- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Szia!
Valóban nem bírja a router CPU-ja. Mert ugye egyrészt alapban sem túl erős, ráadásul nem csak ezt a feladatot kell végeznie.
Throughput tesztet ezért úgy kell végezni, hogy a WAN oldalt beállítod statikus IP-re, méghozzá a LAN oldallal nem egyező alhálóra. WAN-on kapcsolódsz egy PC-re, amin statikus IP van beállítva (vagy WAN oldalra is engedélyezed a DHCP-t), majd LAN-ra is egy PC-vel. És a 2 PC között mérsz iperf-el.
A DIR-825 azért valamennyivel erősebb:
1. A DIR-825 a szerver és a GoFlex a kliens:
[gavarga@GoFlex ~]$ iperf -c 192.168.22.1 -i 1
------------------------------------------------------------
Client connecting to 192.168.22.1, TCP port 5001
TCP window size: 16.0 KByte (default)
[ 3] local 192.168.22.200 port 38708 connected with 192.168.22.1 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0- 1.0 sec 37.4 MBytes 314 Mbits/sec
[ 3] 1.0- 2.0 sec 38.0 MBytes 319 Mbits/sec
[ 3] 2.0- 3.0 sec 38.2 MBytes 321 Mbits/sec
[ 3] 3.0- 4.0 sec 38.2 MBytes 321 Mbits/sec
[ 3] 4.0- 5.0 sec 38.2 MBytes 321 Mbits/sec
[ 3] 5.0- 6.0 sec 38.1 MBytes 320 Mbits/sec
[ 3] 6.0- 7.0 sec 38.1 MBytes 320 Mbits/sec
[ 3] 7.0- 8.0 sec 38.0 MBytes 319 Mbits/sec
[ 3] 8.0- 9.0 sec 37.8 MBytes 317 Mbits/sec
[ 3] 9.0-10.0 sec 38.0 MBytes 319 Mbits/sec
[ 3] 0.0-10.0 sec 380 MBytes 319 Mbits/sec2. GoFlex a szerver és a DIR-825 a kliens:
root@D-Link:~# iperf -c 192.168.22.200 -i 1
Client connecting to 192.168.22.200, TCP port 5001
TCP window size: 64.0 KByte (default)
[ 3] local 192.168.22.1 port 35105 connected with 192.168.22.200 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0- 1.0 sec 21.5 MBytes 180 Mbits/sec
[ 3] 1.0- 2.0 sec 21.4 MBytes 179 Mbits/sec
[ 3] 2.0- 3.0 sec 21.4 MBytes 179 Mbits/sec
[ 3] 3.0- 4.0 sec 21.5 MBytes 180 Mbits/sec
[ 3] 4.0- 5.0 sec 21.3 MBytes 178 Mbits/sec
[ 3] 5.0- 6.0 sec 21.5 MBytes 180 Mbits/sec
[ 3] 6.0- 7.0 sec 21.4 MBytes 179 Mbits/sec
[ 3] 7.0- 8.0 sec 21.4 MBytes 179 Mbits/sec
[ 3] 8.0- 9.0 sec 21.3 MBytes 178 Mbits/sec
[ 3] 9.0-10.0 sec 21.4 MBytes 179 Mbits/sec
[ 3] 0.0-10.0 sec 214 MBytes 179 Mbits/sec -
Lacics25
aktív tag
Elnézésedet kérem, a kirohanásomért, de konkrétan 2 hete olvagatok ebben a témában, elejétől olvastam az ide vonatkozó topikokat, de ezzel kapcsolatos leirást csak nagyon felületeseket találtam. Ellenben a kérdést számtalanszor feltették, választ azonban nem találtam.
Hamu fejemre!
-
Lacics25
aktív tag
-
De igaz amit woodworm írt előtted, legalábbis én most leállítottam a futó torrentjeimet, ami több, mint 35 darab, és tényleg megkaptam a ban-t! Bár az időt nem mértem, mert közben leléptem zuhanyozni, de tény, hogy a leállítás után nem értem el az oldalt, pingre sem válaszolt, és most már megy...
Van is egy elméletem erről az egészről, de ebbe már nem mennék itt bele, mert egyrészt off, másrészt nem is örülnek neki a modik!
-
woodworm
veterán
Én frissítettem 2.82-re és script nélkül is működik rendesen. A system logban látszik néha a response hiba, de a transmission szépen lekezeli és sem a kliensben nem pirosodik be, sem az oldalon nem ugrik át stoppedre.
Ez a korlátozós jelenség 1-2 hete van. Mivel nekem folyamatosan fut, nem is észleltem, mert eloszlik az announce. Csak többek visszajelzése után kezdett enni a fene és próbálkoztam. Ha odanyomsz 40 torrentnek egyszerre egy tracker frissítést, nem fog megvédeni a script sem, 5 percre elérhetetlenné válik az ncore. Mindeközben egy proxyról viszont simán böngészheted az oldalt. -
Ez nem egy rádiótechnikából írt diplomamunkának készült, hanem egy egyszerű magyarázatnak! Előfordulhat, hogy került bele olyan kifejezés, ami egy hozzáértő olvasatában adhat okot belekötni, mint ahogy az is, hogy egy antennának nem a hatásfoka, hanem a nyeresége a jellemző tulajdonsága!
-
Zirowe
nagyúr
Ok, akkor marad a fing.
Másik kérdés, és szerintem most egy darabig megleszek az eddig elért eredményekkel.
Beállítottam a vnc-t, wifin mobillal megy tökéletesen, viszont hogy tudom elérni kívülről?
Realvnc a pc-n, egyelőre még a no-ip-t használom, de milyen címről tudom elérni kívülről? -
Zirowe
nagyúr
Kiderült, hogy mégiscsak a gépemmel volt a probléma, nem volt rendesen beállítva az uefi, most már megy rendesen luciból.
Köszi a fingot (vagy ezt hogy kell írni
), sikeresen ébreszti.
Viszont azt lehet tudni, hogy melyik portot használja ilyenkor?
Mert nyitottam és engedélyeztem egyet, megadtam egy külön widgetes android appban (a kényelem miatt) a beállításokat, de nem sikerült felébreszteni a gépet, míg a router felületéről és a fingból megy rendesen.
-
-
vargalex
félisten
Szia!
Nekem partíció. De az ilyen szempontból mindegy.
Az a fura, hogy az én 5400-as HDD-m egymagában tud kb. 70-80 MB/s-et dd-vel. Te is kipróbálhatod, ha a /dev/sda, vagy a /dev/sdb eszközt olvasod:[gavarga@GoFlex ~]$ sudo dd if=/dev/sda of=/dev/null bs=1M count=1024
1024+0 beolvasott rekord
1024+0 kiírt rekord
1073741824 bájt (1,1 GB) másolva, 14,3546 mp, 74,8 MB/s
[gavarga@GoFlex ~]$ sudo dd if=/dev/sdb of=/dev/null bs=1M count=1024
1024+0 beolvasott rekord
1024+0 kiírt rekord
1073741824 bájt (1,1 GB) másolva, 14,2467 mp, 75,4 MB/s -
vargalex
félisten
Szia!
Akkor két fő különbséget látok:
1. Nálam ext4 filerendszer van (ahogy már írtam is).
2. Nálam a chunk size 512 KB (a man szerint ez a default).Illetve nyilván különböznek a HDD-k is, de szerintem ez most lényegtelen.
Nálad közben megy a transmission, vagy egyéb HDD használat van-e? Ha igen, milyen sebességgel? Esetleg megnézed úgy is, hogy leállítod ezeket?
-
vargalex
félisten
Szia!
A mount parancs mit ad vissza? (Azaz mik a mount opciók?)
Illetve érdekes lehet még a
cat /proc/mdstat
kimenete.
A különbség még annyi, hogy nálam ext4 a filerendszer. Illetve nálam még 3.1.7-es a kernel. Persze, ha kell, erről tudok neked egy mentést adni, hogy ezzel is kipróbáld.
iostat -dmy 1 /dev/md0
mit mond? Lehet, hogy valami használja a lemezeket.
-
vargalex
félisten
Szia!
Ez írás, vagy olvasás volt? Biztos, hogy a HDD-re ment és nem a pendrive-ra? 1M-es blokk mérettel is megnézed? Ugye a /dev/null-ra próbálod?
Nálam egy olvasás úgy, hogy közben tölt fel a transmission 750-760 KB/s-el:
4K-s blokkmérettel:
dd if=./testfile.img of=/dev/null bs=4K
447744+0 beolvasott rekord
447744+0 kiírt rekord
1833959424 bájt (1,8 GB) másolva, 17,4187 mp, 105 MB/s1M-s blokkmérettel:
dd if=./testfile.img of=/dev/null bs=1M
1749+0 beolvasott rekord
1749+0 kiírt rekord
1833959424 bájt (1,8 GB) másolva, 16,7189 mp, 110 MB/sTransmission-t leállítva:
4K-s blokkmérettel:
dd if=./testfile.img of=/dev/null bs=4K
447744+0 beolvasott rekord
447744+0 kiírt rekord
1833959424 bájt (1,8 GB) másolva, 14,1288 mp, 130 MB/s1M-es blokkmérettel:
dd if=./testfile.img of=/dev/null bs=1M
1749+0 beolvasott rekord
1749+0 kiírt rekord
1833959424 bájt (1,8 GB) másolva, 12,5893 mp, 146 MB/s -
Zirowe
nagyúr
Azt írják, hogy egy proci van az átvitelre és a dekódolásra ennél, és a bd50 már betesz neki.
Persze ez mind csak elméleti jelenleg nálam, mert még várom az új antennát, addig meg jó így ahogy van.
Bár a vinyóról való másolás gépre kábelen keresztül eléggé random, egyszer 4-5mb/s-el megy folyamatosan, máskor meg 10-11mb/s-el megy.suste: köszönöm.
-
Hát igen! Mondjuk nekem szerencsére nincs ilyen gondom, mert ha 20-30 torrentet kezdek el letölteni, akkor is stabil marad a router! Éjszaka, lefekvéskor el is játszom ezt nem egyszer, hogy akkor töltök be több torrentet... Persze a slotok száma így is úgy is limitált, na de ott úgysincs értelme a végtelenségig felmenni, mert a jelenlegi 100/25 slottal is 100%-ban ki tudom használni a routerem, és a netem teljesítőképességét! Lefelé a router a korlát, felfelé pedig a netem sebessége, így nagyjából 4megabájt/sec lefelé, és 750kilobájt/sec felfelé, amit tud a rendszer!
-
-
vargalex
félisten
Szia!
Nem volt időm ránézni, pont ezért javasolni akartam neked a vsftpd-t. Én is azt használom.
A fix IP-t lehet, hogy ma meg tudom nézni. Igaz, nálam DHCP-vel sincs gond, illetve amit tartalékba vettem, azon egy friss rendszer van, ott is elindul rendesen.
Én adtam swap-ot. Szerintem nem árt. Nem olyan sok az a 128 MB RAM. Persze biztos elmegy nélküle is.
Tényleg, kérdezni akartam: ha jól láttam, neked van egy NAS-od is (legalábbis ilyen nevű eszköz). Helyette szeretnéd használni a GoFlex-et, vagy más oka van, hogy vetted?
-
vargalex
félisten
Szia!
Igen, konkrét forgalmi szabályok írhatók, de ezek nem irányítják át önmagukban a forgalmat.
HD-Idle elvileg van, persze kérdés, hogy arm-re is lefordították-e.
De egyszerűen hdparm-al is megoldható.
-
vargalex
félisten
-
suste
veterán
ebbe a forward meg forgalmi szabályba én is mindíg belekeveredtem
de ha jól értem, akkor:-forward: külső eléréshez ez kell, hogy a kérést a megfelelő helyre irányítsa át a router
-forgalmi szabály: ez "csak" megengedi (vagy éppen tiltja) az útvonalon átfolyó forgalmat, de nem irányít sehovaaz alapból bent lévő szabályok azért forgalmi szabályok, mert ott maga a router a cél, nem kell irányítani sehova
remélem jól értem
-
vargalex
félisten
Szia!
Pedig uboot log-nak is lennie kellene és az lenne érdekesebb. Mert itt annyit látunk, hogy az adott eszközön nincs initrd. Ebből gondolom, hogy rossz eszközről akar bootolni.
Esetleg megnézheted, hogy a pendrive-on található partíciónak helyes-e a labele. Mert ha nem, akkor elképzelhető, hogy az első eszközről próbál bootolni. Ez ugye ilyenkor a HDD lehet, ha a pendrive van maga, akkor pedig az, ami ugye pont jó lesz. -
vargalex
félisten
Szia!
ubit-ban ennyit kell tenned:
chain_install goflexnet
chain_revert
exitDe olyan nincs, hogy nem megy a lemezekkel. Valami másba kavarodik bele. Netconsole-val nézted esetleg a boot folyamatát? Ha esetleg Budapesten vagy, megoldhatunk valami személyes találkozót is.
-
-
-
-
-
vargalex
félisten
Szia!
Ha a telepítési leírást követed, akkor az eredeti u-boot átmásolásra kerül a flash egy nem használt részére és új kerül a helyére. Ez az új a rendszert a "rootfs" label-ű partícióról indítja. Azaz, ha tönkremegy a pendrive, akkor PC-n linux alatt újra kicsomagolod a rendszert egy másik pendrive-ra és újra config-olhatod. Persze egyszerűbb, ha van egy mentésed róla és azt teszed vissza. Én így tenném:
tar -czvf goflex.tar.gz / --exclude=/mnt/* --exclude=/proc/* --exclude=/sys/* --exclude=/dev/* --exclude=/run/* --exclude=/tmp/*
Ekkor tar.gz-ben lesz egy mentésed, amit később kicsomagolsz az új pendrive-ra.
-
vargalex
félisten
Szia!
1. Nekem egy 4GB-os pendrive-on van a rendszer a kezdetektől. Jelenleg 1,2 GB foglalt belőle. De én sok egyéb dolgot is telepítettem. Az általánosan használtakon (samba, transmission, ftp, stb.) túl pl. nfs, subversion, gcc, munin, logrotate, lighttpd, php, perl, rrdtool, stb..
2. Igen, visszaállítható a gyári állapot. De minek...Én nem is ismerem a gyári felületet.
3. Igen, vannak. Egyetlen paranccsal lehet teljes rendszer frissítést is csinálni, vagy a csomagok frissíthetők.
4. Alapjában véve SSH-n. Persze fel lehet rakni pl. webmin-t, vagy hasolnókat.
5. Én ezen leírás alapján csináltam.
6. Az ArchWiki nagyon jó ilyen szempontból. Minden megtalálható benne.Természetesen ha kérdés van, nyugodtan keressetek. Ha tudok, segítek.
-
cimp
senior tag
Alex válaszát bemásolom, hogy ne lógjon itt ez a kérdés megválaszolatlanul.
A telepítési leírás szerint az sda1-re telepíti a rendszert. Ez lehet akár egy pendrive is. Az 5. pontban írja is: csak az a drive legyen csatlakoztatva, amire telepíteni akarod az Arch Linux-ot. Tehát úgy kövesd a leírást, hogy ilyenkor csak a pendrive legyen benne. Nekem így van és csak az adataim vannak RAID0-án.
Emberek! Zavar valakit, ha erről a témáról itt beszélünk, vagy többeket érdekel és folytassuk?
De a mester már válaszolt itt is. Nem baj.
-
vargalex
félisten
Szia!
Igen, bármilyen 2,5"-os notebook HDD-t rárakhatsz (összesen ugye kettőt). Hivatalosan egyébként SATA csatlakozós GoFlex drive való hozzá, de ez tulajdonképpen egy házba épített HDD.
Nekem jelenleg egy Seagate Momentus 5400.6 500GB (ST9500325AS) és egy Western Digital Scorpio Blue 500GB (WD5000BEVT) van rajta RAID0-ban.
-
vargalex
félisten
Szia!
A Bluechip-nél, és nem is drága (pont ezért vettem tartaléknak).
Amit elfelejtettem írni: ezen egy ArchLinux ARM-et futtatok, az összes szolgáltatásom ezen megy (samba, nfs, ftp, transmission, lighttpd, stb.), így a routerem csak route-ol (illetve a nyomtató és scanner megosztás azon van, mert nálam a GoFlex-en maga a rendszer egy pendrive-on található, így nincs is rajta szabad USB foglalat).
-
vargalex
félisten
Szia!
Igen, teljesen bevált. Azóta vettem itthon egy másodikat tartaléknak. Illetve lehet, hogy néhány szolgáltatás azon fog futni.
Jelenleg 2 db 500 GB-os 2,5" HDD van rajta RAID0-ban (software). Így a következők a sebességek:
Samba olvasás: 48-52 MB/s
Ftp olvasás: 65-70 MB/s -
vargalex
félisten
Szia!
Ugye nem az 5 GHz-es jelszint gyenge? Egyrészt az 5 GHz-es jel hatótávja kisebb, mint a 2,4 GHz-esé, másrészt az általad linkelt antenna csak 2,4 GHz-es, így az 5 GHz-es frekvencián nem éppen optimális a működése.
Egyébként szerintem mindig együtt kell cserélni az összes antennát.
-
Kicsirics77
veterán
sima gyári antenna vargalex 1.1.5 és a lakásomtól kb 60-70 méterre 3-as jelerősség van a telefonon
a multkor a szomszédnál kellett telepíteni és egyszerűbb volt a saját netemre csatlakozni pedig 50 méterre voltam és két házfal volt az enyém meg az övé köztem meg 50 méter az utcán
ennyit a gyenge jelről -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- OTP Bank topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Parkside szerszám kibeszélő
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Robogó, kismotor
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tesla topik
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest