Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
cimp
senior tag
válasz
hudyfiu #32861 üzenetére
Nem a fájásról van szó, hanem a "minden" opció azért van, hogy egy kicsit pocsékolunk ugyan de TUTIRA MEGYÜNK!!!!!!!
És a tutin van a hangsúly! Ezek után nem megy akkor feltételezem, hogy valami teljesen szar, és nem optimalizálok (szűkítek) mert már a bővebbel se megy!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
hudyfiu #32626 üzenetére
Hi!
Megnéztem a forrást és szerencsétlenségemre az uhttpd csomagot is áthelyezték a forrásban, így a módosításaim ugyan úgy hatástalanok lettek, mint a beta verzióban a tűzfalnál. Úgyhogy nálam már javítottam, de nem hiszem, hogy érdemes ezért egy 1.1.6-os verziót kiadni. Várok, ha lesznek még hibák, akkor egyszerre javítom és adok új verziót, egyébként majd csak később.
De megeshet, hogy egyszerűen lecserélem az 1.1.5 binárist mindenféle verzióváltás nélkül.
-
-
-
suste
veterán
válasz
hudyfiu #32261 üzenetére
Jó lenne a teszt, csak sajnos a saját laptopomban lévő wifi tipusát tudom mondani, hogy ezzel nálam szarakodik a 1043. Egész addig tiszta a log, amíg fel nem lépek vele wifin, onnantól jönnek a DMA-s bejegyzések. És gondolom pont ilyet nem tudsz tesztelni.
Általánosságban elvileg a realteket nem szereti, az enyém is az:
RTL8187B vezeték nélküli 802.11b/g 54Mbps USB 2.0 hálózati adapter.
Merre van az a nagyker? -
fjanos951
tag
válasz
hudyfiu #32019 üzenetére
Hali!
Ezt most kérdezed, vagy hogyan értelmezzem, egy pár szót írhatnál hozzá.
Egyébként már eljutottam addig, hogy reseteltem a passwordot Telnet-tel, de nem engedi az új jelszót beadni, hanem a következő hibaüzenetet írja ki:root@(none):/# passwd
Changing password for root
New password:
Retype password:
passwd: /etc/passwd: Read-only file system
passwd: can't update password file /etc/passwd
root@(none):/# passwd: /etc/passwd: Read-only file system
/bin/ash: passwd:: not foundMegköszönném, ha valaki tudna valami jó megoldást erre.
Üdv.:fjanos951
-
vampire17
addikt
válasz
hudyfiu #31049 üzenetére
Kozben rajottem h a br-lan a megoldas
De azért köszi a helpet!Most mar megy minden faxan! Meg a no-ip miatt izgulok, nem tom, valamiert nem akart befrissiteni, amikor beirtam a hostot... a no-ip.com admin feluleten kellett atirnom az IP-t... Remelem a megfelelo idokozokben frissiteni fog...
-
-
Maximusz
aktív tag
válasz
hudyfiu #30174 üzenetére
ööö - és hogy csinálná meg pontosan?
ha pl 3-szor nyomom meg, akkor a Duna World-ről kezdi a felvételt,
ha 2-szer akkor az M2-ről, ha 6-szor akkor az mr2 petőfiről, ha újra 2-szer akkor leállítja az M2-es felvételt, ha újra 6-szor akkor a petőfit, ha újra 3-szor akkor meg a dunát ?
ha meg elmorzézom neki hogy holnap hajnal 2-kor indítsa a felvételt és fél 4kor állítsa le, akkor is indítaná?
-
bpmcwap
senior tag
válasz
hudyfiu #30033 üzenetére
ez rendben de a router nem enged senkit!!!! Nekem iroda és home all in.... szal szigor van.... fix mac, fix ip, fix conect.... rejtett hálózat, meg amit akarsz.... hiába van kliensnek fix ip ha routenren adott iphez kötött mac cim nem azonos.... érted? mac szürés is van és fix ip is a 1043on.... mi alapján osszam a fix ipt 1043on dridnak??? Itt még csak label sincs.....
-
bpmcwap
senior tag
válasz
hudyfiu #30029 üzenetére
filmnek lejátszása.... wifin nincs akkora sáv mint lanon -értelemszerűen sem..... van egy asus oplayem azt szeretném kiiktatni a frászba.... pláne hogy android tv jézusom mennyivel többet tud.... kvázi mini pc csak a kapcsolat miatt gáz.... hüle kinaiak szoftveresen macat osztani nem normálisak.....
((((((
-
-
-
-
BStorm
csendes tag
-
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
hudyfiu #25023 üzenetére
de, de kényelmesebb megnyomnom egy pluszjelet egy oldalon, mint külön bejelentkezni, letölteni a torrent fájlt és betallózgatni. de végülis ha nincs más, marad így. csak kérdeztem, hátha : )
Kami11:
köszi a választ! sajnos windows mobile-om van, és arra nincs, ahogy látom, de úgyis tervben van egy iphone, szóval megoldódik hamarosan valószínűleg.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
hudyfiu #24722 üzenetére
Hi!
A parancs végére tegyél egy & jelet, hogy háttérben indítsa! Különben itt megáll a futtatás folyamata és ezért nem fog route-olni neked.
Egyébként a ddns-nek automatikusan mennie kellene a wan interface up-kor (hotplug script gondoskodik róla). A 3G kapcsolatodat wan-ként definiáltad a config-ban? -
chros
őstag
válasz
hudyfiu #24472 üzenetére
Nekem is 1.8-as hw van, extroot-os usb-s vinyoval, s igy felment:
- leallitottam minden hdd-s szolgaltatast (samba, transmission, minidlna)
- lehuztam a vinyot
- az osszes kliensen leallitottam az osszes lehetseges letoltest
- luci alol frissitettem
- beconfigoltam mindent, lementettem a beallitasokat
- hdd-t visszadugtam, majd visszaraktam a particiokat (swap, extroot, adat)
- visszatoltottem az elobb lementett konfigot (mivel az extroot-os particion levo konfigok felulirtak az altalam elkeszitetteket)Egyebkent en is kerdeztem, mielott felraktam az ujat, hogy a hdd maradhat-e? De mivel nem kaptam valaszt, ezert inkabb lehuztam (mint eddig mindig is, mikor firmware-t frissitettem.)
De nalad usb-hub-val tobb eszkoz is csatlakozott a router-hez?@zsozsoooooo: nagyon koszi!!!! igy mar hasznalhato az mc screen alatt: mc -ac
-
Maximusz
aktív tag
válasz
hudyfiu #24421 üzenetére
üdv!
kb nekem is ugyan ez volt... frissítéskor hibával leált ... - először nem tudtam miért, de aztán rájöttünk Vargelex-el... - nem volt annyi szabad memória a routeren (miközben töltöttem fel az új firmware-t), hogy beleférjen a friss firmware (mert futott minden, samba, transmission, vsftpd, minden....) - így szétszedős, flash-elős lett a router
ezt írtuk korábban is, hogy figyeljetek erre!
-
glocker
tag
válasz
hudyfiu #22332 üzenetére
odáig eljutottam, hogy:
- telepítettem a csomagokat- /etc mappába bemásoltam az eszközhöz az /etc/usb-modeswitch.d/ mappából a config fájl és átneveztem: "usb-modeswitch.conf"-ra
- /etc/modules.d mappában az "60-usb-serial" fájlba beírtam:
usbserial vendor=0x19d2 product=0x0031 (a configból kimásolt adatokat)- /etc/config/network-be beírtam:
config 'interface' 'ppp0'
option 'ifname' 'ppp0'
option 'proto' '3g'
option 'device' '/dev/ttyUSB0'
option 'apn' 'telenor'
option 'service' 'umts'- putty-al kapcsolódok a routerhez és kiadom a következő parancsot:
usb_modeswitch -c /etc/usb-modeswitch.conferre a következőt üzenetet kapom:
Looking for target devices ...
Found devices in target mode or class (1)
Looking for default devices ...
No devices in default mode found. Nothing to do. Bye.Sajnos nem tudom, hogyan tovább. Több helyen is elronthatom:
pl a usb-modeswitch-data telepítése után az /etc/usb-modeswitch.d/ mappában sok eszköz van, de mc-vel rákerestettem azokra melyekben szerepel az, hogy "ZTE MF110"
Két találat van: 19d2:0053 és 19d2:0083
nem világos hogy melyiket kell használnom, próbáltam egyiket is és másikat is de az eredmény mindig ugyanaz (természetesen ilyenkor változtatom a "60-usb-serial" tartalmát is):Looking for target devices ...
Found devices in target mode or class (1)
Looking for default devices ...
No devices in default mode found. Nothing to do. Bye.a két config fájl tartalma:
19d2:0053
root@OpenWrt:~# cat /etc/19d2\:0053
########################################################
# ZTE MF110 (Variant)DefaultVendor= 0x19d2
DefaultProduct=0x0053TargetVendor= 0x19d2
TargetProduct= 0x0031MessageContent="5553424312345678000000000000061e000000000000000000000000000000"
MessageContent2="5553424312345679000000000000061b000000020000000000000000000000"NeedResponse=1
CheckSuccess=20
19d2:0083
root@OpenWrt:~# cat /etc/19d2\:0083
########################################################
# ZTE MF110 (Variant)DefaultVendor= 0x19d2
DefaultProduct=0x0083TargetVendor= 0x19d2
TargetProduct= 0x0124MessageContent="5553424312345678000000000000061b000000020000000000000000000000"
NeedResponse=1
CheckSuccess=20
van valakinek ötlete?
-
glocker
tag
válasz
hudyfiu #22332 üzenetére
na... a bénázások közepette odáig eljutottam, hogy:
- telepítettem a csomagokat
- /etc mappába bemásoltam az eszköz config fájlját
- /etc/modules.d mappában az 60-usb-serial fájlba beírtam a configból kimásolt adatokat
- /etc/config/network-be beírtam:
config 'interface' 'ppp0'
option 'ifname' 'ppp0'
option 'proto' '3g'
option 'device' '/dev/ttyUSB0'
option 'apn' 'telenor' <--- ezt módosítottam
option 'service' 'umts'
option 'dns' '8.8.8.8 8.8.4.4' <--- ezt nem értem
option 'peerdns' '0'nem igazán értem, hogy hogy kell megadni azt, hogy DHCP-n fogja kapni a szükséges IP, DNS adatokat
-
glocker
tag
válasz
hudyfiu #22332 üzenetére
bocs de én nagyon amatőr vagyok...
azt gondoltam, hogy a csomag telepítése kb. így megy, pl.:root@OpenWrt:~# opkg update
Downloading http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz.
Inflating http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/snapshots.root@OpenWrt:~# opkg install chat_2.4.5-4_ar71xx.ipk
Collected errors:
* wfopen: chat_2.4.5-4_ar71xx.ipk: No such file or directory.
* pkg_init_from_file: Failed to extract control file from chat_2.4.5-4_ar71xx.ipk.talán be kéne állítani, hogy hol találja ezeket a csomagokat?!
(nem tudom hol és mire?!) -
SteveBeard
senior tag
-
-
mgrincs
tag
-
-
válasz
hudyfiu #15557 üzenetére
Na álljunk meg egy pillanatra... A driver nem a routerhez kell, tehát annak telepítéséhez nem szükséges a routerre rádugni a kábelt, csak és kizárólag a számítógépre. Ekkor annak már észlelnie kell, mint "USB To Serial Adapter" vagy valami egyéb néven, és a driver így telepíthető.
-
-
-
válasz
hudyfiu #15540 üzenetére
Nem, nem normális! Ha a driver megfelelő a kábelhez, akkor ennek nem szabadna ilyet csinálnia! Legalábbis nálam ez nem jelentkezik... A router újraindulás a PUTTY-ban látható, de a kapcsolatot nem dobálja el. Feltételezem, hogy akkor nem is látható semmi a PUTTY-ban...?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- DJI topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Prestige 15 i5-1240P/ 8gb ram/512ssd FHD IPS/RTX3050Ti
- Szuper áron DELL XPS 13 9380 /i7-/16 GB Ram/512 GB SSD 4K Touch/IPS/
- Apple Watch Ultra S1 49mm 1év garancia.
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Silvercrest Rajztábla
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest