nyitott bankszámla száma, ez sem tűnik túl biztosnak."
Ha ~10 millió az összes litvániában nyitott bankszámla száma, akkor hogy jött fel a 18 millió Revolut ügyfél? A 10 milliónak csak lehet a töredéke lehet revolutos.gergely2019:
"És mi köze a litván nemzeti banknak a Revoluthoz?"
Ez:A Revolut Bank UAB az Európai Központi Bank engedélyével és a Litván Nemzeti Bank felügyelete alatt működik. A Revolut Bank UAB hitel-, fizetési, folyószámla- és látra szóló betétiszámla-szolgáltatásokat nyújt.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Wise számlámon van egy forint számlám, amit használtam fizetésre.
Pár napja kaptam egy visszatérítést a Paypaltól ( a Wise kártyám van hozzácsatolva ) 865euro értékben.
Így lett egy euró számlám. Gondoltam pihenjen a pénzem ott euróban.
Azóta 2x fizettem, de mindig az euróból vonta le.
Be lehet azt állítani valahogy hogy a Paypal használatakor, vagy csak ha a neten vagy bárhol a Wise kártyával fizetek akkor ne az euró összegből, hanem a forint összegből/számláról vonja le?
Vagy van arra lehetőség, hogy fizetéskor eldöntsem melyikről vonjon, esetleg ezt változtatni, módosítani lehet? -
gergely2019
csendes tag
-
KilgoreTrout
senior tag
https://www.lb.lt/en/financial-stability-instruments-1#ex-1-7
In the event of an insured event, deposit insurance benefits are paid from the Deposit Insurance Fund, which is administered by the state company Deposit and Investment Insurance. The Deposit Insurance Fund is funded from the contributions paid by participants in a deposit insurance scheme, i.e. banks and credit unions established in Lithuania. The annual contribution rate is set annually by the Ministry of Finance and is valid for the period from 1 July of the current year to 30 June of the following year. The annual rate is set with a view to accumulating in the Deposit Insurance Fund, by 3 July 2024, the minimum target level of 0.8% of total insured deposits as required by the Directive and, by 3 July 2038, the national target level of 2% of total insured deposits.
Ez alapján kevesebb mint 1%-nyi betétvédett számla kártalanítására van elegendő pénz az alapban. Tekintve, hogy ~10 millió az összes litvániában nyitott bankszámla száma, ez sem tűnik túl biztosnak.
Amúgy a lényeg az egészben, hogy igazából a litván betétvédelem sem nyújt nagyobb biztonságot, sőt, a Wise a nyereségessége miatt szerintem kisebb a csőd esélye, mint a veszteségesen működő Revo esetében.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
A Sberbanknak 70 ezer ügyfele volt, az ügyfelek kártalanításához a magyar betétvédelmi alapnak 150 milliárdnyi hitelt kellett felvennie (kétszer annyit, mint az EU-s irányelvek szerinti vagyona a csőd idején).
Revo esetében 250-szeres ügyfélszámról és egy harmadakkora országról beszélünk.
-
Oliverda
félisten
válasz
gergely2019
üzenetére
Mi köze az egykori izlandi államcsődnek a litván nemzeti bank működéséhez? Egyébként Izland nem az EU tagja, és nagyon úgy fest, hogy egyhamar nem is lesz az.
-
gergely2019
csendes tag
válasz
Oliverda
üzenetére
https://privatbankar.hu/cikkek/makro/izland-kiheverte-a-csodot-de-a-receptet-jobb-ha-eltitkolja-244925.html
"Az izlandi kormány finanszírozta ugyanis a bankok veszteségét, de csak az izlandi állampolgárok megtakarításait védte meg. A külföldiek kártalanítását Izland először arra hivatkozva tagadta meg, hogy mind a betétbiztosítási alap, mind pedig a Landsbanki magántársaság, ami helyett az izlandi költségvetésnek, tehát közvetve az adófizetőknek nem kötelessége helytállnia."
-
Oliverda
félisten
Igen. Elég jól ki van találva a rendszer, ami nem a 2,8 millió litván lakos alapján mondja meg, hogy melyik pénzintézetnek mennyivel kell beszállnia.
Már azt sem értem, hogyan merülhet fel bárkiben, hogy nem tudná teljesíteni a vállalásait egy ilyen kaliberű nemzeti bank, ami egyébként az Európai Központi Bank irányelvei alapján működik.
-
Oliverda
félisten
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
"Hát mert nincs annyi pénz a betétvédelmi alapban, hogy 18 millió ügyfelet kártalanítsanak. "
Mennyi pénz van benne?
"Litvánia egy kis ország, kizártnak tartom, hogy az állam nemzetközi ügyfelek kifizetése érdekében venne fel brutális hiteleket"
Mi köze az alaphoz annak, hogy mekkora ország és mekkora a lakossága?
Bónusz kérdés: A Revolut 18 millió ügyfelének átlagosan mennyi pénz van az egyenlegén? Egészen biztosan nem ~100 000 euró.
Egyébként itt pontosan leírják, hogy melyik pénzintézetnek mi alapján kell befizetnie az alapba.
-
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Hát igen, csak 2,8 milliós ország.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Hát mert nincs annyi pénz a betétvédelmi alapban, hogy 18 millió ügyfelet kártalanítsanak. Litvánia egy kis ország, kizártnak tartom, hogy az állam nemzetközi ügyfelek kifizetése érdekében venne fel brutális hiteleket (ahogy ez szokás, ha elfogy a betétvédelmi alap pénze).
-
Oliverda
félisten
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
"Mondjuk a Revo se sokkal jobb, mert egy esetleges csőd esetén 18 millió felhasználóval nem fog tudni mit kezdeni az ottani "OBA"."
Miért ne tudna? -
KilgoreTrout
senior tag
Nem, a Wise nem névreszólóan tárolja a pénzed különböző bankoknál, ergo az összes fekhasználó együttesen kap a betétbiztosításból, ami fejenként effektíve semmi. Ezt próbálják ellensúlyozni azzal, hogy sok különböző bankban tartják a felhasználók által befizetett pénzt.
Mondjuk a Revo se sokkal jobb, mert egy esetleges csőd esetén 18 millió felhasználóval nem fog tudni mit kezdeni az ottani "OBA".
-
sifarr
senior tag
Beraksz 60 milliót, és ha borulna minden, max 85 ezer angol fontig, cirka 40 millió forintig kártalanítanak, ...
Pontosabban, ha a Wise borul, akkor visszakapsz 60 milla minusz az elszámoló költségénének rádeső része.
Akkor van igazán baj, ha az a bank lesz fizetésképtelen, ahol a Wise pihenteti a pénzt. Ilyenkor a Wise kártalanítására igaz a betétbiztosítás, ami töredéke az elveszett pénznek. Tehát az ügyfelek nagyobb arányt buknak a pénzükből. -
Rick4
félisten
Viszonylag jól leírta a helyzetet, amire a kifejező szónak a "szerintem" szót használta. Fogalma se volt a valóságról, és mellé is lőtt, ennyi történt mindössze.
Oké, akkor próbáljuk meg együtt értelmezni, mire akar a wise utalni. Beraksz 60 milliót, és ha borulna minden, max 85 ezer angol fontig, cirka 40 millió forintig kártalanítanak, ehhez képest Itthon beraksz a számládra 60 milliót, és az OBA visszaad 100 ezer eurónyi összeget, azaz 40 milliót.
Még mindig ott tartunk, hogy ezek a tények. -
HoTDoG
tag
Szerintem viszonylag jól leírta a helyzetet Boond.
Az általad linkelt leírás alábbi bekezdéséből.
"Mi történne, ha a Wise fizetésképtelenné válna?
"...számodra visszatérített pénzt összege alacsonyabb lehet, mint ami eredetileg a számládon volt."
Többször kitárgyaltuk már: #5251
Aki betonbiztosat keres, nagy összegnek, valódi biztosítással, az ne itt tárolja. -
törölt tag
A Revonál, rendes 100.000 € bankszámla biztosítás van ami ugyan olyan, mint az itthoni bankoknál, csak nem az OBA, hanem a Litván megfelelője garantálja. Gyakorlatilag ugyan az a rendszer, technikailag mint pl ha Ausztriában nyitnál számlát.
Míg a wise-nál ilyen nincs. Ott max letétbe helyezik a pénzed, de nincs rá konkrét államilag garantált garancia, tudtommal. Ebből a szempontból én szerintem kockázatosabb a wise. Előnye a magyar számlaszám - meg részbeni hátránya is, mivel emiatt is emeltek árat, ami a gazdasági helyzet romlásával vélhetőleg tovább is nőhet, ahogy ezt már látni más fintech cégeknél... (curve, zen stb).
Kombinálva célszerű használni őket szerintem. Nekem pl tökéletesen megfelel a revo, önmagában is. Igaz magyar számlára nem szoktam utalgatni... De elvileg az is müködik vmilyen szinten, sőt már ugye egyes bankkártyákra is lehet, azonnali-t akár ingyenesen is utalni.
A Wise pénzforgalmi szolgáltató (kb mint egy váltó), kevesebb vizet zavar a piacon...
Revo ezzel szemben bank, és egyre jobban terjeszkedik, legutóbb már azt olvastam a paypal helyét is átvenné - weboldalak fizetési lehetőségénél feltüntetve, de vannak már termináljaik is... Sokkal inkább jelent konkurenciát... -
HoTDoG
tag
Ma két HUF-HUF utalást is indítottam céges számláról, mind megszokott utalások. Ennek ellenére az egyikre 2, a másikra 4 óra feldolgozást írt a Wise. Több Wise oldali ellenőrzésen estem már át eddig, nem vagyok új nekik. Az nem derült ki, hogy technikai vagy folyamatbeli (ellenőrzés?) kérdés miatt van-e, de elég fura, főleg, hogy azonnal át kellene érnie...
-
g@bo
nagyúr
A valuták, devizák átváltásakor az árfolyamkülönbségből keletkező nyereség, ha az átváltás nem üzletszerű tevékenység keretében történik, adómentes jövedelem, egyébként ellenőrzött tőkepiaci ügyleti nyereség [Szja tv. 1. melléklet 7. 4. pont; 67/A. §].
jogos. kár h aranyra ez nem igaz.
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
A Zennél nincs névre szóló magyar számla, hamarosan pedig már a kártyás feltöltésért is fel fognak számolni díjat.
-
Rick4
félisten
Egyikünknek sincs igaza, mert valahol 90 ezer ft körül jár már az árfolyam miatt:
Ha Európában vagy az Egyesült Királyságban: 200 GBP/EUR összegig két ingyenes készpénzfelvételre van lehetőséged havonta.
De nekem egy kicsit jobban nincs igazam, ugyanis belekevertem az itthoni bankoknál megszabott 2 alkalom és max 150 ezres díjmentes készpénzfelvét limitet, ami viszont a wise-ra nem vonatkozik.
-
Rick4
félisten
Wise-nél nyitsz számlát, ha kint élsz, eurósat nyitsz, és mellé nyitsz magyar forint számlát, itthoni utalások 5 másodperc alatt ott vannak, nevetséges költségért tudsz utalni bármerre, nálunk felveheted 160 ezerig külön költségek nélkül is automatából, a forintot pedig váltod euróra nagyon jó árfolyamon, és ott már azt csinálsz vele amit akarsz. Sok pénz átmegy havonta, sok éve, semmi macera nem volt magánban.
-
|nsane
tag
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
|nsane
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, melyik lenne a jobb (olcsóbb) megoldás?
Magyarországról kapom a fizetésem a magyar UniCredit Partner Aktív Forint folyószámlámra. Ezzel nincs is probléma, nagyon olcsó, viszont nekem nincs szükségem Forintra, mivel Szlovákiában élek. Eddig könnyen megoldottam, mert full ingyen levettem a számlámról a pénzt és egyik barátommal átváltottam középárfolyamon euróra (illegális?), utána pedig ráraktam a szlovákiai bankom EUR számlámra (idén már van dollár számlám is). Sajnos már nem fogok tudni rendszeresen váltani középárfolyamon az ismerősömmel, tehát új megoldást kell keresnem.
Az én fejemben 3 megoldás körvonalazódott ki, csak nem tudom melyik a jobb (olcsóbb).
1. UniCredit-nél devizaszámlát nyitok és bankon belül megoldom váltást, utána pedig átutalom a Szlovák EUR és USD számlámra
2. Wise/Revolut-nál nyitok számlát, átutalom a Forintot, átváltom a megfelelő devizákra, majd utána átutalom a Szlovák EUR és USD számlámra
3. elsétálok, ahogy eddig is tettem egy UniCredit ATM-hez, ingyen leveszem a "jó magyar forintom", Szlovákiában átváltom egy pénzváltónál (nincs semmiféle kezelési költség, általában jobb az árfolyam mint a magyarországi váltóknál), majd berakom a Szlovák számlámra.
Előre is köszönöm a segítséget!

-
wayne1
senior tag
Hali. Mi lehet a gond abban az esetben ha :
1, OMW kúton és Coop üzletben nem tudok fizetni érintéssel. (Eddig működött az OMW, coopban most fizettem először) Kiírja, hogy elutasítva és használjam a chipet vagy a lehúzást, azzal működik viszont.
2, Auchan, KIK itt működik minden ahogy eddig is.Annyi, hogy 2. esetben mind a két helyen a régi fajta OTP terminál van az első két helyen pedig valami újabb fajta. A kártyán minden be van kapcsolva, nincs semmi sem kikapcsolva.
-
bb71
őstag
1. az általános Wise számlára utaltam és közleménybe a Pxxxxxx azonosítót írtam.
itt sajnos user error volt, mert Wise-nak jelzett értéknél kevesebbet utaltam el...2. a nevemen lévő Wise-os forint számlaszámra elutaltam 1Ft-ot, ez sem jelenik meg...
UPDATE: megérkezett, amíg írtam...Az 1. pontbeli esetnél nemrég megjelent, hogy kevesebb érkezett - és utalás megszakítva felirat -, de lehet javítani az utalást:
- a kevesebb összeget elfogadom
- kipótolom a hiányzó összeggel (még utalok kintről Wise-ba)Először próbáltam elfogadni a beérkezett összeget - 10x ... egyszer sem fogadta el a rendszer, mindig megszakítva a folyamat jelző.
UPDATE: az eredeti kisebb utalt összeg lesz belőle, ez is frissült, amíg írtam!Végül elutaltam a hiányzó összeget... hogy mi lesz ebből?!
-
bb71
őstag
Ma két utalásom sem érkezik meg a Wise egyenlegemre, nálatok nincs gond???
-
tomp
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Pontosan!
Zótépéhez megy a fizum. Aztán megy tovább Wise-ra. Igaz a megtakarításomat átrakom svájci frankba. 1hét alatt szépen hízott is az értéke...
-
hockeyapu
senior tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Mé'? nem az otpő a legjobb ?
-
Rick4
félisten
Sok éve volt devizaszámlám, de úgy rémlik, az technikailag egy forint alapú számla lesz, amire forintban is tudsz utalni, és majd a bank átváltja, és a pénztárban valutában is tudsz befizetni, ami szintén jóváíródik, mert dollárban tartják nyilván a rajta lévő pénzt.
Ezek alapján elvileg sima forint utalással oda kell érjen a pénz, és az árfolyam függvényében átváltja a bank. De egy telefont meg lehet nekik ereszteni, hogy látják.
-
Oliverda
félisten
válasz
UberMutant
üzenetére
Igen, de leginkább akkor, ha amerikai bankba/bankból utalsz pl. európaiba. Raiffeisen->Revolut viszonylatban biztosan nem volt pluszköltés, illetve úgy rémlik, hogy fordított irányban sem.
-
-
Oliverda
félisten
válasz
UberMutant
üzenetére
Úgy rémlik, hogy Revolut és magyar bank viszonylatában nincs levelező bank.
-
-
-
fil
őstag
A Wise-ról hogyan lehet USD-t Mo.-i USD devizaszámlára utalni? A Swift utalás elég drágának tűnik, mert azt írja, hogy +2,90 USD és még a közbenső bankok is felszámíthatnak díjat.
Vagy jobban járok, ha áthúzom Revolutra és onnan utalom? -
spe88
senior tag
Ezt nekem címezted? Arra voltam kíváncsi, hogy a Wise-nak van-e Mo.-on magyar IBAN-számlászámú EUR-számlája, mert akkor talán jobban jártyam volna. De megkaptam a választ, hogy nincs, így nincs más opció, csak benyelni a Raiffeisennél díját, de elvileg nem sok 10000 Ft a max. költsége..
Edit: a 10000 Ft max. a gyakorlatban 32 euró
nem tudom hogy jött ki -
C64
őstag
Wise partnert hogyan lehet keresni?
-
-
Gumikés
kezdő
válasz
UberMutant
üzenetére
Szünet van a suliban?
-
-
Gumikés
kezdő
Sziasztok,
Ha van kártyám, azzal tudok befizetni wise számlámra automatán keresztül?
Segítségetek előre is köszönöm.
-
Rick4
félisten
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Oké, azt megérti az ember, hogy elszöszölnek 2 napig, annyi bele is fér, ha már az mkb is napokig bohóckodik a kártyával, de revolut accountom is van, amin soha egy percig se volt pénz, mert a facebookon szembejött a revolut kárusultak csoportja, beleolvastam, és nem írtak túl jó sztorikat, több hónapig vigyázott a cég a pénzére, nehogy rossz dolgokra költse, és hasonlók.. Ilyet a wise-nél nem tlaálok, a magam tapasztalata meg kevés.
A kiinduló kérdés is inkább csak egy általános használhatóságra vonatkozott, hogy cégesre tudom-e úgy használni, mint magánban, itt is átmegy rajta havi 1.5 millió, és még sose maceráltak.
-
Amu
tag
" jelenleg nem tudunk ennek a kedvezményezettnek pénzt utalni"
(Unicredit bank
vajon miért kapom ezt az üzit? Otp-s számláról simán ment az utalás, tehát a számla adatok jók.valaki találkozott már ilyennel?
-
Kátai
senior tag
És ez szerinted gazdaságos lenne?
Magyar számláról HUF utalás Wise számlára
Wise-ben átvált EUR-ba
Wise utalás EUR-ba magyar devizaszámlára (Raiffeisen) -
spe88
senior tag
válasz
UberMutant
üzenetére
hát ezért kérdem én is, hogy hogyan működik a rendszer.
Én is úgy látom, ahogy te.Gondoltam a Wise-nak van eurós számlája magyar IBAN-számlával és akkor talán olcsóbb.
Raiffeisennel utaltam közvetlenül a bolgárra és 2000 eurónál levont 10+ eurót, ami nem tűnik soknak, de gondoltam hátha megúszhatom olcsóbban Wise-szal.
Ha el kell utalnom jóval többet az sokkal jobban fog fájni
-
-
spe88
senior tag
Szoktam használni a Wise-t, viszont most új dolgot kellene kipróbáljak.
Magyarországon vezetett eurószámláról szeretnék eurót utalni egy bolgár eurószámlára. A kiiírt jutalékuk meglehetősen alacsony.
Érdeklődnék, hogy itt hasonlóan működik a rendszer, mint amikor valós konverzió zajlik?
Pl. ha elindítom a Wise-utalást, akkor ugyanúgy utalnom kell egy Mo-on vezetett Wise-eurószámlára bizonyos összeget?
Ez azért fontos, mert az én eurószámlámnál lehet, hogy ugyanannyi a költsége az egésznek, mintha egyből elutalnám egy bolgár számlára.
Csinált már valaki ilyen Wise-utalást, hogy nem volt konverzió? Gondolom ugyanúgy működik, de azért megkérdezem.
-
Rick4
félisten
válasz
UberMutant
üzenetére
Bocs, nem tettem különbséget aközött, hogy igen, te használsz, és mi a kérdés, vagy szimplán csak a hozzászólásban nem látható-e a lényeg.
Szóval a kérdések nem olyan hosszúak, Remov nagyjából meg is válaszolta, ezért köszönöm neki is), szóval röviden a sztori:
A problémamentesség megszűnése, és az akadékoskodás lett az utolsó csepp a pohárban, az egész pénzügyi vonal innentől elágazni látszik, megoldást kell találnom.
Csütörtökön ki kellett volna fizetnem egy kisebb, 780 usd értékű rendelést, de nem sikerült, 5-6x- i próbálkozás után se ment, mondom akkor töltök egy keveset a google ads-re, majd kiderül, a kinti cég, a paypal, vagy a bank a hunyó, de mivel az se ment, egyértelmű lett, hogy az mkb-nál van baj. Telefon, beazonosítás egészen lábméretig- horgászigazolvány- számig, utána nekem zenehallgatás, az ügyfélszolgának meg kb 40 perc kérdezősködés odabent, hogy ez mégis mi lehet... Oké, a rendszer gyanúsnak találta a tranzkciót, (15 éve minden héten minden csütörtökön ugyanoda fizetek ennél nagyságrenddel nagyobb pénzösszegeket is) 24 óra múlva menni fog, köszi, rendben, annyit kibírok.
A rendelés meg sürgős volt, de tegnap este még mindig nem ment, úgyhogy megvettem magán számláról, de ugye így a befizetendő kb 70 ezer áfa huss, szóval azon túl, hogy 417-ért váltana az mkb, és 405 körül a wise, még pénzt költeni se hagynak... Ráadásul a kártyával ma délelőtt se megy a google ads, még mindig nem tölthető direktben a mentett kártyaszámmal sem, tehát még mindig az mkb-nál pattog a labda, ez viszont nekem nem fér bele.
Nem akarom teljesen lecserélni az mkb-t, de amíg eddig a váltások során kidobtam az ablakon az egyszerű ügyintézésért és a megbízhatóságért csak a 10Ft árfolyamkülömbözet miatt heti 25-30 ezret, most már elpárolgott ez is, szóval a céges wise számlát fogom a vásárlásoknál használni, a lényeg, hogy ne szőrözzenek. Semmi susmus, minden teljesen hivatalos, mindenről papír van, az időfaktor nekem sokkal fontosabb.
De ismeretlenül nem tennék a wise számlára 2-3 millát, hogy vagy benyelik hetekre, vagy nem... -
Manitou
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére

Appban sikerült felvinni , webes felületen szgépről másabb volt a szitu.
És már ment is egy teszt utalás minimál euroval.Noxy

Gondolom kell neki vagy 5 nap mire odaér. -
-
-
Manitou
veterán
Beírom ide is, hátha itt hamarabb kapok választ
Korábban wise kártyával "vettem" PEMÁP-ot, mivel az ingyenes volt. Viszont szükségem lesz majd a kifizetett EUR-ra. Van a topikban, olyan aki állított már be államkincstáron wise-os számlát, és utalt ki EUR-t MÁK-ból Wise számlára?
A bankszámla hozzáadásánál nem egyértelmű, hogy miket kellene beállítani , már a legelején kérdéses nekem, hogy IBAN külföldi vagy egyéb külföldit kellene választani?
Visszaolvasva létezik, hogy már nem is lehet hozzáadni wise euros számlaszámot és kiutalni EUR-ot Wise-ra?
-
fil
őstag
Köszi. Először csak a gyorsítótárat töröltem az nem segített. Aztán kilőttem én is utána jó lett. Eddig ilyet még soha nem csinált.
-
fil
őstag
Wise app ma fura dolgokat művel (android). Belépve nincs kártyám, számlám. Arra bíztat, hogy nyissak fiókot. A beállításokba lépve megvannak a személyes adataim.
Ezzel szemben a web-en belépve a fiókba minden rendben lévőnek látszik.
Tapasztalt más is ilyet? -
Rick4
félisten
válasz
UberMutant
üzenetére
Bemásolom az első sort:
Sárcok, használ valaki wise-t céges számlaként?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4209, 94% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

nem tudom hogy jött ki