- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SteveBeard #29495 üzenetére
Ja, így már másabb a leányzó fekvése! Akkor a hibát a samba konfigban kell keresni szerintem, és nem a mount-ban... Mi az smb.conf-od tartalma? Vagy nem tudom pontosan, hogy nektek mi a megfelelője ezen file-nak... Talán /etc/config/samba?
-
válasz
SteveBeard #29493 üzenetére
Nem, sajnos nem! Ahhoz, hogy írni tudd, nyilván az mögé is kell egy háttértár, de én úgy gondolom, hogy ha extroot-ot használsz, akkor ezzel jónak kellene lennie!
-
Pacee87
aktív tag
válasz
SteveBeard #29485 üzenetére
Köszi a gyors választ, :2221-esen próbáltam kívül és belül is!
-
válasz
SteveBeard #29435 üzenetére
Szia!
Meg kell nyitnod kintről is a 81-es portot, NAT-olni a router címére, és már megy is...
-
macko003
csendes tag
válasz
SteveBeard #29409 üzenetére
Szia
én 1wire eszközökkel mérem a hőmérsékleteket, és a fűtés rendszert is a 1043-am vezérli.
http://macko003.dyndns.org (óvatosan vele, a routeren van az egész, így picit lassú)
Adatbázis esetén még felvetődik az a kérdés, hogy mennyi idejig és milyen részletességgel szeretnéd visszanézni az adatokat. Ugyanis a rrd egy idő után (beállítás) átlagol, és csak azokat az adatokat tárolja. Pl. percenkénti/5 percenkénti adatokat átlagolva 1-1 órában tárolja a heti nézetet, a napikat pl évesnek (beállítástól függ), míg pl (my)sql esetén teljesen visszakereshető. Nekem több min egy éve megy a rendszerem, 20 hőmérő, és jópár egyéb adat van benne, de így is 50MB körüli csak az adatbázisom.van olcsó 1wire-es usb-s átalakító (http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=ds9097 ) ami az eredeti másolata kb fél áron, nekem ez üzemel
ehez van owfs (One Wire File System) csomagból, ami filerendszerként felcsatolja a 1wire rendszert, de van még több más megoldás
hozzá szenzorok 200ft-ért lehet venni ebay-ről, vagy a gyártó küld ingyen
RRD-hez itt találtam részletes leírást:
http://martybugs.net/linux/hddtemp.cgi -
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #29317 üzenetére
Hi!
Gondoltam, hogy ahhoz kell. Egy topictársnál is hasonló a probléma, de sajnos ssh-n config-olva sem jön össze a modem elérése.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #29314 üzenetére
Hi!
Elvileg nem kell javítani, lévén a changeset szerint azért került ki a funkció, mert értelmét vesztette azóta, hogy egy interface több hálózat része lehet.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #29310 üzenetére
Hi!
Nem csak nálad tűnt el.
-
nmania
csendes tag
válasz
SteveBeard #29254 üzenetére
Köszi, nekem 12MB/s-t ír.
Valakinek tippje, mitől lehet sokkal lassabb a feltöltés a letöltésnél? (iperf 100Mbit körüli értéket hoz ki felfele, szóval a hálózati kapcsolattal nincs gond) -
poli27
veterán
válasz
SteveBeard #29257 üzenetére
Feljebb van állítva a sebességem, tesztelés céljából, a 100/25 van beállítva ideiglenesen, de lefelé nem jön csak 5-5,5MB átlagban 1x jött 6,7-el
Ezért megy felfelé ilyen jól, az előbb 3-at is kihozta
De ritka hogy felette van a 40/15 nek, átlagban az le 4-5,fel 1,8-2MB van meg
-
poli27
veterán
válasz
SteveBeard #29253 üzenetére
Most 2,3MB/s openwrt-nél soha nem volt ennyi.... Amúgy nekem is adsl volt előtte 512k val felfelé, ezzel ég és föld
Ez egy wireless szolgáltató Isanet 40/15mbit es csomag, 1 hónap bajlódás után, végre tartja a sebességet amire fizetek
Sokáig kinlódtak de megcsinálták, csak el ne kiabáljam, átlag a letöltéssel volt baj, az 40 helyett 15-20 volt, de felfelé is csak 10-11 volt bár az sztem belefért.Jó kis szolgáltató szorgosan javították, igaz naponta hivogattam őket de megcsinálták
-
válasz
SteveBeard #29239 üzenetére
Persze, hogy lehet! A LuCI nem kernel szintű dolog, csak néhány weblap, és pár script...
-
engusz
veterán
válasz
SteveBeard #29003 üzenetére
Nem indult akkor sem, ugyanazt csinálta, mint előtte.
-
Speeedfire
félisten
válasz
SteveBeard #28966 üzenetére
Várjuk.
-
ThodEE
őstag
válasz
SteveBeard #28967 üzenetére
Ez jó hír, mert pont holnap fogom beüzemelni az enyém
-
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #28966 üzenetére
Fent is van...
már csak egy-két beállítás és mehet a teszt...
-
válasz
SteveBeard #28928 üzenetére
Nem, persze, hogy nem biztos! Alex az Ő fw-jébe belefordította, de szerintem az alap OpenWrt-ben sincs benne! Annyi a könnyebbség, hogy most már egy jó ideje telepíthető utólag is, mert előtte bizony csak akkor működött, ha bele volt forgatva az fw-be!
-
dash17291
tag
válasz
SteveBeard #28928 üzenetére
Trunk verzióhoz ez kell:
opkg install block-mount kmod-usb-core kmod-usb2 kmod-scsi-generic kmod-usb-storage kmod-fs-ext4 e2fsprogs
-
válasz
SteveBeard #28926 üzenetére
Az extroot-hoz szükséges csomagok fel vannak telepítve?
block-mount, block-extroot, block-hotplug, etc...
-
válasz
SteveBeard #28924 üzenetére
Szia!
Mivel OpenWrt, gondolom ott is az fstab config szerkesztésével...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #28824 üzenetére
A vashoz képest valóban rendben van. De egy microSD kártya nem feltétlenül labor körülmény, igaz a helyszín valóban a "Vargalex labor".
Szerk.: Ja, és én tettem rá hardware-os Turbo gombot.
Lehet az segít...
-
válasz
SteveBeard #28824 üzenetére
Persze... Ólomkamrában, csak gyenge piros fény mellett, és súlytalanság állapotában!
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #28531 üzenetére
próbáltam:
Smartctl: Device Read Identity Failed (not an ATA/ATAPI device)ez egy 2,5-es külső vinyó
erre: smartctl --all /dev/sda -d scsi
ua mint amit az elöbb másoltam be -
válasz
SteveBeard #28526 üzenetére
Először a hdd-re raktam, félve hogy nem fog elférni a flash tárhelyen, de az opkg-link nem működött. Aztán felraktam a flash-re, elfért. Viszont még nem tudtam rájönni hogy tudnám a hőmérsékletet előcsalogatni belőle. Egyik parancsra azt írja hogy nem támogatja a SMART-ot, a smartctl -d sat -A /dev/sda-ra viszont csak kidob pár értéket...
-
válasz
SteveBeard #28521 üzenetére
Ne viccelj már, mondtam, semmivel! Ne is terheljük ezzel tovább a topikot! Nem az enyém volt, csak egy ismerősé, ha nem kellett volna senkinek, max megszűnik...
-
válasz
SteveBeard #28518 üzenetére
Szívesen! Használd egészséggel!
Én pedig köszönöm a felajánlást, de nem hinném, hogy erre sor kerül, a távolság miatt... Ha járok is arra (ami nem valószínű), az akkor majdnem biztos, hogy céges út lenne, ahol egyrészt nem egyedül vagyok, másrészt nem sörözök! De amúgy sem iszom soha...
-
válasz
SteveBeard #28514 üzenetére
Semennyibe! Elküldöm pü-ben az adatokat, és a Tied! Én nem kereskedni akartam vele!
-
Toldo
csendes tag
válasz
SteveBeard #28483 üzenetére
Az enyém nincs ekkora szóval az sem lehet akkor gond. Ja extrootom nincs, csak swap és a tárhely. Remélem hajlandó lesz működni.
Ja és össze ne vesszetek már ilyenen. Kicsirics77-nek megjegyezném, hogy az átlag WIN USER is csak kattintgat, mint a hülye gyerek. Mellesleg, ha beválik a megoldás, tojok rá, hogy mit csinál (nem vagyok én programozó...).
-
Kicsirics77
veterán
válasz
SteveBeard #28487 üzenetére
jobban utánna kellene olvasni mindennek nekem is de sem energiám sem pedig időm rá
nyilván akkor te nem formáztál csak csatoltál
ha formáztad volna a webes felületen akkor az úgy működne mint a linuxban a gParted -
Kicsirics77
veterán
válasz
SteveBeard #28485 üzenetére
nem is kritizáltam! csak nem ilyen egyszerű mint leírtad,hogy csatol és megy
azért linkeltem az ext file rendszerről -
Kicsirics77
veterán
válasz
SteveBeard #28483 üzenetére
ha nem értesz a linuxhoz akkor ne tapsikolj
én sem értek hozzá csak 5 éve használom mint felhasználó
a csatolásban igazad van de formázni ugyanúgy formáz
csak nem ntfs-re mint azt a win halandók megszokták,hanem ext particiókat és swap-cserehely(virtuális memória) particiókat hoz létre
ext file rendszer -
Toldo
csendes tag
válasz
SteveBeard #28477 üzenetére
Köszi, meló után lefuttatom, remélem segít. Amúgy milyen HDD-d van csatolva? (végső esetben most arra gondoltam, hogy leformázom a HDD-t, de sajna van rajta cucc, ami kell...)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #28215 üzenetére
El sem indult a miniDLNA. SSH-n indítva látszott, hogy egy library-t hiányol. Neked elindult 1.02.1-ReBuilded-en? Azóta ugyanis javították a miniDLNA csomag függőségeit és alapból kiválasztásra kerül a kérdéses lib.
-
fjanos951
tag
válasz
SteveBeard #28161 üzenetére
Köszi a választ.
-
fjanos951
tag
válasz
SteveBeard #28078 üzenetére
Szia!
Neked melyik firmware alatt megy (mert látom cserélgeted azokat), mert akkor felrakom én is azt. Most a vargalex 1.1.1 b3-ja van fenn. -
fjanos951
tag
válasz
SteveBeard #28078 üzenetére
Szia!
Köszi a válaszod. Én is pontosan így csináltam, minden ugyanaz. Az érdekes, ha kikapcsolom a printert, akkor is úgy látja PC-m, hogy üzemkész. A nyomtatásra elküldött dokumentumot viszont, csak akkor lehet törölni a várólistáról, ha a printer be van kapcsolva. Már SSH-val megnéztem a printer configot és az is rendben van (szerintem). -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #27990 üzenetére
igen, ezt elfelejtettem írni, hogy én még az eredeti 1.02.1-en vagyok
kiváncsi lennék, ha lecserélném, akkor milyen lenne a helyzet.....ugye írtak már a rebuilded-ről is rosszat
de valszeg maradok a nagyon jól belakott régin -
Marcelldzso
tag
válasz
SteveBeard #27558 üzenetére
igazából 128 felett bőven elég. én nekem azért van ennyin mert próbálgattam.
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #27558 üzenetére
swap mérete tuti elég, nézd csak meg a "free" paranccsal.....alig használ a 128MB-ból is....
-
poli27
veterán
válasz
SteveBeard #27553 üzenetére
Én összeraktam egy linuxos szervert itthonra, nem bajlódtam a routerrel, nem torrentezni való sztem !Pláne hogy max 2MB/s ot tud produkálni, ami elég karcsú, és azt is nagy loaddal...Én letettem róla hogy arra használjam, most hálózati tároló lett belőle
Igaz még az is nagyon lassú vele :S
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #27553 üzenetére
most megnéztem én is a régi fw:1.0.1, tm:2.42.3 alatt is elindul felfelé a load ha bent csücsülök luci-ban (3ig néztem), de csak akkor ha tm webes felületén is bent vagyok
ha a luci belépési felületen vagyok + tm webes felület, akkor lemegy 0,5-re
igaz nálam most 200k a letöltés
eddig ezt nem is vettem észre, mert nem szoktam sokáig a luciban turkálni -tényleg te miért teszed? -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #27550 üzenetére
mintha lett volna arról szó, hogy az új transmissionok mind nagy load-ot csinálnak...
nem lehet a régit visszarakni az új 1.1 alá?
(már valaki ezt is kérte szerintem, csak nem tudom hogy van-e az új kernel alá régi tm fordítva) -
poli27
veterán
válasz
SteveBeard #27550 üzenetére
A magas loadot sok letöltésnél,feltöltésnél vagy állandóan produkálja?
-
raidx
őstag
válasz
SteveBeard #27500 üzenetére
Húzd ki a routerből az USB csatlakozót (Válaszd le a tárolót). indítsd újra a routert (Luci, Putti, esetleg tápcsati). Miután újraindult a router csatlakoztasd vissza a tárolót. Most már elméletileg hiba nélkül lefut az sda2 format script. Ha mégsem, talán jár erre tőlem okosabb aki segít.
-
CyDoN
senior tag
válasz
SteveBeard #26491 üzenetére
igazából lefagyott, mert semmi nem ment rajta! Remélem nem lesz több ilyen. Most próbálom elérni wifin a routert de egyenlőre szenvedek! Nincs kedvem állandóan kábelre dugni a notebookot, ha le szeretnék tölteni valamit!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #26460 üzenetére
Hi!
Szerintem elenyésző azon alkalmazások száma PC oldalon, amik a bejövő portokat scannelik.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
SteveBeard #26460 üzenetére
Hát az eddig is tiszta sor volt, hogy ha már a gépeden van a kéretlen alkalmazás, akkor megszívtad mindenképpen. Akár a 80-as porton is megszivathat, az meg csak nyitva van tán...
-
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #26420 üzenetére
Már megint nem olvastam vissza, csak benéztem egy pillanatra..
-
energiezolee
aktív tag
válasz
SteveBeard #26382 üzenetére
Nagyon szívesen
-
energiezolee
aktív tag
válasz
SteveBeard #26380 üzenetére
Szia
Felteszed a firmware-t, majd azonnal beállítod a jelszót Luci-n keresztül, majd ssh-ba belépsz, ezután ezt lefuttatod, majd mikor lefutott csak nyomsz egy enter-t, majd ha be boot-olt a router, visszarakhatod a mentést, de előtte az fstab file-t töröld a mentésen belül az etc/config mappából!
Én így csinálom
-
energiezolee
aktív tag
válasz
SteveBeard #26207 üzenetére
Szia
Azért csináltam ekkora file -al, mert azt még senki sem tesztelte eddig!
Legalábbis én még nem találkoztam vele!!! -
Maximusz
aktív tag
válasz
SteveBeard #26274 üzenetére
ok, akkor maradok az 1.1-nél... - bár most meg rrdtools nincs
-
Vagalex - miben kell módosítani a statisztika rögzítést, hogy menjen rrdtool1-el is ??
kellemes napot mindenkinek (aki bent a routerét hergeli, ilyen szép időben)
-
válasz
SteveBeard #26271 üzenetére
Egyszerűbb, ha mindent tiltasz, és csak az itcafe-t engedélyezed!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #26263 üzenetére
Hi!
Ja, hogy annyi a baj, hogy ha a modemes szabályokat beteszed, akkor hatástalan lesz a facebook tiltás. Most már felfogtam.
Ez azért van, mert mindkettő a FORWARD lánc elejére szúrja be a szabályait. Gondolom a modemes szabályokat tetted a végére, így az kerül a lánc elejére és aziptables -I FORWARD -j ACCEPT -i br-lan -o eth0.2
mindent engedni fog kifelé. A megoldás annyi (így látatlanban), hogy a modem eléréséhez szükséges iptables szabályokat a facebook tiltó szabály elé tedd be! Így a tiltás lesz a lánc elején, a modem elérést pedig nem fogja befolyásolni.
És igen, nem tudod elküldeni a hozzászólásodat, mert a POST URL-ben benne van a facebook szó.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #26259 üzenetére
Hi!
Persze, mindent meg lehet oldani. Majd megnézem, de ADSL net nélkül nem lesz egyszerű.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #26231 üzenetére
Hi!
Most már van rrdtool csomag (a múltkor csak rrdtool1 volt), így én azt javaslom. Így a leírást tudod követni, és lesznek összegző soraid is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #26226 üzenetére
Hi!
OK, így már világos. Arra majd ránézek. Ahogy írtam, úgyis kell javítani a scriptet is.
-
Kris87
aktív tag
válasz
SteveBeard #26185 üzenetére
Szia!
Na! Igen! Pontosan így kellene neki működni!
Visszaolvasok majd február-március környékére az ftp könyvtárjogok miatt, csak kb. 5 perc szabadidőm sincs.
-
raidx
őstag
válasz
SteveBeard #26187 üzenetére
A 2221 valóban csak kívülről megy, de ha beírod az IP címed:2221-et a pimasz a normál 21-es porton enged be. Nem hagyja magát becsapni. Legalább is nálam!
Visszavonom!
Kb. két buildel ezelőtt még igaz volt amit fent írtam. Most "Nem lehet kapcsolódni. Lehetséges, hogy az FTP kiszolgáló túlterhelt." üzenetet ad.
-
válasz
SteveBeard #26187 üzenetére
Ja értem, tehát 21-es porton DNS címmel... Ez valóban így logikus is, mivel a 2221-en nem fut szerverszolgáltatás, csupán az van fordítva a 21-re, a kintről érkező kapcsolatok esetében. Vagyis van NAT Loopback, csak engem megzavart ez a dupla porthasználat...
-
válasz
SteveBeard #26185 üzenetére
Az Alex féle fw-ben nincs NAT Loopback? Csak mert nekem úgy rémlik, hogy van, ez esetben pedig működik belülről is a fentebbi beállítás...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #25959 üzenetére
Szórom a morzsákat...
-
nimfas
addikt
válasz
SteveBeard #25925 üzenetére
Ez sajnos nem lesz jó neki....
chown -R ftp:users /mnt/ftp
chmod -R g-w,o-w /mnt/ftpugyanis elveszi az írási jogot a grouptól és a többi usertől...
de ettől szerintem olvasni tud mindenki.... ergó letölteni is, mert ahhoz olvasás kell :-)
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #25826 üzenetére
valaki összefoglalná hogy mik azok a dolgok amik többek, jobbak az új (1.1, és a béta) FW-ben az 1.02.1-hez képest?
Azt már írtátok, hogy gyorsabb a fájlkezelés.
Meg vannak az új tűzfalszabályok. Talán a legjobb dolog a szabály kikapcsolgatási lehetőség.
Ezt már kérte valaki a MAC cím szűrésre is.....ez is benne van a bétában?
Más?
Szerintem ez sokaknak segítség lenne a választásban.
Ahogy olvaslak titeket az biztos, hogy az 1.02.1 a legsatbilabb -ezt én is tapasztalom: Működési idő 42d 16h 24m 23s.
Kérdés, hogy kinek miért éri meg ezt feladni?
köszi! -
chros
őstag
válasz
SteveBeard #25814 üzenetére
Nos, en visszatertem 1.02.1-re ...
Kabelen is produkalta az 1.1.1b2 kb 23 ora utan a reboot-ot. A korulmenyek pontosan azok, mint a fentebb irt wifi-s esetben.
Sot, utana reboot-loop -ba futottam (masodik kep): az fsck ellenorizni akarta a HDD-t ...Alex!
Most mar tobben kerdeztuk: nem lehet csinalni a regi kernellel uj build-et? (Lehet, hogy nem, csak nem kapunk ra valaszt.Es az is valsz, ha azt irod, hogy lehet, csak nem akarok.
)
@(#25811) energiezolee: erdekes a sebesseg problemad: nekem 1.02.1 a legjobb (persze transmission leallitva a teszt idejere.) 1.1-el az iras nagyon belassult (masnal is volt ilyen), a beta2-vel az olvasas kicsit lasabb lett ...
-
bpmcwap
senior tag
válasz
SteveBeard #25817 üzenetére
de van, sőt megy a helyi háló is, csak olyan mintha kevés lenne a kraft...
-
DiabloCorsa
őstag
válasz
SteveBeard #25802 üzenetére
Kösz, kerestem és találtam megoldást itt: [link]
-
chros
őstag
válasz
SteveBeard #25699 üzenetére
Nos, kesz lett a hdd iras teszt video 1.1.1b2-n: [link]
Ami erdekes az 1.02.1-hez kepest:
- amig a transmission nem indul el, addig kisebb a load a beta2-n
- 1.02.1-en az irasi sebesseg sokkal kiegyensulyozottabb: 22MB/s mg nincs seed, utana 13MB/s ; ez ingadozik a beta2-n: 18MB/s, 25MB/s
- es ami nagyon erdekes a beta2-n az kb 39:00-nal van: leallitottam a felvetelt mar (kb 2 percet allt), mikor eszrevettem, hogy megy fel a load !!!
Ugyanezt lehetett latni nalad is az 1.1-es video-n !!!Nem tudom mitol van ez. En a kernel-re gyanakszom. Talan memoria-kezelesi problema???
-
energiezolee
aktív tag
válasz
SteveBeard #25722 üzenetére
Az jó, de én már reggel óta szívok vele
Többször volt reset, és újra flash is!!!
Ha overlay-ra mount-olom a /dev/sda3 akkor egyből van samba és látom az overlay összes fájlját!!!
Csak akkor nem múködik , ha /dev/sda3 -ra az mnt-t mount-olomNekem a win 7 azt írja ntfs-re van formázva, pedig vargalex felületével formáztam le vagy 2x kb 3 napja!
Ez miért van?
Ez is gond lehet?
Vagy rosszul írja a win 7? -
sto1911
veterán
válasz
SteveBeard #25679 üzenetére
Koszi, tesztelni jo lesz a "regi" is.
Igazabol nekem felesleges a torrent neg a nyomtatotamogatas is, az ilyeneket szeretnem torolni. A rombol mar nem lehet utolag kiszedni, a gyari owrt mennyire ures? -
sto1911
veterán
válasz
SteveBeard #25676 üzenetére
gondolom az 0.54-et jelent, mert a DD-n most 0.52 van.
-
chros
őstag
válasz
SteveBeard #25487 üzenetére
Nos, en is megcsinaltam a merest (probaltam kb ugyanugy mint te es bocs a kesoi reagalasert), lassan tomoritem be, s toltom fel valahova ...
(Nagyon koszi a fraps-os tanacsert! Ha elobb eszembe jut az ilyen, Alexnek jobban tudtam volna segiteni ...)
De addig is par kerdes a videoddal kapcsolatban:
- transmission mit csinalt a test soran? (csak seed (mennyi torrent-tel) vagy toltott is le)
- az erdekes a vegen a minidlna: nincs iras vinyora es megis kuszik fel a load, es minidlna is dolgozik. valamilyen eszkoz hasznlata (tv,telefon, stb) ? -
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #25518 üzenetére
...na ezt megint benéztem... "alap Openwrt"
-
chros
őstag
válasz
SteveBeard #25487 üzenetére
Hat, nagyon koszi! Egeszen igenenyes!
Milyen eszkozokkkel keszitetted a bemutatot?11.64 -es load ?????? En csak 6.70-est lattam az enyemnel ...
Kiprobalom en is 1.02.1-en ... -
chros
őstag
válasz
SteveBeard #25457 üzenetére
Koszi, hogy megnezted!
Ugyanis en is pont erre gyanakszom, mint te ...Le tudnad tesztelni megegyszer, es beirni ide a pontos ertekeket (fajlmeret, load-ok)? (es foleg amivel mar meghal a router)
De elotte allits le mindent, mashonnan se tolts -> biztosan az irassal lesz-e gond!En delutan tudnam kiprobalni a Te beallitasaiddal 1.02.1-en ...
Koszi!
-
válasz
SteveBeard #25470 üzenetére
Passz...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #25439 üzenetére
Hi!
Teljesen jogos volt a hozzászólásod. Éppen azért írtam le a magyarázatot is.
-
hudyfiu
senior tag
válasz
SteveBeard #25434 üzenetére
Mivel mobilnettel gyakorlatilag kívülről vagy.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #25420 üzenetére
Hi!
Megoldás, de ő a WiFi-hez csatlakozás lehetőségét szeretné meggátolni.
-
Crizal
tag
válasz
SteveBeard #25277 üzenetére
Akkor nálam gebasz van.......mert az a név-jelszó nem enged be! Mit bachattam el?
-
huliganboy
addikt
válasz
SteveBeard #25291 üzenetére
Köszi tesztelem majd...
-
huliganboy
addikt
válasz
SteveBeard #25279 üzenetére
Köszi kipróbálom!
De nem sok ez a routernek hogy naponta újraindul?
Azt valahogy nem tudom megoldani hogy 3 naponta induljon újra?
Esetleg ezt az éjfélt hogy módosítsam hogy hajnal 3 ra essen?
Köszi
-
tobias40
veterán
válasz
SteveBeard #25287 üzenetére
Nekem a webes felület sem egyértelmű,ott melyik lehetőségbe kell beírni ezeket a beállításokat?
Az ip és az időpont az OK,de azt írtátok hogy nem oda kell beírnom hanem máshova...Biztos én vagyok az értetlen de ha vki betenne egy képet a már az általa beállított oldalról a saját értékeivel,akkor már könnyen behelyettesítem az enyémmel.
A webes-nél uanez a helyzet,ha látnék egy képet a beállításokról és arrol hogy hol kell ezt megtennem akkor már nem értetlenkednék tovább!
Nem mindenkinek van annyi ideje ezekkel foglalkozni mint esetleg nektek,illetve nem akkora linux majer hogy egyből vágja hogy mit hova és miért...
Hozzáteszem tudom hogy én vagyok a láma de lehet hogy vannak itt mások is ilyenek mint én csak nem "merik" megkérdezni a nektek egyértelmű dolgokat.
Köszi a segítséget előre is...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #25273 üzenetére
Hi!
A REJECT elutasítja a kapcsolatot, míg a DROP nem ad semmilyen választ. Előbbi esetben azt tudják mondani, hogy van ott valamilyen eszköz, csak az adott port zárva van, tehát másik porton érdemes lehet próbálkozni, míg DROP esetén nem lehet kijelenteni, mert ugyan úgy nem kap választ, ha nem élő az IP cím.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #25252 üzenetére
Hi!
Egy Wiki oldalt valóban nem egy ember szokott írni. Folyamatosan bővítik, javítják.
Viszont az IP alias PPPoE esetén is megjelenik:
Egyébként a Wiki oldalon éppen egy D-Link DSL-360R modem hozzáférés képe látszik (SpeedModem alkalmazással).
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #25246 üzenetére
Hi!
Ezt kell beállítanod!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #25222 üzenetére
Hi!
Ez most rakta be Gábor (küldött is róla nekem e-mailt, illetve korábban elküldte nekem patch-ban) az svn-be. Konkrétan a miniDLNA-hoz is megírta az UCI config-ot és hozzá az init scriptet, valamint csinált egy LuCI oldalt is hozzá:
Így ezentúl a trunk build-ekben, valamint a saját build-jeimben is ez lesz megtalálható.
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #25207 üzenetére
ok ok
csak már megnyitottam a válasz írást, aztán el kell lépnem a géptől, és mire visszaértem, válaszoltam.... -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #25197 üzenetére
ha csak a "Szolgáltatások" fülre nyomsz , akkor nem "Network Shares" van a megosztás fülön (alapból nálam a hd-idle fül az aktív, nemtudom hogy ez másnál is így van-e)?
Csak nálam csinálja ezeket az angol/magyar váltásokat inaktív/aktív ablak esetén?
-
EffEnnK
csendes tag
válasz
SteveBeard #25067 üzenetére
Köszi szépen, írtam rá privátot
-
Maximusz
aktív tag
válasz
SteveBeard #25014 üzenetére
az oké, hogy később rájött.
Csak a sok lusta emberrel ellentétben (igyekszem elkerülni a felesleges kérdéseket), és én tényleg végigolvasom a fórumot, és ami még hihetetlenebb : időrendben!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #25006 üzenetére
Érdekes, nálad is 1.1 van, de csak ez van a dmesg-ben:
[ 18.340000] sd 0:0:0:0: [sda] 1953525168 512-byte logical blocks: (1.00 TB/931 GiB)
[ 18.350000] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[ 18.360000] sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 38 00 00 00
[ 18.360000] sd 0:0:0:0: [sda] No Caching mode page present
[ 18.370000] sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
[ 18.390000] sd 0:0:0:0: [sda] No Caching mode page present
[ 18.390000] sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
[ 18.420000] sda: sda1 sda2 sda3
[ 18.440000] sd 0:0:0:0: [sda] No Caching mode page present
[ 18.440000] sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
[ 18.450000] sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk -
Szabest
tag
válasz
SteveBeard #24944 üzenetére
Valami számomra is
érthető, s véghez vihető megoldás??, akár arra hogy az aktuális dátumot manuálissan belőjjem??
üdv
-
mixi80
aktív tag
válasz
SteveBeard #24944 üzenetére
Köszi szépen megnézem, remélem műxik!
Üdv!
-
macko003
csendes tag
válasz
SteveBeard #24867 üzenetére
Szia
Nekem megoldotta, igaz újra kellett indítani a gépet.
Köszönöm.M
-
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #24860 üzenetére
Szia Alex!
Az hiszem itt a bibi.
Megnéznéd? -
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #24720 üzenetére
...uhhh lehet, hogy csak én rontottam el valamit...
-
StephenNO1
tag
válasz
SteveBeard #24694 üzenetére
csixy és SteveBeard köszönöm
a válaszokat
-
chipi89
tag
válasz
SteveBeard #24564 üzenetére
Mert nézegetem a google találatokat, és mindenhol csak simán van az elérés utána írva.
Ellentettbe dd-wrt-s másik ruteremen cronnál ott van a root, és fut hiba nélkül.
Nincs valami parancs parancssorba amivel ki lehet írni, egy tesztet vagy megnézni, hogy okés a dolog? -
Hunsaman
tag
válasz
SteveBeard #24557 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Mit kellene állítanom, hogy ne legyen ilyen problémám?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest