- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
vzoli1987 #46717 üzenetére
Mielött bárki irogatna új vargalex FW kérést, elötte próbálkozzon meg a Trunk telepítéssel, majd a szükséges csomagok felrakásával. Majd ha leesett neki, hogy mennyire "egyszerű" a helyzet, akkor adjon hálát az 1.1.7-nek, és vargalexnek, és használja csöndben ami van, hiszen mindent tud amit kell.
PEACE!(Nekem másik hardverre, amire nincsen vargalex, megvolt a dolog...tudom miről beszélek....)
-
vzoli1987
aktív tag
válasz
vzoli1987 #41110 üzenetére
hát ez nem igaz most már meg luci nincs a reboot után
, próbáltam removeolni meg újabbat rakni, át is irtam az opkg.conf fájlt addig de igy sem jött össze, uhttp start-restart etc... az sem segített
ez fogad
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:582: bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
stack traceback:
: in function 'pairs'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:582: in function 'createtree'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:230: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194>
mountom ilyen most
root@OpenWrt:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 503.9M 42.6M 435.8M 9% /
/dev/root 6.5M 6.5M 0 100% /rom
tmpfs 61.9M 1.1M 60.8M 2% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/sda2 503.9M 42.6M 435.8M 9% /
/dev/sdb1 458.5G 141.8G 293.4G 33% /mnt/transmission -
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vzoli1987 #39297 üzenetére
Szia!
A letöltési sebesség nincs korlátozva?
Egyébként ezeket a LuCI-ban érdemes beállítani, nem a transmission kliensben. Utóbbi ugyanis csak az aktuális session-ra vonatkozik. Egy transmission, vagy router restart esetén érvényét veszti.
Szerk.: Látom, a config-ban állítod, csak nem a LuCI-ban.
-
-
-
vzoli1987
aktív tag
válasz
vzoli1987 #32894 üzenetére
nos újra reseteltem és nekem elsőre úgy tűnik hogy ahova töltöm az ugye bár ntfs partíció, eddig ext4-ben volt ott semmi probléma nem volt, gondolom ezért hallhatott be a dolog, ja a sysupgrade lucin csak annyi bedobom a bin-t és keep settings fülnél pipa?
megjegyzem ext4-nél mindig 1 letöltés ment és 3 feltöltés de ext4-ben, mivel most cserélték az usb vinyómat feltételezem lassabb az írás mint a net sebessége (5mbit/adsl)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vzoli1987 #32565 üzenetére
Hi!
Ha sehogy nem tudod felmásolni a telepítendő firmware-t (azaz sem SSH-n, sem LuCI-n nem éred el, vagy LAN oldalról letölteni egy ftp szerverről), akkor sajnos igen. Ezért is ajánlott inkább a squashfs firmware használata.
Ha nem megy, soros élesztésben Budapesten továbbra is tudok segíteni. -
-
csixy
addikt
válasz
vzoli1987 #30021 üzenetére
Amikor a vinyót előveszi a kettyegő betegség az nagy méreg.Betonvasnak, szekrényláb alátétnek, esetleg metronómnak alkamas lehet még. Meg lehet köpködni, mint a lópatkót és jobb kézzel a bal vállunk felett hátrafelé be kell lendíteni az ócskavas közé.Ez szerintem nem jellemzően a túlkoros öregecske vincseszterek megbetegedése.Garit meg kell próbálni.
A routernek nem sok köze lehet hozzá szerintem. -
bpmcwap
senior tag
válasz
vzoli1987 #30021 üzenetére
BIZTOS HOGY NEM A VAFW A HIBÁS, erre alex helyett vállalok neked garit!!!!! semmi köze a routeren lévő fwnek a hddhez!
Mi nem ismeri fel???? A 1043 vagy a win se?kortörténet? sentinellel vagy hasonlóval próbálkoztál?
ja samura azt hiszem két év gari és már nekem is csengettek ha nem is winyot de casht, mert akkor volt a taivani cuncimi.... -
vargalex
Topikgazda
válasz
vzoli1987 #23644 üzenetére
Hi!
Ez a jffs2-őn található fstab configba kell. Ehhez:
mount -t jffs2 /dev/mtdblock3 /tmp/overlay
Majd a /tmp/overlay/etc/config/fstab állományt kell szerkesztened. A device opció akár törölhető is, az UUID úgyis felülbírálja.
Bocs, hogy nem emeltem ki, de mobilról vagyok.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vzoli1987 #23641 üzenetére
Hi!
Így már teljesen érthető! Ha több eszköz van csatlakoztatva a routerre, akkor azok felismerési sorrendje nem garantált, így label, vagy UUID alapú mountolásra kell váltani az eszköz alapúról!
Nyilván a HDD-n nincsenek fenn a config-ok, egyéb file-ok, így nem is tudja használni.
-
appel
őstag
válasz
vzoli1987 #20582 üzenetére
vezeték nélkül akarod áttolni az internetet a másikra?
pont most csináltam wds-t, az teljesen jó, egy a baj, hogy a kliens routeren vagy csak kábelen lehet internetezni, vagy létre kell hozni még egy virtuális wifi interfészt, aminek más az ssid-je, és akkor már lehet azt is AP-nak használni...
nekem az lett volna jó, ha ugyanazt az ssid-t viszi tovább, és mondjuk a laptop automatikusan ahhoz a routerhez csatlakozik, amelyiknek jobb a térereje, és ha arrébb megyek, és ott a másik az erősebb, akkor magától átkapcsolódik...na erre ez nem jó... -
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vzoli1987 #18802 üzenetére
Hi!
Az én build-emben 2.6.39.2-es a kernel verziója, így gyaníthatóan a /etc/opkg.conf-ban a repo forrását átállítottad a trunk-ra (vagy r3pl4y fórumtárs repo-jára), ami már 2.6.39.4-es kernel verzióval rendelkezik. Ezért nem megy fel a cifs sem rendesen.
Többször hangsúlyoztuk, hogy kernel modulokból csak a firmware kernel verziójával megegyező verzió telepítése lehetséges!Valamint az általad megadott /etc/exports szerint a megosztás egyébként is csak a 192.168.1.1-es IP-ről (azaz magáról a routerről) lenne elérhető. Ha a teljes LAN-ról szeretnéd elérni, akkor:
/mnt 192.168.1.0/24(rw,sync,no_subtree_check)
-
-
-
válasz
vzoli1987 #18794 üzenetére
Feltételezem előbb telepíteni kell az NFS szervert, mert nem tudok róla, hogy ez szerepelne az intergrált csomagok közt... Itt viszont jön az, hogy van-e hozzá elég hely a flash-ben, vagy pedig kell a külső meghajtó, vagy extroot...?! A telepítés elvileg ennyi:
opkg update
opkg install nfs-kernel-serverTovábbi tudnivalók ITT!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vzoli1987 #18712 üzenetére
Ez nem hiba. Szabályosan kell leválasztani a vinyót, illetve természetesen illik leállítani a szolgáltatásokat előtte. Ha elolvastad a blogbejegyzésemet, akkor biztosan észrevetted, hogy erre külön script készült (amit engedélyezni kell). Persze ez csak akkor igaz, ha az én build-emet használod.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vzoli1987 #18433 üzenetére
De mi dobja el a portot (nem redirect kellene)? És mi fogy el???
A dyndns-nek pont dinamikus IP-nél van haszna. Tökéletesen működik szerintem. Esetleg nem jól config-oltad?
Az utolsó mondatodat nem tudom értelmezni. Attól, hogy a Luci-ban be van állítva a dyndns, nem lesz fix IP-d!!! -
vzoli1987
aktív tag
válasz
vzoli1987 #18119 üzenetére
na meg is van a válasz
ezeket kell bepötyögni a mutella parancs indítás után
set GWebCache1 = http://cache.trillinux.org/g2/bazooka.php
set GWebCache2 = http://gwc2.wodi.org/skulls.php
set GWebCache3 = http://wc.neoboffins.com/
set RemoteEnable true
set AllowedRemoteNets {0.0.0.0/0}
set RemoteUser letmein #ezt módosíthatod bármire
set RemotePass password #ezt módosíthatod bármire
set SharePath /mnt/akarmi/akarmi/share #ezt módosíthatod bármire
set DownloadPath /mnt/akarmi/akarmi/download #ezt módosíthatod bármire
set LocalPort 6346 -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged