- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsirics77
veterán
válasz
vargalex #31192 üzenetére
1.1.4 alatt történt a formázás
1.1.3 alatt ha formáztam akkor automatikusan be is csatolta,viszont 1.1.4 alatt megformázza és utána a luci felületén a csatolási pontok alatt ugyan ott van,hogy 128 mb swap meg a többi ext4,de az engedélyezési négyzetben nincs pipa mint 1.1.3 alatt
ha beteszem a pipát és mentés&alkalmazás akkor látszólag mintha megcsinálná de semmi nem történik,ugyanúgy üres marad és nem engedélyezi a csatolást,ezt onna vettem észre,hogy a transmissionben elindított letöltések egyből hibát dobtak,hogy nincs hely a lemezen.
visszatetettem az 1.1.3-at és minden rendben van -
Kicsirics77
veterán
-
törölt tag
válasz
vargalex #31185 üzenetére
Mindkét esetben Luci statisztikával figyeltem folyamatosan. Másrészt nem tudom pontosan miket kapcsolhatnék ki és miket nem a tiédben ezért tettem fel generic-et. Bár kezdek azon gondolkodni, h jó volna egy USB-ben lévő pendrive-ot használni és webservert futtatni. (apache-php-mysql) Persze csak valami kevésbé erőforrás igényest.
-
kissadam9
csendes tag
-
-
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #31141 üzenetére
hát nem biztos hogy azt kaptam amit kellett volna kapjak......
root@OpenWrt:/# chown -R ftp /mnt
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-minidlna: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-upnp: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/inittab-console-fixup: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/migrate-shadow: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/leds: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/network: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-i18n-hungarian: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-transmission: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-vsftpd: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/vlan-migration: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-theme-openwrt: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-i18n-english: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-ushare: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-hd_idle: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-ftpbackup: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/wrt160nl: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/luci-p910nd: No such file or directory
chown: /mnt/etc/uci-defaults/uboot-envtools: No such file or directory
chown: /mnt/etc/rc.d/S98sysntpd: No such file or directory
chown: /mnt/etc/rc.d/S50minidlna: No such file or directory
chown: /mnt/etc/rc.d/S96led: No such file or directory
chown: /mnt/etc/rc.d/S95miniupnpd: No such file or directory
^C
root@OpenWrt:/#viszont ftp userrel is tudok felmásolni szal működik, szemben az ftpbackuppal mert az nem.... fájl/direktory-ra állítottam, a tőled kapott scriptet beirtam a forráshoz az utolso rublikába meg beleítrtam egy távoli könyvtárat dok/ és engedélyeztem de nem nagyon ír fölfele semmit...
-
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #31138 üzenetére
áááá tiszta lökött vagyok, közbe beugrott még annak idején le is irtad nekem és milyen jólé tetted mert most vissza tudtam keresni
)
mindjárt ki is próbálom
gondolom nem csak képekre használhatómás:
most valamit megint jól elkalibráltam....az ftp useremmel be tudok lépni ftp-n de nem tudok felmásolni semmit csak olvasni.....
-
kissadam9
csendes tag
válasz
vargalex #31106 üzenetére
Ma készülök telepíteni a a vargalexes OpenWRT-t, de nekem jelenleg ez van rajta: TL-WR1043ND_V1_120405
Ezt linkelted te is, és azt mondtad, hogy vágás nélkül nem lehet visszatenni a gyárit OpenWRT alól.Ez pontosan mit jelent? Frissíthetem a routerem a te OpenWRT firmwared-re, vagy sem? Ha frissítem lesz baja vagy sem? Ha sikerül a frissítés, akkor, hogy tudom visszatenni a gyárit egy esetleges gariztatás miatt?
-
Jamboo529
senior tag
válasz
vargalex #30980 üzenetére
Igazad volt Alex mindenben. Megkértem ismerőst, hogy egy távoli, de nem korlátozott gépről próbálja elérni a streamet.
Amíg nem engedtem tűzfalon a 8080-as portot, addig nem volt elérhető számára semmi.
A port engedés egyébként így néz ki nálam:Tűzfal / forgalmi szabályok
Match:
Bármelyik TCP, UDP
bármelyik gép felől wan-ben
To bármelyik router IP at port 8080 on this deviceMűvelet:
Accept input
Van-e ezzel valami probléma? (Végül is ugyanaz, mint a transmissionos szabály, ami alapból benne van.)
Azt még nem próbáltam, hogy kell-e neki a TCP, és UDP is, vagy csak elég az egyik?Más, de kapcsolódó téma.
Az mjpg-streamer webcam nézegetését szeretném lejelszavazni.Ezt a linket találtam, de már meghaladja a szintemet.
Indításkor ezt kapom a rendszernaplóban:
Sep 14 17:45:33 MJPG-streamer [31779]: starting application
Sep 14 17:45:33 MJPG-streamer [31779]: MJPG Streamer Version: svn rev: exported
Sep 14 17:45:33 MJPG-streamer [31779]: Using V4L2 device.: /dev/video0
Sep 14 17:45:33 MJPG-streamer [31779]: Desired Resolution: 800 x 600
Sep 14 17:45:33 MJPG-streamer [31779]: Frames Per Second.: 24
Sep 14 17:45:33 MJPG-streamer [31779]: Format............: MJPEG
Sep 14 17:45:34 MJPG-streamer [31779]: www-folder-path...: /www/webcam/
Sep 14 17:45:34 MJPG-streamer [31779]: HTTP TCP port.....: 8080
Sep 14 17:45:34 MJPG-streamer [31779]: username:password.: disabled
Sep 14 17:45:34 MJPG-streamer [31779]: commands..........: enabled
Sep 14 17:45:34 MJPG-streamer [31779]: starting input plugin input_uvc.so
Sep 14 17:45:34 MJPG-streamer [31779]: starting output plugin: output_http.so (ID: 00)Valahogy úgy szeretném megoldani, hogy felveszek legalább 1 user és password értékeket (vagy tudom is én hogy hívják) az etc/config/mjpg-streamer fájlban, valahogy így:
config mjpg-streamer core
option enabled "1"
option device "/dev/video0"
option resolution "800x600"
option fps "24"
option www "/www/webcam"
option port "8080"
option user "macska"
option password "ajtokilincs"És ezeket használnám fel az etc/init.d/mjpg-streamer ben valahogy így:
#!/bin/sh /etc/rc.common
# Copyright (C) 2009-2012 OpenWrt.org
START=50
SERVICE_DAEMONIZE=1
SERVICE_WRITE_PID=1
PROG=/usr/bin/mjpg_streamer
error() {
echo "${initscript}:" "$@" 1>&2
}
section_enabled() {
config_get_bool enabled "$1" 'enabled' 0
[ $enabled -gt 0 ]
}
start_instance() {
local s="$1"
section_enabled "$s" || return 1config_get device "$s" 'device'
config_get resolution "$s" 'resolution'
config_get fps "$s" 'fps'
config_get www "$s" 'www'
config_get port "$s" 'port'
config_get user "$s" 'user'
config_get password "$s" 'password'[ -c "$device" ] || {
error "device '$device' does not exist"
return 1
}
service_start /usr/bin/mjpg_streamer --input "input_uvc.so \
--device $device --fps $fps --resolution $resolution" \
--output "output_http.so --www $www ***************** --port $port"
És még valahol itt kellene felhasználnom őket, de nem tudom hogy vagy hogy hova???}
stop_instance() {
local s="$1"
section_enabled "$s" || return 1
service_stop /usr/bin/mjpg_streamer
}
start() {
config_load 'mjpg-streamer'
config_foreach start_instance 'mjpg-streamer'
}
stop() {
config_load 'mjpg-streamer'
config_foreach stop_instance 'mjpg-streamer'
}Nem értem, az angol linken miért emlegeti állandóan az "&" jelet?
Ha van egy kis időd hétvégén, megnéznéd, hogy egyáltalán jó-e ez az elgondolásom?? -
raidx
őstag
válasz
vargalex #31032 üzenetére
Igen! Most hogy írtad megnéztem és csak V1 választható. Korábban nem is figyeltem.
A régi Netgear routeremet eladtam a házba egy srácnak. több mint egy hónapja üzemeltük be és azóta sem szakadt meg a DIGI net nála. Valami a TL-WR1043ND-vel nem lehet rendben. Mert ma például nem volt bekapcsolva az a gép amin a Tonido és torrentje fut mégis volt megszakadás. Bár nem is tudom igazából mi mert a kémkütyü nem jelez hibát. viszont nincs DHCP a Win szerint és ez volt a te firmwarednél is. Van amikor a Win újra indítja a hálózati adaptert és megjavul minden de van, hogy csak a router restart segít.
-
-
Jamboo529
senior tag
válasz
Ezt a szabályt írtam be pluszba a Tűzfal/port továbbításhoz:
Match:
IPv4-TCP
bármelyik gép felől wan-ben
Via bármelyik router IP at port 80Forward to:
IP 192.168.1.1, port 8080 in lan
De ez most ki van kapcsolva.
Az összes többi az alapállapot szerinti.
Szerintem akkor az lehetett, hogy otthonról mikor dyndns-el próbáltam átváltotta magát belső hálóra.
Hétvégén majd megpróbálom másik gépről, ami nincs bekötve a belső hálózatra.
Ha nem sikerül, gondolom akkor meg kell nyitnom a webcam által használt portot kifelé. -
cimp
senior tag
válasz
vargalex #31002 üzenetére
Hi!
Egy kérdés. Használom a transmissiont és azt vettem észre, hogy a net sebessége nem a sávszélesség mínusz letöltési sebesség, hanem nagyon sokkal kevesebb. gondolom a transmission baromira lefoglalja a rendszert, és hiába lenne még sávszél, akkor se tudja kiszolgálni. Be lehet állítani a transmission prioritást úgy ha van idle akkor dolgozik, de ha kell a net akkor megy háttérbe?!
-
-
yodee_
őstag
válasz
mesterekkk gondom akadt. egyik napról a másikra nem működik a nyomtatóm. rendszernapló ennyit közöl velem:
Sep 13 12:28:47 TL-WR1043ND kern.info kernel: [ 555.390000] usb 1-1.4: new full-speed USB device number 6 using ehci-platform
Sep 13 12:28:47 TL-WR1043ND kern.info kernel: [ 555.500000] usblp0: USB Bidirectional printer dev 6 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04A9 pid 0x10C2
Sep 13 12:28:54 TL-WR1043ND lpr.err p9100d[2685]: /dev/lp0: No such file or directory
Sep 13 12:28:54 TL-WR1043ND lpr.err p9100d[2685]: /dev/lp0: No such file or directory, will try opening later -
Jamboo529
senior tag
válasz
vargalex #30975 üzenetére
2 eset volt.
1:
otthoni hálózatba kötött gép böngészőjébe írtam be a dyndnscím:8080-at
Ezzel bejött. Tűzfal itt még nem volt módosítva.2:
Bentről munkahelyről értem el, de mivel itt tiltva van a 80 és a 443 portokon kívül minden, ezért kénytelen voltam a tűzfalhoz hozzáadni, hogy a 8080 portot irányítsa át a 80 ra.Gondolom akkor az első esetben még is csak a belső hálóról érte volna el a streames oldalt?
-
kissadam9
csendes tag
válasz
vargalex #30924 üzenetére
A jelenlegi firmware ami rajta van az ez: TL-WR1043ND_V1_120405
Erre még biztos felmenne a te OpenWRT-d?Igazából azért lenne fontos, mert a WiFi folyton szakad, de ha megszakad és visszacsatlakozok, akkor a router-t nem lehet elérni, viszont internet van, igaz az is lassabban működik. A hiba csak akkor áll helyre, ha kihúzom és visszadugom a routert a konnektorba (220V).
-
-
-
poli27
veterán
válasz
vargalex #30913 üzenetére
Alex erre van valami, esetleg próbáltad te is? [link] De adok priviben elérést, úgy is szeretném ha megnéznéd a statot, amit újra kellett raknom
Tudod felemás ablakméret, meg nem ment régebben a havi meg a heti grafikon se, bár ezt még nem tudom 3 napja megy.És a grafikonokat is a lekéréskor generálja le.
-
cimp
senior tag
válasz
vargalex #30903 üzenetére
Áááá.
Nem neked szólt mert merek én neked szólni?!
Belülről persze. Androidos telefon wifin. Ezzel irányítanám a pc-n lévő xbmc-t.
Meg egy fing network manager programmal szoktam nézegetni a hálón lévő cuccokat. összeszedi ip és név alapján őket meg, hogy milyen service-ek vannak. meg hálón keresztüli ébresztés. Ja az működik is. csak éppen az ip-n kívűl semmit nem lát erről a gépről. meg persze az xbmc portja se látszik, és nem is lehet rámenni.Nem lehet, h valamiért kiszűri ezt a gépet? A többi látszik rendesen. Meg ez is működött eddig.
-
feel2006
tag
válasz
vargalex #30531 üzenetére
Sikerült, feltettem a Trunk változatot, meg amit kell és működik (gyalogbéka mobilnet beállítása)
Annyi fontos lehet, hogy amit korábban írtam, hogy a gyári Huawei stick-et nem találtam meg a modeswitch-data könyvtárban, kis googlizással kiderült még nincs hozzá conf fájl, még, így egy korábbi sticket kellett a mobilnet miatt bevetnem, amivel működik.
A lényeg, UPC-s mobilnettel is hasít a router, igaz nem a upc-től kapott stickkel, gondoltam megosztom veletek.
-
Attesz
aktív tag
válasz
vargalex #30523 üzenetére
Szia Alex!
Úgy döntöttem, hogy az első módszert választom.
Sajnos bármit csinálok folyamatosan megszakad a NET kapcsolat.
Ezért berakok egy routert a Tp-Link elé.Egy nagyon fontos kérdés.
Ha megcsinálok minden úgy ahogy mondod, akkor el fogom érni a Tp-Link-et úgy mint eddig?
Tehát kívülről is és belső hálóról is?
Menni fog az FTP?
Mennyi fog a Dinamikus DNS?Köszönöm
Attesz
-
pajanko
csendes tag
válasz
vargalex #30529 üzenetére
Szia!
Digi net 20/10-es PPPoE TL-WR2543-as router.Szakadást nem tapasztaltam idáig.Előtte WL-500 v2-es DDWRT-vel is jól működött.Azaz még működik is csak most próbálom fejlesztgetni a 2543-ast.
Dugtam rá usb hub-ot,abba egy 2GB pendrive-ot és egy Logitech V-UBC40-es webkamerát.
Telepítettem ezeket a csomagokat:
kmod-video-core 3.3.8-1
kmod-video-uvc 3.3.8-1
kmod-video-gspca-zc3xx 3.3.8-1
mjpg-streamer r148-4A kamerához vid/pid alapján ezt találtam és telepítettem:
91 zc3xx 046d:08da Logitech QuickCam Messenger
Az lsusb ezt mutatja:
root@OpenWrt:~# lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 05e3:0606 Genesys Logic, Inc. USB 2.0 Hub / D-Link DUB-H4 USB 2.0 Hub
Bus 001 Device 003: ID 046d:08da Logitech, Inc. QuickCam Messanger
Bus 001 Device 004: ID 0951:1603 Kingston Technology DataTraveler 1GB/2GB Pen Drive
A /etc/config/mjpg-streamer:
config mjpg-streamer core
option enabled "true"
option device "/dev/video0"
option resolution "640x480"
option fps "5"
option www "/www/webcam"
option port "8080"
Itt megakadtam,mert ahogy olvastam portot kellene nyitni,hogy távolról is lássam,de még belülről sem működik.
Luci felület-Hálózat-Tűzfal-Forgalmi szabályok.
Név:cam
Protokoll:TCP+UDP
Külső port:8080
Hozzáadás
Mentés&alkalmazás
Ping.eu-val megnézem és zárva a 8080-as port.
Mit csinálok rosszul,vagy hogy kéne beüzemelni a webcamot?
Köszönöm szépen előre is a segítséget és természetesen Bárki segítségét szívesen fogadom. -
kovyhun
tag
válasz
vargalex #30639 üzenetére
Oda mentem, egy darabig jó is volt, aztán mikor máshova tettem a kamerát (valószínű a részletgazdagabb kép miatt nagyobb lett a méret) leállt nincs elég hely üzenettel.
De kell php +gd modul a kép feliratozáshoz, plusz emailben is szeretnék óránként egy képet küldeni. Sajnos ahhoz még smtp-t is kell telepítem, mert amiket próbáltam levélküldők smtp hitelesítést nem támogatnak.
Bár tervben van 1 napi felvétel tárolása, ahhoz úgyis bővítenem kell valamivel...Üdv,
Tamás -
poli27
veterán
válasz
vargalex #30629 üzenetére
Simán a luciban letiltás gomb, és utánna ha rámentem a szerkesztés gombra ezt a hibát adta !
Asszem most elegem lett az openwrt ből, feltettem működött, beledugtam a pendrivot amin a régebbi verzió volt ex roottal, mondom újra particionálom vargalex általi particionálóval.Beledugás után nem csináltam semmit a routerrel még újra sem indítottam és azóta halott csak a power led világít mi a fa*om lett vele? Valaki help me mert kib@xom a kukába.Nagyon mérges vagyok... Alex esetleg tudsz segíteni? -
Jamboo529
senior tag
válasz
vargalex #30615 üzenetére
Kösz Alex!
Még épp az idegösszeomlás előtt sikerült megcsinálni.
Most már mindenhol van net, a tanulás bepipálva, a MAC nincs klónozva.
Viszont újra kellett indítanom a routert meg a modemet is.
Csak akkor javult meg.
Még 1x köszi, most pedig jöhet a külső penre rakás, valamint a nyomtató szerver és a webcam telepítése van hátra.
Ha elakadok, sikítok! -
kovyhun
tag
válasz
vargalex #30601 üzenetére
Csak nem hagy nyugodni ez a wifi
Mivel a vargalex fw mellett elfogy a hely, feltettem újra egy alap fw-t (OpenWrt Attitude Adjustment r33288)
Webes felületeten sem sikerült a wifit csatlakoztatni.
Aztán feltűnt hogy a csatornakiosztás csak 11-ig van, eszembe jutott hogy az ap-m meg 12-n. Átállítottam 2-es csatornára a kereső egyből megtalálta. Viszont így sem csatlakozott rá. Csak úgy lett jó hogy keresés eredményénél rányomtam a csatlakozásra.
Remélem azért majd luci nélkül is bírok vele valahogy...Érdekes hogy vargalex fw-nél nem volt csatornaprobléma.
Egy újabb kérdés:
vargalex fw-ben tudtam használni az ftpput parancsot, melyik csomagot kell feltennem hozzá?Üdv,
Tamás -
Apollyon
Korrektor
válasz
vargalex #30494 üzenetére
Köszi, és még nem is mondtam, klassz a firm, köszi a lehetőséget
Lenne még egy kérdés, ha port forwardingot állítok a "Port továbbítás"-ban, akkor a kifelé menő programoknak mit kell állítani? Pl ha egy játéknak beállítom a 7777-es portot, akkor a belső IP címet hagyjam üresen? Illetve torrentnek és egyéb p2p kliensnek amely a gépről megy, annak mit ajánlatos állítani? (konkrét porton megy az adatforgalom)
-
-
stube
csendes tag
válasz
vargalex v1.02 (trunk, r29492) van fent PPPoE digi net nincs szakadás
valaki erre?
http://pastebin.com/HNv35EpX -
kovyhun
tag
válasz
vargalex #30581 üzenetére
Visszarakva vargalex fw, luci-n beállítva ok. wireless file ugyanaz mint amit a másikba másoltam. Tulajdonképpen egy WR703N-n akarom majd beállítani a wifit, kicsi a memóriája, luci nem lesz rajta. Gondoltam addig megtanulom hogy megy, de csak nem megy... Eszembe jutott még hogy a másik routerról dhcp-n kapja a mac-hez rendelt ip-t.
Vezetékes hálón megkapta, wifin lekérve ugyanazt kapta az volt a gond? De attól még szkennelésnél látnia kellett volna az ap-t, nem?Üdv,
Tamás -
vzoli1987
aktív tag
válasz
vargalex #30577 üzenetére
idézet az openwrt oldalról
Failsafe is a quite popular feature, of this router, thats lets you recover instantly from a misconfiguration above.
Use the QSS button instead of reset button, everything else is identical to generic failsafe document.
Failsafe may not work in Backfire before r29661, so it's confirmed to not work at Backfire 10.03.1 launch (r29592).
pont az a verzió van és csak seriallal oldható meg a failsafe
-
vzoli1987
aktív tag
válasz
vargalex #30577 üzenetére
idézet az openwrt oldalról
Failsafe is a quite popular feature, of this router, thats lets you recover instantly from a misconfiguration above.
Use the QSS button instead of reset button, everything else is identical to generic failsafe document.
Failsafe may not work in Backfire before r29661, so it's confirmed to not work at Backfire 10.03.1 launch (r29592).
pont az a verzió van és csak seriallal oldható meg a failsafe
-
kovyhun
tag
válasz
vargalex #30527 üzenetére
Szia,
Igen, a /etc/config/network fájlra gondoltam (csak figyelmetlenül másoltam az elérési utat)
Abba is betett 2 sort, de ha jól emlékszem létrehoztam egy zónát, lehet azért./etc/config/wireless:
config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option macaddr 'f8:d1:13:31:3f:92'
option hwmode '11ng'
option htmode 'HT20'
list ht_capab 'SHORT-GI-40'
list ht_capab 'DSSS_CCK-40'
option disabled '0'
option channel '12'
option txpower '23'
option country 'US'
config wifi-iface
option ssid 'WIFI'
option encryption 'none'
option device 'radio0'
option mode 'sta'
option network 'LAN'
option bssid '00:1F:0A:C4:C9:12'Üdv,
Tamás -
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #30524 üzenetére
egyszerűen megbolondulok.... most látom hogy már péntek van.......... %!+/+!// nem igaz hogy nem jutok be hozzád....
Most a sulit áttették nekem hszről kcsre... variálnak mindent... Te otthon mikortól szoktál lenni avagy meddig? egyik nap suli előtt délelőtt ha neked is jó akkor elugranék-bár a routert most megoldottam mert a 1043as szervizbe küldtem én meg vettem itt kint egy 2543at mert 15ért megkaptam... de fog kelleni a 1043 is, ha a szerviz azt mondja rá hogy ejnyebejnye nem gari akkor kereslek vele a másik kütyüt addig megpróbálom elvinni neked.
Na már most a 2543ra mit tehetek fel???? Felmerjem tenni a 114et vagy maradjak a 102nél? Egyáltalán mi a különbség a kettő között???? Ezeket amúgy is jó lett volna irni nincs meg valakinek, hogy két wf között mi a plusz? -
xabolcs
őstag
válasz
nekem erre nincs panaszom:
Sep 7 00:19:04 TPLinkRouter daemon.info pppd[29657]: LCP terminated by peer (Connect time expired)
Sep 7 00:19:04 TPLinkRouter daemon.info pppd[29657]: Connect time 10080.0 minutes.@Attesz:
digi-ek mit mondanak?
halokabel milyen?
nekem volt hasonlo, s ujra kellet krimpelni, mert az elozo nem igazan sikerult tul jol,
s emiatt szaggatott is rendesen. -
bpmcwap
senior tag
válasz
engem is dobált amig ment... be is telefonáltam egyből mondták router nélkül nézzem meg laptoppal és úgy hívjam őket vissza hogy milyen hibakódot kapok, de laptoppal már nem kaptam, aztán rádugtam a routert és egyből ment minden.
ja nekem ts de btel net, és adsl2es fekete dobozból jön az anyagSrácok a digis nem csak kábelt tol már??? PPPOE szolgáltatása is van??? ráadásul 80/20as???????????????? Én meg itt szenvedek az 5megámmal???? valamit rosszul tudnék....????
-
Kris87
aktív tag
válasz
Szia!
v1.02.1-ReBuilded r30402 verzióval az adsl szakadásmentes, de ehhez modemcserére volt szükség, a mezei szürke 360r-es modem (c3) percenként szakadt, az új 360r (fekete T1) tökéletes. A régi modem viszont régi routerrel (741nd) ugyancsak hibátlan volt. Egyénként nálam fw. független, a 1043-mas még a gyári fw-el is instabil, ha a régi modem van mellette.
-
mzolcsi
csendes tag
válasz
Digi-s 20/10-s net és több mint 1 hete van fent a 1.1.4-s firmware, és pont 168 óra után kért új IP-t a router. Szerintem ez a normális kategóriába tartozik. Tavaly november óta volt fent a 1.0.1-s, verzió de annál sem találkoztam olyannal, hogy folyamatosan új IP-t kért volna.
-
Attesz
aktív tag
-
feel2006
tag
válasz
vargalex #30522 üzenetére
Köszi szépen!
Viszont most akkor bajban vagyok, mert a P3t1-v1.9fw R3PL4Y kollégától származott, de már nem találom az oldalát sehol ahol leszedtem.
Tudnál segíteni, egy linkkel, hogy mi a legújabb routerre való? (ne haragudj meg, de nem a tiéd (kevés rendelkezésre álló hely miatt) hanem az üres openwrt + luci), mert még fel kell akkor újra pakolnom jó pár csomagot hogy a mostani állapotot majd elérjem.
Illetve a legujabb fw-re simán tudom a mostaniból elméletileg frissíteni ugye?
Köszönöm -
Attesz
aktív tag
válasz
vargalex #30523 üzenetére
Köszönöm
És erre a kapcsolatbontásra nincs valami ötleted?
Ezt miért csinálja?
Meg fog ez javulni valaha?
Mert ha nem, akkor sajna ez az egész így értelmét veszti. Legalább is ezeknél a szolgáltatóknál.
Másnál is van ez a gond?
Dolgoznak (dolgozol) a megoldáson?Az egészben az a legdühítőbb, hogy van olyan amikor csak 2-4 másodpercre(!!) kapcsolódik fel.
Köszönöm a válaszokat
Üdv
Attesz
-
Osiris
őstag
válasz
vargalex #30479 üzenetére
Értem, akkor ez ilyen.
Az megoldható, hogy a terminálban az mc beállításait ne felejtse el a rendszer?
Ezeket alapból az adott user könyvtárába mentené az mc, de ilyet nem látok.
Illetve amikor az mc indul akkor dob két hibaüzenetet is:
Warning: file /usr/share/mc/extfs/extfs.ini not found
Warning: file /usr/share/mc/extfs/sfs.ini not found -
Osiris
őstag
válasz
vargalex #30474 üzenetére
Közben rájöttem, hogy kintről a 443-as porton megy (https)..
Holnap munkahelyről is mehet majd a konfigolás.
A wifi adóteljesítményt mennyire kell állítani, hogy a default teljesítménnyel működjön a router wifije? Régebben a dd-wrt-vel majdnem megfőztem a wrt54gl routeremet, nem szeretnék most is így járni.
-
Osiris
őstag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vargalex #30465 üzenetére
Az utolsó parancsból kimaradt egy paraméter. Helyesen tehát:
sed -i 's/username/user/g' /usr/lib/lua/luci/model/cbi/ushare.lua
sed -i '/translate("uShare/d' /usr/lib/lua/luci/model/cbi/ushare.lua
sed -i '16 i m = Map("ushare", translate("uShare"))' /usr/lib/lua/luci/model/cbi/ushare.lua -
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #29550 üzenetére
Sziasztok!
Ha van egy (A) WDS Master módban üzemelő routerem, ahhoz csatlakozik egy (B) WDS kliens módú másik AP, ahhoz képes (C) WDS kliens csatlakozni, vagy a kliensek csak a WDS masterhez tudnak csatlakozni?
Tehát amit kérdeznék rajzban:
(((((( A (Master) )))))))) ((((((( B (Kliens) )))))))) (((((((((( C (Kliens) ))))))))))
-
pajanko
csendes tag
válasz
vargalex #30371 üzenetére
Szia!
A kábel volt.
Hát persze,amit itthon találtam telefon kábelt mindet kipróbáltam.Volt amelyik "működött",nyomta a szép krikszkraszokat,volt ami nem működött.TX,RX felcserélve akkor sem.
Kipróbáltam a kábeleket, hátha jó lesz valamelyik.Egyik sem.
Vettem dku-5-ös kábelt,és működik.
Ahogy olvastam,a feltöltendő firmware-t nevezzük át code.bin-re.Átneveztem és nem akart működni.Code-ra neveztem,és már működik is minden.
Nagyon szépen köszönöm,sikerült visszahozni az élők sorába..
-
lolka1980
aktív tag
válasz
vargalex #30425 üzenetére
Na próbáltam valamit összerakni.
Erősen külső forrásokat alkamaztam mert bevallom fogalmam nincs mit is kell csinálnia a routernek hogy le tudja szedni magáról a külső vinyót.
Az időzítés sem tuti bár szerintem így helyesnek kéne lennie#!/bin/sh
ENABLED=1
if [ "$BUTTON" = "wps" ] ; then
if [ "$BUTTON" == "wps" -a "$ACTION" == "released" -a $SEEN -ge 0 ]; then
TORRENT_STATUS=$(ps | grep transmission | grep -v grep)
if [ "$TORRENT_STATUS" == "" ]; then
echo 1 > /sys/class/leds/tp-link\:green\:qss/brightness && \
/etc/init.d/transmission start
logger "Transmission start"
else
/etc/init.d/transmission stop
echo 0 > /sys/class/leds/tp-link\:green\:qss/brightness && \
logger "Transmission stop"
fi
fi
fi
if [ "$BUTTON" == "wps" -a "$ACTION" == "released" -a $SEEN -ge 0 -a $SEEN -lt 3 ]; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
if [ $ENABLED -ne 0 ]; then
/etc/init.d/transmission stop
/etc/init.d/vsftpd stop
/etc/init.d/samba stop
for i in `mount | grep "/dev/sd" | cut -f 1 -d " "`; do
umount $i
logger -t qssbutton $i umounted
done
for PARTITION in `tail +2 /proc/swaps | awk '{ print $1 }'`
do
logger -t qssbutton "swapoff $PARTITION"
swapoff $PARTITION 2>&1
done
logger -t qssbutton "Most mar lehuzhatod a vinyot!!!"
led_set_attr $sysfs brightness 0
else
logger -t qssbutton "/etc/hotplug.d/button/10-usbbutton$
fi
fi
fiViszont ha csatlakoztatom vissza a külső vinyót akkor automatikusan csatolódik vissza minden vagy arra is kell valamiféle parancsot írni "hosszú" gombra?
Bár az is lehet hogy egy kalap nulla az egész.Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest